Romania, reclamata la CEDO din cauza cainilor vaga
Raspunsuri - Pagina 24
![](images/user_woman.png)
ladyJ spune:
Fomalhauti, cred ca s-a inteles foarte clar si ce ai scris tu. Lipsa reactiilor e din cauza ca XIO inca nu-i la pamant, adica mai poate duce niste scatoalce virtuale
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ In aceste conditii, e bine ca XIO nu-i veterinar. Ar fi plans la capataiul animalelor aflate in suferinta si parol, asta nu ar fi ajutat pe nimeni. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Cam asta era esenta, ca ma chinui de 8 pagini sa o exprim
![](icon_smile_big.gif)
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/columbiana/columbiana.jpg)
columbiana spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ladyJ
Un medic emotiv si plin de mila este un medic care nu va avea rezultate profesionale exceptionale . MEDICUL are nevoie de o minte limpede si de ´´sange rece´´ ca sa faca rapid ceea ce trebuie facut pentru a salva pacientul! Ca daca medicul nu vede rana din cauza lacrimilor e NASOL. Daca ii tremura mana de mila cand trebuie sa taie, iar e nasol. Nu avem nevoie de compasiune cand mergem la medic! Avem nevoie de un profesionist, de un om rational si educat, un om care e capabil sa ia decizii rapide in situatii critice. N-avem nevoie sa lacrimeze cand ne vede si nici sa ii tremure sufletu´-n el de mila pacientului. Avem nevoie sa faca tot ce-i medical posibil sa aline suferinta FIZICA , sa trateze si sa dea sfaturi PROFESIONISTE. Nu mila. Vrem intelegere si empatie? Mergem la psiholog. Care nici ala psiholog nu va fi capabil sa arate empatie in toate cazurile, e clar. Nici macar profesionistul a carui empatie conteaza in procesul terapeutic nu o poate garanta oricui, oricand, oricum. Pentru ca suntem oameni nu robotei. Imaginati-va un medic plin de compasiune cand ii face resuscitare unui pecient in moarte clinica. Cum ar arata scena? Ce sanse ar avea pacientul? In aceste conditii, e bine ca XIO nu-i veterinar. Ar fi plans la capataiul animalelor aflate in suferinta si parol, asta nu ar fi ajutat pe nimeni. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
cred ca glumesti...sau s-a ajuns rau tare in Romania la nivel profesional daca tu scrii asta; empatia merge mina in mina cu profesionalismul, alfel ajungi sa te gindesti doar la buzunar; eu am pierdut (ultima) sarcina anul trecut; nu-mi imaginez cum ar fi fost sa ma trateze un ginecolog lipsit de empatie; din fericire dr.mea, o localnica este impecabla, din toate punctele de vedere;
ma gindesc la bietii bolnavi de cancer si la cum sunt tratati ca animalele in multe din spitalele din Romania tocmai din lipsa empatiei asteia sau omeniei, sa-i spunem romaneste care caracterizeaza tot mai multi profesionali romani;
ma gindesc la pediatrii care lucreaza cu copii, la empatia de care au atit de mult nevoie; ca am vazut lipsa ei cind n-am reusit sa-i fac copilului un test auditiv in Romania, tocmai ca cu voce ridicata gen `faceti copilul sa taca, doamna` n-0a obtinut doctorita decit urlete de la copilul meu; si compar cu testul auditiv facut aici prezentat ca o joaca, copilului;
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
ladyJ spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui Ana Stroe
cred ca glumesti...sau s-a ajuns rau tare in Romania la nivel profesional daca tu scrii asta; empatia merge mina in mina cu profesionalismul, alfel ajungi sa te gindesti doar la buzunar; eu am pierdut (ultima) sarcina anul trecut; nu-mi imaginez cum ar fi fost sa ma trateze un ginecolog lipsit de empatie; din fericire dr.mea, o localnica este impecabla, din toate punctele de vedere; ma gindesc la bietii bolnavi de cancer si la cum sunt tratati ca animalele in multe din spitalele din Romania tocmai din lipsa empatiei asteia sau omeniei, sa-i spunem romaneste care caracterizeaza tot mai multi profesionali romani; ma gindesc la pediatrii care lucreaza cu copii, la empatia de care au atit de mult nevoie; ca am vazut lipsa ei cind n-am reusit sa-i fac copilului un test auditiv in Romania, tocmai ca cu voce ridicata gen `faceti copilul sa taca, doamna` n-0a obtinut doctorita decit urlete de la copilul meu; si compar cu testul auditiv facut aici prezentat ca o joaca, copilului; Dear Lord, please give me the strength to not slap an idiot today http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
Nu glumesc, vorbim de lucruri diferite.
In contextul discutiilor de la topic, un medic care a afirmat ca ii e mila de animale a fost trimisa sa faca pe veterinarul, ca i s-ar potrivi mai bine. Total gresit, am explicat mai sus de ce.
Exemplele date de tine denota lipsa de educatie, lipsa de maniere, grosolanie, prostie, da, prostie multa, tulburari isterice, etc si etc, de care unele cadre medicale dau dovada. Si da-mi voie sa ma indoiesc de pregatirea profesionala si sanatatea psihica a unui cadru medical care tipa la pacienti, ii bruscheaza, ii ameninta, ii trateaza cu dispret. Cred ca si tu te indoiesti, corect?
Un adevarat profesionist, sanatos psihic, isi va trata pacientul cu respect pentru fiinta umana, iar daca se va simti miscat de un anume caz va gasi cuvinte de incurajare OMENESTI pentru acel pacient, fara sa fie OBLIGAT sa bifeze ´´compasiune, mila´´ in fisa postului.
Cred ca am fost acum destul de clara.
In aceste conditii, eu zic sa nu amestecam lucrurile si sa nu presupunem acum total nefondat ca XIO este badarana si isterica cu pacientii ei, doar pentru ca...ii plac animalele si ii e mila de suferinta acestora.
ladyJ spune:
PS- Ana, ce legatura are ce am spus eu cu Romania? Parerea mea ramane aceiasi, indiferent unde locuiesc. Crede-ma.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Ana, tu te referi la profesionalismul medicului, nu la altceva.
Incearca sa intelegi ca asa cum sunt oameni care nu ar suporta sa fie hematologi sau oncologi , pt ca ar merge acasa plangand in hohote, sunt si oameni care nu ar putea sa fie veterinari, asistenti sociali sau macelari din acelasi motiv, munca i-ar afecta.
Asa cum sunt si oameni care renunta la postul de director din cauza stresului.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
michelle-usa spune:
as vrea sa cred ca nu toti doctorii din Romania au aceasta ideologie,ca sunt lipsiti de mila si consideratie fata de fiinta umana.
michelle
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Da, asa este normal, dar ca veterinar faci si alte lucruri, nu doar mangai pisici si dai o injectie, injectii la pisici am facut si eu, dar meseria asta este mai variata. Inca sunt marcata de o criza epileptica pe care am vazut-o la un catel fara stapan si de lupta pe care am dus-o cu ceilalti caini care il tot atacau nestiind ce are, de catelul acela speriat de moarte care fugea cu coada intre picioare si se uita in jur speriat de moarte, schelalaind non top. Nu a fost tare impresionat ca l-am mangaiat, ca i-am vorbit sau ca l-am aparat de ceilalti, era pur si simplu speriat de moarte. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini www.adoptiipisici.ro |
XIO, stiu ce presupune meseria de veterinar, pentru ca veterinarul meu mi-a permis sa asist la operatia de sterilizare a pisicutei. M-a intrebat daca rezist si mi-a dat voie, ba chiar mi-a explicat ce face. Am asistat si la alte tratamente. Am vazut si eu caini speriati, pisici speriate, pe aceste animale le iau doctorii in brate. pentru ca nici de stapan nu mai asculta.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
LadyJ, evident ca gandim si simtim diferit. Hai sa incerc sa pun in cuvinte ce simt cand spun ca un doctor ar trebui sa arate compasiune, intelegere si empatie fata de un pacient si familia acestuia. Nu spun ca ar trebui sa lacrimeze sau sa-i tremure mana de mila pacientilor, dar una e sa-ti intre in camera un medic care iti arata compasiune fata de conditia ta si alta e unul care vine cu zambetul pe buza sa-ti spuna ca ai cancer! Pe care l-ai prefera? Eu vorbesc din proprie experienta. A intrat o pediatra acum un an si vreo 2 luni cu zambetul pe buze sa ne spuna ca Victoria s-ar putea sa aiba leucemie. Am rugat-o sa-si ia zambetul si sa iasa afara. Nu a mai intrat in camera de atunci. Apoi, a doua zi a venit oncologul, o Dra. din Elvetia care lucreaza aici si ne-a confirmat ca Victoria are leucemie, dar niic urma de zambet. Ne-a aratat NU mila, ci intelegere si empatie, unor parinti loviti din senin cu vestea ca copilul lor are cancer! Eu pe prima am reclamat-o. Oficial. In scris. Si tot oficial, in scris mi s-a raspuns ca Dr. respectiva a fost 'certata' ca nu are 'bed manners'. Una e sa arata empatie, intelegere si compasiune pentru semeni si alta e sa plangi cu bisturiul in mana. Si crede-ma ca pot exista si doctori 'milosi' care sa-si faca treaba bine. Pot exista chiar si parinti. Uite, iar, exemplul meu: 3 luni de zile i-am facut Victoriei 2 injectii/zi, eu personal. Crezi ca nu m-a durut sufletul sa i le fac? Ba da, Oh, ba da! Inca ce m-a durut! Dar tot i le-am facut. Si nu sunt nici dr., nici asistenta medicala... profesia mea de baza nu are nici in clin nici in maneca cu medicina. Dar i le-am facut! Si daca un parinte fara nici un fel de training medical poate sa treaca de durerea sufleteasca si sa faca o injectie propriului copil, eu zic ca un doctor poate sa si arate compasiune si sa-si faca si treaba bine.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Cum de multe pagini s-a deviat foarte mult de la subiectul inital, discutia e inchisa. Daca doriti sa continuati dezbaterile va rog sa deschideti un subiect nou.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me