Strugurasi de Sept-Oct 2011 (88)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Seidana eu cred ca te stresezi cam tare cu sarcina depasita. Se considera ca e normal sa ajungi si pana la 42 sapt, la noi te lasa cam pana la 41. Eu am nascut la 40 si 3 zile, vara-mea la 41 fix. Sarcina este monitorizata mult mai des spre sfarsit, eu mergeam cam de 2 ori pe sapt. Se face TNS si eco ca sa vada cum sunt bataile inimii la bebe si cat de imbatranita e placenta. Eu zic ca n-ai de ce sa-ti faci griji ca nu te lasa de izbeliste.

bujo mami de Filip si 34+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanaiasi

Sei nu ti face griji cu depasirea termenului. in general in situatiile astea se fac monitorizari pentru depistarea stresului fetal. daca placenta e ok si bebelusa nestresata puteti depasi termenul linistite.

Oana 31+ cu Maria Ecaterina

Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!

stiu ca suntem monitorizate insa eu ii zic la dr ca daca implinesc 41 sapt sa ma taie...el a zis ca la 41 si 1 2 zile intervine daca nimic... insa sper ca la contractiile mele nu se ajunge acolo... mai ales ca dupa UM acu am 35 +, dinpartea mea sa nasc in 2-3 saptamani.. nu stiu de ce gandesc ca mai bine la 37-38 decat la 42 ( imi e frica de complicatiile nasterii, mai ales ca stiu ca am bazin ingust, imi e frica de rupturii)

34+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Sei daca e sa faci rupturi le faci si la 38. Nu tine de varsta sarcinii. Si in plus, in majoritatea cazurilor se practica epiziotomia preventiva. Ca sa nu se rupa in toate directiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

Buna, fetelor,

Va ofer din nou un frappe cu inghetata si o limonada cu miere cu gheata

Eu m-am trezit de dim cu de asa ceva si asta e tot ce am reusit sa pun in gura pana acum , fara sa-mi fie greata.

Inca nu-mi vine sa cred ca am si eu 30 de saptamani implinite
Mai am inca vreo 9 saptm si cateva zile (ca m-am gandit eu ca inainte de 27-28sept sa nu nasc - sa vedem daca si bebe e de acord cu mine).

Mi-am propus sa intru in concediu de odihna in ultima saptamana din august si apoi direct in concediu prenatal. Sa vedem daca mai rezist 3 saptamani de mers la birou si stat degeaba

Merg sa va citesc, ca ati scris muuuuult in ultimele zile si revin.

Va pe toate, mari si mici

K.

p.s. primesc si eu niste mici laude ca-mi fac singurica injectia?

30+ cu DPN 02.10.2011 si mamica de 2 ani +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Citat:
citat din mesajul lui bujo

Sei daca e sa faci rupturi le faci si la 38. Nu tine de varsta sarcinii. Si in plus, in majoritatea cazurilor se practica epiziotomia preventiva. Ca sa nu se rupa in toate directiile.

.. stiu ca sunt absurda, si nu am motiv sa imi fie frica.. insa asa cum esti constient ca in intuneric nu e nimik si totusi iti e frica, asa imi e si mie ... de ce ? nu stiu.. cred ca pitikul de pe creier poarta tocuri ..
Tu mai mergi la servici?

Fetele am modificat kg.. rugamintea mea e sa le treceti cu rosu sau colorate ca sa le vad bine si sa nu imi scape nimik...
Fug la munca sa nu devin lenesa...

Mergi la inceput

Da, mai merg la servici. Crek e ultima saptamana dupa care ma chinui sa termin si lucrarile personale. Sper sa-mi ajunga timpul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

sei, ala a murit.

30+ cu Beatrice Ana

zebraroz.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Sei, stiu pe cineva care a intrebat la firma...si i au zis sec ca nu s a semnat nimic. firma e una f mare...ma indoiesc ca nu ar fi semnat... oare mint?! Oricum tipa a facut plangere la itm dar nu mai stiu ce a rezolvat..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

Fetelor, vedeti pe
http://www.mmuncii.ro/ro/articole/0000-00-00/contracte-colective-de-munca-2074-articol.html , ce cntr de munca colective sunt inca valabile. La cele care scrie in dreptul lor expirat, nu inseamna neaparat ca nu mai e valabil. Tb vazut ce e prevazut in cntr respectiv, daca nu il denunta nici una din parti isi prelungeste sau nu valabilitatea.
Chiar azi dim m-am interesat ptr o prietena, care e pe ramura de comert, daca a fost denuntat contractul, iar cei de la Federatia Patronatelor din Comert mi-au confirmat (telefonic) ca nu este denuntat, desi pe site-ul mmuncii apare ca fiind 'expirat'.
Asa ca asta e inca valabil

Citat:
citat din mesajul lui seidana

Citat:
citat din mesajul lui oanaiasi

Ancaaaaa.... mai stii ceva de salariul ala bonus care se dadea la nastere? Ma roaga colega mea sa ma interesez.

se da numai daca aveti prevazut in ctr colectiv de munca la nivel de unitate sau ramura, sau ctr individual...
si eu incerc sa ma interesez la bucuresti la firmamama....
bine ar fi sa se dea.. in aug eu iau numai jumate de salar, pt ca lichidarea o primim in 15 a lunii urmatoare.. deci august un minus frumos , tocmai cand avem atatea cheltuieli..
a primit cineva pana acu prenatalul?

30+ cu DPN 02.10.2011 si mamica de 2 ani +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubi spune:

Kora, bravo mami, esti foarte curajoasa cu injectiile alea, nu spun doar ca sa te simti tu mai bine, dar sincer, e ceva, iti trebe un pic de curaj pt asta

Si io am dureri ca la menstruatie,dar nu bag in seama, ma gandesc ca sunt normale na,ca e bebe mare...dar uneori ma doare de ma tin de burta cand merg, si cel mai tare pe mine ma omoara durerile alea acute cand ma intorc de pe o parte pe alta,ei,atucni ma doare d eimi vine lacrimile in ochi

tot mi-e lene

Zubi, mami34+ cu
minunea mea

Mergi la inceput