Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (48)
Raspunsuri - Pagina 4
arleza spune:
NEATA,si io la cafea!
RALU felicitari pt bebelina ta de 1 kg,sa fie sanatoasa si cuminte si sa o mai lase si pe mami sa mai doarma dupa nastere.
LIA,ce mai faci?Te pup si promit ca trec pe la tine la inceputul lui august cand vin la control la Branescu.
gravi 23+ cu Sara Elena
Bedrosmart spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ooka Bedro, merci de info. Acu' daca spui ca se poate sigur cer, anestezie generala nu mai vreau nicicum, sa vedem, pana acum n'am avut probleme, multumesc lui Dumnezeu, asa ca ar trebui sa se poata daca fac. Si daca tot stii, muschii abdominali, sau asa ceva se taie sau se dau la o parte? ca sa stiu ce sa intreb.. mami de Sofi |
Ooka, habar nu am. Logica imi spune ca muschii sunt taiati, nu vad altfel cum sa se ajunga la uter. Dar poate stie altcineva mai multe si iti poate raspunde documentat. Oricum, intreaba medicul, poate gasesti unul sa aiba rabdare sa-ti explice. Insa de obicei un chirurg utilizeaza un anumit procedeu chirurgical care ii este cunoscut si pe care il prefera, nu cred ca schimba tehnica operatorie la cererea pacientului (oricum, din cate am citit la cezariana sunt 3 proceduri mari si late, din care aia cu taietura verticala oricum nu prea se mai foloseste).
Apropo, stiati ca se fac cezariene din anul 400 BC? Va reamintesc ca anestezia a aparut pe la 1800...
Firicel, si eu cred ca e o mare chestie nasterea vaginala cu epidurala. Mi se pare incredibil sa poti naste fara dureri. Eu n-am avut parte de asa ceva. Din pacate, uneori are si efecte adverse, in sensul ca prelungeste travaliul si ingreuneaza expulzia. Dar n-ai de unde sa stii dinainte cum va fi. Daca poti, incearca varianta asta, e de departe cea mai buna si pentru mama si pentru copil (daca, evident, nu exista alte contraindicatii, complicatii, experiente anterioare etc.).
Apropo, baietelul meu, tot auzindu-ma vorbind de fratior si nastere (desi nu stie exact in ce consta ea, doar ca se scoate cumva bebelusul din burta), mi-a zis: "Mami, cred ca eu daca nasteam, innebuneam" !
B.
firicel spune:
Moniqq-ferice de tine cu atatia strabuniciCe frumos...din pacate pt noi nu mai avem niciun/o strabunic/strabunica in viata.
Lia-adapa-te,fa orice numai sa fie bine!E bine la 750 de grame zic eu-chestia cu lichidul nu stiu cat de periculoasa este.Hai ca mult a fost putin a mai ramas.
Rania-trebuie sa-ti dau un mielE grav ma lasa memoria.Nu stiu ce sa zic de analizele la sange-eu am facut foarte des oricum pt ca aveam probleme cu PCOS incat sincera sa fiu nu mai stiu care a fost pt sarcina care pt PCOS.Ca la un moment dat faceam saptamanal analize la sange.De 3 ori cred ca e ok:)-in sensul de nu mult.
La urina de fiecare data cand merg la doctor tb sa duc un recipient cu urina.Am vazut-o de cred 3-4 ori pana acum.Din saptamana 28 o voi vedea la 2 saptamani pana in saptamana 30 si x..am uitat care..cred ca 37 cand o voi vedea saptamanal.Aceeasi regula cu urina.Nu stiu daca mai urmeaza alte analize la sange dar stiu ca voi face testul pt diabet gestational in sapt 28.
arleza spune:
Felicitari LIA pt bebe in grafic,ma bucur tare mult ca e bine si tu la fel.Lasa mai rabda nitel ca ce a fost mult a trecut,o sa vina si noiembrie odata si odata nu?
Eu ma duc sapt viit la eco 4D,martea viit si am emotii mari!!!Abia astept sa o vad iar pe bebelina mea.Eu care sunt obisnuita sa o vad la 2 sapt la eco acum ca o sa treca 3 e cam greu.
FIRICEL
Va pup si va iubesc pe toate.
gravi 23+ cu Sara Elena
Kya spune:
Ooka muschii sunt dati la o parte, ca niste perdele. Si la uter se ajunge cumva printre ei. Nici vorba sa fie taiati!
Mamica de si
Lia73 spune:
aeleza te astept
imi spui din timp sa pun ceva la frigider
firicel sper macar 30 sapt
macar atat sa mai rezist
Tu Maica si Fecioara primeste-ma la Tine,
Ca Tu esti Preacinstita, ma aperi si pe mine
Ajuta-ma sa sufar ajuta-ma sa lupt
Si sa ma rog la Tine cu glas neintrerupt.
Puternica Stapana, doar Tu poti sa ma ajuti
Cu ruga Ta fierbinte spre Fiul cel de Sus.
bebelinul meu scump
Ma la Bunul sa-mi daruiasca un sanatos
Florin 18 ani si +24
rania_s spune:
Firicel te iert de miel...nu manc carne de miel decat peste,pui si vita,dar acum de cand sunt insarcinata nu mai pot nici vita,deci scapi usor cu mine
Lia73 felicitari pt bebe mare..
25+
baby_r7 spune:
revenim si noi pe meleaguri forumiste dupa o pauza impusa, dar nu de mine......nu dau numele netului......ca sunt niste idioti, care dupa ce ca nu mergea netul, nici macar la deranjamente nu iti raspundeau la telefon.........., dar a trecut, e iar totul roz, netul merge.........
inca nu am citi din urma, prea mult.........dar am retinut putin.....
Lia felicitarii pentru bebe este foarte bine la grutate si in legatura cu apa bea multa !!!!!!!!!
firicel multumim pentru aprecierile la adresa piticutei !!!
ralu felicitarii pentru grasunica !!!
Petro felicitarii pentru fetita, ma bucur enorm ca este bine , in privinta cezarienei, eu pot sa iti spun ca am trecut prin cezariana si nastere naturala la gemani.......acum datorita cicatricei de pe utre, care se pare ca se intinde mult prea repede voi naste tot prin cezariana, dar nu asta vroiam sa spun............, vroiam sa iti spun ca eu dupa cezariana m-am refacut repede si chiar daca nu a avut cine sa ma ajute dupa nastere m-am descurcat onorabil cu durerile post operatorii.
sper sa nasti asa cum iti doresti tu pana la urma si sa fii bine dupa
dana ne gandim la tine si ne rugam sa fie bune rezultatele si bebe sa fie sanatos
nu am mai citi din urma dar le felicit pe toate mamicile care au fost la echo si care au mai aflat vesti noi revin cu restul mesajului ca imi e ca apas aiurea si il pierd si pe asta........
Roxana22+ Lucas Gabriel si mami de www.facebook.com/album.php?aid=26353&id=100001556682087&l=f10905304b" target="_blank"> Bianca Maria 3 ani in august
www.facebook.com/media/set/?set=a.185927248135830.46267.100001556682087" target="_blank">poze mare 2011!!!!!
Kya spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bedrosmart Cezariana cu epidurala: da, se poate, dar nu stiu daca se practica in Ro. |
Da, se face. Asa am nascut eu la Elias, in 2008. Am avut cateterul pana ce am plecat de la terapie intensiva, in dimineata de dupa nastere. In timpul noptii a venit asistenta sa ma intrebe daca e ok sa mai micsoreze doza de anestezic (sau sa mareasca intervalul intre administrari). Trebuia sa vada daca incep sa-mi simt picioarele cand trece efectul anesteziei. A fost ok o perioada, apoi au reinceput durerile. Am chemat-o, a mai rotit de butonas si am fost din nou fericita.
Pana a doua zi dimineata era ok. Mi-a scos cateterul si durerile erau mai mult decat suportabile. In cateva ore s-au dus si alea.
Mamica de si
baby_r7 spune:
am revenit...
din ciclul paranoia de graviduta, am si eu o intrebare:
la echo morfologica mi-a scris dr. ceva pe echo si nu mi-a expicat nimic, abia acasa am citit si dr. mea revine in Bucuresti abia sapt. vitoare....
pana atunci poate ma lamuriti voi....
ARTERA OMBILICALA: S/D = 3.72, RI = 0.73, indici de rezistivitate peste limita normala(de monitorizat echografic).
RAPORT RI CEREBRALA/RI OMBILICALA SUPRAUNITAR.
in rest artera cerebrala, si cele uterina sunt in limite normale.
dr. care mi-a facut echo nu era deloc ingrijorat, mi-a zis ca RI-urile isi revin in timp, dar oare asa e???
aveti idee??
oricum sapt. viitoare merg la dr. pentru alte analize uzuale si echo la dr. mea si o sa ma lamureasca si ea, dar pana atunci, ma gandeam ca poate stie macar o graviduta despre ce e vorba.............
Roxana23+ Lucas Gabriel si mami de www.facebook.com/album.php?aid=26353&id=100001556682087&l=f10905304b" target="_blank"> Bianca Maria 3 ani in august
www.facebook.com/media/set/?set=a.185927248135830.46267.100001556682087" target="_blank">poze mare 2011!!!!!