Strugurasi de Sept-Oct 2011 (88)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nanna_mika spune:

Hy girls!

Am revenit cu stiri fierbinti! :)
Totul este absolut ok, raportez bebelina de 1.900 gr, mai mare din masuratori cu fix o saptamana, mi-a zis ca am defapt 32 sapt si 3 zile, mi-a schimbat DPN de la 23.09 la 16.09, ceea ce nu prea inteleg..., asta chiar inseamna ca acum nu mai am 31 sapt in functie de UM, ci 32? hmmmm. Colul e inchis, de 3 cm, placenta cu grad de maturare 1 ( ma asteptam sa fie macar 2), ideea e ca m-am linistit, totul e ok . Ah...si i-am fazut fetisoara, m-a pufnit rasul ca avea un genunchi in gura si cordonul ombilical ii venea pe fata, peste nas, ii atarna tare carachios . A zos d ca sta inghesuita, dar ce sa ii fac.....

Seidana, eu nu am cusut acele tampoane facute din vata si tifon si a fost ok. Iar ref la pompa de san, eu prima oara nu am folosit deloc, reuseam mai bine manual, aveam o pompa care facea un fel de vid asa, inauntru ca sa mulga si cand mi-am vazut titi trasa inauntru, in vid am reunutat si nici ca mi-a mai trebuit

Mi-am luat si eu 2 sutiene pentru alaptat, romanesti, din bumbac, am dat 25 lei pe unul, oi fi dat mult?

Va pup pe toate, dragelor!

mamica de Indra Stefania si Eva Alexandra ( in burtica)

31 cu Eva Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria26 spune:

seidana, eu am avut la Andy gama Avent: bibe, tetine, perie de spalat, suzeta... eu ziceam ca mai bine iau mai ieftine si le schimbmai des, dar nu e asa... chiar sunt de calitate..le-am folosit 2 ani.. doar tetinele trebuie schimbate periodic... canitza de trecere o folosim si acum... sunt extraordinar de bune.. sunt mai scumpe, dar merita..

32+ si mami de Andy 3 ani +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Eu vreau zilele astea sa-mi cumpar sterilizatorul(m-am hotarat la cel de la Primii Pasi electric pentru 6 biberoane) si pompa de san.AIci nu stiu de care sa iau.Ma gandesc tot la cea de la Primii Pasi electrica, este in jur de 100 lei.Sau sa iau manuala?Este in jur de 50 lei.

Tare nehotarata mai sunt.

La carucior m-am hotarat la Baby Carre, se lasa si la orizontala deci poate fi folosit de la 0+.Nu vreau sa dau multi banuti pe el.Acesta este la 450 lei.

Apropo de dureri menstruale si eu le mai am si mai simt si niste intepaturi.Sper sa fie totul bine.

Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 33+ cu Anastasia-Maria
Doamne, ajuta-ne in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Nanna bravo pt vstile bune.. tu tine-te de DPN dupa UM, in functie de evolutia bebelinei.. eventual vezi FL cat e( femurul- eu dupa asta ma ghidez).. bebelina poate avea mom de crestere sau stagnare..de asta se modifica DPN...

Maria .. placenta mea e mai joasa insa nu previa, insa la 26 s, era aproape tare de col, am vb atunci cu dr de nastere.. mi-a zis ca daca nu acopera colul sa nu imi fac pb , ca pot naste naturallinistita.. dr tau ce zice ? ai vb cu el de nastere?
in legatura cu aventul... eu nu am vrut din start pt ca vreau din sticla.. asa ca o sa am un dr brown si un baby nova sa vedem ce facem ca dr brown e de 3 ori mai scump ...

34+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui racheel

Eu vreau zilele astea sa-mi cumpar sterilizatorul(m-am hotarat la cel de la Primii Pasi electric pentru 6 biberoane) si pompa de san.AIci nu stiu de care sa iau.Ma gandesc tot la cea de la Primii Pasi electrica, este in jur de 100 lei.Sau sa iau manuala?Este in jur de 50 lei.

Tare nehotarata mai sunt.

La carucior m-am hotarat la Baby Carre, se lasa si la orizontala deci poate fi folosit de la 0+.Nu vreau sa dau multi banuti pe el.Acesta este la 450 lei.

Apropo de dureri menstruale si eu le mai am si mai simt si niste intepaturi.Sper sa fie totul bine.

Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 33+ cu Anastasia-Maria

eu as lua electrica.. aveti cora la iasi? ieri am vazut-o la 80 lei cea electrica..
vrei sa iei totusi pompa dinante?

Mergi la inceput

Seidana am vorbit cu 2 cunostnte care au nascut de curand si mi-au zis ca-mi este necesara in spital.Ele au avut mare nevoie de ea.
Pt 100 lei....la cate sute am cheltuit si nu stiu pe ce...

Nu am cora.Eu sunt din CraiovaDar avem magazin Primii Pasi.Merg zilele aste si o sa vad care este treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna_mika spune:

Da, o sa ma ghidez tot dupa data initiala, oricum, la mine fiind cezariana, oricum ma programeaza dr in funcite de situatia "la fata locului".

Referitor la biberoane, pompe san, sterilizatoare etc, cele mai bune sunt clar Avent, din toate feed-back-urile pe care le-am auzit.
Si eu sunt cam in cumpana cu sterilizatorul, sunt unele tare ieftine, as vrea sa iau Avent, am vazut ca unele sunt si cu 6 biberoane si pompa san incluse, dar sunt vreo 450 ron, mi se par scumpe, zau! Trebuie sa fac un calcul, cat este un bibe Avent si o pompa separat si poate totusi renteaza asa! mai am vreo 2-3 saptamnai in care imi permit sa fiu nehotarata si apoi...gata, ceva tot trebuie sa iau

Ahhh si nu stiu care sunt mai ok, sterilizatoarele la microunde sau electrice. Aveti idee?

mamica de Indra Stefania si Eva Alexandra ( in burtica)

31 cu Eva Alexandra

Mergi la inceput

Nanna sunt de acord ca ce este scump este si bun dar eu nu-mi permit.
Am tot discutat de sterilizatoare si noi luam elecrit.Chiar am primit raspuns de la o fata(nu mai stiu care) ca daca vrtem sa mergem undeva putem sa-l luam pe cal electric cu noi dar pe cel cu microunde ....nu, ca ar trebui sa luam si microundele cu noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

racheel, pompa de la primii pasi eu am avut 3: primele 2 erau manuale. Prima ok dar s-a stricat repede o piesa din silicon din interior si nu mai tragea nimic( inainte sa se strice facea treaba buna dar ma durea mana rau si eu am folosit-o f putin oricum), a doua manuala a fost direct stricata. Am luat apoi una electrica din farmacie cu garantie. Aia a fost ok, am fost multumita de ea, am si imprumutat-o unei mamici proaspete care a folosit-o vreo 4 luni ( tot ocazional) si acum e iar acasa in stare de functionare. Nu stiu daca am nimerit eu una buna sau asa sunt toate, dar eu am fost multumita de ea. Poate, daca aveam nevoie intensa de ea, nu o mai consideram atat de buna.... pentru cine e nevoit sa scoata cu pompa si sa dea din bibe nu cred ca e o afacere.... dar , cum acum nu ai de unde sti cum vor sta lucrurile, nu merita sa dai o caruta de bani pe o pompa.
Despre sterilizator.... nu am avut, nu cumpar, nu mi-a trebuit. Putinele chestii pe care le-am sterilizat le-am fiert. Din ce stiu eu se fierb 10 minute pentru a fi complet sterilizate. Poate merita sa nu iei inca si sa vezi cumj stau lucrurile , ca daca alptezi exclusiv e o investitie absolut inutila ca de la 6 luni cand diversifici deja bebe sta pe jos, pune manuta te-miri-unde si apoi in gura, deci sterilizatul devine un sport inutil... e suficienta spalare temeinica si fierberea din cand in cand ( ma refer dupa 6 luni)

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 26+ cu

Mergi la inceput

a Rach esti din cccraiova... cu c de la cluj, si est profa de bio, si cautati ap cu 2 cam uneva la un 35000 e, insa sotul e tare pretentios, si in fiecare wd mergeto la tara la ai tai unde aveti si gradina ... stiu multe detalii da na mi-a scapat... sorry..
o sa merg sa iau poompa de e necesara, am mai auzit cazuri cand nu a fost folosita deloc.. eu as vrea noaptea sa ii dau la bebe o data cu biberonul, sau ma rog al meu sa-i dea cat sta acasa, ca sa stie el ca are bebe... deci trebuie sa ma mulg , poate pompa ar fi utila..
Sterilizator nu iau clar decat daca nu voi avea lapte.. daca am lapte cred ca sunt bani aruncati.. de asta am luat sticluta de stucla pt a o fierbe, poate nici sticluta nu o sa o folosim, poate nici pompa...

Mergi la inceput