Alte parcuri de distractie in Europa (non-DLP)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns soricica spune:

si noi am foat la TerraMitica, este foate frumos.
Am gasit pe un site o descriere perfecta a parcului:

Parcul de distractii Terra Mítica din Spania este un urias parc de distractii situat in orasul spaniol Benidorm si care va poarta intr-o calatorie magica prin cinci civilizatii mediteraneene: Egipt, Grecia, Roma, Iberia si Insulele Mediteraneene. Deschis in anul 2000, parcul este una dintre cele mai populare atractii ale statiunii si are masinarii care dau senzatii tari, atat adultilor, cat si copiilor.

Parcul de distractii Terra Mítica este impartit in cinci zone, fiecare avand ca tema specificul unei culturi mediteraneene antice – in Egipt, sau Ocionia, veti vedea piramide fabuloase si veti putea calatori pe Nil. Turnul Infinito va va ridica la 100 m inaltime, pentru a admira panorama statiunii Benidorm. In Grecia, Syncope va ofera o calatorie plina de adrenalina, iar copiii se pot distra in Furia lui Triton, Templul lui Kineto sau Labirintul Minotaurului.

In Roma senzatiile tari sunt oferite de Magnus Colossus, cel mai lung montagne russe din lemn din Europa, iar Inferno va va invarti cu o viteza ametitoare. Principala atractie a Iberiei este montagne russe-ul cu bucle Tizona, iar in Insulele Mediteraneene udativa putin in Apele lui Argos si Furia lui Ulise.

Parcul este deschis din luna martie pana in luna noiembrie, iar costul biletului de intrare este de 34 euro pentru adulti si 25,5 euro pentru copiii de peste 4 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

Citat:
citat din mesajul lui lavi02

Multumesc tare mult pentru raspunsuri!!!

Si mai astept!

Port Aventura se poate termina in 2 zile sau ii trebuie 3? Ca sa apuci sa te dai de mai multe ori in distractiile preferate si sa vezi si ceva spectacole?
Cum sunt cozile in Port Aventura?
Oare intre Craciun si Anul Nou e OK de mers (am vazut ca sunt in jur de 12 grade iar parcul e deschis)?

La Europa park sau Gardaland a fost cineva?

recomand si eu Portaventura, am fost anul trecut si ne-a placut mult.nu stiu daca perioada Craciunului e cea mai fericita, sunt multe "ride" uri cu apa si ar fi pacat sa le ratati, cred ca la 12 grade e prea frig pentru stropeli cu apa si nici nu stiu daca sunt accesibile in acea perioada a anului.
noi am stat in Salou 2 saptamini, la o aruncatura de bat de Portaventura si am luat pe net un bilet de 14 zile, aproape la acelasi pret cu un bilet pentru o zi cumparat la fatza locului! daca va hotariti sa mergeti cauta neaparat oferte pe net, e mult mai avantajos, au bilete de 3,5,7,14 zile etc.
sunt foarte multe atractii pentru toate virstele, showurile sunt superbe,sunt o gramada de locuri pentru mincat si nu sunt asa scumpe ca si in Disneyland.
noi am mers tot a 2 a zi in parc, deci in total vreo 7 zile, dar cred ca 3 sunt de ajuns daca nu mergeti in perioada de virf cind sunt cozi mari. la parcul acvatic atasat de portaventura nu am mers (am citit review-uri nu prea favorabile) dar am mers la un aquapark in cap salou parca, foarte aproape si a fost excelent.daca te intereseaza pot sa caut numele exact, nu-mi amintesc acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Speed, multumesc! Care crezi ca e perioada de non-maxima aglomeratie? Camd ai fost tu (vara) cam cat se statea pe la cozi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Tenerife:

1. Loro Parque - este o combinatie de gradina zoologiga de un nivel foarte inalt, gradina botanica si spectacole cu animale. Am fost o singura zi si am cam alergat. Ar fi fost mai bine sa alocam 2. Exista si un loc de joaca, dar spectacolele cu balene, delfini, foci, lei de mare, papagali si mai ales "pinguinariul" sunt atractia principala.
2. Jungle Park - tot un fel de gradina zoologica sun forma de jungla. Treci pe poduri suspendate deasupra raului cu crocodili, spectacol superb cu pasari de prada, traseu cu bob-ul prin jungla. Poti aloca 1 zi. Biletul de intrare aici iti ofera reducere (si reciproc e valabil)la un alt parc:
3. Aqualand - un aquaparc cu foarte multe tobogane, locuri de joaca pentru copii mai mici, mai mari sau adulti. Exceptional a fost spectacolul cu delfini (poate mai tare ca cel din Loro). - 1 zi e suficient
4. Siam Park - tot cu tobogane. Nu am fost. Ideea de chinezarisme nu m-a incantat.
5. Pueblochico - un parc cu miniaturi - plin de jucarele . Diorame cu trenulete, istorie si localitati prezentate in miniatura, prezentare foarte instructiva a vulcanului. Fascinat pt copii si adulti. Sunt suficiente 3-4 ore.

Mergi la inceput

lavi, noi am fost in august, in plin sezon, caldura maaare si cozi mari. fiindca am avut timp mult la dispozitie mergeam doar 3-4 ore de fiecare data. cam pe la ora prinzului cozile sunt mai mici dar caldura e inabusitoare. seara e foarte placut. in unele zile cozile erau si de 1 ora-1 ora jumate la atractiile principale, alte zile nu erau deloc ??!. sunt foarte multe atractii insa si intotdeauna se gasesc si ride-uri la care nu se prea sta la coada.
ma gindesc ca lunile iunie si septembrie ar fi foarte placute, e cald si frumos si copiii sunt la scoala :)
noi de pe un site de genul www.attractionticketsdirect.ie/europe/port-aventura-tickets?_$ja=kw:portaventura tickets|cgn:Port Aventura|cgid:1276629761|tsid:29786|cn:ATD IE - Europe|cid:39333251|lid:1775071456|mt:Phrase|nw:search|crid:7412890811&gclid=CJzDlP73o6oCFcRO4QodmXuvVQ" target="_blank">asta am luat biletele.

am auzit si eu de parcul din Tenerife ca ar fi super dar cred ca ideal ar fi sa combinati cu vacanta cu plaja etc, nu stiu daca merita sa mergeti doar pentru parc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Siam Park din Teneriffe e f frumos. Si biletul se poate combina cu cel de la Loro Park (la fel de frumos).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

In Tenerife merita mers vre-o 2 saptamani. Noi am combinat parcurile de care v-am zis cu excursii la vulcan, La Masca, excursie cu vaporul, plaja zilnic si neaparat, daca ajungeti- o excursie cu submarinul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Noi am fost acum doi ani la Gardaland, pe malul lacului Garda, in Italia. Mie una mi-a placut mai mult ca Disneyland, motivul principal a fost ca puteam si sa ne dam in atractii si nu doar sa stam la cozi. Cu alte cuvinte am profitat mai bine. Cu toate ca la Disney am fost in februarie si la Garda in august. Copiii au adorat in masinutele din care trebuia sa impusti momii si sa faci puncte .

Fata de ce Fomalhauti a explicat foarte bine, in apropiere de Paris este si un parc dedicat Playmobilelor - FunPark - e mai mult o sala de joc imensa, acoperita, unde copiii pot sa petreaca dupa amieze intregi, mai ales daca e vreme urita, jucindu-se cu toata gama de jucarii Playmobil.

In Anglia am vizitat domeniul Beaulieu, e in sud, in zona New Forest, in apropiere de Southampton. Nu e propriu-zis un parc de atractii, insa...exista atractii. Domeniul apartine unui lord, care a construit primul muzeu al automobilului din Anglia, National Motor Museum, are cam 250 exponate superbe! Intr-o alta parte exista un muzeu al lui James Bond, cu masinile din filme expuse. Un alt muzeu care mi-a placut a fost al spionajului din al II lea razboi mondial - la Beaulieu erau pregatiti spionii care urmau sa fie parasutati in Franta ocupata. Exista si o expozitie dintr-o emisiune englezeasca, Top Gear, sint expuse masini care mai de care transformate (intr-una, gen Dacie papuc, puteai juca popice!). Se poate face un tur al domeniului in tren suspendat, se pot vizita gradinile, abatia si castelul (cu un majordom care-mi amintea de Anthony Hopkins in "Remains of the day"!). Cind am fost noi era luni, a doua zi de Paste. Pe peluza din fata castelului erau jocuri pentru copii, au fost machiati, au primit oua de ciocolata si ne-au dat si un chestionar la care gaseam raspunsurile in locurile vizitate.

Mergi la inceput

Apropo de Anglia, Legoland are review-uri bune.noi nu am fost dar e foarte popular printre irlandezi si e aproape de Londra.cred ca se poate face in 2-3 zile din cite imi amintesc din povestile cunoscutilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Marox, interesant ce zici de Gardaland, e pe short-list-ul meu alaturi de Europa Park si Port Aventura. Eu citisem prin review-uri ca ar fi cozi mari la Gardaland, ma bucur sa aud ca nu e intitdeauna asa. Ati fost in timpul saptamanii sau in week-end?
Cate zile crezi ca necesita ca sa apuci sa te dai in aproape toate atractiile si sa te dai de mai multe ori in cele preferate?

Eu planuiesc ca intr-un viitor concediu sa includem 2 sau 3 zile in unul din parcurile astea, sa parcurgem parcul in tihna. Deocamdata sunt la etapa de adunat informatii.

speed, multumesc! Pe site-ul indicat de tine la 1 sau 2 zile sunt aceleasi preturi ca si pe site-ul oficial, insa sunt in plus ofertele cu mai multe zile. Buna informatie, multumesc!

Mergi la inceput