ceai la bebelusi!!!
Raspunsuri - Pagina 2
OanaRusu spune:
dc laptele praf e corect facut, nu are nevoie de ceai.
Feciorul meu a crescut (din pacate) cu lapte praf si nu i-am dat ceai, doar apa de sete (cu lingurita)
Cea mica a papat tzitzi (din fericire ) si nici ea n-a primit ceai.
Acum sunt amandoi la gradi cu progr prelungit si se plang femeile pe acolo ca ei nu beau ceai - ei prefera apa sau sirop (sirop de coacaze, afine de obicei).
Ziceam sa incerci eventual ceaiul de chimen pt ca e aromat fara sa fie indulcit. Dar mi se pare ca 10-30 ml pe zi e suficient - sa-l ajute la digestie, ca papa lapte praf.
Asa cred eu tu vezi cum faci, ca esti mamica deci seful
clarmai spune:
Am avut o dr de familie care la baza este pediatru,o catastrofa de dr care m-a invatat ca la 100 ml cai sa-i pun o lingurita rasa de zahar,eu fiind la primul copil si necitind nicaieri si nespunandu-mi nimeni altceva asa am facut,iar pana la 2 ani copilul meu nu a acceptat apa sub nici o forma,SA NU FACI GRESEALA MEA,APA SAU CEAI NEINDULCIT,dar parerea mea ca apa e sfanta,fiarta si racita.Cu ceaiul nu stiu ce neam sa-ti spun ca la pruncul meu nu i-a placut decat ala de menta,restul le scuipa.Eu acum daca ar fi sa o iau de la capat i-as da numai apa de sete,iar cand ar avea vreo boala i-as da ceai,pt diaree menta.etc.De colici eu i-am dat baby calm ,ceai de chimen ,anason.Acum are 3 ani si m-am luptat sa-i scot ceaiul din sistem si acum mai are momente cand cere.Dr asta de care iti zic am schimbat-o imediat cand am vz ca numai greseli imi face.Copilului meu ii era mai rau cu ce ii dadea ea.Era sa o patesc urat rau din cauza ei.Si daca o auzeai cum vb cu mine,parca eram analfabeta Acum nu as mai da copilului ceai de sete ever ,decat apa si ceai la boala.
Bebe Beca spune:
KMY, daca alta mama ii da copilului 100 ml de ceai, asta nu inseamna ca trebuie sa faci si tu la fel. daca ea nu este adepta apei, este foarte posibil sa ii lipseasca informatii importante si asta inseamna ca nu este tocmai un model de urmat.
In concluzie, tu ai informatiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie. Mergi pe mana medicilor care sunt la curent cu ultimele studii si care spun ca bebelusul are nevoie de apa pentru hidratare, iar ceaiurile se administreaza terapeutic. Sau mergi pe cealalta sursa, care spune ca trebuie ca bebelusul dsa bea ceai, altfel nu-i in regula.
theophillina spune:
Baietelul meu care acum are 1 an si 2 luni nu a baut nici ceai, nici apa pana la 6 luni cand am inceput diversificarea, desi a fost hranit mixt pana la 2 luni si apoi cu formula. Asa mi-a zis si pediatra, asa am tot citit si eu, ca pana incepe sa pape si altceva decat lapte nu e nevoie nici macar de apa, desi el s-a nascut vara si a fost si f cald, fie ca e alaptat sau hranit cu formula. Soacra-mea ma tot innebunea sa-i dau copilului ceiut (de musetel, eu in general, cand aud de musetel ma ia cu , desi eu beau orice fel de ceai). Si acum tot asteapta (ea, soacra-mea) sa vada ce problema i-am cauzat eu copilului ca o mama nebuna ce sunt care n-am dat copilului ceai/apa. Acum, fi-miu bea in jur de 1 l de apa/zi, n-a baut niciodata ceai sau sucuri, doar apa. Tu de ce vrei sa-i dai ceai? Are colici? Ca doar asa vad rostul ceaiului, oarecum.
Theodora mami de Stelios
09.06.2010
STELIOS
DE'ALE GURII
oana_lex82 spune:
Buna, pe mine majoritatea mamicilor si medicilor m-au sfatuit sa nu dau ceai la copil decat daca are vreo problema, de exemplu menta pt diaree, musetel ca laxativ, teiul stiam ca linisteste...Eu cat a fost Iustin mic i-am dat Baby Calm fara zahar, acum are 1 an si 2 luni si ii dau doar apa plata si sucuri de fructe proaspat..ceai ii dau numai la nevoie.
OANA,mamica lui IUSTIN-GABRIEL 26.05.2010
Stefana spune:
Buna, din cate am vazut eu, majoritatea ceaiurilor preparate de pe piata contin indulcitori, naturali sau artificiali, ceea ce nu-i ok pt bebe. Iar ceaiurile din plante sunt medicinale, adica trateaza diverse. Nu se dau dupa ureche, ca poate da in altele...
Pt sete, daca vrei, poti da apa plata dar numai din cele pe care scrie ca pot fi date la bebelusi, cu continut scazut de sodiu. Eu stiu doar de Herculane, Dorna si mai auzisem de Humana, dar nu am vazut in magazin. Atentie, ca sodiul/sarea pana la un an suprasolicita rinichii!
Burtocika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui theophillina Baietelul meu care acum are 1 an si 2 luni nu a baut nici ceai, nici apa pana la 6 luni cand am inceput diversificarea, desi a fost hranit mixt pana la 2 luni si apoi cu formula. [...] Acum, fi-miu bea in jur de 1 l de apa/zi, n-a baut niciodata ceai sau sucuri, doar apa. |
Asa si fiica-mea, tot hranita mixt pana la 4 luni, apoi pe lapte praf pana la 6 luni, apoi diversificata. N-a vrut apa sau ceai sau sucuri, si nici nu s-a deshidratat din cauza asta ...
Dar ... 1 l/zi la 1 an si 2 luni nu e cam mult ? E totusi 1/2 din cantitatea pe care ar trebui sa o bea un adult, nu e cam mult ? Vorbesc in detrimentul altor lichide - lapte, supa, sucuri de fructe ...
Irina (2006) si 38+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
Bebe Beca spune:
Burtocika, daca ar bea apa in locul sucurilor de fructe, ar face FOARTE BINE. In locul sucului de fructe ar trebui mancat fructul.
BRAHARUALEXA spune:
Buna
Fetitei mele ii dau ceai inca din luna a 2-a. Intai pt colici-tot felul de firme am incercat in ideea ca poate amelioreaza situatia. Mentionez ca nu am alaptat-o decat ff putin, ea papa formula cu mare placere.
Acum, la 9 luni bea cam 500 ml de ceai pe zi, ceai BABY de la VEDDA, se gaseste in Kaufland. Initial am pus glucoza (m-am gandit ca tr sa fie dulceag ca sa-l placa), si din greseala am uitat odata sa-i pun. Cum nu l-a refuzat, acum e "doar" ceai-fara glucoza.
Mie mi se pare totusi buna ideea sa-i dai ceai-in loc de apa. Toate apele minerale sau neminerale contin diverse-poate gresesc eu-asa am eu impresia. Apa de la robinet nici nu incape vorba-nici eu nu beau asa ceva.
Bebe Beca spune:
Si daca ii dai ceai, cu ce fel de apa il prepari? Nu cu aceeasi apa pe care ai bea-o pur si simplu?