Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(65)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loutzy spune:

Madalina are o sapt si din ce am observat se trezeste mai des.
Anka eu cand am timp sa rasp, imi mai deschid o fereastra cu pagina in care scrii mesajul si complez pe masura ce citesc.

Laura de mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

si lui razvi ii tremura manutele cand plange
de nervos

cur sucit

mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)

colacei de inot pentru bebelusi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

FRAGRANT- Cand plecati? Poate plecam cu acelasi avion Noi pe 12 cu Lufthansa. Nu cred sa mai ajung prin Laval. Am fost saptamana trecuta, dar a fost o alegere neinspirata sa mergem la outleturi pe caldura aia. Am intrat numai in vreo 2 magazine si am plecat la Carrefour. Sambata asta mergem prin centru. Si duminica la plaja, ca si duminica trecuta, la Cap St-Jacques. Pentru Patrick e mare bucurie, asta micu in schimb a cam suferit acolo de cald. M-am tot plimbat cu el prin padurice la umbra cat celalalt se juca precum matzele lui Creanga.

VASILASANITA- haha, sa vezi pe la 1 an cand alergi dupa el prin casa cu pampersul si el ca dracul gol in toate directiile. Sau la doi ani cand se tranteste pe jos si decreteaza NU!!nu vreau! Sau la trei ani cand vrea sa se imbrace singur si stai 3 ore langa el pana isi pune o bluza. Hehe, nu devine neaparat mai usor. Mie una cea mai grea perioada mi s-a parut 1-2 ani. Inca nu te poti intelege cu el, alearga in toate directiile ca musca fara cap (si acum il strigam Musca pe Patrick), se loveste de 10 ori pe zi (eu voiam sa-i iau casca de biciclist, sa o poarte mereu).
Nici al meu nu mai sta la schimbat si mi-e greu acuma cu scutecele astea lavabile ca sunt destul de greu de pus, pana ma invat cu ele. Oricum la imbracat nu mai sta culcat, trebuie sa-l imbrac in fund.

MADALINA- nimeni nu te poate obliga sa faci nici un vaccin, cu atata mai putin ROR-ul care e controversat. Normal probabil ca doctorul o sa-ti zica sa-l faci, ca e si impotriva oreionului si rujeolei, asta daca a facut rubeola numai. Eu l-am facut, bazandu-ma pe faptul ca nu a avut niciodata reactii urate la vaccin, plecam in Romania si eram cam speriata, nu voiam sa ajung prin spital pe-acolo. Doctorul mi-a zis sa fac numai ROR si sa las ala impotriva varicelei deoparte, dar pe vremea lui Patrick erau separate, acuma am impresia ca sunt la un loc. Rationamentul e urmatorul: daca se imunizeaza natural - nu mai face boala niciodata. ROR-ul si ala impotriva varicelei au un termen de valabilitate, ii apara numai pana la o anumita varsta Dupa aceea, gata, ca si cum nu l-ar fi facut. Asa ca exista urmatorul risc: cand toti colegii lui fac varicela, el nu face, ca are vaccin, cat e mic. Apoi dupa ce vaccinul nu mai are influenta, cand e mare si chiar adult - poate sa faca varicela si atunci e mult mai grav. Deci m-a sfatuit sa il las pana pe la 12 ani. Daca pana la 12 ani nu a facut varicela deloc, sa-i fac vaccinul. Daca a facut - atunci foarte bine ca s-a imunizat pe toata viata.

PISKOT- bine ca stii cu ce va luptati, ai mai taiat una de pe lista. Nici nu-mi vine sa cred cum era sa luati asa un antibiotic de puternic pentru rubeola. Eu nu ii dau antibiotic decat pe baza de analize sau radiografie, sa vad eu clar ca e infectie. Aici nici nu ti se da altfel oricum.

PUFOASA- poti sa-i dai pepene linistita, nu prea are potential alergen. Aici nici nu exista asa ceva precum schema de diversificare. Pur si simplu ti se dau o lista de alimente alergene si in rest ai mana libera.

EU am fost alaltaieri cu el la cumparaturi, m-am oprit sa mananc la un restaurant. Imi luasem o omleta, cu salata si intr-o margine mi-au pus aia un bol de fructe, printre care si pepene. Piticania nu voia sa stea linistita in carut, asa ca l-am pus pe genunchiul meu cat am mancat si i-am dat si lui o feliuta de pepene galben la care a tot ros cat am mancat eu. SI uite asa ne-am mai diversificat cu o fructa, care nici nu era in program. Era tare incantat ca era si rece, ii facea bine la gingii cred.

Azi dimineata a refuzat piure-ul si a ros la o banana, deci AD scrie pe noi, nu vrea deloc piure-uri. In continuare refuza cu indarjire legumele. Le-am amestecat cu fructe, a mers vreo doua zile, acum si-a dat seama si le refuza in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piscotel2011 spune:

Mersi fetele...stiam io ca nu tre sa ma stresez, da cu doctorii astia ai toate bolile inchipuite si neinchipuite...daca nu esti bolnav te fac ei sa fii bolnav...abia astept sa ii fac si o hemograma sa scap si de dubiul ca are/n-are Nevoie de Fe si Ca, da sa mai treaca si ceva timp de la episodul asta. Pediatrul mi-a zis ca pan la 1 an "n-are rost sa o intep pentru analize," dar imi baga 15 pic/zi de Fe asa doar ca s-a uitat la ea...asta a fost prima bila neagra...a doua a fost ca n-a mai venit la o programare si cand am sunat la 10 seara mi-a zis ca a avut o zi super nasoala...ca parca pe mine asta ma incalzea; a treia a fost ca mi-a gresit CNP Piscoatei pe toate retetele compensate eliberate, si ultima a fost Zinnatul...cred ca am fost mult prea doamna ptr el...da acu gata! V-am impartasit si voua din pataniile pediatrului meu...

Dana, Mami de Piscotel, Ioana-Alessia (11.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

La Andrei nu-i tremura manutele, da Nu mananca legumele Doamne fereste. Tot facem cate-o pauza de 2-3 zile cu lapte praf la pranz si iar incerc legume si tot asa. De fortat eu nu-l fortez sa manance. In schimb fructele, branza si iaurtul le mananca foarte bine. Seara ii dau lapte cu cereale si doarme bine zic eu. Acuma dintii de jos is gata de iesire si se mai trezeste noaptea pt suzeta, dar nu des si ultima trezire e la 6-6.30 dimineata cand eu inca mor de somn, da n-am ce face. Pe la 7 oricum vine mandra la mine in pat si ma trezeste ea in caz ca apuc sa mai adorm Acu is necajita ca ea nu mananca aproape nimic, am vazut ca are o afta si cred ca ala-i baiu, ea nu zice ce-o deranjeaza cred ca de frica de dr, naiba stie, oricum luni merg cu ea sa se uite un pic si in gat.

Asa... Salteaua la patut inca e pe nivelul de sus, am doar 2 dar inca nu se ridica, nici macar nu sta foarte bine in fund de unul singur, adica sta o perioada, dar se intinde dupa jucarii si se dezechilibreaza destul de repede. In carucior sta bine in fund. Da acuma de multe ori nu ma lasa sa-l pun in fund, vrea direct in picioare, la schimbat e jale, treubie sa-i dau pachetul de servetele sau un scutec sa-l roada ca sa-l pot schimba, altfel ar trebui sa-l leg in lanturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluKara spune:

buuun, fuseram si azi la tanti dr... diagnostic final...rujeola atipica...partea buna e ca au inceput sa se estompeze bubitele, partea rea e ca inca facem ceva febra (iar a facut 39,5 azi noapte) si continuam cu isoprinosina aia inca 3 zile...incet incet se micsoreaza si aftele din gura, asa ca sper sa fim pe drumul cel bun. de azi oapte ana acum nu a mai facut temperatura, ba chiar as putea sa zic ca a si mancat putin mai bine.

ziceati de ROR...chiar azi mi-a tinut dr un discurs tare bine pus la punct azi despre cat de benefic e vaccinul. iar eu am anuntat-o la fel de serios ca nu il fac, nu petru ca a facut acuma rujeola ci pentru ca nu cred in eficacitatea lui si prefer sa faca bolile respective oricat de mulr o sa ma chinui. in teorie nimic nu poate fi obligatoriu, cel mult pot aparea probleme la inscrierile la gradi/scoala, dar cred ca si atunci se poate rezolva. eu una nu am de gand sa i le fac, sunt in stare sa ajung pana la dumnezeu cu oricine va avea de comentat vis-a-vis de subiectul asta(ma refer la directori se scoli ,etc)..apropo nu mai stiu unde citisem de vaccinul antivaricelic care a dat inclusiv autism copiilor....brrrr...

la multi multi multi ani fericiti Tunde!!!

pufoasa laura doar ma consult cu dr privind diversificarea, in rest adun informatii de unde pot si ii dau. spre exemplu, dupa dr ar trebui sa ii introduc glutenul undeva la 10 luni, eu deja i l-am introdus si nu am avut probleme.

wudy spor la instalarea in casa noua, nici mie nu imi place sa ma mut...si am tot facut-o in ultimii ani! pt Anais, poate va accepta in curand si LP!

piscotel ce mai, suntem colege de suferinta cu bolile astea ale copilarie...hai ca va trece repede (asta zic acuma dupa ce am vazut ca s-au mai imbunatatit lucrurile ca pana ieri nu ma gandeam decat la nenorociri de complicatii cu meningite, encefalite si alti capcauni)
maia as putea sa zic ca tremura toata cand plange serios,dar se si calmeaza la fel de repede in general. nu cred sa fie vorba de o afectiune neurologica, poate de o lipsa de calciu, dat atat.

Gabi cred ca Shines s-a suparat vis-a-vis de felul in care e tratat aici subiectul alaptarii si cum fiecare din noi simte intr-un moment sau altul nevoia de a-si spune parerea si de a "adera" la una din tabere. foarte putine sunt cele care nu au zis nimic, si eu personal am tot respectul pentru ele.

loutzy stii ce imi spun eu? ca o sa mai dorm ca lumea o noapte intreaga peste vreo 20 de ani ca pana atunci, slabe sperante...si uite asa am invatat ca nu se moare din lipsa de somn...si ca nu sunt singura care are nopti gri(ca nu sunt chiar albe!)
ce flacau dornic sa stea in picioare ai si tu...auzi la el, in fiecare dimineat o trezeste pe mami in pozitie de drepti!

mirela eu o schimb pe maia in patul mare, dar sut smechera si stau in genunchi la marginea patului ca altfel de mult ramaneam anchilozata!

vasilanitams . sa stii ca nu ne vom retrage toate, mai ramanem si fidele...eu una , nu am de gand sa plec prea curand de aici! pur si simplu m-am indragostit de forumul asta si-mi sunt drage toate fetele de aici. cum ii merge lui stefan tratamentul?

madalina si maia dormea pana zilele trecute de la 11 pana pe la 6-7 fara treziri. acuma e molaba(asa ziceam eu can eram mica la bolnava), sper sa isi revina la programul ei cand terminam cu toate febrele, aftele, rujeolele.si si eu ii dau in fiecare seara cereale.

crissia maia are 2, uneori 3 mese de mancare solida iar LP la discretie, cand vrea primeste. maia nu accepta mancatul la program de nicio culoare asa ca atunci cand ii e foame , atunci mananca. si e si cam sclifosita, deh, seamana cu ma-sa. sa ca nr meselor pe zi e incert.

anka pai resesc sa raspund tuturor din 2 motive: 1. sunt o persoana relativ obsedata de detalii, freak-control cum imi zice sotul care are si o memorie de elefantel pentru chestiunile astea. iar cand am multe de zis recunosc cinstit ca trisesz si stau cu 2 pagini deschise, una in care citesc ce scrieti voi si una in care scriu raspunsul pe masura ce citesc...aoleo, ce explicatie am dat si eu..

doloress stii mi se pare ciudata ideea cu formele la varste de peste 12 ani. eu pot sa iti zic ca am facut varicela la 17 ani si nu am avut parte nici de complicatii, nici de un disconfort iesit din comun...a si rubeola am facut-o la 14 ani...si pe la 16 scarlatina.

piscotel cam incompetent nenea dr asta..sau tanti!pare cam picat din luna, eu mi-as cauta alt doctor mai cu picioarele pe pamant.

kitzy m-ai facut sa rad rau cand am citit de legatul cu lanturi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loutzy spune:

Mai fetelor eu credeam ca ROR e un vaccin optinal. Acu m-am uitat pe carnetul de vaccinari si am vazut.
Spun clar si raspicat ca nu vreau sa il fac.Mai bine face bolile de copil.

Laura de mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catal_ina10 spune:

Salutare adunare!

Tundeeee, la multi ani frumoasa si puternica unguroaica!!! Sa fii sanatoasa si iubita!!!

Ralukara, fata desteapta si sensibila!

Doloress , mi-a placut mult cum i-ai facut urarea lui Tunde!

Anka, io te pup! Te rog nu ma uita, ca nu vreau sa fac efort degeaba !

Mandra mamica de printesa filigran Sara Maria - 21.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catal_ina10 spune:

Gabiv, ce ai facut cu mata si folia de aluminiu? Cand a mea era mai mica si mai nazdravana o mai potoleam stropind-o cu putina apa dintr-o chestie din aia cu care se uda florile. In acelasi timp ii spuneam si nu. Acum reactioneaza destul de bine la nu.

Ralukara, din cate stiu eu, isoprinosine este un antiviral destul de puternic. De ce trebuie sa ia printesa ta?

A mea buburuza este pe zi ce trece tot mai energica, ne cam papa pe toti adultii din jurul ei . I-as lua si eu un jumperoo. anka si alte fete care il mai aveti, merita?

Mandra mamica de printesa filigran Sara Maria - 21.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Ce mari s-au facut bebeii vostri!

Am si eu o problema, bebe a facut niste brobonele rosii pe fata, destul de multe. Am sunat la pediatra si mi-a zis sa ii dau cu apa termala si apoi cu fucidin. Eu il sterg cu ser fiziologic si pana ieri nu a avut nimic pe fata, ii mai ieseau doua trei dar treceau intr-o zi. Acum fucidinul asta e cu antibiotic si nu stiu ce sa fac. Voi cu ce ati dat? Nu cred ca e vreo dermatita atopica pt ca nu se usuca pielea. Arata ca brobonele de la caldura dar prea s-au inmultit de ieri pana azi.

Mami fericita de bebe Petru Nectarie

Mergi la inceput