Febra 38,5 la copil de 1 an?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

e bun si tantum verde spray, pentru gatutul bolnav.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Pai la ochi nu are secretii, nu ii curg, doar sunt rosii ca si atunci cand stai in curent (nu stiu cum sa explic) arata ca si cum ar avea vase de sange sparte in albul ochiului...In gat am sa ma uit diseara cand vine sotul..deja m-ai facut sa imi pun mari semne de intrebare...

Mergi la inceput

N-am cum sa ii dau Vitamina C de supt pt ca e prea mic (1 an si 2 luni) si nici echinaceea din cate stiu nu e recomandata la copii asa mici..nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Exista si Vitamina C picaturi care se poate da copiilor mititei, eu le-am mai dat fetelor la recomandarea .

Acum le dau vit C cu propolis de supt pt ca sunt mai mari.

Antibiotic pentru prima zi de febra 38.5 si ochii rosii? Nu-mi vine sa cred. Dar cred din pacate.

Problema e ca de la atatea antibiotice i se vor face imunitatea si ficatul praf.

O cunostinta de-a sotului la fel s-a plans, ca nu exista in Focsani un pediatru de Doamne ajuta. Foarte trist mi se pare ce se intampla acolo, copiii cresc cu antibiotice in loc de lapte?

Tu esti chiar o mama grijulie, mergi la dr pentru toate simptomele, mai mult de atat ce ar trebui sa faca o mama, sa-si ia diploma de medicina?!

Mergi la inceput

Nu stiu cat de grijulie sau nu sunt..pt ca de atata grija nu nimeresc niciun medic k lumea, dar ma straduiesc...Am auzit de la alte mamici de aici cu copii mai mari ca exista un "obicei" la medici sa dea antibiotice la copiii mici pt ca sa evite complicatiile..Acum sincer nu cred ca se refera atat la complicatiile aparute la copii, cat sa nu se complice ei prea mult, si mai ales ca dand antibiotic au certitudinea ca copilul se vindeca ff repede si astfel i se duce si lui renumele de medic "bun"...numai ca eu nu stiu cum sa caut un medic care sa fie BUN in adevaratul sens al cuvantului si in interesul copilului/pacientului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Oana, e copilul tau si faci cum crezi mai bine. Dar eu sa fiu in locul tau nu i-as da antibiotic azi si as merge maine dimineata sa-i fac un exudat. Asa vei sti sigur daca are ceva bacterian pe amigdale sau e doar viral. Eu as mai astepta macar 24 de ore. Chiar saptamana trecuta baietelul (9 luni) unui amic a facut febra pana in 39 timp de 3 zile. A fost la medicul de familie, i-a zis ca are rosu in gat si i-a dat reteta cu antibiotic. S-au dus a doua zi la pediatra care le-a spus ca e roseola. Si intr-adevar in a 4-a zi i-au erupt bubitele. Mai ai rabdare o zi si vezi ce face, cum se simte, cum evolueaza.

El zilele astea, cand nu a avut febra, a mancat bine? A dat semne de discomfort la inghitit? Daca ar fi amigdalita, crezi ca nu l-ar durea?

Sanatate multa!

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufescu spune:

pt ochi rosii cu frecat noi am fost la oftalmolog(dupa care am confirmat reteta cu pediatra).Diagnostic:daca nu sunt secretii nu este bacteriana,asa ca nu se da antibiotic.Poate fi virala sau pe fond alergic.La noi a fost alergica,avea si un fel de umflaturi foarte mici pe albul ochiului. Proculin o pic/3 ori pe zi(e doar pt contractia vaselor de sange) si sters cu servetele sterile cu iridium.In 2 zile i-a trecut.Nu zic sa-i dai proculin, doctorul trebuie sa iti prescrie tratament.Eu la urmatoarea tura o sa il sterg doar cu srvetelele astea si daca in 2 zile nu trece il duc la doctor. Asa cum s-a mai spus,antibiotic pt amigdalita simpla este mult prea excesiv, efectele adverse sunt mai mari decat beneficiile.

Mergi la inceput

si noi am trecut saptamana asta prin 3 zile de febra(11 luni jumate piciu). a variat de la 38.5(rectal) care a fost media la maximul de 39.9(cand chiar m-am speriat).I-am dat de 2 ori nurofen(cate 2ml) doar cand a trecut de 38.8, si o data 1/4 supozitor cu novocalmin.In rest l-am mentinut cu sters cu servet inmuiat in apa calduta.Am primit si o recomandare de sosete cu otet diluat,dar nu a mai fost nevoie sa experimentez cu asta.
Atata vreme cat nu e o problema serioasa nu e bine sa-i dai prea multe chestii,organismul trebuie sa lupte cu boala ca sa se formeze imunitatea(febra tinuta sub control e buna!). E o vorba ca guturaiul se vindeca in 7 zile fara tratament si intr-o saptaman cu :) .Bafta

Mergi la inceput

nu mai gasesc butonul de edit asa ca ma intind ca placinta.Vitamina C noua ne-a recomandat pediatra cate 2 pic/zi in masa de fructe de la 4 luni(in ultima vreme nu i-am mai prea dat,cand imi aduc aminte...). Solutie naturala de vit c, e facuta din extras de macese si se gaseste la majoritatea farmaciilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

oana, ce vei face cand incepe gradinita si va avea cam non stop gatul rosu? o sa aiba cura continua de antibiotic?
Nu e ok ce se intampla, ii strici clar imunitatea, este asa de mic......si inca nici nu a intrat in colectivitate
oare atunci ce se va intampla?

amigdalita pultacee necesita antibiotic, dar in acest caz febra este f mare, creste brusc la 4-6 ore daca nu si mai devreme, nu cedeaza asa rapid la antitermice, copilul are disconfort mare, nu mananca/bea nimik, ca sa nu mai zic cum arata amigdalele, se vede usor, si tu iti porti da seama daca are sau nu puroi.

ti-au scris destul de corect si bine fetele ce se poate face in caz de gat rosu.si mai ales ca toata chestia asta e o chestie virala, si tot ce este viral nu necesita antibiotic, ca si gripa.

gandeste-te bine, nu inseamna ca daca nu asculti sfatul medicului(care sincer e de toata jena ) nu esti o mama responsabila sau grijulie.
gandeste-te putin si la efectele pe termen lung la aceste cure adevarate de antibiotic.
gandeste-te ca o sa intre in colectivitate si o sa aiba contacte cu mii e crocobauri, daca sistemul lui imunitar este atat de slabit (si o sa fie cu siguranta de la atat antibiotic) o sa fie fff greu...si ptr el si ptr tine.

Edit: e putin off-topic, dar tot pe langa subiect...."imi plac" mult discutiile intre mamici, discutii de gen: a mancat o ingehtata mica si acum are antibiotic de luat, ca a facut rosu in gat"
sau : " vai, mananca inghetata? sigur ajungeti la urgenta cu rosu in gat"

Mergi la inceput