Pasta de dinti copil 3,4 ani
Buna,
Baietelul meu are 3 ani si 4 luni. Pentru aceasta varsta ce fel de pasta folositi? Noi le folosim pe cele din hipermarketuri care sunt speciale pentru copii sub 6 ani.
Daca aveti vreo recomandare va rog sa imi spuneti!
Si apropo..dupa ce recunosc o pasta de dinti buna (ma refer la elementele continute)?
Raspunsuri
Androix spune:
Da exact asa scrie la ingredinete "parabeni"? sau cum?
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
natalia_nica spune:
Androix, cam asa scrie: metilparaben, etilparaben etc.
Eu folosesc Lacalut de ceva timp si pentru noi si pentru copil (adecvat varstei, bineinteles)...
anya spune:
Copiii mei nu suportau gustul de menta si ca atare a trebuit sa caut paste de dinti cu gust de fructe. Pustiul mai mare, abia pe la 8 ani a dorit sa foloseasca pasta cu menta si de atunci e "pe pasta noastra". Cel mic isi alege singur pastele - sa fie cu pinguini, cu shreck... Important e sa se spele cu placere.
freedelia spune:
Daca nu stie inca sa scuipe (si inghite pasta de dinti) este foarte important sa foloseasca pasta de dinti fara fluor sau, in cel mai rau caz, cu continut redus de fluor.
Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
xelanoimis spune:
Si la noi se aleg in functie de poza de pe ele, acum scooby e preferata, altfel nici nu vrea sa auda de spalat. Si nu merge nici cu pacalitul, si strecuratul unei alte paste pe periuta. Daca nu ii place gustul, nu se mai spala fara scandal o buna perioada.
De la stomatolog am inteles ca nu prea conteaza tipul, important e sa nu inghita si sa ii faca placere. Pana nu a invatat clatitul, nu prea am insistat cu periajul.
oana_lex82 spune:
Mai fetelor, de la ce varsta ati inceput sa ii spalati pe dinti, al meu are 1 an si 2 luni si stomatologul mi-a zis ca dupa 2 ani sa incep..oare nu-i tarziu? Acum, ce e drept, nu ma lasa sa il dau nici cu Calgel pe gingii..de spalat nu cred ca ar sta sa il spal...Voi ce ziceti si cum ati reusit sa ii determinati sa deschida gurita pt a fi periati dintisorii???
roli25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Mai fetelor, de la ce varsta ati inceput sa ii spalati pe dinti, al meu are 1 an si 2 luni si stomatologul mi-a zis ca dupa 2 ani sa incep..oare nu-i tarziu? Acum, ce e drept, nu ma lasa sa il dau nici cu Calgel pe gingii..de spalat nu cred ca ar sta sa il spal...Voi ce ziceti si cum ati reusit sa ii determinati sa deschida gurita pt a fi periati dintisorii??? |
Cand a avut primii 3-4 dintisori.
Eu nu stiu ce stomatolog e ala, dar resturile de mancare ataca smaltul se te trezesti cu carii. Ia pasta fara fluor (ex: Nenedent - gasesti in farmacii) si spala-l.
alina.clau spune:
Eu folosesc aceasta pasta pt fetita mea de 4 ani aceasta pasta si are ingrediete naturale,http://www.apivita.com/ healthcare /dental-hygiene/total-natural-toothpaste-723.html.
Se gaseste doar la farmaciile Sensiblu.E mai scumpicel,dar tinand cont de faptul ca folosim f.putin,ne tine,vreo 2luni.
freedelia spune:
Si eu stiu ca trebuie spalati pe dinti inca de cand le apare primul dinte. Noi asa am facut, cu sfintenie, la primul copil, mai pe sarite la al doilea si cand si cand la al treilea :) Copiii cei mari au 7 si 5 ani si nu au avut nici o carie. Cea mica, la 16 luni, se spala pe dinti mai mult sau mai putin in fiecare zi, rar de 2 ori pe zi. Inca nu are nici o carie... Asta a fot experienta noastra...
Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE