o palma - motiv de divort?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Raspuns la intrebarea pe care o pui in titlul topicului tau: o palma - motiv de divort? DA! (strict parerea mea)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui marius

Amm doar o intrebare. Din moment ce spui ca nu este si nu a fost niciodata violent fizic discutand si ca aceasta palma este efectul furiei peste extrem la care a ajuns, intrebarea mea este ce anume ai putut sa faci astfel incat un om calm sa ajunga sa nu isi mai poata controla gesturile? Ceva ai facut cu buna stiinta tu ca si om cu celalalt om e clar ca psihic l-ai dat gata daca a ajuns la acest gest pe care tot tu spui ca nu i-a stat niciodata in fire. Stii expresia nu este fum fara foc? Mai ramane de vgazut care este focul si care fumul. Nu era mai simplu sa nu incarci pana la epuizare atmosfera? Poate daca te controlai pe tine de la bun inceput nu ar fi avut loc nici macar o banala cearta. Poate. Insa am vazut mute femei "no offence" care nu-si controleaza Niagara verbala - asta e ce sa-i faci - si cand ajung sa aiba de suferit din acest motiv (nu neaparat fizic) sunt de-a dreptul bulversate, cuuum? Eeeeu?... in fine eu sunt mai rezervat pentru ca ai descris efectul finalul nu cauza... de cauza nu ai spus nimic nimic...

Cat despre viitorul compromis al copiilor din acest motiv da-mi voie doar sa zambesc. Sunt convins ca si acesti copii ai vostrii vor avea viitorul Ok dincolo de acest incident. Insa este clar ca discutam de orgolii imense - nestinse. Eu zic sa te calmezi, sa respiri si mai ales sa gandesti rational.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Marius, nu am cuvinte!
De ce trebuie sa faci tu ca femeie ceva, atit de groaznic, ca EL sa nu se mai poata controla? Pai poate si el intr-o situatie sau alta a provocat-o intr-atit incit ea ar fi putut sa ia un cutit sa-i taie beregata, nu sa-l trimita la coana ma-sa.
Dar, nu ma mir, ca oricita civilizatie e la mijoc, in primul si in primul rand, atunci cind o iei pe cocoasa ca femeie, musai ca ai facut tu ceva, ca sa o meriti.
Marius, afla ca nici fostul meu sot nu a fost violent fizic, ci doar verbal, ani de zile si stii ceva? Eu am fost de vina, ca i-am permis! Da asta a fost ce am facut eu, ca sa-l provoc sa ma loveasca O DATA, prima si ultima data, i-am permis, inainte de asta, ani de zile sa ma balacareasca cum i-a venit la gura. In rest, m-a lovit pt ca mintea lui bolnava ii spunea ca il insel, si orice faceam sa-l conving ca nu e asa, il "provoca" si mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

...si uite-asa fiecare ajunge sa faca tot felul de chestii pe care in mod normal nu le-ar face,

el sa dea o palma,

ea sa se duca la politie (?) sa declare acea palma (le ce a folosit? daca vrei sa divortezi nu te impedica nimeni, dar nimeni, si nici nu te ajuta declaratia aia de la politie la ceva)

...in loc ca doi oameni sa gaseasca o cale de comunicare ca SA SE INTELEAGA, ei gasesc diverse variante de inflamare a situatiei intre ei.

Poti face ce doresti, hotararea va fi a ta. Vrei sa divortezi? Divorteaza, dar nu pentru o palma, ci pentru faptul ca nu mai gasiti o cale de a va intelege. Crezi ca mai sunt sanse sa discuti omeneste cu omul ce ti-a stat alaturi atata timp si cu care ai facut copii? Asta doar tu stii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Si acum sa raspund la intrebarea din titlu: nu, doi oameni nu divorteaza dintr-o palma, nici dintr-un cuvant nelalocul lui, nici dintr-o situatie regretata de amandoi. Cu atat mai mult cu cat au copii.

Dar oamenii divorteaza atunci cand considera ca relatiile intre ei sunt iremediabil compromise.

Daca tu crezi ca esti in situatia asta, atunci nimeni nu te poate impiedica sa depui cererea de divort.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Mda, justificarea abuzatorilor, criminalilor si violatorilor, "au fost provocati", bleah
Pana una alta, nu doar palma in sine e problema, ci casnicia nu merge, in felul asta se va ajunge la abuzuri din ce in ce mai grave, garantat. Tu ai mai scris mai demult pe forum, nu mai stiu detaliile, dar nu e rau de ieri de azi.

Mergi la inceput

Ceea ce mi se pare cel mai rau, este, ca oameni care doresc sa para intelegatori, sa fie joviali, in fond sunt doar mici, foarte mici, si nu ma refer la marimea corporala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ahhh si iata ca am ajuns unde banuiam ca voi ajunge. Intotdeauna opinia cuiva este in mod iremediabil cea mai adevarata si de necombatut. Fapt verificat si aici.
Pe scurt a fost suficient sa exprim o opinie oarecare dar contrara si in mod absolut natural sa apara opiniile justificative sau acuzative contrare. Prima data ma gandeam - sa incerc sa nu incerc - dar m-a ros manuta -

Mergi la inceput

Nu stiu daca te-a ros, si cine te-a ros, dar cred, ca ti-ai exprimat exact opinia pe care o ai, nu una oarecare, ce e rau in asta? Suntem liberi fiecare sa gandim liber si sa ne exprimam ca atare, nu vad o problema in asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Pe scurt a fost suficient sa exprim o opinie oarecare dar contrara si in mod absolut natural sa apara opiniile justificative sau acuzative contrare. Prima data ma gandeam - sa incerc sa nu incerc - dar m-a ros manuta -

Vrei sa spui ca a fost un test? Ai aruncat o opinie oarecare in contrariu, sa vezi cum reactioneaza lumea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da. dar era mai bine sa mai las un pic pana maine. Daca de exemplu situatia ar fi fost contrara, sa zicem ea il cotonogeste pe un el, vorba lui Rufus ii arunca o tigaie in cap, aici ar fi trecut destul de neobservat cu comentarii reduse ba poate ar fi fost chiar un subiect de amuzament. Aceeasi situatie pe un forum unde sunt ei nu ele ar fi trezit batai de joc, isterii, samd in timp ce acest subiect ar fi atras fie raspunsuri de bine ai facut sau ar fi fost ignorat sau diminuat.
Este o chestiune de psihologie de grup de apartenenta de grup. Ar fi mai multe de spus - dar este off topic.
Acest gen de raspuns dat de mine acum a fost unul tipic de provocare - este un raspuns "bazooka". Prinde foarte repede.

Ok imi cer scuze pentru aceasta modalitate de abordare. Promit sa nu mai fac!

Cat despre subiect - opinia mea este extrem de asemanatoare cu cea a lui Rufus - deci nu mai reiau.

Mergi la inceput