2011 - 2012 : Clasa I [2]

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelicuta

Dragi mamici, m-am gandit sa va pun lista cu rechizitele ce le-am dat parintilor la prima sedinta. Sper sa va ajute! :)

** 1 caiet cu foaie velina (maculator)
** 2 stilouri cu penita, cu cerneala albastra (unul va fi de rezerva)
!!! Nu se accepta pixul sau pixul cu gel !!!
** Calimara sau rezerve pentru stilou
** Sugativa
** 2 creioane HB ascutite
** Creioane colorate (carioca - optional)
** Rigla (liniar)
** Betisoare, numaratoare, trusa geometrica
** Radiera, ascutitoare
** Un carnetel pentru corespondenta (scoala-parinti)

** Un saculet pe care sa fie scris numele elevului/ei si care sa cuprinda:

- bloc mic de desen
- 3 pensule de marimi diferite, dintre care una mai lata cu fire multe si lungi (cu par natural, nu de plastic)
- paleta pentru amestecul acuarelelor
- un pahar din plastic pentru clatirea pensulelor
- o cârpa
- hârtie creponata- 2 culori (la alegere)
- hârtie glasata
- lipici- tip pasta
- foarfeca mica
- acuarele
- o cutie de plastilina
- planseta pentru modelarea plastilinei

@ Sa nu va stresati, ca totul o sa fie bine! :)

pentru meseria care o ai si care eu, personal o apreciez.

am si eu cateva nedumeriri citind lista ta,de ce se mai foloseste: stilou, calimara, penite, sugativa ? chiar e nevoie de stilou in clasa I?
la fel si plastilina o consider depasita pt clasa 1. asta era ceva de nivel de gradinita.
conteaza culoarea cu, care e liniat caietul?

la tine, la clasa copii se cara de fiecare data cand au lucru manual, desen...etc cu tot ce le trebuie?
nu e mai bine sa ai un cabinet in care sa le tii si sa le imparti cand e nevoie?

Pe aici nu se poarta saculeti se tin toate in cutii(cu numele fiacaruia pe ele)/rafruri
inca un lucru care l-am observat aici, in america si mi s-a parut f. util e faptul ca temele zilnice sunt scrise de doamna pe o hirtie si multipliata xerox si fiecare elev o primeste acasa.
Parinti semneaza zilnic ca a luat la cunostinta de teme si o inapoiaza a 2-a zi. domana noatra le trimitea si prin email la fiecare familie in parte.
Unele teme avea si indicatii cum treb facute.
In felul asta copilul nu era stresat, nu uita ce teme are si stiu si parintii de ele.
Pe aici parintele e tras la raspundere nu elevul, daca nu-si face temele.

michelle

Mergi la inceput

asta a fost lista noastra clasa I (america)

1 cutie creioane ascutite
1 cutie creioane colorate
1 cutie carioci
1 penar
1 guma de sters
1 ascutitoare
1 folder pt teme
1 cutie cu pungulite
1 cutie cu servetele umede
1 cutie servetele
1 hirtie igenica
1 caiet dictando
1 caiet matematica
ghiozdan

pe aici nu se scrie cu stiloul sau pixul in clasa I

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

lista noastra de la scoala:
stilou
creioane colorate
creion simplu HB - 2 bucati
guma
ascutitoare, de preferinta cu container propriu
lipici tub
o foarfeca
hartie glasata
hartie creponata
betisoare
caiete tip I
caiete mate
un bloc de desen
pensule
acuarele (aici ramane sa se decida ce tip)

(mie chiar mi se par utile betisoarele - din cate stiu se folosesc cu succes si in Montessori, dar bile - tot acelasi lucru, dar utilizeaza usor notiunea practica de operatii matematice.)

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelicuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa
pentru meseria care o ai si care eu, personal o apreciez.

Michelle, multumesc pentru flori. :)

Am sa-ti raspund pe rand la intrebari.

Citat:
am si eu cateva nedumeriri citind lista ta,de ce se mai foloseste: stilou, calimara, penite, sugativa ? chiar e nevoie de stilou in clasa I?
la fel si plastilina o consider depasita pt clasa 1. asta era ceva de nivel de gradinita.
conteaza culoarea cu, care e liniat caietul?

Stiloul se foloseste deoarece nu deformeaza scrisul copiilor, acestia din urma, avand muschii mici ai mainii in formare. Stiloul, poate sa fie cu calimara sau cu patroane. In caz de mici incidente, se foloseste sugativa.

Mai nou se foloseste "pixul minune", nemaifiind nevoie de calimara, sugativa. Pana apare si la noi, scriem cu stiloul clasic.

Plastilina nu e depasita la clasa 1. Cel putin, din experienta mea, am observat cat de mult le place copiilor. In cadrul lectiilor, vor fi activitati transdisciplinare, unde se va utiliza plastilina (de exemplu: modelarea literelor invatate, ferma de animale etc.)

Din metodicile pe care le-am citit, reiese ca, este important ca liniatura caietului sa aiba culoarea verde sau albastru si nicidecum culoarea mov, pentru ca aceasta din urma oboseste ochii.

Eu va zic ceea ce am aflat din cercetarile mele. Nu e obligatoriu sa tineti cont de spusele mele.

Citat:

la tine, la clasa copii se cara de fiecare data cand au lucru manual, desen...etc cu tot ce le trebuie?
nu e mai bine sa ai un cabinet in care sa le tii si sa le imparti cand e nevoie?

Pe aici nu se poarta saculeti se tin toate in cutii(cu numele fiacaruia pe ele)/rafruri

Elevii mei nu vor duce acasa niciun saculet sau biblioraft. Toate acestea vor fi frumos asezate in dulap. Cand avem lucru manual sau desen, elevii responsabili vor imparti celorlalti saculetele si bibliorafturile.

Am specificat in lista mea ca, fiecare saculet va avea numele elevului scris pe el si tot ce vom avea nevoie pe tot parcursul anului scolar. Asa am lucrat pana acum cu celelalte generatii si a fost totul ok.

Citat:

inca un lucru care l-am observat aici, in america si mi s-a parut f. util e faptul ca temele zilnice sunt scrise de doamna pe o hirtie si multipliata xerox si fiecare elev o primeste acasa.
Parinti semneaza zilnic ca a luat la cunostinta de teme si o inapoiaza a 2-a zi. domana noatra le trimitea si prin email la fiecare familie in parte.
Unele teme avea si indicatii cum treb facute.
In felul asta copilul nu era stresat, nu uita ce teme are si stiu si parintii de ele.
Pe aici parintele e tras la raspundere nu elevul, daca nu-si face temele.

michelle

Legat de tema pentru acasa, eu voi invata elevii sa-si noteze singuri tema pentru acasa, avand ca scop responsabilizarea lor. In clasa 1 vom folosi diverse simboluri. Dupa ce stiu sa scrie, o sa noteze in caietele de clasa ce tema au pentru acasa.

Intotdeauna mi-a placut sa-mi invat elevii sa nu depinda de parinti, cand au teme, decat doar sa-i verifice ca au lucrat bine si sa le explice ceva, in caz ca nu au inteles.

De asemenea, la clasa predau in asa fel incat toti elevii sa mearga acasa cu lectia invatata, ceea ce-i va ajuta enorm sa aiba incredere in ei ca sunt capabili sa-si faca singuri tema, fara ajutorul parintilor. Tema pe care le-o dau acasa o discut impreuna cu elevii in clasa si clarificam impreuna daca au nelamuriri sau nu.

Daca mai ai alte nedumeriri, sa-mi zici. Iti raspund cu drag. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Zicea cineva de uniforma - eu sunt de acord cu Anya. Daca nu-ti place vei gasi o metoda s-o ocolesti .
Mie nu-mi place uniforma (din principiu, idei fixe de cand eram copil si n-o suportam ) si mi se pare foarte incomoda. Fi-mea, ca si mine, e genul "blugi" adica fara fuste. Sarafanul, cel putin, mi se pare extrem de incomod.
Una peste alta la noi la scoala era teoretic uniforma clasica. Practic intr-a II-a n-o mai purta nimeni . Noi am purtat-o o perioada intr-a I-a si cam o saptamana intr-a II-a. In rest blugi (negri sau albastru inchis, cat mai clasici) si bluze uni, pe cat posibil fara nici un impimeu, scris, etc. Uniforma clasica e incomoda si oribila (dupa gustul meu, evident) si copilul nu se poate imbraca singura (funda la spate).
Acum ni s-a zis "camasa alba si in jos orice". Ei, asta e acceptabil chiar si pentru mine .

Mergi la inceput

nelicuta, multumesc pt raspunsuri. e interesant sa aflu o parere diferita de opinie.

da, aici in scoala nu se prea bazeaza pe scris frumos, cel putin nu in clasa 1. daca stie copilul sa scrie, sa se inteleaga e suficient. probabil de aia scriu doar cu creionul, sa mai poata si sterge...sa nu fie stresat de greselile facute.
oricum se scrie f. putin comparat cu Rom. in temele zilnice pt acasa probabil doar 4 rinduri /zi.
temele sunt f. putine...de obicei dureaza doar 30 min/zi.

pixul minune= pixul cu virf gel?

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana
...Daca nu-ti place vei gasi o metoda s-o ocolesti .

Eu sigur, insa fiimiu e genul ala de se duce in uniforma pana termina generala caci "asa a zis doamna, mami". Nu conteaza ca nu stie/nu poate sa mearga la baie cu pantalonii aia, sa-si bage camasa in pantaloni...chestii de-astea.

Sper si eu ca o pereche de blugi/raiat/pantalon simplu...clasic, fara zeci de fermoare si buzunare, plus o camasa normala, alba/ un tricou polo simplu sa poata fi considerata o "uniforma" OK. Ca pana la urma conteaza sa ii fie comod copilului. Parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelicuta spune:

Citat:

pixul minune= pixul cu virf gel?

Uite raspunsul:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

"Pix-ul minune" nu este un pix, nu are cum deforma scrisul.
Este un stilou cu cerneala tratata cu niste compusi, cu rezerve ( patron cu cerneala) si in loc de penita clasica are cap cu bila minuscula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

"pixul minune" e cel cu guma.
Ca asta
http://www.papetarie.net/cs-photos/products/original/PBL-FR7_Albastru.jpg

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sorana

"pixul minune" e cel cu guma.
Ca asta
http://www.papetarie.net/cs-photos/products/original/PBL-FR7_Albastru.jpg

Sorana si Monica (28.09.2002)

aaa... am avut si eu unul din ala dar nu mi-a placut ca se stergea si doar daca atingeam din greseala scrisul cu degetele.

michelle

Mergi la inceput