2011 - 2012 : Clasa I [2]
Raspunsuri - Pagina 7
LoraG76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli sunt si coperti la dimensiune, tb sa cauti mai atent :) noi din carrefour am facut toate cumparaturile. eu am apreciat-o f mult pe invatatoarea lui M pentru ca ne-a cerut strictul necesar, fara chestii de "rezerva" sau lucruri care "e bine sa fie in ghiozdan" din cate imi amintesc, de betisoare au avut nevoie abia in sem 2 (chiar a fost amuzant, ca M si-a amintit pe la 10 seara si a bricolat tat-su pe loc din tepusele pt frigarui:D) |
Bine c-am refacut stocul de bete pt. frigarui!
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
Lucrusoare la bazar umanitar
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
anya spune:
C um 181 de copii in 4 clase? Vin vre-o 45 in clasa. Din cate stiu nu au voie mai mult de 30. Mia scapa ei 1-2 dar pana la 45...e cam mult.
LoraG76 spune:
Da, e mult prea mult, probabil vor mai face macar o clasa, ca ma indoiesc ca vor lasa copii pe dinafara, care sa nu aiba locuri. Partea proasta e ca de la secretariat nu reusim sa aflam nimic si am discutat si cu alti parinti care, la fel ca noi, sunt in necunostinta de cauza. Cand aud ca la voi deja s-au facut si sedinte cu parintii!!! Of...abia astept sa trecem de perioada asta sa vad si eu negru pe alb in ce clasa va fi fie-mea si la ce invatator, ca se pare ca optiunile trecute de noi nu prea vor fi luate in considerare, mai ales daca vor veni 1-2 invatatori noi.
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
Lucrusoare la bazar umanitar
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
mitzuka spune:
La noi vor fi 25 in clasa si vor fi doar doua clase de bobocei.Tocmai am vorbit la telefon cu doamna invatatoare(mai trebuia sa ii duc fisa de la gradi)si mi-a spus ca se mentine politica scolii de a nu impune uniforme, ci doar o tinuta cat mai adecvata pentru scoala, adica mai sobra etc.(asta a fost unul din criteriile de alegere a scolii, pe langa calitatile doamnei invatatoare pe care le-am putut observa aplicate la fetita colegei mele de birou carea cum a terminat claa a IV-a, pe langa faptul ca sunt putini in clasa si ca sunt doar doua clase).
Despre rechizite a spus sa luam doar strictul necesar restul ne comunica la inceperea scolii.Referitor la caiete am retinut din ce ati spus pana acum ca trebuie sa fie liniate, sa nu suga si destul de groasa pagina sa nu se vada scrisul...dupa asta o sa ma uit cand merg la cumparaturi...Auchan cred desi inca nu au adus rechizite noi.
Simina si Deian (21.04.2004)
nelicuta spune:
citat din mesajul lui anya Nelicuta, daca erai invatatoare la noi la scoala aveai scandal cu parintii . Fara suparare, dar mi se pare absurd sa obligi parintii sa alerge dupa caiete liniate intr-o anumita culoare numai pt ca ti se par tie mai odihnitoare. Eu i-am luat ce caiete am gasit, important e sa nu suga pagina si sa sa fie foile mai grosute, ca se vede scrisul cand dai pagina. Cat despre liniile de la marginea caietului i le faceam cu ce culoare nimeream, sa fie cat mai vesel. |
Inteleg. Deocamdata nu am avut probleme cu parintii de la clasa, din nicio generatie. Nu le-am cerut asa ceva, doar ca sa ma aflu in treaba, ci chiar m-am documentat, am citit in metodici etc.
citat din mesajul lui anya Initial i-am luat si eu stilou - cu rezerve, dar dupa ce a aparut "pixul minune" toata lumea scrie cu asa ceva. E mult mai comod. Nu mai umbla cu sugative, cu picul si pixul pt corectat, cu gume sau lame (imi amintesc cat ne chinuiam noi). Cu pixul scrie, sterge, scrie...nu fac "porci", nu se mai murdaresc de cerneala pana pe coate...Nu incerc sa te fac sa accepti noul, ci doar sa te gandesti ca e mult mai usor atat pentru copii cat si pentru parinti. Scoala nu trebuie sa fie chin. |
Din cate stiu eu, pixul deformeaza scrisul. In zona mea nu am auzit de "pixul minune". Daca o sa-l gasesc in librarii, o sa-l testez si apoi o sa-l recomand elevilor. Pana atunci, scriem cu stiloul.
Ca o paranteza, imi place noul si ma bucur ca aflu multe lucruri de la voi. :)
citat din mesajul lui anya Scoala nu te poate obliga sa cumperi uniforma. E frumos sa fie toti cat de cat la fel dar nu toti parintii vor sau pot. La noi in clasa exista un copil a carui mamica a refuzat uniforma si un alt copil ai carui sustinatori (bunicii la vremea respectiva, dar intre timp nu mai sunt nici ei) nu au avut banuti si au refuzat sa-i ajutam noi. Anka, dac anu vrei uniforma, vei gasi o cale sa o ocolesti . Numaratoare, betisoare, alfabetar nu au folosit - probabil depinde de invatatoare. |
Asa e. E frumos ca toti sa fie la fel. Eu de exemplu la clasa am mers pe ceva simplu si practic: la baieti camasa alba, vestuta si cravata (pantalonii sa fie de culoare inchisa-parintii le cumpara ce vor- fie blugi, pantaloni de stofa etc.), iar fetitele au sarafan, camasa si cravata. Mi se pare cel mai ieftin asa. Parintii au fost de acord.
citat din mesajul lui anya Numaratoare, betisoare, alfabetar nu au folosit - probabil depinde de invatatoare. |
Corect. :)
Lala_D spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui nelicuta
Din cate stiu eu, pixul deformeaza scrisul. In zona mea nu am auzit de "pixul minune". Daca o sa-l gasesc in librarii, o sa-l testez si apoi o sa-l recomand elevilor. Pana atunci, scriem cu stiloul. Ca o paranteza, imi place noul si ma bucur ca aflu multe lucruri de la voi. :) |
"Pix-ul minune" nu este un pix, nu are cum deforma scrisul.
Este un stilou cu cerneala tratata cu niste compusi, cu rezerve ( patron cu cerneala) si in loc de penita clasica are cap cu bila minuscula.
Pentru stangaci este ideal.
Puse unul langa altul 2 caiete scrise unul cu "pixul" si unul cu stilou clasic nu realizezi ca au fost scrise cu instrumente diferite.
Lala_D spune:
Fiind mama de copil stangaci stilou clasic a fost un chin deoarece in momentul acesta pe piata 90% din stilourile clasice au fante pentru degete ( model in plastic) la capatul de sustinere. Ori aceste fante sunt gandite pentru mana dreapta. Ca sa gasesti un stilou clasic cu capat de sustinere rotund cauti de inebunesti si de obicei gasesti in 2 categorii: ori foarte ieftine si care tin o saptamana ori foarte scumpe, implicit din material metalic deci grele pentru o manuta de 6 ani.
Drept pentru care invatatoarea noastra avand 2 stangaci in clasa si vazand cat de mult se chinuie cu instrumente neadecvate a acceptat varianta stilourilor nou iesite pe piata, cu patron si capat rotund.
Si amandoi stangacii au scris foarte caligrafic.
vali63 spune:
Se poate comanda pe NET. Se numeste "Pix Roller Frixion cu cerneala". Dupa o zi iti aduce curierul acasa.
sunnyday07 spune:
Puse unul langa altul 2 caiete scrise unul cu "pixul" si unul cu stilou clasic nu realizezi ca au fost scrise cu instrumente diferite. |
ba da, cel scris cu stiloul clasic este plin de pic si stersaturi