o palma - motiv de divort?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Rufus, n-ai inteles nimic. Una e sa accepti ca exista si alta e sa le gasesti justificare.

Doar o constatare: nu ma astept sa crezi ca altcineva in afara de tine intelege ceva.
Dar un semn de intrebare tot ar trebui sa-ti pui...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:

Citat:
Despre "experimentul" Marius: poate credeti ca-i normal "sa-l apar" pe Marius, pentru ca sunt barbat. Nu-i asa. Eu, unul, nu vad nimic neobisnuit la ce spune el: teoretic, o femeie poate ca, prin violenta verbala, prin "hemoragie" verbala, prin cicaleala sa-l determine pe barbat s-o croiasca. E normal? Si gur ca nu...dar perfect posibil. Daca vreti sa va traiti viata la nivel teoretic, asta e. Practica spune, insa, altceva si cred ca stim cu totii adevarul.
Marius n-a facut nici un experiment: stia ca innotul impotriva curentului starneste stropi si, desi stia asta, a vrut sa-si spuna parerea. Morala? Intr-o comunitate cu majoritate (zdrobitoare) feminina, e bine sa nu dai de inteles ca o femeie ar putea fi cauza problemelor

Gresit. NU exista motiv pe lumea asta pentru care un barbat sa loveasca o femeie. Exact cum nu exista motiv pentru care un adult sa loveasca un copil.

Indiferent de cine e cauza problemelor, intotdeauna exista si variantele pasnice, pe care insa un abuzator le va ocoli, gasindu-si justificarea abuzului in faptul ca a fost provocat.

Iar folosirea expresiilor "hemoragie verbala", "niagara verbala" spune mai multe despre vorbitor decat o mie de justificari.

Si ce anume iti spun tie despre vorbitor expresiile mentionate?
Hai, da o proba de o noua teorie.
In afara de teorii...poti spune ceva concret?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Teoretic, ar fi o prejudecata sa intocmesc profilul cuiva bazandu-ma doar pe folosirea acestor expresii.

Practic insa, din cate am reusit sa intuiesc despre voi doi de cand scriu pe forumul asta, iti spun ca aceste expresii se potrivesc de minune modului vostru de gandire si ca eu nu m-as marita in vecii vecilor cu cineva care gandeste si vorbeste astfel despre femei.

Multumit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nah de parca s-ar pune problema Amandoi suntem casatoriti bine merci fara nici o problema speciala.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

B, din ultimul tau mesaj, eu vad nici o ingrijorare din partea ta in privinta faptului ca palma lui ar putea fi inceputul violentei in casnicia voastra. Ai adus atat de multe argumente pt care lasi sa se inteleaga ca ar fi bine sa ramai langa el, incat eu m-am confuzat: ai vrea sa te incurajam sa ramai cu el?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Mai degraba a (re)intervenit ratiunea in locul vanitatii (reciproce ca sa fiu corect).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:

Citat:

Rufus, n-ai inteles nimic. Una e sa accepti ca exista si alta e sa le gasesti justificare.

Doar o constatare: nu ma astept sa crezi ca altcineva in afara de tine intelege ceva.
Dar un semn de intrebare tot ar trebui sa-ti pui...

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Din moment ce m-am adresat tie pe nume, n-am crezut ca e necesar sa dau quote mesajului trimis de tine cu doar cateva minute inainte. Greseala mea. Deci asta e mesajul tau la care am raspuns ca n-ai inteles nimic :

Citat:
Ne plac sau nu, faptele astea exista si mi se pare mult mai eficient sa dezvoltam discutia decat sa decretam ca "asa ceva nu poate exista" pentru ca nu-i normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:
Despre "experimentul" Marius: poate credeti ca-i normal "sa-l apar" pe Marius, pentru ca sunt barbat. Nu-i asa. Eu, unul, nu vad nimic neobisnuit la ce spune el: teoretic, o femeie poate ca, prin violenta verbala, prin "hemoragie" verbala, prin cicaleala sa-l determine pe barbat s-o croiasca. E normal? Si gur ca nu...dar perfect posibil. Daca vreti sa va traiti viata la nivel teoretic, asta e. Practica spune, insa, altceva si cred ca stim cu totii adevarul.
Marius n-a facut nici un experiment: stia ca innotul impotriva curentului starneste stropi si, desi stia asta, a vrut sa-si spuna parerea. Morala? Intr-o comunitate cu majoritate (zdrobitoare) feminina, e bine sa nu dai de inteles ca o femeie ar putea fi cauza problemelor

Gresit. NU exista motiv pe lumea asta pentru care un barbat sa loveasca o femeie. Exact cum nu exista motiv pentru care un adult sa loveasca un copil.

Indiferent de cine e cauza problemelor, intotdeauna exista si variantele pasnice, pe care insa un abuzator le va ocoli, gasindu-si justificarea abuzului in faptul ca a fost provocat.

Iar folosirea expresiilor "hemoragie verbala", "niagara verbala" spune mai multe despre vorbitor decat o mie de justificari.

Si ce anume iti spun tie despre vorbitor expresiile mentionate?
Hai, da o proba de o noua teorie.
In afara de teorii...poti spune ceva concret?

Teoretic, ar fi o prejudecata sa intocmesc profilul cuiva bazandu-ma doar pe folosirea acestor expresii.

Practic insa, din cate am reusit sa intuiesc despre voi doi de cand scriu pe forumul asta, iti spun ca aceste expresii se potrivesc de minune modului vostru de gandire si ca eu nu m-as marita in vecii vecilor cu cineva care gandeste si vorbeste astfel despre femei.

Multumit?

Probabil ca trebuie sa ma lecuiesc si sa nu te mai intreb nimic...ca cine stie ce imi raspunzi. Cred ca si daca spun ca afara ploua, imi vei raspunde ca n-am inteles nimic.
Oricum n-am inteles de ce crezi (pardon: intuiesti) ca te-am petit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Mai degraba a (re)intervenit ratiunea in locul vanitatii (reciproce ca sa fiu corect).

Nici vorba. A intervenit frica de necunoscut, frica de singuratate, prejudecatile, care o fac a minimizeze ce s-a intamplat. Daca n-as fi vazut asta de atatea ori!
Despartirea de un barbat abuziv e un proces de lunga durata. Asta cu minimizarea si negarea e doar prima etapa. Deseori ultima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

davoi cei doi barbati care ii dati inainte si-napoi cu femeia care scopate tot ce mai rau din barbat prin cicaleala, daca fetele voastre ar primi palma ce le-ati spune?
indiferent cat s-au ciondanit inainte si pe ce motive.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Este o diferenta din start intre un bebelus sau copil si un om care se pretinde adult din toate punctele de vedere prin aceasta intelegandu-se si faptul ca nu suntem singuri pe pamant si cel de langa noi fie el un barbat fie o femeie sunt absolut la fel de indreptatite de a nu fi agresate fie fizic fie mental fie verbal .... samd.
Toate aceste forme de violenta sunt la fel de reprobabile. Toate.

Discutia nu este despre victima, fie ea bebelus sau copil, ci despre pierderea controlului si depasirea unei granite si a unei limite

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput