Romania, reclamata la CEDO din cauza cainilor vaga
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fomalhauti/Fomalhauti.jpg)
Fomalhauti spune:
Iata, asemenea mesaje, indreptate impotriva lui Xio, nu sunt de inteles pentru mine.
Xio este medic. In aceasta calitate face ceva pentru oameni. Ca o face cu mila sau fara, ca o face cu un scop (astea sunt presupuneri) - face ceva. A muncit ceva pentru asta, ca sa faca ceva pentru oameni.
Fiul meu cel mare este student la o facultate de arta. Frumooooos. Nu am nimic impotriva, din contra, ma bucur, asta i se potrivea. Dar trebuie sa va spun ca sotul meu il trezea dimineata atunci cand pleca cu cei mici la gradi. Si el mai statea si un pic la calculator si apoi pleca. Uneori se intorcea de la facultate inainte de a ma intoarce eu de la gradi. Si ce va face mai departe? Probabil va lucra ca multi alti absolventi ai facultatii lui in publicitate. Ar mai fi posibil sa-si realizeze visul de a lucra in industria jocurilor pe calculator. Nimic rau, totul normal. Doar ca Xio face ALTCEVA. A facut un alt fel de facultate care a durat 6 ani, nu 3. Daca maine ne pleaca din Romania toti designerii...nici nu cred ca simtim. Nici daca toti designerii din lume se lasa de meserie. Dar daca au plecat 10% din medici simtim. Eu am simtit-o zilele trecute.
Mai mult sau mai putin, mai bine sau mai rau, Xio face ceva. Si nu ii este usor, ar fi putut opta pentru o meserie mai usoara, lipsita de raspundere....
Oare de ce au nevoie nemtii, englezii si altii de medici? Oare de ce nu au medicii lor? Oare de ce multi tineri opteaza pentru design in loc de medicina? (Si sunt multe altele, dar nu am vrut sa imi sara nimeni in cap, am discutat despre fiul meu. Sunt multe alte meserii in care oamenii muncesc pentru o companie, pentru ca ei si compania respectiva sa castige bani si atat - nu e nimic rau, e chiar normal. Dar exista si meserii, cateva, care sunt altceva. Si nu putem nega asta.)
Eu, ca mama, ma bucur ca fiul meu face design, nu medicina. E o bucurie egoista, dar este.
Revenind la problema noastra sau, in sfarsit, a acestui subiect. Si aici Xio face ceva. Xio personal face ceva care ajuta la rezolvarea problemei cainilor fara stapan. Poate este doar o picatura intr-un ocean, poate credeti ca ceea ce face ea nu schimba nimic, este lipsit de importanta. Dar face ceva. Face ceva in timpul ei, pe banii ei. Mi se pare ciudat sa fie jignita tocmai ea, care face ceva. Asta dorim cu totii, sa se faca ceva. Unii dorim intr-un fel, altii in altul. Daca toata lumea, daca numai jumatate din romani sau un sfert sau....mult mai putini ar face ce face ea, problema s-ar rezolva. Dar nu doriti sa faceti ceea ce face ea. Bine, e in regula, nu sunteti obligati. Dar mi se pare ciudat sa ii jigniti pe cei care fac ceva.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pisigri/pisigri.jpg)
pisigri spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alex_andra
![]() cand se pun ghilimelele, se citeaza exact. Cand pui ghilimele si citezi pe cineva cu cuvintele tale, inseamna ca ii bagi vorbe in gura. dar, asa cum ziceam si altadata.....unde nu e, nu e, asta e, nici Dumnezeu nu cere. BAZAR UMANITAR |
Facind abstractie de referirile pe care le faci la adresa capacitatilor mele intelectuale si afective, hai sa te citez exact, cu copy-paste.
"Da, animalul acela care isi arata coltii la mine, ma maraie si ma latra, in mijlocul trotuarului, in fata blocului meu, da, pentru mine este o javra, nu un catel simpatic.
Da, da, ala, care ameninta sa-mi muste copilul. E o javra.
Si daca mi-ar sta in putinta, da, l-as omori.
Mai bine eu pe el, decat el pe mine. Sau pe copilul meu. "
Care mi se pare mai oribil decit ce am citat inexact mai sus. Pentru ca in citatul meu inexact era vorba de "care pe care" si este firesc ca vei alege copilul in locul ciinelui.
In citatul exact, sensul frazei este ca mai bine l-ai omori preventiv. Pardon, ai omori-o, pe ea, javra.
Acum e ok? Am citat destul de clar?
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
pisigri spune:
citat din mesajul lui ramiris
Lucrurile nu se vor schimba decat atunci cand daunele vor fi platite de cei responsabili. Asa ca "plateste Romania" adica noi toti si nimeni nu se alege macar cu o mustrare scrisa n-o sa aiba nici un efect. Crezi ca autoritatile locale o sa sufere prea tare ca platesc din bugetul primariei 9000 euro daune? Ia sa fi platit macar 10% primarul din buzunarelul personal.. |
Exact. Pacat ca nimeni nu vede asta.
Statul pierde banii NOSTRI ai contribuabililor platind amenzi vai vai vai.
Statul nu face nimic sa rezolve problema ciinilor fara stapin.
Statul face/nu face, drege/de ce nu drege.
Ei bine, statul o sa plateasca amenzi pina n-o sa mai poata, daca toti romanii vor da statul in judecata ca au fost muscati de ciini, si problema ciinilor tot n-o sa se rezolve DOAR cu eutanasia.
Ceea ce nu inseamna ca nu sint de acord cu eutanasia, sint.
Dar si cu un program de sterilizare obligatorie a ciinilor proprietate personala, fara drept de monta.
Si de amendare a celor care abandoneaza animale.
Altfel, chiar daca ii omorim pe toti anul asta, in 3 ani situatia va fi aceeasi.
P.S. Statisticile alea cu nr de persoane muscate nu sunt f de incredere, multa lume e muscata de ciinele personal nevaccinat sau vaccinat, dar solicita si tratament antirabic din lipsa de informare, asa, "ca sa sufle si-n iaurt". In 2006 mi-am facut lucrarea de licenta pe tema asta si peste 50% din cazurile de muscaturi de ciini la om in perioada 2004-2006 au fost produse de ciinii personali, nu de cei fara stapin.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fomalhauti/Fomalhauti.jpg)
Fomalhauti spune:
Revin: in primul rand cred ca ar trebui sa deschidem un subiect "Xio". Nu este prima data cand un subiect pe o alta tema ajunge un subiect despre Xio, despre capacitatile ei profesionale si optiunile ei in viata.
Apoi, mai am o intebare: un medic ar trebui sa fie deprimat de suferinta umana? O problema interesanta...
Eu cred ca nu, un medic nu trebuie sa fie deprimat de suferinta. El are o alta abordare, el trebuie sa lupte impotriva suferintei. "Deprimarea" este doar un sentiment si cred ca implica un fel de abandon. Chiar daca inteleg eu gresit, chiar daca e doar sentimentul, fara abandon...Medicul ar trebui sa fie o persoana trista, fara energie, un om stors psihic fiind in contact permanent cu suferinta. Exista medici care, prin natura specialitatii lor, sunt in contact permanent cu moartea, se lupta cu ea si, in fiecare zi au si victorii si esecuri. Ce fel de oameni ar trebui sa fie?
Aici cred ca Xio are dreptate. Nu poti face o meserie care te deprima. Da, nu poti fii medic veterinar daca suferinta animalelor te deprima. Nici macar nu cred ca poti fi un medic bun. Deprimarea nu da putere si nici minte limpede in luarea unei decizii. Da, nu poti fi medic daca suferinta umana te deprima. Pentru a fi medic suferinta umana trebuie sa-ti dea un alt sentiment, revolta poate, dorinta de lupta. Si in anumite specialitati chiar trebuie sa inveti sa accepti moartea. Fara deprimare.
Uite-asa ma mananca degetele si nu ma pot opri aici. Trebuie sa mai scriu ceva, iaca-asa, nu ma pot opri. De unde atata deprimare in fata suferintei umane? Ma refer la noi, ceilalti. Traim zi de zi cu suferinta langa noi si ne vedem de ale noastre. In lume copiii mor de foame si de infectii bacteriene si putem trai cu asta. Spitalele sunt pline de bolnavi (si de copii abandonati), pentru unii nu se mai poate face nimic, pentru altii nu sunt bani...Traim cu asta, de fapt in cea mai mare parte a timpului nici nu ne gandim la asta. Nu e nimic anormal, suntem oameni normali, fiecare cu problemele noastre, mai mici sau mai mari, unii isi numara banii pentru o paine, unii pentru un bilet de avion si altii pentru un avion personal. Unii isi doresc doar sanatate, unii isi doresc o casa si altii isi doresc un lant de benzinarii. Suntem normali, dar hai sa nu ne vedem mai buni decat suntem. Asa suntem, unii un pic mai generosi, altii un pic mai egoisti, dar hai sa nu ne aratam cu degetul unii pe altii: "Vai, ce persoana groaznica esti, nu te deprima suferinta umana. Si, vai, vai, pe mine ce ma mai deprima, in fiecare zi cand ma duc la shopping plang pentru copiii care mor de foame in Africa."
pisigri spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny O intrebare pentru iubitorii de animale, revoltati in stil "XIO" de solutia propusa de mine sau de alte solutii, care nu sunt neaparat inumane: Care este maximumul de animale vagaboande - caini si/sau pisici - pe care ati fi de acord sa le adoptati? Ganditi-va bine inainte de a raspunde, pentru ca ingrijirea unui animal presupune aceleasi lucruri pe care le presupune ingrijirea unui copil. Dragoste, mancare, servicii medicale. Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! |
Pe care as fi dispusa, sau pe care mi l-as permite dpdv financiar si al spatiului?
Uite eu intimplator as avea spatiu pentru un numar destul de mare de ciini. Sa zicem 20, poate chiar mai multi.
Ma bazez si ca stiu sa gestionez "haita" incit sa nu apara conflicte.
Ma inham sa ii ingrijesc, gidil, curat etc.
Financiar insa, nu imi permit sa sustin 20 de ciini. Nici ca hrana, nici ca asistenta medicala, nici ca timp fizic.
Pe mine cine ma ajuta sa salvez ciinii astia, care cu siguranta ar trai la mine mai bine decit pe strada sau decit in adaposturi, fie ele si nonkill? Fara sa iau eu nici un ban sa bag in buzunar...
pisigri spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti Initial mi s-a parut un subiect interesant, am si scris ceva, dar chiar nu m-a bagat nimeni in seama. Nu stiu sigur daca autoarea a vrut un nou subiect despre ce sa facem cu cainii fara stapan de pe strazi sau un subiect despre cheltuieli pe care le suportam fara sa dorim si pentru care exista un vinovat clar, care ar putea fi tras la raspundere. Vi se pare ca ar fi multi bani daca toti cei muscati ar da statul/primaria in judecata. Dar nu stiti ca noi platim deja o groaza de bani pentru procese judecate aiurea de judecatori mituiti, procese legate de proprietati, de exemplu. Mai platim bani unor hoti, unor talhari si unor betivi fiindca politia s-a purtat urat cu ei sau nu au avut conditii "decente" la inchisoare. |
Fomalhauti, ai perfecta dreptate, insa romanul e crescut sa nu-i pese de nimeni decit de sine; nu exista simt civic, nu exista societate civila, nu exista respect pentru nici o forma de viata, nu exista coeziune. Sintem niste barbari cind vine vorba despre respectul fata de ceea ce ne inconjoara.
Dar sa nu crezi ca lumea nu se oftica atunci cind vine vorba de vuitoane si Paris si Disneyland. Se oftica, dar nu da bine sa te trimita sa donezi bani, isi dau seama pina la urma ca e o lipsa de respect sa iti spuna cineva ce sa faci cu banii tai. In plus, daca iti exprimi public regretul ca ala poate si tu nu poti, inseamna ca recunosti ca nu stai bine cu banii, si nu-i asa, romanul e de-ala care conduce BMW decapotabil dar are restante la intretinere.
E complicata discutia asta.
Si nu, nimanui nu-i pasa ca despagubiri pentru muscati = cheltuieli din banii pentru sanatate, copii, batrini, bolnavi. Nuuuu. Nimanui nu-i pasa ca statul va plati amenzile si asta nu garanteaza nicicum rezolvarea problemei ciinilor fara stapin.
Bine ca statul asta care nu face destule o ia peste dejte..
pisigri spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Fomalhauti, eu am mai spus-o: acum cativa ani, a fost prezentat adapostul de caini de la Horezu (sper sa nu gresesc localitatea). Atunci, adapostul "caza" 2.000 de caini. Purtatorul de cuvant a fost intrebat care este costul hranirii zilnice a 2.000 de caini. 20 de milioane! Pe zi! Atat costa mancarea pentru 2.000 de caini. Daca 2.000 de caini sunt hraniti cu 2.000 de lei/zi, atunci 100.000 de caini sunt hraniti cu... 10.000 de lei/zi. Si nu e hrana nu stiu de care, am vazut poze de la Asociatia "Prietenii Pisicilor", primisera prin donatie hrana de pisici, si ce primisera? Whiskas, Friskies... Adica din cea mai proasta, cu 4-5% continut de carne si restul... legume (cica) si chimicale.
Eu inteleg. Dar ar fi bine ca intelegerea sa fie reciproca. Citeam ca mamele sunt exasperate de rahatii din parcuri. Este de inteles si asta nu se rezolva prin sterilizare. Ultima data cand am dus-o pe Daria la locul de joaca, era atata mizerie, ca nu mai avea in ce sa se joace (aici nu este nisip, doar pietricele sunt). Mizerie lasata de oameni, amestecata cu mizerie lasata de animale... Am sunat in doua zile diferite la numarul de telefon afisat pe panoul de la intrarea in parc, nu mi-a raspuns nimeni. Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! |
Tu atingi aici doua probleme diferite si stringente.
Una este aceea ca costurile ingrijirii acestor animale au fost mereu supraestimate. Pe acelasi model ca cel al achizitiilor in institutii publice, cind sapunul de 1 leu e platit cu 4 lei, iar laptopul de 1000 de lei costa 2500.
A doua este cea legata de curatenia prin spatiile publice, si aici imi permit sa spun ca cea mai mica vina o au ciinii comunitari. Adica nu ca nu ar defeca peste tot, dar asta este doar o consecinta a faptului ca exista.
Pe de alta parte, si ciinii cu stapin isi fac nevoile unde ii apuca.
Exista institutii publice care au contract cu Primariile si care ar trebui sa faca curatenie in oras, pe spatiile verzi si pe spatiile de joaca, stringind de la coji de seminte la rahati de ciine si de om. Si, daca e cazul, cum e in parculetul din fata blocului meu, ar trebui sa stringa si gunoiul menajer pe care bivolii il arunca la cosul de gunoi din parculet, cind ghena e la 20 de metri mai incolo.
![](images/user_woman.png)
alex_andra spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui pisigri
Facind abstractie de referirile pe care le faci la adresa capacitatilor mele intelectuale si afective, hai sa te citez exact, cu copy-paste. "Da, animalul acela care isi arata coltii la mine, ma maraie si ma latra, in mijlocul trotuarului, in fata blocului meu, da, pentru mine este o javra, nu un catel simpatic. Da, da, ala, care ameninta sa-mi muste copilul. E o javra. Si daca mi-ar sta in putinta, da, l-as omori. Mai bine eu pe el, decat el pe mine. Sau pe copilul meu. " Care mi se pare mai oribil decit ce am citat inexact mai sus. Pentru ca in citatul meu inexact era vorba de "care pe care" si este firesc ca vei alege copilul in locul ciinelui. In citatul exact, sensul frazei este ca mai bine l-ai omori preventiv. Pardon, ai omori-o, pe ea, javra. Acum e ok? Am citat destul de clar? http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
nu as omori un caine preventiv.
dar , daca as putea, in momentul in care s-ar repezi la mine sau la copilul meu, sa ne muste, da, l-as omori.
Pentru ca este un animal agresiv, fara ca eu sa-i fi facut nimic, pentru ca animale ca asta au omorat copii si adulti, sfasiindu-i.
Pentru ca nu vreau sa stiu ce a fost in sufletul parintilor fetitei de 5 ani, despre care s-a discutat, tot pe aici, cu cateva luni in urma, fetita de 5 ani care a fost omorata de o haita de caini.
Bine ca te deranjeaza ca spun cuvantul "javra", dar nu ti se zbarleste pielea pe tine cand auzi de un copilas de cativa ani, omorat si sfasiat de cativa "catelusi"?
Ah, catelusi nevinovati - victinmele oamenilor.
pisigri spune:
Nu ma deranjeaza cuvintul javra, desi am explicat intr-o postare de ce lumea se oripileaza cind aude de "plozi" dar nu gaseste nimic deranjant in utilizarea termenului peiorativ "javra" in loc de "ciine". Dar chiar subtilitati de-astea semantice si stilistice nu-si au locul aici.
Desi...lasa-ma atunci sa te intreb care e diferenta dintre :
1. "Da, da, ala, care ameninta sa-mi muste copilul. E o javra.
Si daca mi-ar sta in putinta, da, l-as omori.
Mai bine eu pe el, decat el pe mine. Sau pe copilul meu. "
2. "decit sa murim eu sau copilul, mai bine moare javra"
3. "dar , daca as putea, in momentul in care s-ar repezi la mine sau la copilul meu, sa ne muste, da, l-as omori."
Te rog sa imi raspunzi, pentru ca "de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere" si nu as vrea sa ramin cu aceasta nelamurire. Pentru ca "te-ai luat" de mine ca te-am citat inexact si ti-am distorsionat mesajul. Care mesaj, ala in care ne spui cum ti-ai dori sa poti omori javrele?
![](images/user_woman.png)
alex_andra spune:
Daca nu sesizezi diferenta, e problema ta, nu a mea.
Si in niciun caz aici, aici se discuta despre altceva.