ce lapte dupa 3 ani ?
Raspunsuri - Pagina 3
Gabrielama spune:
Ioana (Bebe_Beca),
nu ma dau mare nutritionista si nici nu vreau sa dau sfaturi.... dar, mare grija cu dieta raw vagan exclusiva, mai ales la copiii.
Pe termen lung nu are deloc efecte benefice; ba chiar poate duce la modificari de comportament...
Nu sustin nici costitele bine prajite la micul dejun, dar mie una, Ligia Pop nu imi prea inspira incredere... (mai exista si alte bloguri pe aceasta tema, mult mai echilibrate... zic eu).
stefania_97 spune:
Buna,
Si eu am o fetita careia doar ce i-a descoperit doctora intoleranta la lactoza.
Nu am renuntat la lapte, cumpar lapte fara lactoza. Fac prajituri, orez cu lapte, mancare cu lapte fara lactoza. Ii dau supliment de calciu efervescent pt ca ea nu se omoara dupa lapte.
Am primit si un medicament sa avem la noi in cazul in care iesim undeva si vrea o inghetata ii punem o capsula pe inghetata si poate papa linistita. Ii dau si iaurt de soya, in loc de milkshake ii dau soya- cacao drink si uite asa ne-am acomodat.
La noi nu a fost dobandita in urma unei infectii ci asa s-a nascut ea.
Din cate am inteles eliminarea laptelui si a produselor lactate nu e necesara. Fiecare individ are o limita, daca mananca sau bea produse lactate in acea limita nu au dureri de burta. Daca depasesc apar dureri.
Bebe Beca spune:
Gabriela, linkul Ligiei mi-a fpst la indemana, l-am primit si eu si l-am dat mai departe, ca sa zic asa. In primul rand, dieta raw vegana o vom incerca noi, adultii, pentru inceput. Si nu direct, ci treptat. Am scos carnea (deja vad efecte benefice in cazul meu), am redus laptele, imi este greu sa renunt la branza si ou. Ma bucur de faptul ca am introdus ina limentatia noastra mai multe legume, frunze verzi, vlastari diversi (preferatii nostri sunt vlastarii de floarea soarelui, o sursa foarte buna de calciu, de vitamina D, etc) nuci, seminte si fructe. Acesta este un lucru bun. Dieta fetelor deocamdata nu este modificata altfel decat prin introducerea a mai multe salate si ce am mai spus mai sus. Totul va fi monitorizat indeaproape. Oricum, raw vegan exclusiv cred ca sunt putini, cei mai multi sunt un 70-80% raw si restul vegetarian traditional.
In ceea ce priveste laptele, nu vad de ce i-as da fetei un lapte modificat (fara lactoza), daca organismul ei spune ca nu vrea lapte. Oricum, isi ia singura atunci cand doreste si nu apar durerile de burta mereu, probabil doar atunci cand trece peste o limita suportata de trupusorul ei.