Sezatoarea canadiana (214)
Raspunsuri - Pagina 7
Exclusive spune:
Buna Fetelor,
Am citi cat am putut de mult in urma ...
Diana2007, condoleante.
Carmencita parca descrii vacanta noastra de anul trecut ... noi am facut NewBrunswick (Parlee Beach, Hopewell Rocks, Alma Village), Nova Scotia (Halifax, Lunenburg, Peggy's Cove) si PEI (aici mi-au placut cel mai mult plajele Brackley si Cavendish, ... cand am plecat, mi-a ramas o parte din suflet acolo)
cge, multumim de ideea cu Val D'Europe ... am zis: gata cu salbaticia salbateca, la anul vrem ceva mai european, dar totusi quiet si romantique. Cam asa pare locul pe care-l descrii tu.
Dana-Podeanu, si eu zic sa-ti duci CD-ul cu MRI-ul la o second opinion a unui neurochirurg (un neurochirurg vs. un osteopat/chiropractor/etc. descopera si da diagnosticul corect in 99% din cazuri). Better be safe than sorry. Multa sanatate si putere -sa speram ca totul se va rezolva de la sine.
In alta ordine de idei, am revenit si noi din vacanta (anul asta am facut Peninsula Gaspe - 2 saptamani). A fost minunat, timp super, 20C, numai o zi cu ploaie in care nu am avut programat nimic special (beach/parc), numai une riviere a saumon ...
Am fost la Mina de Agate de la Mt. Loyal -Gaspe Parc, (fac o paranteza sa va recomand cu caldura locul unde am stat in Gaspe Parc - Gite Mt. Albert, servicii, decor, mancare de ******), Parc Forillon, Rocher-Perce cu parcul Bonaventure unde am vazut coloniile de gannets, multe beaches din Baie de Chaleur, Parcul Miguasha -UNESCO heritage(unde am vazut fosile de 350 milione de ani si am re-realizat ce mici si efemeri suntem noi si EGO-ul nostru pe pamant:), o uzina de peste (unde am aflat ca de fapt nu exista saumon sauvage d'Atlantique ptr. ca pescuitul acestuia in Atlantic e protejat prin lege, el provenind numai de la ferme si de asemenea codul "canadian" (la morue)e de fapt importat din Rusia congelat. Aici e decongelat, sarat, reambalat si exportat in USA si Europa drept Canadian Cod :-)
V-am pupat, ma duc sa-mi continui lucrul (pe care l-am luat acasa, ca la servici nu mai prididesc sa fac fata de cand m-am intors din vacanta, dar se vor linisti lucrurile ...)
carmençita spune:
Fain, tu parca descrii vacanta noastra de acum 3 ani, numai ca noi nu am fost peste tot unde ati fost voi ca aveam copil mic de un an.
In schimb am vazut minele parasite de la Murdochville si intr-un parc, nu mai stiu numele, am urcat pe munte si am vazut o cascada, nu mare, dar impresionanta prin formatiunile de roci, era ca o grota asa iar apa curgea peste.
Sa va fie de bine vacantele si vacanta placuta la cine urmeaza sa plece.
Sanatate, Dana, am inteles ca durerea s-a ameliorat, sper ca esti mai bine acum. Eu voiam sa intreb, Iselin tu ce-ai patit, am vaz't ca ai scris la un moment dat si la celalalt subiect, sper ca nu e nimic grav. Ai fost internata?
Carmencita
Cristian 4 ani si Alex 14 ani.
simi spune:
Exclusive bine ati revenit din Gaspesie! Vrem si noi sa mergem toamna asta, am inteles ca-i superb! Multumim de info cu cazarea!
Chiar ma gindeam zilele astea la tine, sa-ti spun de ce: am o problema cu fata (visage, nu copilul)si anume am pielea deshidratata, nu reusesc s-o hidratez, am cumparat tot felul de creme, am aruncat banii pe geam. Am luat de la naturale Rosehip oil (la sfatul tau) si e minunat, numai ca nu stiu cit de des il pot folosi. Pot sa-mi dau cu el dimineata si seara? Asta e intrebarea mea. Sau poate stii vreo crema hidratanta miraculoasa care poate fi folosita in alternanta cu rosehip oil...
Mersi frumos de raspuns!
Acum fug sa fac curatenie, vineri vine copilul acasa!!!!
Vad ca m-i s-a schimbat poza de la profil, din cucoana cu bluza albastra am devenit tinara cu taiorash roshu
pitilache spune:
Nu se mai inghesuie nimeni la intalnirea de vineri? Mihaela ne dezlantuie sa ne organizam si apoi dispare! Ma gandeam ca poate combinam iesirea cu un film? Ati vazut Midnight in Paris, pare a avea review-uri bune. V-ar tenta?
Delphin sigur ca poti sa alegi!!!!!!!!!! Ca doar tu esti invitata principala, nu??? Poate asa ar fi si cel mai usor de decis! Daca alegi sambata si este intr-un parc relativ aproape de West Island, o sa incerc sa dau si eu o fuga, asa ca indiferent ce alegi este fine by me!
Simi ce bucurie pe tine ca se intoarce Alice!!! Eu mai am de asteptat 3 saptamani si cu toate ca stiu ca lui ii e bine acolo, ca se plimba, se distreaza cu bunicii si verisoarele, mie tot imi e tare dor de el..........
pitilache spune:
Am uitat sa te intreb Dana, cum mai esti??? Mai bine? Te-a mai lasat durerea? Un si un brat de sa fie mai scurta asteptarea!
O zi frumoasa!
cge spune:
Eu nu mai pot sa ajung vineri la intalnire, "en raison de travail".
Dar am vazut aseara filmul "Minuit a Paris" si merita vazut ptr imaginile si atmosfera din Paris.
Problema e ca am avut si copiii cu noi si daca Victor o sa aiba la examen intrebarea: Unde a trait Hemingway? o sa raspunda :"La Paris".
Incercam sa ajungem in formatie completa si cu bunicii la intalnirea din parc. Mai vine cineva cu bunicii ?
Dana, cum mai esti ? Sper ca esti mai bine.
Ca sa iti descretesc fruntea, i-am zis maica-mii in vacanta ca mi-e frica de cum o sa fiu dupa 40 ani, ca toata lumea imi zice ca dupa 40, incep belele.
Si ea mi-a zis dupa 55 ani, e si mai si
O zi buna,
pitilache spune:
UPDATE INTALNIRI
Data: VINERI 29 iulie, ora 18:00
Locatie: Vinnie Gambini (Marché Central) sau Boccacinos (Cote Vertu)???
Participante: Simonna, pitilache, mikiion?, ...
Votati, va rog, pentru Intalnire in parc cu familia Delphin
Varianta 1
Data: SAMBATA 5 august, ora 11:00???
Participante: Simonna, Delia79, Doloress, mikiion, cge, .........
Locatia: de ales intre Centennial-DDO, Mont Royal si Angrignon
Varianta 2
Data: DUMINICA 6 august, ora 11:00 ???
Participante: Simonna, pitilache, Doloress, simi, mikiion, cge, ...........
Locatia: Centennial-DDO sau Mont Royal
Anda Panda spune:
am vazut lincoln's lawyer. nu e rau.
simi bei apa? poti sa incerci si cremele mario badescu. du-te la ei pe site, fa un test si primesti mostre acasa. daca iti plac poti comanda cremele. preturile sint acceptabile, taxele postale asemene, si in plus sint naturale.
DILEMA: fi-miu implineste 6 ani in august 30, iar in sept 1 incepe cls 1. profa de kindergarten mi-a sugerat ca daca as putea, sa il las sa repete kidergarten pt ca nu se poate concentra inca, nefiind suficient de matur. in repetate rinduri ii reaminteste sa stea in banca lui, ceea ce face, insa in urmatoarea secunda uita. ta-su traduce asta ca fiind puturos si dezinteresat, care nu neg...dar nici dreptate 100% nu are. in kindergarten studia 3 ore, pe cind cls 1 va studia 6 ore pe zi, ceea ce cred ca l-ar darima fizic si psihic. daca el nu se poate concentra 3 ore pe zi in kinderg. banuiesc ca nicicum nu poa sa stea locului 6 ore. ta-su sustine ca sc de aici e mai usoara, eu sustin ca indiferent cit e de usoara sau grea, el tot tb sa se concentreze 6 ore pe zi, sa fie atent la tabla, sa stea locului, sa scrie sau sa faca ce i se cere. eu sustin ca micutu sa inceapa totusi cls 1 insa sa fie luat la 3 cind termina scoala, adus acasa pus in pat sa doarma o ora (si asta e problema, e ffff obosit, desi la 8:30 seara e in pat) dupa care trezit si facut o jum ora lectii o data la doua zile. nimic nou, doar repetat ce face la scoala. Daca face cineva acasa cu el in mod constant, isi consolideaza cunostintele mai bine si ii e mai usor sa se concentreze la scoala in timpul zilei. ta-su zice ca toti ceilalti copii se concentreaza ok, si ca si el o sa se descurce, eu sustin ca "micutul" are nevoie de ajutor cel putin un an-doi. e studios de fel, stie toate literele/cifrele/aduna si scade aproape fara probleme. a inceput sa citeasca. mai greu, dar e in directia buna pt ca e interesat sa exerseze. i-am cumparat o carte cu exercitii pt vacanta, care are de toate, e cel mai fericit.
fiind nascut la sf lui august, il face sa fie cel mai mic din clasa tot timpul, deci o sa tb sa munceasca mai mult deci ceilalti ca sa prinda din urma.
sotul sustine ca nu e suficient de obosit, cu exemplul ca daca il scoate cu bicicleta dupa scoala nu zice nu pe motiv ca e obosit, deci e ok.
eu il iau de la gradi in mom de fata unde le-a scos somnul de dupa amiaza si le-a bagat excursii aproape in fiecare zi, unde merg pe jos de le vine rau fapt pt care pina sa ies din parcare cu el adoarme in masina. l-am gasit in casa adormind cu capul pe masa in timp ce colora, l-am gasit dormind pe jos in hol pe carpeta in timp ce se juca cu o masinuta. imi fac griji pe motiv ca daca e obosit asa de tare, oboseala se acumuleaza si se va rasfringe catre "nu mai vreau sa ma duc la scoala".
sa repete kinderg - fost si asta o discutie - am renuntat. nu stiu cit de bine ii face lui sa isi vada colegii in cls 1 pe cind el tot in K. o sa ii cada moralu'. as fi vrut sa ii schimb scoala, si sa repete kinderg la o alta scoala, ca sa nu isi vada noii prieteni si sa invete ceva nou (scoala fiind de spaniola) insa e cu waiting list.... asa ca am renuntat.
si acum intrebarea: imi fac eu prea multe griji? sa il las in cls 1 unde va sta acolo de la 7 dimi pina la 5:30 seara (before/after school e in cadrul scolii).
mersi in avans celor care au putut sa citeasca atit
simi spune:
Anda, recunosc nu ma prea omor cu apa. Am zile cind beau suficient, dar am zile cind imi amintesc seara ca n-am baut apa deloc. Merci pentru site-ul cu cremele, o sa incerc. La cite Biotherm si Clinique am incercat si am ajuns sa le folosesc la lustruit cizmele, o sa incerc si ceva natural. Multumesc mult!
La problema cu micutul tau, eu l-as mai lasa la gradi un an, daca merge la scoala va fii cu siguranta cel mai mic din clasa. Asa, la anul va fii cel mai mare, poate se mai maturizeaza un pic. Acum sa nu-ti inchipui ca-n primul an (la noi la Qc se numeste "maternelle")vor face mare lucru la scoala. Adica vreau sa spun ca activitatile seamna foarte bine cu cele din gradinita din ultimul an, problema e ca la scoala nu mai doarme la amiaza, nu mai e cocolit ca la gradi, nu-l mai incheie nimeni la fular la iarna, e mai militarie un pic. Daca tu-l vezi in stare sa faca fata, go for it. Daca nu, mai asteapta un an, tu stii mai bine!Stiu ca nu-i usor de luat decizia!
delphin spune:
Gata bat in cuie
DUMINICA 6 august, ora 11:00 ???
Participante: Simonna, pitilache, Doloress, simi, mikiion, cge, ...........
Locatia: Centennial-DDO
De ce duminica? Pai asa toata lumea isi poate rezolva treburile lasate pe week-end, course, administrative, etc. Facem pick-nick sau asa de palavre?
De e pick-nick, fiecare se pregateste ca si cum ar merge cu familia la iarba verde, doar ca "vede" putin mai mare, (ex.in loc de 4 vede 6 pers). Bauturi, fiecare ce are obiceiul sa bea de obicei, apa putin mai multa ca de obicei si tacamuri si vesela pt. uz personal.
Eu zic ca va fii fain...si sunt "excitata ca un purice" cum e o vb fr.
Daca mai aveti idei pro sau contra, nu va sfiiti.