furnicile imi maninca lamiiul. cum scap de ele?
Incerc sa cresc un pui de lamii sa-l fac copac mare; ii invidiez pe vecini ca au lamii si portocale la discretie; deci vreau si eu un lamii dar...puiul acesta de lamii a fost atacat de furnici! la inceput nu am stiut ce se intimpla toate frunzele erau roase de ceva sau cazute acum am vazut ca de fapt furnicile rod lamiiul!
ce fac sa scap de ele? nu l-as stropi cu chimicale, ceva metode 'babesti" exista?
Raspunsuri
alra spune:
cu pudra de talc.
m-au invatat niste italieni de la care am inchiriat o casa de vacanta si care nu puteau folosi nimic toxic din cauza copiilor: trebuie sa le tai drumul cu pudra.
marius spune:
mucuri de tigara - le pui in apa le lasi o ora si stropesti cu apa din plin. Cam miroase dar ... nu vei avea furnici,paduchi, paianjeni deloc.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
JuliaSM spune:
Marius,e valabila si pentru altceva reteta asta?Pentru terasa,de exemplu?? Ca ma chinui de cateva saptamani sa scap de furnici,si tot apar si se plimba peste tot...
marius spune:
In principiu da - doar cu exceptia in care plantele in sine nu suporta umezeala pe frunze. Sunt plante care trebuie udate exclusiv jos fara a uda frunzele. Pentru acestea nu este Ok. In rest da, adio acarieni, furnici, viespi, barzauni, paduchi. Se poate repeta sistematic, este ieftin _ gratis - atata doar ca mirosul este neplacut la aplicare dar nah' nu putem fi cu toate.
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui msl1 Incerc sa cresc un pui de lamii sa-l fac copac mare; ii invidiez pe vecini ca au lamii si portocale la discretie; deci vreau si eu un lamii dar...puiul acesta de lamii a fost atacat de furnici! la inceput nu am stiut ce se intimpla toate frunzele erau roase de ceva sau cazute acum am vazut ca de fapt furnicile rod lamiiul! ce fac sa scap de ele? nu l-as stropi cu chimicale, ceva metode 'babesti" exista? |
nu stiu ce lamai aveti voi acolo, dar mamaia mea dadea cu var trunchiul de copac, si zicea ca pt furnici.
Acum, oare var se mai gaseste?
msl1 spune:
Multumesc de sfaturi o sa incerc cu apa de mucuri de tigara. chit ca nu fumez...as da cu var dar nu am vazut asa ceva aici sau nu stiu eu unde sa-l caut si sub ce denumire
marius spune:
Nu merge var pe lamai - arde scoarta mai ales daca este tanar in plus furnicile nu au nici o "greata" sa urce si pe var.
Eu am dat cu apa in care am bagat mucuri de tigari - sunt fumatori destui deci sunt si mucuri de tigari peste tot - 8-10 mucuri lasate in 2 litri de apa timp de o ora doua chiar la soare e suficient, apaa se va face galbena si miroase urat dar... functioneaza. Poti sa le dai si pe frunze (sa le stergi cu un burete inmuiat in apa). Sigur nu vei mai avea vizitatori nedoriti, frunzele vor fi lucioase.
enachescug spune:
Eu zic sa te uiti cu atentie pe tulpina si spatele frunzelor pentru ca furnicile mananca asa numitii paduchi testosi care sunt mari amatori de arbori si arbusti. Si s-ar putea ca asta sa fie cauza atacarii.
Dar solutie insecticida tot trebuie si pentru un caz si pentru celalalt.
pisi-pis spune:
Citat: |
citat din mesajul lui enachescug Eu zic sa te uiti cu atentie pe tulpina si spatele frunzelor pentru ca furnicile mananca asa numitii paduchi testosi care sunt mari amatori de arbori si arbusti. Si s-ar putea ca asta sa fie cauza atacarii. Dar solutie insecticida tot trebuie si pentru un caz si pentru celalalt. |
Asta ma gandeam si eu, mie furnicile mi-au salvat un trandafir chinezesc care era plin de paduchi.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
msl1 spune:
Multumesc pt raspunsuri!
M-am uitat mai indeaproape la lamii dupa cum m-ati sfatuit si am observat ca pe zona unde sint cazute frunzele si sint furnicile au aparut niste "bubite" ca sa le numesc asa, arata ca niste umflaturi mici marunte de tot albe; nu sint pureci, este ceva crescut pe planta; cred ca e ceva boala dar habarn-am ce ar putea fi?
in cazul asta sa mai dau cu apa de mucuri de tigari?
Anul trecut am avut in acelasi loc un maslin care a avut un fel de boala, tot asa niste "bube" dar mai mari si negre la culoare, care l-am stropit cu ceva si i-a trecut; se poate ca in pamint sau pe gardul din apropiere sa "traiasca" ceva fungus sau "boala" de plante care se transmite? ca pina nu am mutat lamiiul in acel loc nu a avut nimic?