Aventura Americana - partea I New York

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Minunat, Gabriela! Asteptam si impresiile din Washington!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Va multumesc mult!
Pina la impresiile din Washington, va invit sa vedeti mai intai pozele:
http://travel.webshots.com/album/580695553kifwVH

Si m-am mai gindit sa va mai spun si pe scurt, citeva lucruri care m-au frapat/impresionat pe mine la New York...
- Femeile neworkeze, intr-o majoritate covarsitoare, poarta non-stop papuci tip flip-flop – am vazut femei imbracate business, casual, ba chiar si elegant la un moment dat (se pregateau sa ia cina de dinainte de spectacolul pe Broadway) dar care in picioare aveau flip-flop-shi…
- In New York zgomotul este o constanta permanenta – poate singururl loc in care zgomotul se opreste/estompeaza este Central Park
- Traficul, fie el auto sau pietonal nu seamana cu nimic din ce am vazut eu prin capitalele europene – bine, nu stiu ce capitala europeana mai are in mijloc de oras drumuri cu minim 4 benzi pe un sens…
- Impartirea strazilor mi s-a parut cea mai simpla cu putinta ca sa nu mai amintesc de cat de predictibila este (esti pe strada 7 – sigur dupa ea urmeaza strada 8 intr-un sens si strada 6 in sens invers…!) – imposibil sa te ratacesti in NY, dupa umila mea parere…
- New Yorkul mi s-a parut neasteptat de curat – vorbesc desigur de partile batute de turisti – e drept insa ca educatia s-a facut cu amenzi usturatoare…
- Magazinele din NY pentru mine au fost Raiul pe pamant...atita diversitate de produse, atitea posibilitati de alegere, nu am intilnit nicaieri in Europa - incepind cu magazinele alimentare si terminind cu cele de haine - as fi stat ore intregi numai ca sa privesc fiecare obiect de pe raft...
- Si mi-a mai placut ceva - mi s-a parut ca new yorkezii nu au uitat niciodata de unde au plecat, ca au fost odata foarte saraci si ca orasul intreg a fost construit pe munca emigrantilor...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Leeloo2004...pot sa spun cu mina pe inima ca mi-a placut sa vad New York-ul (unde locuiesc/muncesc) de peste 20 de ani) prin ochii tai. Rar vad oameni care au deschiderea si candoarea care permeaza mesajele tale. De cele mai multe ori sint bombardata doar cu nemultumiri si impresii urite

Hotelul unde ai stat imi este foarte familiar...stau acolo foarte des cind lucrez dupa program si tin sedinte acolo intr-o sala de conferinta in spatele restaurantului unde se serveste micul dejun!

Misterul flip-flop-shilor tine de faptul ca majoritatea avem o droaie de pantofi sub birou Marea majoritate lucram in oras si venim din alta parte (chiar si eu, new-yorkeza convinsa m-am mutat in suburbs de 8 luni) si atuni ne este comod sa tropaim in flip-flops (sau adidasi) pe drum si sa ne schimbam in birou. La prinz, la fel...aruncam pantofii cu toc sub birou si ne schimbam cu incaltari comode.

Abia astept episoadele urmatoare...Washingtonul l-am vizitat des, la Boston merg foarte in interes de servici (si in fiecare vara mergem la Cape Cod) iar Atlantic City e la o zvirlitura de bat.

Inca o data...tare mult imi place cum "vezi" locurile mele dragi!

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Super, super, abia astept sa merg pe urmele tale! O sa-mi printez mesajele tale sa le salvez, nici nu mai am nevoie de ghid.
Astept cu nerabdare si Washingtonul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Hmm, interesant treaba cu slapii. Eu cred totusi ca e si o moda, eu de ex prefer vara sandale fara toc care sunt comode; in plus ma deranjeaza bareta intre degete de la slapi, asa nu port deloc asa ceva.

F frumoase pozele din W DC. Ce tare e Tudor aici:
http://travel.webshots.com/photo/2473029950050279906fihSQp
si aici:
http://travel.webshots.com/photo/2173334560050279906bXTaeB

Apropo, am o curiozitate Gabriela, cum ati procedat cu rufele? Can dplecam in 4, de regula in cateva zile se strange o sacosa mare de rufe murdare... ati putut spala pe acolo, la hotel?

Ce aproape ati fost de Casa Alba, nu-mi imaginam ca e permisa apropriera turistilor atat de mult de ea!
Cum ti s-a parut Pentagonul? Unele voci spun ca de fapt nu e mai mare ca si Casa Poporului.
La Muzeul Aerului, ati vazut ceva mentionat si de Aurel Vlaicu sau de Prunariu?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Leeloo2004...pot sa spun cu mina pe inima ca mi-a placut sa vad New York-ul (unde locuiesc/muncesc) de peste 20 de ani) prin ochii tai. Rar vad oameni care au deschiderea si candoarea care permeaza mesajele tale. De cele mai multe ori sint bombardata doar cu nemultumiri si impresii urite

Inca o data...tare mult imi place cum "vezi" locurile mele dragi!

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Exact asa am spus si eu Anamaria Mai ales ca eu sunt indragostita pina peste urechi de NYC, dar sincer am admirat felul in care Gabriela a povestit despre absolut tot . Caci intradevar asa cum ai zis si tu ma dezamagesc enorm persoanele care cauta doar nod in papura si au vesnic un aer nemultumit de ce gasesc pe aici sau oriunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Cititi intreg Jurnalul:

www.supereva.ro/info.asp?id=3270" target="_blank">Jurnal de calatorie - New York - ep.1
www.supereva.ro/info.asp?id=3272" target="_blank">Jurnal de calatorie - New York - ep.2

www.supereva.ro/info.asp?id=3286" target="_blank">Jurnal de calatorie - New York - ep.3
www.supereva.ro/info.asp?id=3287" target="_blank">Jurnal de calatorie - New York - ep.4

www.supereva.ro/info.asp?id=3294" target="_blank">Jurnal de calatorie - New York - ep.5
www.supereva.ro/info.asp?id=3295" target="_blank">Jurnal de calatorie - New York - ep.6

www.supereva.ro/info.asp?id=3296" target="_blank">Jurnal de calatorie - New York - ep.7 (si ultimul)

Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Liviana - pai treaba cu rufele am rezolvat-o foarte simplu - haine am luat pentru toata lumea, doar pentru o saptamina...restul am cumparat de acolo... asa ca ne-am intors acasa cu 3,5 valize pline de rufe murdare, de a trebuit sa spal aproape non-stop vreo saptamina...
La Muzeul Aerului si Spatiului, spre marea mea dezamagire, nu exista nicio mentiune (sau daca exista eu nu am gasit-o) despre Aurel Vlaicu... Singura mentiune despre Romania a fost chiar cea din poza cu Diplomatia in spatiu - steagul nostru acolo reprezenta participarea noastra la programele spatiale...

Poze
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Am recitit partea I, rasfoit pozele din nou, si astept cu nerabdare partea a II-a ...:)))

Mergi la inceput

Cristalina - ! Ma straduiesc...

Poze
Gradina mea

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput