FIV Dr. ALBU DRAGOS 38
Raspunsuri - Pagina 11
ALTESA spune:
deci iti vine s-o iei cu capul si eu am aceleasi mutatii ca si tine speranta si deja fac clexane de 4 luni si unde mai pui ca acum la ultima eco cica am arterele uterine ingrosate cu factor predictiv de disgravidie si mi-a marit doza la 0,6 de 2 ori pe saptamana clexane si in restul saptamanii clexane de 0,4.
Si mie imi ies bune analizele de coagulare doar ca am mutatiile astea naspa si cand i-am spus lui albu de ele si elmi-a recomandat clexane de 0,4 deci pe cine naiba sa mai cred.
Eu am Pai amble hetero si C667 hetero
16+ cu
speranta2 spune:
Altesa, asa mi-a zis si mie Albu, cand raman gravida sa incep sa iau Clexane(eram pe natural la momentul ala, dupa FIV). Acum pe perioada stimularii n-am luat nimic. Am zis ca daca o fi sa raman, raman oricum. Nu mai sunt la Albu, am zis sa imi schimb norocul, poate....
In continuare am o parerea buna despre el. Probabil, el da preventiv si poate e bine asa. Eu ma risc, sper ca n-o sa fie o problema ca n-am luat anticoagulant pana acum. N-am avut pierderi de sarcina, analizele sunt ok si am inteles ca aceste mutatii pot da probleme in sarcina.Daca o iesi testul pozitiv, ma duc urgent la hematolog.
corry_28 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ALTESA Eu am Pai amble hetero si C667 hetero 16+ cu |
Si eu am C667 hetero, iar PAI-urile nu le-am facut
Eu nu am dat atata importanta acestor analize.
Adica, mi-a zis Albu ca nu este nevoie sa iau nimic, dar, daca vreau eu....pot merge la Fundeni...bla bla....si nu am avut chef...si ...iata-ma!
Adica, s-ar putea sa le dati o imp exagerata !
Prea repede se prescrie acest Clexane/Fragmin....
Cel putin exista studii de specialitate care sa arate ce efect au asupra sarcinii(ma refer la aceste gene)?Nu din auzite sau dupa net!
36+cu "Mugurel" si "Strugurel"
ALTESA spune:
pai coryy ce ni s-a dat sa facem aia am facut sti tu expresia precum oile si acum nu stiu pe cine si in ce sa mai cred
16+ cu
Ralu_mv spune:
Fetele care ati facut deja fiv, de platit se plateste dupa et, unde si cum - card/cash?
Aveti idee dupa ce criteriu aleg nr. de embrioni de transferat ?
--------------
MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot, o sarcina obt. natural in 2008, soe 7 sapt..
maruscha80 spune:
cami raspun desi eu cu intarziere...inainte de a ramane insarcinata nu am facut nicio laparo/histero...nimic...bine, nu am avut nicio problema niciodata desi prea multe investigatii nu am facut in timp. doar am stat pe tanjala o multime de ani si m-am trezit la un moment dat ca trebuie investigat de ce nu raman (incercand vreo 2 ani jumate) si am constatat ca la el sunt ceva probleme si fara fiv nu se poa'.
moment in care am inceput sa imi fac injectii si sa ma tot duc la doctori :)
anastasia, daca e sa ma intrebi pe mine, eu nu as asculta de prea multe pareri ca m-as zapaci de cap, nu as mai sti cui sa dau dreptate (si aici ma refer si al doctori si la ceilalti "pacienti" sa le zic asa :).
fiecare are organismul lui (logic :)) organism care isi permite sa reactioneze diferit fata de altele. alege un gineco, un cardiolog si cemai ai tu nevie, de incredere si go for it.
soacra-mea ma capia de cap acu vreo 2 luni, ca ea s-a interesat tot la fundeni si ca pers respectiva i-a zis ca io sunt inca superstimulata si ca tre sa fac perfuzii cu albumina 1 data la 2 zile...si alte minuni...i-am zis prin intermediari :) sa se potoleasca si ma lasa acu in pace.
am doctorul meu, imi stie istoricul si gata! nu am nevoie sa ma tem la orice pas, ca mi-a ajuns! :)
anna, asta mic a inceput sa miste mai vartos, acu vreo 2 zile...:) in rest mici inghionteli...sau senzatie de rasucire de mate :))
18+ cu
Anastasia_7 spune:
citat din mesajul lui maruscha80 cami raspun desi eu cu intarziere...inainte de a ramane insarcinata nu am facut nicio laparo/histero...nimic...bine, nu am avut nicio problema niciodata desi prea multe investigatii nu am facut in timp. doar am stat pe tanjala o multime de ani si m-am trezit la un moment dat ca trebuie investigat de ce nu raman (incercand vreo 2 ani jumate) si am constatat ca la el sunt ceva probleme si fara fiv nu se poa'. moment in care am inceput sa imi fac injectii si sa ma tot duc la doctori :) anastasia, daca e sa ma intrebi pe mine, eu nu as asculta de prea multe pareri ca m-as zapaci de cap, nu as mai sti cui sa dau dreptate (si aici ma refer si al doctori si la ceilalti "pacienti" sa le zic asa :). fiecare are organismul lui (logic :)) organism care isi permite sa reactioneze diferit fata de altele. alege un gineco, un cardiolog si cemai ai tu nevie, de incredere si go for it. soacra-mea ma capia de cap acu vreo 2 luni, ca ea s-a interesat tot la fundeni si ca pers respectiva i-a zis ca io sunt inca superstimulata si ca tre sa fac perfuzii cu albumina 1 data la 2 zile...si alte minuni...i-am zis prin intermediari :) sa se potoleasca si ma lasa acu in pace. am doctorul meu, imi stie istoricul si gata! nu am nevoie sa ma tem la orice pas, ca mi-a ajuns! :) anna, asta mic a inceput sa miste mai vartos, acu vreo 2 zile...:) in rest mici inghionteli...sau senzatie de rasucire de mate :)) 18+ cu |
Maruscha, puiule, tu ai perfecta dreptate, dar asta ar insemna sa dai de doctori responsabili pe ce scriu pe retete sau pe hartie ( ca eu n-am primit reteta) din prima la Fundeni, nici prima data, nici a doua oara, mi s-a scris pe o hartie si fara parafa....crezi ca pt mine e o placere sa ma intep o data la 2 zile? Si dr Albu mi-a spus ca trebuie sa consult un hematolog, ca va trebui facuta hemoleucograma si pe sarcina lunar si e bine sa fie si un hematolog bun pe langa mine, iar daca netul era plin de dr U, e adevarat, in ultimul timp si de pareri proaste si reactii controversate, dar si de pareri bune, eu unde puteam sa alerg? Orice femeie normala incearca sa aleaga ce e mai bun pt copilul sau copii ei.. Ca alt dr nu stiam. Si de dr U tot pe site am aflat.
Am fost o data la dr U, a doua oara m-am lecuit....si foarte bine am facut ca am intrebat si in alta parte ca altfel, ce faceam....imi faceam doza dubla, cum mi-a dat ea, cand eu s-ar putea, conform analizelor, sa nu trebuiasca sa mai fac deloc Fragmin pana prin trimestrul 3.... Pana si folderele trimise de Qiao, cu grafice si info medicale, au confirmat ce a spus si doctorita aceasta astazi...
Nu e deloc placut si linistitor sa vezi ca unii dr se joaca cu interpretarea analizelor in halul asta...
Ralu, se plateste dupa procedura, cash sau prin card, cum are omul, iar selectia embrionilor se face in functie de o grila de calitate, o scara de calcul pt calitatea embrionilor, in functie de fragmentare, etc..embrioni calitate 1, calitate 1 spre 2, calitate 2, 3 etc.....
„Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos este mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu. Dumnezeu nu ne cere minuni. Pe acelea le face El.”
Parintele Arsenie Boca
7+ cu
Ralu_mv spune:
Multumesc,Anastasia !
De scara de la 1 la 5 mi s-a explicat, dar decizia cu transferatul a 3 sau 4 embrioni, cine o ia, si in functie de ce, asta ma intreb acum. Bine, nu conteaza asa de tare, dar vroiam sa stiu ceva in plus :)
de ex daca am 4 de cal. 1, oare ii pune pe toti 4, indiferent de varsta, istoric medical etc...
A.. si ma refer la practica dr. Albu, ca asa pe net gasesc materiale mai ales in engleza...
--------------
MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot, o sarcina obt. natural in 2008, soe 7 sapt..
Anastasia_7 spune:
citat din mesajul lui Ralu_mv Multumesc,Anastasia ! De scara de la 1 la 5 mi s-a explicat, dar decizia cu transferatul a 3 sau 4 embrioni, cine o ia, si in functie de ce, asta ma intreb acum. Bine, nu conteaza asa de tare, dar vroiam sa stiu ceva in plus :) de ex daca am 4 de cal. 1, oare ii pune pe toti 4, indiferent de varsta, istoric medical etc... A.. si ma refer la practica dr. Albu, ca asa pe net gasesc materiale mai ales in engleza... -------------- MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot, o sarcina obt. natural in 2008, soe 7 sapt.. |
Eu pot vorbi, Ralu, numai din experienta mea. La mine , ovocitele, 9 cate au fost, au fost mature si sanatoase. Dar sperma sotului a fost cu probl mari, mai ales ca la testul MAR facut tot odata cu punctia, i-au iesit 97 % anticorpi antispermatici, deci...cam 0 sanse sa raman gravida natural, indiferent de cat de sanatoasa as fi fost eu. Nici FIV simplu, fara ICSI, nu puteam face. Deci, din cauzele de mai sus, din 9 embrioni, au ramas a doua zi 7, din care 1 de calitate 1, 3 de calitate 1 spre 2, iar pt ceilalti 3 erau nesiguri dr Albu si dr embriolog cum vor evolua. Dupa Pregnyl ,mie mi-a crescut endometrul mai gros decat trebuia, il aveam la ultima monitorizare, adica inainte de Pregnyl, deja de 14,5 mm. Dupa Pregnyl a mai crescut. Si atunci dr Albu a decis, dar ne-a intrebat si pe noi dc suntem de acord, sa introducem totusi 4 embrioni, practic pe cei mai buni, ca sa marim sansele sa raman gravida.
Initial, dc endometrul nu crestea mai mare decat trebuia, adica pana in jur de 12-13 mm, Dr Albu ne-a sugerat sa introducem doar 3, decizia cu 4 a venit ulterior.
Apoi, doi embrioni din cei cei 3 embrioni ramasi aveau multiple fragmentari, erau de gradul 3, nu mai puteau fi congelati, iar 1 era de gradul 1 spre 2, dar nu permitea clinica sa inghetam numai unul singur si atunci am ramas fara embrionasi bagati la gheata, toti viabili au fost introdusi in mine.
Asta a fost cazul meu. Dar ce mi-a explicat dr Albu la acea data este ca embrionii de calitate 1 si cei de calitate 1 spre 2 sunt practic cam la fel, chiar si embrionasii de calitate 2 sunt ok, pot evolua in sarcina normala, fara nici un fel de probleme, totul tine de o sensibilitate a embrionilor din acea perioada de inceput, cand unii sufera defragmentare, altii nu, unii isi multiplica celulele in ritm normal, altii nu(unii se inmultesc mai repede,adica celulele in ei, altii mai incet, si intr-un caz, si-n celalalt, nu e ok).
Dar Dr Albu ne-a spus atunci ca a obtinut multe sarcini din embrioni grad 2, deci mai sensibili aparent, dar care, odata introdusi in mediul matern, s-au dezvoltat absolut normal, identic cu embrionii de grad 1 sau grad 1 spre 2.
Am explicat toate acestea pt ca mie, la acea data, tare imi era frica de gradele astea, ma gandeam ca au legatura si cu sanatatea unui viitor copil, ca un embrion de calitate 1 garanteaza sanatate totala, iar cei de celalalt grad, mai putin...nu e asa...odata ce se prind, au activitate cardiaca si la primele eco, totul arata ca evolueaza normal, toti embrionasii au aceeasi sansa.
Totul depinde de natura, de organismul mamei si de Dumnezeu, mai departe.
Dar, repet, asta a fost cazul meu si ce mi-a explicat mie dl dr Albu.
„Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos este mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu. Dumnezeu nu ne cere minuni. Pe acelea le face El.”
Parintele Arsenie Boca
7+ cu
Ralu_mv spune:
Multumesc inca o data pentru ca mi-ai explicat pe indelete
Acum am inteles mai bine.
(Acum la mine nu stiu cum va socoti endometrul, ca am o zi in plus de stim. si o eco la o zi in minus, adica cu 2 zile inainte de pregnyl aveam 12mm. Oricum, nu am emotii.)
Pupici si pentru cei din burtica si putere pentru mamica lor sa ii tina sanatosi pana la termen !
--------------