LMA Raul -Delfinasi in sarbatoare(163)
Raspunsuri - Pagina 12
Otiliav spune:
Dragaica ai inceput serviciul? Ca te vad activa
Puiutz, acum la un an se termina seria vaccinurilor. Vezi si tu numai aici la subiectul nostru ca au fost copilasi care nu au facut de exemplu vaccinul pentru Rotavirus si au facut boala. Dar si cu vaccinul nu e tocmai usor ca sunt mai multe doze, sunt si reactii post-vaccinare asa ca fiecare decide ce face.
Noi am decis sa nu-l facem pentru ca aici e ceva rar-intalnit iar cat am fost in Ro avea 9 luni si am riscat fara el dar nici n-am fi avut cand sa-l faca. Cu BCG-ul si Hepatita am decis sa nu riscam si i-au fost facute din Norvegia.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
Dragaica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Otiliav
Cred ca mai toti pediatrii din Ro recomanda sa nu se faca ROR la 1 an impreuna cu DTP-IPV-Hib pentru ca e un vaccin cu impact puternic asupra organismului si destul de controversat incat e mai bine sa se evite administrarea simultana cu alt vaccin. Anei de exemplu i s-a facut ROR la 1 an pentru ca era epidemie si a facut dupa o luna vaccinul obisnuit pentru 1 an. Oricum pediatra fetelor mele din Ro dar si cei de aici au mers pe acelasi princiupiu si anume cat mai putine vaccinuri si cu distanta intre ele cat mai mare. Orice vaccin rupe lantul imunitar asa ca excesul este daunator. Bineinteles ca pentru fiecare copil trebuie sa se analizeze raportul beneficiu/riscuri. Fetele mele au fost vaccinate doar cu cele obligatorii in Ro dar si in No. Fata de copii din Norvegia ele au in plus BCG-ul si Hepatita B iar fata de cei din Ro Elisa si Iulia au facut in plus Prevenarul. Ana insa nu a facut nici Hib nici Prevenar. Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010) |
Hei, ce mai faci, n-am mai vorbit cu tine demult, ce-ti fac frumusetile de fete?
Tu esti cadru medical, daca nu ma insel, esti mult mai informata decat mine, din pacate aici se fac toate odata si asta ma dispera.
Dragaica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Otiliav Dragaica ai inceput serviciul? Ca te vad activa Puiutz, acum la un an se termina seria vaccinurilor. Vezi si tu numai aici la subiectul nostru ca au fost copilasi care nu au facut de exemplu vaccinul pentru Rotavirus si au facut boala. Dar si cu vaccinul nu e tocmai usor ca sunt mai multe doze, sunt si reactii post-vaccinare asa ca fiecare decide ce face. Noi am decis sa nu-l facem pentru ca aici e ceva rar-intalnit iar cat am fost in Ro avea 9 luni si am riscat fara el dar nici n-am fi avut cand sa-l faca. Cu BCG-ul si Hepatita am decis sa nu riscam si i-au fost facute din Norvegia. Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010) |
Nu am inceput srviciul, am decis sa nu ma intorc la munca pana nu fac baietii 2 ani. Peste 3 saptamani plecam in tara si de acolo ne intorcem cu mama, sa ma mai suplineasca cat eu invat, m-am reintors la scoala, vreau sa o termin pentru a optine un job mai bun.
Noi venim in tara fara vaccinuri facute, nu intram in contac decat cu familia, o sa fim atenti si cu asta basta. Pediatra mi-a dat 4 vaccinuri de facut cand a auzit ca mergem in Ro, cica e pe lista neagra cu hepatita A, TBC si tuberculoza dar unele boli sunt si de la mizerie sau proasta alimentatie, etc....daca esti precaut cred ca se pot evita .
eladea2005 spune:
no bun...a fost pediatrul, un tip tare fain, atent, mi-a raspuns tuturor intrebarilor...ideea e ca s-ar putea sa fie inceput de viroza(se pare ca au aparut niste mucisori transparenti cand era dr la noi, dar oricum erau redusi cantitativ...acu nu mai are...nu stiu ce sa inteleg...)continuam cu Nurofen 3.5 ml de 3 ori pe zi, si Panadol alternativ daca e nevoie(adica febra peste 38.5 rectal)...no, cam asta e...pe la ora 2 avea 37.6...acu iar e caldut, 38.1... bagam Nurofenu...
f ciudat e ca de fiecare data cand pun mana pe el sa-l verific de febra, ba are, ba nu are...ba e cald, ba e rece...nu mai pricep nimic...
LA MULTI ANISORI CU SANATATE SI MULT NOROC SARBATORITILOR ZILEI!
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP 2
ERIC SI FILIP 1
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
stefania_97 spune:
citat din mesajul lui ooana noi tocmai ce am terminat de papat mamaliga+galbenus+branza de vaci cu smanatana - 295gr si cred ca daca ii mai dadeam mai manca...dar am zis eu ca e destul, sau cel putin mie mi s-a parut mult voi ce cantitati mai papati? Am implinit 1 an! 08.07.2010 " Nu te uita cu tristete in trecut, pentru ca a trecut si nu te ingrijora pentru viitor, pentru ca e inca departe. Traieste in prezent si fa-l atat de frumos incat sa merite sa ti-l amintesti" - Ida Scott Taylor Noi 2 www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip |
Mi-ai facut o pofta de mamaliga ca ma duc acasa intinsa si sa vezi ce mamaliga cu branza ii trag si cu smantana
eladea2005 spune:
Andreea, Stefania, Otilia...uau, ce de lume noua... bine ati revenit!
LA MULTI ANISORI CU SANATATE SI MULT NOROC SARBATORITILOR ZILEI!
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP 2
ERIC SI FILIP 1
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
Otiliav spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Dragaica
Nu am inceput srviciul, am decis sa nu ma intorc la munca pana nu fac baietii 2 ani. Peste 3 saptamani plecam in tara si de acolo ne intorcem cu mama, sa ma mai suplineasca cat eu invat, m-am reintors la scoala, vreau sa o termin pentru a optine un job mai bun. Noi venim in tara fara vaccinuri facute, nu intram in contac decat cu familia, o sa fim atenti si cu asta basta. Pediatra mi-a dat 4 vaccinuri de facut cand a auzit ca mergem in Ro, cica e pe lista neagra cu hepatita A, TBC si tuberculoza dar unele boli sunt si de la mizerie sau proasta alimentatie, etc....daca esti precaut cred ca se pot evita . http://www.facebook.com/pages/MyTwinBeads/196070730443879 http://mytwinbeads.blogspot.com/ Mamica fericita de leuti minunati Tudor Sébastian si Félix Alexandru 10.08.2010 |
Cred ca am mai povestit pe aici cum intamplarea a facut ca la botezul Elisei cumnata sa fie bolnava de TBC si inca nu stia. Chiar se mira ca nu scapa de tuse si ea nu era bolnava, nu fumeaza. Pur si simplu nu a stat prea bine cu imunitatea desi fusese vaccinata in copilarie. Si normal ca a luat-o in brate. Elisa avea 2,5 luni dar ii facusem vaccinul stiind ca vom merge in Ro.
Bafta cu scoala!
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
paula_m spune:
Eu am hotarat sa fac amandoua vaccinurile de 1 an. Pana acum voiam sa le fac in aceeasi zi, dar le fac la distanta de 2 saptamani. Nu am facut numi cele obligatorii, dar pe astae le fac si gata. Am intrebat si pediatra, mi-a zis ca nimeni si nimic nu-i poate obliga pe parinti sa-si vacineze copii daca nu vor. Dar, asa cum spunea si Oana, tb sa luam in calcul si bolile care se pot face daca nu sunt vaccinati. Si nu poti tine copii doar in casa sa nu intre in contact cu alti copii.
Dragaica, poate ar tb sa reconsideri vaccinul pt TBC la copii. In RO se face din maternitate si e obligatoriu. E adevarat ca nu stati mult, dar nu stiu cat de atenta poti sa fii... Cand plecati?
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!
poze 1 AN
Mycya spune:
Puiutz si eu eram in dubii in legatura cu vaccinurile, chiar ma decisesem sa renunt la ele dar m-am razgandit cand a venit clipa sa i le fac iar.... grea decizie intradevar.
vaccinul TBC nu il are nici Andruta facut iar Rotarixul i sa facut in aceeasi zi cu infanrixul, chiar nu stiam ca ar face rau...
Andruta mea doarme de o ora, asa apuc si eu sa va mai scriu, aseara doar v-am citit am stat pana la 12 noaptea sa ajung la zi dar tot nu apuc eu sa recuperez din urma.
Mami de Andra Maria 02.08.2010
Dragaica spune:
citat din mesajul lui paula_m Eu am hotarat sa fac amandoua vaccinurile de 1 an. Pana acum voiam sa le fac in aceeasi zi, dar le fac la distanta de 2 saptamani. Nu am facut numi cele obligatorii, dar pe astae le fac si gata. Am intrebat si pediatra, mi-a zis ca nimeni si nimic nu-i poate obliga pe parinti sa-si vacineze copii daca nu vor. Dar, asa cum spunea si Oana, tb sa luam in calcul si bolile care se pot face daca nu sunt vaccinati. Si nu poti tine copii doar in casa sa nu intre in contact cu alti copii. Dragaica, poate ar tb sa reconsideri vaccinul pt TBC la copii. In RO se face din maternitate si e obligatoriu. E adevarat ca nu stati mult, dar nu stiu cat de atenta poti sa fii... Cand plecati? Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 Am implinit un anisor!!! poze 1 AN |
Plecam pe 22 august
aici nu se face TBC-ul, Paula sunt prea multe de facut: tbc-ul, hepatita A, B, ROR, meningita........5 vaccinuri, iti dai seama ce-ar insemna sa le fac saracilor copii pe toate