2011 - 2012 : Clasa I [2]
Raspunsuri - Pagina 19
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/eveline/eveline.jpg)
eveline spune:
LALA_D - Multumesc frumos!
NATY - Wow, ce i-as mai fi spus eu "doamnei" aleia....
Chiar, eu nu m-am gandit sa-i iau o camasuta cu maneca scurta...ar fi cazul, merci de idee.
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/LoraG76/LoraG76.jpg)
LoraG76 spune:
Ultimele noutati de la scoala noastra: a sunat o colega azi sa intrebe de clase, cand se formeaza si cica maine va fi sedinta si listele vor fi afisate dupa data de 5 sept. Adica noi pana atunci nu vom sti nimic...chiar ca ma apuca plansul.
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
Lucrusoare la bazar umanitar
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/eveline/eveline.jpg)
eveline spune:
LORA - Destul de neplacuta situatie. Noua inca de la inscriere ni s-a spus: la invatatoarea x mai sunt locuri, la invatatoarea y nu mai sunt, s-a format deja clasa. Asta ca sa ai timp sa te orientezi in alta parte daca asa decizi. Adica sper ca se face imparteala la invatatoare la voi pe 5.... Mi se pare anormal sa ai surprize de genul "nu mai sunt locuri...deloc"
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
![](images/user_woman.png)
lbelciug spune:
Vad ca nu mi-a raspuns nimeni ref la obligatia invatatoarelor de a avea studii superioare. Am aflat din alte surse ca se impune doar tinerelor absolvente.
Lora, din pacate asa e si la noi, nu vom sti clasele decat dupa inceperea anului scolar. Despre uniforme am aflat ca se vor comanda impreuna si se vor face pe un sablon stabilit de acord comun cu parintii. Cred ca va fi debandada cu prea multe optiuni...
Am cumparat totusi azi o camasa alba din bbc cu papion. Uniforma stiu ca va fi alb-negru; costum negru am vazut in oras cu 130 ron dar evident ca n-am luat, astept instructiunile de la scoala.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lala_D/Lala_D.jpg)
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lbelciug Vad ca nu mi-a raspuns nimeni ref la obligatia invatatoarelor de a avea studii superioare. Am aflat din alte surse ca se impune doar tinerelor absolvente. |
Invatatoarea cu studii superioare are titulatura de " institutor" nu de invatator.
Pot fi si din generatiile vechi, fosta invatatoare a fiului meu era institutor, pe langa clasa lor de ciclu primar avea si ore de lb engleza in scoala, fiind profesor la acea materie si absolventa a facultatii de litere.
sunnyday07 spune:
Am dat si eu o tura prin oras dupa ghiozdan, dar m-am intors dezamagita.
Herlitz am gasit in cora (250 ron) si real (300? ron). Nu mi s-a parut ca merita banii (la ambele m-am chinuit sa deschid inchizatorile si nici nu erau compartimentate in interior).
Cele disney chicioase cum mai zicea cineva, prea e totul roz, auriu, lucios si sclipicios.
Am mai vazut unele mai dragute disney la SMYK, dar erau peste masura de scumpe (300-400 ron).
M-am uitat si la cele de ma Mirano, pareau ok doar ca erau mai mult spre genul rucsac, parca mai potrivit pentru copii mai mari sau nepasionati de diverse personaje pe ghiozdan.
Lora, dar stiu ca sunteti last minute la scoala Sunt multe clase? E vreo invatatoare foarte "solicitata"?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/manuelacrina/manuelacrina.jpg)
manuelacrina spune:
Lora, stiu ca nu te ajuta cu nimic, dar in aceeasi "suferinta" sunt si eu ...
... nu stim inca cu siguranta daca vom fi la scoala la care am inscris-o ... si trec saptamanal pe acolo ... azi am primit invariabil acelasi raspuns, nu s-a primit adresa scrisa de la inspectorat cu aprobarea suplimentarii numarului de locuri (sunt 119 copii inscrisi pentru 4 clase); iar directorul este inca in vacanta, alte detalii nu am avut de unde afla. ... a, decat un contact al croitoresei care mestereste uniformele scolii ... dar daca eu nici macar nu sunt sigura ca va fi acceptata fetita la scoala dorita, cum sa-i fac uniforma scolii ?!!
Este mistuitoare incertitudinea asta ... chiar nu stiu de ce se misca lucrurile atat de greu ... ... in loc sa ma bucur pe deplin ca incepem scoala, imi "umbreste" bucuria incertitudinea asta pana in ultimul moment.
Poate daca este cineva pe aici "din sistem" isi face putin timp sa ne explice si noua unde este problema, cine/ce ar trebui sa faca din inspectorat/ din scoala sa se afiseze intr-un timp rezonabil listele cu clasele de copii admisi ?
Exista vreun termen legal pana la care listele cu clasele trebuie definitivate si afisate ?
... efectiv cred ca am facut tot ce depindea de mine, iar in ultimele 2 luni parca ma invart prin Castelul lui Kafka ... nu stiu nimic sigur, nimic concret.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/manuelacrina/manuelacrina.jpg)
manuelacrina spune:
Va citesc pe nerasuflate ince de la deschiderea subiectului, felicitari mameigiuliei pentru initiativa !
... dar am fost mereu prea suparata ca sa scriu ceva pentru ca nu aveam nici o veste ... iar azi, dupa ce am fost iar la scoala, chiar sunt de-a dreptul nervoasa ca suntem in 23 august si eu inca nu stiu sigur daca a fost acceptata Crina la scoala la care am inscris-o ... si am simtit nevoia sa scriu ... stiu ca mamicile de bobocei imi inteleg frustrarea asta ...
Ma alatur voua si sper sa avem numai lucruri frumoase de impartasit de acum in colo din zilele de scoala ale boboceilor nostri !
manuelacrina spune:
Mi-am luat notite constiincios din listutele voastre de rechizite.
Caut inca ghiozdan Herlitz, la Carefour si la Metro nu au, sper sa ajung la TCM la Unirii. Am comanda de la Crina ghiozdanul sa fie roz si cu fluturasi, "dar neaparat roz" ... noi inca suntem in epoca Barbie...
As vrea sa merg cu ea sa si-l aleaga, dar tare mi-e frica ca nu se va dezlipi de ghiozdanele Disney, care mie imi pare ca sunt necalitative si "chicioase" cum s-a mai scris pe aici.
Am vazut un ghiozdan acceptabil Hello Kity la Carefour, la 150 lei parca, dar nu m-am hotarat... vreau sa le gasesc pe faimoasele Herlitz si apoi ma decid.
Avem penar Herlitz echipat, i l-am luat in ultimele luni la pregatitoare si inca arata f bine; am mai luat ceva caiete, bloc de desen, hartie creponata, etichete, coperti; mai avem f multe ramase de la gradi, creioane, culori, ascutitori, rigla, acuarele etc.
Am si eu cateva intrebari, poate ma ajutati :
- in clasa I vor scrie pe caiete de tip I sau de tip II sau ambele ?
- pixul minune (pe care nu l-am gasit inca) ce grosime are la varf ?, 0,6 0,7 ? are pe undeva o indicatie in acest sens ? si poate s-a scris pana acum, dar nu am retinut, pixul minune se "incarca" cu cartuse obisnuite de cerneala ?
- cum imi dau seama care caiete sunt cu foaie buna, sa nu suga si sa nu se vada scrisul pe partea cealalta ? ... doar din pret ? ... ca doar nu pot sa le incerc cu stiloul in magazin ...
- ce si cand vor scrie copiii in maculator ? am inteles ca este un caiet de ciorna, dar (daca stiti si aveti copii mai mari), pe maculator vor incerca stiloul ? vor scrie primele litere din tema ? vor scrie toata tema si apoi "pe curat" ? ...
Multumesc .
Noa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui manuelacrina Am si eu cateva intrebari, poate ma ajutati ![]() - in clasa I vor scrie pe caiete de tip I sau de tip II sau ambele ? La noi au scris tot anul doar pe caiete tip I. - pixul minune (pe care nu l-am gasit inca) ce grosime are la varf ?, 0,6 0,7 ? are pe undeva o indicatie in acest sens ? si poate s-a scris pana acum, dar nu am retinut, pixul minune se "incarca" cu cartuse obisnuite de cerneala ? Pixul minune PILOT Frixion(ca sa stii ce cauti)poate fi 0.7 sau 0.5.Cel mai bine scrie cel de 0.7,celalalt e prea subtire,nu-l poti tine bine in mana.Rezervele se cumpara separat,nu sunt cele de stilou.Eu am luat pixul simplu cu 14 lei de la Carrefour,dar exista si varianta pix cu 2 rezerve.Exista si pe alte culori:negru,rosu,verde.Nu fii insa foarte sigura ca ii va lasa doaman sa scrie cu el. La noi ,de pilda,nu le-a dat voie sub nicio forma,am mai trisat noi in temele de acasa. - cum imi dau seama care caiete sunt cu foaie buna, sa nu suga si sa nu se vada scrisul pe partea cealalta ? ... doar din pret ? ... ca doar nu pot sa le incerc cu stiloul in magazin ... Caietele pe care le-am avut noi si care au fost ok sunt cele de la PIGNA.- ce si cand vor scrie copiii in maculator ? am inteles ca este un caiet de ciorna, dar (daca stiti si aveti copii mai mari), pe maculator vor incerca stiloul ? vor scrie primele litere din tema ? vor scrie toata tema si apoi "pe curat" ? ... Pe maculator,au desenat, au scris litere asa doar de incercare,au despartit cuvinte in silabe.Multumesc ![]() |