Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (47)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Anna referitot la calcule. Concediul medical e 85% din media brutului in ultimele 6 luni. Deci mie la Marius mi-a iesit mai mare suma decat cand mergeam la munca (ca in cele 6 luni am prins si al 13 lea salariu), acum nu mai am nici o prima/salariu in plus in perioada asta dar tot o sa iasa cam cat iau si la munca. In concluzie nu imi afecteaza in rau indemnizatia.
Doar ca diferenta intre aia 75% si salariu e mare si de asta aman atat prenatalul sa imi ramana mai mult postnatal si deci mai putine luni cu 75%.

Intrebarea cea mai mare pentru mine acum e daca la calculul indemnizatiei se ia in calcul si luna nasterii. Stiu ca la Marius nu se lua, dar citeam la legislative ca acum s-ar lua. Pentru mine asta ar fi foarte bine ca pe noiembrie imi intra al 13 lea salariu. Dar om trai si om vedea.

Nu stiu daca m-am facut inteleasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Paula da' la ce te referi, la postnatal e 75% din ce? Sau la alt concediu?

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoniQQ spune:

Eu am vorbit acum vreo luna cu HRul, despre concediu & stuff. Mie mi-a zis ca zilele de concediu de odihna se calculeaza pe perioada cat esti angajat (adica inclusiv pe durata prenatalului).

Dupa ce expira prenatalul, contractul de munca se suspenda si intri in CIC. CIC nu "dureaza" 1 an, ci se acorda pana bebe implineste un an. Eu initial imi imaginam ca daca merg mai mult la serviciu, pot sa stau dupa mai mult cu bebe - nu e cazul.

Pentru mine o chestie enervanta la care nu m-am gandit si mi s-a atras atentia de catre HR e ca pe perioada CIC nu esti angajat, deci nu se primesc beneficii, deci nu voi avea asigurare medicala privata. Sucks!

Eu vreau sa intru in prenatal de la 1 oct. Asta inseamna aproape doua luni inainte, doua luni dupa. Dpdv financiar pentru mine e important sa fiu la sf lui ianuarie inca angajat - exista niste bonusuri anuale pe care le pot primi chiar daca sunt in postnatal.

Si sarcina mea are mici probleme - tensiunea la limita de sus, picioare umflate, proteine in urina putin ridicate, risc de diabet gestational din cauza obezitatii si a antecedentelor din familie, etc.

Trebuie deci sa discut cu seful o "solutie" amiabila prin care sa ma menajez putin. Sper sa ma lase sa lucrez de acasa 1-2 zile pe saptamana. Aia cu 6 ore n-ar tine pentru ca mereu se gasesc sedinte pe seara, sau alte "urgente". Norocul meu ca de acasa la serviciu fac 5 minute pe jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pica1 spune:

Sunt very happy ca am rezolvat problema cu masina transformata in barca. Si am rezolvat-o si singura fara sa ma ajute nimeni, ca ma imbufnasem rau de tot cind am dat tel la service sa ii intreb daca stiu ei vreo metoda sa desfund niste canale de drenaj de la trapa si mi-au zis ca trebuie sa demonteaze nu stiu ce tapiterie din interior sa schimbe furtunele alea.

Dana tin pumnii pentru amniocenteza. Poate nu s-a vazut bine la ecograf si nu are pete pe rinichi, iar rinichii erau mariti ca nu erau goliti.

+19

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Paula, ai dreptate, m-am interesat si asa se calculeaza, nu stiu ce era in mintea mea da, si mie imi iese f bine salariul dupa calculul asta

Si la indemnizatie se aplica 75% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni.

de steluta norocoasa Luca-Vlad (09.02.2009) si 18+ cu

e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pica1 spune:

M-ati omorat cu prenatalul asta si m-am apucat sa calculez si rascalculez toate posibilitatile si am ajuns la concluzi ca la mine ar fi un avantaj total de 1800 daca intru cit mai tarziu in concediu maternal (fara a lua in calcule eventuale bonusuri, dar de obicei sunt mici si insgnifiante), drept urmare o sa intru in concediu cit pot de repede, adica imi las totul ok la munca si sa ma simt si bine.

Carola eu te sfatuiesc sa vorbesti cu doctorul si sa vezi care este concluzia. Eu nu cred ca e o chestie care nu are rezolvare, nu ma pricep, dar am asa un feeling.

+19

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carola spune:

vorbesc cu medicul, nu pastrez numai pentru mine , doar ca eram asa trista ca toate mi se intampla numai mie.

23+

www.flickr.com/photos/carola456

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carola spune:

as vrea si eu sa imi calculez indemnizatia pe 1 an si cat e pe 2 ani avand in vedere ca eu am medicale, concediu de risc, etc. stiti vreun site, sau o baza de calcul ceva? daca nu este mare diferenta intre indemnizatia pe 1 an si cea pe 2 as sta 2 ani in CIC.

23+

www.flickr.com/photos/carola456

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Am revenit ...

carola - ooff, Doamne!! Chiar am vrut sa intreb de tine ce ai facut la testul de glucoza. Eu merg luni sa il fac, tot ala de 2 ore.
Oricum, vb cu medicul, chiar de e sa fie diabet gestational, tinut sub control, dieta etc. se poate merge inainte. Irina iti poate da detalii si sigur o sa intre sa iti explice ce si cum.

Despre nasterea naturala vs cezariana ... am decis sa iau o pauza de gandire (de s-o putea) si revin asupra discursului dupa vreo cateva zile. Insa se da o lupta in mine, de nedescris. Nu mai retin cine spunea (scuze) de exercitii de respiratie, impins. Nu aia e problema (la mine), ca expulsia a fost floare la ureche, 3 impinsaturi si gata. E travaliul care ma ingrijoreaza. Poate sa fie usor si rapid ca e a treia nastere, cum poate sa fie si greu. Si senzatiile alea de greu ma sperie pe mine. Am trecut prin ele si stiu despre ce e vorba. Si eu sunt pt. nastere naturala, altfel nu alegeam sa nasc de 2 ori asa. Si asa e si mentalitatea medicilor pe-aici. De aia aveam mari semne de intrebare daca o sa accepte careva sa imi faca cezariana. Poate pare atitudinea unui copil razgaiat care se vaita de o taietura la un deget. Nu e asa ... am suferit cumplit in timpul travaliului la Gabriele. Nu stiu sa explic in cuvinte, insa imi aduc aminte senzatiile de atunci (si, repet, inca nu stiam ca bb are probleme, e strict legat de travaliu si nastere). Si nu cred ca e normal sa iti doresti sa mori ca sa scapi de dureri, cum mi-am dorit eu in timpul travaliului. Bine, pt. scurt timp, apoi am revenit la ganduri mai bune. Fac comparatie cu nasterea Silviei si nu a fost nici pe departe asa. Nu e ca merg la sigur ca la sigur nu e nimic, nici natural, nici cezariana. Pot aparea complicatii de orice fel in ambele cazuri (ma rog la D-zeu sa nu). Eu vreau sa am o nastere normala, dureroasa, dar in limitele normalului. Sunt tare speriata si de cezariana pt. ca nu stiu ce-i aia. Singura mea operatie e aia de apendicita, facuta la 7 ani. Deci, amintirile mele de atunci sunt vagi.

dana - asteptam sa ne dai un semn, stiu ca trebuie sa stai la repaos dupa, da' macar sa stim ca esti bine. Asa cum am mai discutat, sunt sigura ca amnio in sine a decurs bine. Rezultatul de dupa si asteptarea sunt grele ... Ma rog pt. voi sa fie bine, trebuie sa fie bine!!

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 23s

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Carola, baza de calcul este urmatoarea (daca ceva nu e ok rog fetele sa ma corecteze): orice concediu medical se calculaza procentul prevazut de medical aplicat la media brutului pe ultimele 6 luni. Tinand cont de asta trebuie sa iti calculezi venitul net (cel pe care l-ai in mana) pe fiecare luna timp de 12 luni inainte de nastere, le insumezi sumele si le imaprti la 12, iar la rezultat aplici 75 % Asta e calculul simplu in cazul in care ai venituri doar in baza unui contract de munca

de steluta norocoasa Luca-Vlad (09.02.2009) si 18+ cu

e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput