o palma - motiv de divort?
Raspunsuri - Pagina 8
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina davoi cei doi barbati care ii dati inainte si-napoi cu femeia care scopate tot ce mai rau din barbat... |
Asta unde ai citit-o?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
kariguld spune:
citat din mesajul lui Basilique Multumesc pentru toate raspunsurile. Vad ca inca mai sunt cateva mamici care isi aduc aminte - incredibil de detaliat - de "romanele" pe care le-am scris acum 7 ani aici, pe forum. Concluzia generala ar fi - vezi, asa ti-a trebuit, nu te-ai despartit atunci, trage acum ponoasele. Eu nu as spune chiar asa. Intr-astia 7 ani nu am mai scris romane pe forum, nici nu am suferit in tacere. Au trecut cu bune si cu rele, asa cum am zis, as spune - in majoritate cu bune. Am invatat si eu unele lucruri, in special ca increderea in mine nu mi-o da un barbat, ci eu singura trebuie sa imi castig respectul de sine si bucuria de viata. Daca le am pe astea nu mi le poate lua nimeni - nici nu vrea sa mi le ia nimeni. Si apropos de ce scriam acum atatia ani, dupa acele scandaluri pe care le-am avut cu sotul meu datorita presupunerilor mele ca m-ar fi inselat, s-au imbunatatit multe lucruri, cel putin din punctul meu de vedere. Cred ca a fost bine ca am pus atunci niste limite care s-au respectat. Punctul esential este ca nu am voie sa uit de copii. Copiii nu asista, de obicei, la contrazicerile noastre. Nici la episodul asta de acum nu au asistat. Am incercat intotdeauna sa ii invatam ca doi oameni au voie sa se certe, atata timp cat o fac civilizat, ajung la o concluzie si se impaca. Am incercat sa le aratam ca un consens - nu un compromis! - e mai bun decat o suparare prelungita. Daca as divorta le-as da cel mai bun exemplu ca le-am spus doar vorbe in vant. Relatia mea cu tatal lor ar fi infinit mai rea dupa un divort - cu toate consecintele negative pentru copii. Da, cunosc o avocata super buna la care am mai apelat amandoi in probleme de drept in cadrul firmei. Probabil ca ar trebui sa apelez prima la ea, pentru ca una mai buna nu stiu si altfel o angajeaza el. :( Dar are sens? Uite ca eram si eu convinsa, super convinsa, ca orice manifestare de violenta fizica ar insemna sfarsitul irevocabil. Si acum s-a intamplat si vad ca nu e asa usor. O solutie ar fi sa ma mut cu copiii - desi nu cred ca va fi de acord - si sa vedem cum ne merge separati pentru o perioada de timp. Situatia e atat de incurcata si impletita, avem o afacere impreuna, cu roluri bine determinate; cred ca mi-ar lua vreun an numai sa ma retrag incet, incet din mersul lucrurilor. Si nu stiu exact cine ar putea prelua ceea ce faceam eu. (nu am vreo fantezie ca as fi de neinlocuit, dar am muncit impreuna ca sa cladim anumite lucruri si un strain nu s-ar putea implica la fel.) Pacat. Oare a fost totul doar in imaginatia mea? Oare ne-a mers atat de prost si eu nici nu am vazut? E o prostie atat de mare din partea mea sa vreau sa traiesc - bine - cu omul asta? Oare chiar nu merita? Sau nu merit eu? Uite ca nu cunosc ceva mai bun. Singurele lucruri pe care le stiu sunt ca nu copiii ma fac sa raman langa el, ci el; si ca acei copii ar fi, in plus, daramati sa ne vada despartindu-ne. Poate ca trec printr-un complex al femeilor "care iubesc prea mult" (vezi cartea, pe care am citit-o), sau al femeilor suferind de vreun sindrom Stockholm, sau habar n-am pe ce lume traiesc. Stiu doar ca in lumea asta e mai usor sa darami decat sa cladesti, si nu vreau sa daram. Pe de alta parte, palma lui a daramat deja destul. Daca ma mai suportati cateva zile, cu gandurile mele, va multumesc. Mi-a fost intotdeauna mai usor sa scriu decat sa vorbesc. Off-topic: black girl, tu pari a ne cunoaste foarte bine - asa e, sau mi se pare? Si daca da, cum? Sau ai salvat doar mesajele de atunci? |
si uite cum isi gaseste omul , singur, explicatii ptr traiul in abuz. sau langa un abuzator. cum naiba de nu vezi in al 26-lea ceas ca traiesti langa un abuzator? si-i mai cauti si justificari daca era al meu, mergea pe calea ferata demult.
astfel de csanicii nu-s normale, nici nu ar trebui sa existe. dar ele exista petr ca cei ce sunt in ele accepta sa fie acolo. certuri, suspiciuni, vorbe urate, acuze, in final palme sunt lucruri normale de viata? jizas??? in ce lume traim??
femei, treziti-va !!! de-opotriva si barbatii. nu asa trebuie sa fie o casnicie. scartie sandramaua, e plina de carpeli dar din cand in cand mai punem o floricica si putina vaselina sa mai merga pana la primul dela, cand iara incep sa pice balamelele jos.
stiu ca nu vorbesc din perspectiva uneia care a trait asa, dar am un principiu la care nu voi renunta in veci, niciodata sub nici o forma nu voi accepta sa traiesc intr-o astfel de casnicie.
deci, cei vizati, trezirea!
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
mimoza74 spune:
Ce parere au copii fata de situatia actuala? Poate ar trebui sa vorbesti cu ei despre cele intamplate si sa tii cont si de parerea lor inainte sa iei o decizie (oricare ar fi aceea). Cunosc un caz in care ea, dupa 10 ani de certuri urate cu sotul, s-a hotarat sa divorteze doar in momentul in care baiatul de 8 ani a intrebat-o de ce nu se desparte.
Nu stiu ce varsta au copii tai, dar nu-ti doresc sa ajungi sa vezi ca proprii copii nu mai suporta atmosfera din casa.
kariguld spune:
citat din mesajul lui marius Si persoana care agreseaza verbal cum se numeste? Abuzatoare daca este femeie? La fel de gresita este si situatia in care o persoana fara voia sau dorinta sa este agresata verbal de catre o alta persoana. Nimeni nu ne da dreptul sa agresam o alta persoana de langa noi chiar si verbal. Este absolut la fel - un abuz ramane un abuz. Expresiile "hemoragie verbala" si "Niagara verbala" au ca si autor -- femeia. Simpatica situatie nu? |
la o cearta participa intotdeauna doi, poate mai multi. dar niciodata un om nu se poate certa singur. asa ca daca incepe cearta, sau ma rog schimb dur de replici, fiecare ar trebui sa incerce sa se stapaneasca/controleze. si atunci cu siguranta nimeni n-ar avea mintea intunecata de nori negri.
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Rufus spune:
citat din mesajul lui kariguld astfel de csanicii nu-s normale, nici nu ar trebui sa existe. dar ele exista petr ca cei ce sunt in ele accepta sa fie acolo. certuri, suspiciuni, vorbe urate, acuze, in final palme sunt lucruri normale de viata? jizas??? in ce lume traim?? |
Stii care-i culmea? Nici unul din cei doi nu-i fericit.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Yasmine spune:
Off Topic: Marius la punctul 13 din regulament scrie :
Moderatorii acestui forum sunt membrii ai comunitatii care:
- isi permit o prezenta constanta pe forum,
- au calitati de lider,
- au dovedit ca pot neutraliza unele dispute,
- prin contributiile lor - imbogatesc continutul informativ al forumului Desprecopii.com.
Inteleg ca prin prima ta interventie la aces topic incalci regulamentul, si asta ca moderator. Mai stiu si ca vei sterge acest mesaj, sau il vei muta, probabil pt. a "neutraliza" disputa .
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Stii care-i culmea? Nici unul din cei doi nu-i fericit. Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
bine Rufus, aspectul asta cred ca nici nu mai e vizibil. sau nici nu mai conteaza.
pe mine ma ingrijoreaza mentalitatea asta "a 'la socrosenia" -stai mama si rabda, ce daca ti-a dat o plma? ai copii cu "maria sa" doar nu vrei sa spuna altuia tata?"
intre timp lucrurile au mai evoluat, scoate ea tigaile si polonicele la el
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Sabina spune:
ok, Rufus, treci peste partea aia, poate am extrapolat . Ce ii spui fetei cand da telefon si spune ca individu i=a tras una?
indiferent de motivele certei.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Rufus spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui kariguld
bine Rufus, aspectul asta cred ca nici nu mai e vizibil. sau nici nu mai conteaza. |
De ce spui asta? Nu asta e telul nostru? Sa ne traim fericiti viata? Si in contextul copiilor rezultati...nu-s ei mai fericiti cu parinti fericiti?
Eu zic ca conteaza fericirea ambilor.
Iar scoaterea tigaii nu mi se pare o evolutie...
Am deviat de la subiect...dar problema unei femei este nu numai ca sta alaturi de cel ce o abuzeaza, ci ca e convinsa ca e bine pentru copil (ceea ce nu-i deloc adevarat) sau chiar ca-i mai da, astfel, o sansa sotului. Care sot nu-si doreste (constient sau subconstient) asa ceva.
Repet: nu este cazul subiectului deschis.
Rufus spune:
citat din mesajul lui Sabina ok, Rufus, treci peste partea aia, poate am extrapolat . Ce ii spui fetei cand da telefon si spune ca individu i=a tras una? indiferent de motivele certei. |
Sabina, nu-i relevant ceea ce intrebi (adica ceea ce o sa raspund): eu sunt o persoana absolut normala, evident ca pe individ l-as arunca de la etaj. De ce nu este relevant? Pentru ca sunt parinte si, chiar daca inainte de asta fata mea l-ar fi rupt in bataie si el, cu ultimele puteri, i-ar fi ars o palma, tot pe geam l-as fi aruncat.
Corect, nu?