Super Pufi de ian-feb 2010 (35)
Raspunsuri - Pagina 5
ale1212xa spune:
neatza
dau eu
astazi...mi-am revenit...
ce face un somn bun din om
-----------------------------------------
Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem 
nyny spune:
Neatza..
Ale1212xa sarumana pt cofee. Ma bucur ca ai reusit sa te odihnesti si ti-ai mai revenit dupa ziua nasoala de ieri
.
Mire imi suna tare cunoscute crizele alea de nervi
. In afara de explicat de fiecare data cu blandete ca nu este frumos nu prea ai ce sa faci... cateodata merge alteori nu. Eu am luat-o si pe partea aia cu coltul de rusine dar am observat ca tot mai bine a functionat vorba buna. Acum loveste mai rar si numai provocat... cand este lovit si el la randul lui de Mara... ca ea abia acum trece prin faza asta (n-am avut probleme de genul asta cat a fost mica). Sunt sigura ca e doar o faza trecatoare
.
Lorex foarte tare Bobitza
... m-a dat pe spate cu cate zice
.
Azi noapte m-am trezit cu Mara la noi in camera pe la ora 2... avea temperatura
. Fara nici un alt simptom/ durere... doar temperatura. I-a scazut dupa ce i-am dat nurofen, sa vad azi ce se mai intampla. Iar David a inceput sa maraie pe la 4 si cand m-am dus sa-i dau laptele mi-am dat seama ca facuse kk. Nu s-a mai intamplat de cand avea cateva luni. Nu stiu ce-o fi cu ei.
Mamica fericita de Mara si de David
nyny spune:
Am uitat sa spun ca facem progrese cu olita. Ieri a facut de 2 ori pp pe el si de 5 ori la olitza. Zic eu ca e un inceput. Pt mine e o mare surpriza pt ca acum cateva saptamani zici ca-l picam cu ceara cand vroiam sa-l asez pe olitza sau pe capacul reductor de la wc. Mi se pare destul de simplu acum pt ca il pun cam din 30 in 30 de minute sau chiar mai des cand il vad ca se tine de putza sau mi se pare mie ca ar vrea sa faca. Il las sa stea cat vrea el... daca ii vine face imediat, daca nu.. se ridica in 10-20 de sec si il las in pace. E asa haios cand il aplaudam toti si tzopaie si el, se aplauda singur pt reusita![]()
. Bine, ieri am fost mai mult acasa si am putut sa ma tin de el. Sa vedem daca il prinde si mamaia cand sunt eu la serv.
Mamica fericita de Mara si de David
tomaca spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miremia Seara buna fetelor! Tomaca nu chiar cei dintai, ne-a luat-o Ivan inainte.Bea nu ma musca, din fericire! Cateodata cand doarme suge cumva de imi raman amprentele lopatelelor, dar nu ma deranjeaza prea tare. BF eu l-am umplut doar cu apa, mancarea a iesit buna, f frageda. Asa as incerca reteta aia de sarmale, cred ca ies tare bune. Cam greu de manevrat vasul, pana il scoti, pana ii scoti capacul, el e greu, frige totul. Oricum, cred ca merita, chiar daca gatesti o data pe luna in el. Simply da, si eu ii spun ca nu e frumos si sa nu mai zgarie dar cand e in crizele alea mari nici nu ma asculta. Cateodata ma intreb daca e normal sa faca asa crize de nervi, desi tin putin. De unde stiu ei sa fie nervosi? Ieri nu i-a convenit ca am luat-o in brate sa o scot dintr-un parc si ca sa-i distrag atentia ii aratam o frunza in copac, iar ea vrand sa dea cu palma peste frunza ca avea draci m-a nimerit peste ochi de imi pulsa ochiul. ![]() ![]() Acum cateva zile am suparat-o cu ceva, i-am trantit (voit) un obiect si ea mititica s-a intins pe jos si jelea, mi s-a rupt sufletul de mila ei. Am promis sa nu o mai supar. ![]() ![]() ![]() Gata, ma bag la un HOuse ca mi-a mai lasat Mara putina energie pe ziua de azi. Nu stiu ai vostri cum sunt dar eu alerg ca la maraton prin parc. Pupici! _ Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010) |
Mire, copii reactioneaza asa din cauza impulsurilor mult prea puternice. Ei sunt in etapa placerii, a autosatisfacerii, stau prost cu autocontrolul, adica nu este dezvoltat. Abia spre 7 ani copilul ajunge sa constientizeze ca si ceilalti au sentimente/dorinte si pot sa sufere din cauza actiunilor lor. Cateva raspunsuri gasesti in paginile pe care le-am trimis eu scanate pentru Bea.
Si cum matza ta e tare fasneata, imi imaginez impulsuri.....
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

tomaca spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Ruxita
asta e buna! mai ramane sa inventam bani pentru chiria din Buc care e scadenta in 13... adevarul e ca si ne-am plictisit de mare... nu se mai poate intra valuri mari alge pana in brau... gata ne-am facut plinul... si inca n-am reusit sa-l bag integral pe Kay in apa marii ca imi urla de fiecare data ziceai ca-l tai apoi a inceput sa planga numai cand il luam spre apa sa ne uitam la valuri... deci vacanta noastra s-a incheiat... si eu sunt invidioasa maxim pe Lore la ce stie ca spuna-cante Bobi... noi nu stim sa articulam mai nimic cred ca o sa ma oftic pe chestia asta pana o sa inceapa si el sa zica ceva... macar ceva-ceva... e pasionat mai nou de masini fel de fel de masini si de filmuletul Cars si zice un fel de bram-bram... asta oare se pune la limbaj si dezvoltare verbala? -------------------------------------------------------------------------------------------- Kay, un pui iubit! (21.01.2010) |
Stii ce scria in cartea aia cu interpretarea desenelor copilului despre apa? Ca lor le place apa ca le aminteste de viata buna intrauterina. Cei carora nu le place, se pare ca au avut parte de o trauma intrauterina. A fost ceva, iti amintesti? Sa testtam si noi cartea.
Da, bram-bram se pune la comunicare verbala, normal. Asa poate el s-o pronunte. Este cuvantul lui pentru masina.
Si sorry pentru raceala lui Kay. Dar daca a fost accept tacit, poate trece mai usor.
Povestea unui Dor

tomaca spune:
| citat din mesajul lui nyny Am uitat sa spun ca facem progrese cu olita. Ieri a facut de 2 ori pp pe el si de 5 ori la olitza. Zic eu ca e un inceput. Pt mine e o mare surpriza pt ca acum cateva saptamani zici ca-l picam cu ceara cand vroiam sa-l asez pe olitza sau pe capacul reductor de la wc. Mi se pare destul de simplu acum pt ca il pun cam din 30 in 30 de minute sau chiar mai des cand il vad ca se tine de putza sau mi se pare mie ca ar vrea sa faca. Il las sa stea cat vrea el... daca ii vine face imediat, daca nu.. se ridica in 10-20 de sec si il las in pace. E asa haios cand il aplaudam toti si tzopaie si el, se aplauda singur pt reusita . Bine, ieri am fost mai mult acasa si am putut sa ma tin de el. Sa vedem daca il prinde si mamaia cand sunt eu la serv.Mamica fericita de Mara si de David |

Bravo! Asta e metoda. Suneti pe pozitii.Povestea unui Dor

tomaca spune:
| citat din mesajul lui ale1212xa neatza dau eu astazi...mi-am revenit...----------------------------------------- Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem ![]() |
Neata, multumiri de cofee.
Povestea unui Dor

tomaca spune:
Aseara Tudor s-a recunoscut intro poza si m-am bucurat f tare. Are o carticica-jucarie din metrial texit unde se pun poze. I-am facut-o cadou de Mos Niculae. Era in tarc la investigat jucarii trase pe dreapta si dintro data a inceput sa zica "ama, ama, ama". Ama vine de la "a mea" si o foloseste atunci cand vrea ceva, cand revendica ceva, in gen cand are legatura cu el.
Zicea ama si rasfoia cartea. S-a oprit la o poza cu el si cu taica-su si a pus degetelul pe fata lui. E poza lui preferata, mereu mi-o arata cand se joaca cu acea carte.
Acum se arata pe el insusi si zicea "ama", ca atunci cand zice "coc"si arata cocosul.
Povestea unui Dor
danasor spune:
| citat din mesajul lui miremia Hello! Dece de cafea, spor la shopping sa ai!Lorex super cu bobitza cu dormitul. Si Mara imita gestuk cu degetele de la itzy bitzy spider dar nu stie sa pronunte cuvintele. Super tare bobitza, cred ca sunteti printre cei mai vorbareti pufi. Ana vacanta placuta la mare sa aveti, tare scump Stefanel tuns. ![]() Dana mai alaptezi? Cati dinti mai aveti? Noi avem 7 ![]() Cuscra ce burtoiiiii, are palat frumos Adam. ![]() Si Ivan e tare dragalas.![]() ![]() Eu am o pb....de cateva zile Mara ma zgarie pe fata cand e nervoasa, in plus azi a inceput sa agreseze copiii in parc. ![]() Nu prea stiu sa gestionez situatia, aveti vreun pont?_ Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010) |
da Mire
, inca 
la fel face si A., nu numai cand e nervoasa
; eu am incercat cu binisorul, sa-i spun ca doare, sa faca mai-mai, nu as vrea sa-i raspund la violenta cu violentza, adica sa o cert mai tare, sau ii tin manutzele sa nu mai poata lovi, sau o indepartez de copii;Pupam dulce fetele frumoase si finutze
, sa va fie de bine iesirea la munte 
danasor spune:
citat din mesajul lui ale1212xa![]() eu astazi sunt cu capsa pusa si am intrat sa imi vars amarul...puteti sari peste mesaj duminica ma trezesc cu degetul mare de la picior umflat rau de tot...se pare ca mi s-a infectat unghia ceva...nici sa ma ating nu puteam...daca apasam iesea puroi...asa ca am stat eu in dureri pana luni dimineatza...cand ma duc la dr de familie sa imi dea trimitere sa ma duc sa curat dejetu...zic sa nu il mai chem pe sot din partea cealalta a orasului..ma sui in autobuz...drept rasplata ma calca o tanti fix pe degetu dureros...efectiv mi-au dat lacrimile...tanti nici nu a simtit ![]() ![]() ..la intoarcere ma sui tot in autobuz..sa ma duc la spital...autobuzu se umple de tiganci...eu incep a face spume...pana vad ca o inconjoara pe o saraca batranica..pana aici mi-a fost...ma indrept fix catre ele...ii zic "mamaie hai langa mine" se strecoara saraca femeie si o pun pe alt scaun departe de tiganci...alea incep sa comenteze...ma uit urat la ele...cred ca era suficient sa imi fi zis in fata ceva ca toata durerea de la deget s-ar fi canalizat pe ele![]() ![]() ajung la spital..zic sa ma duc la chirurgie plastica...na...poate nu ma cioparteste prea rau...si astept si astept pe la usi...vreo ora jumate asa...iese asistenta si zice..pai da..va programam pentru miercuri ..fac cale intoarsa si sa ma duc vizavi la chirurgie..intru frumos si in 10 minute eram anesteziata, curatata si bandajata....frate de ce nu poate fi peste tot lumea ok nu stiu...ajung eu acasa si pana seara ma vait de durere..ca de..a trecut anestezia in conculzie sunt turmentata...ma-m chinuit o ora sa il adorm pe Dragos ca nu mai puteam tine ochii deschisi...pana m-am lasat pagubasa, l-am lasat singur si am plecat sa mananc ceva...in 5 minute era adormit..sa mor de ciuda...acum mi-a trecut mie somnul... ![]() ![]() ![]() na gata...asta a fost placinta..sunt incoerenta stiu...dar imi revin ----------------------------------------- Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem ![]() |
of, of... sa treaca repede

de
de cafea, spor la shopping sa ai!

..fac cale intoarsa si sa ma duc vizavi la chirurgie..intru frumos si in 10 minute eram anesteziata, curatata si bandajata....frate de ce nu poate fi peste tot lumea ok nu stiu...