ce lapte dupa 3 ani ?
Raspunsuri - Pagina 2
Sabina spune:
pune-i o lingurita de miere, poate vrea asa.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
MACARIE spune:
of , fetelor , le-am incercat pe toate , si cu mierea , si sa combin cate putin , dar parca are radar , simnte imediat si refuza sa bea, sub nici o forma nu vreau sa-i scot laptele din alimentatie , in fiecare seara cand pun laptele in canita ma intraba" este din ala bun"? da, are gust de vanilie , este super la gust dar ce ma fac?
am incercat si cu celalalt sortiment de la parmalat de la 4 ani sperand ca are acelasi gust ....am mai luat si 5 cuti ( eu iau intotdeauna pt 10 zxile laptele) , am ajuns sa imi fac eu cafeaua cu laptele ala , ar trebui sa-i dau in judecata pe astia de la parmala ca nu au scris pe cutie ca provoaca dependenta :-)))glumesc
dar oricum treaba este groasa si eu nu stiu pe unde sa scot camasa , este un lapte scump 5,79 lei 500 ml , si n u se gaseste peste tot .
sa fac eu lapte in casa nu se pune problema ca nu am timp
ma intreb oare daca ar fi o problema sa-i pun praf de vanilie in laptele normal ZU ZU sa zicem , credeti ca o afecteaza cu ceva, si sa incep treptat sa il scot
asta de la parmalat contine si taurina si chiar trebuie sa il scot
--------------------------------------------------------------------
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos
--------------------------------------
hainutele noastre: https://picasaweb.google.com/102280662496723264658
Bebe Beca spune:
http://ligiapop.com/2009/04/13/de-ce-ar-trebui-sa-evitam-lactatele-si-proteinele-animale/
roli25 spune:
Eu nu i-as da copilului praf de vanilie si nici laptele ala care contine de toate, iar lapte destul de putin.
Poti lua lapte natural de aici: http://www.fermadelapte.ro/
Burtocika spune:
Teorii apar tot timpul, unele mai mult, altele mai putin verificate ... Eu personal nu am incredere intr-o teorie expusa de o profesoara de pian, care nu pare sa aiba studii medicale de specialitate ...
Cat despre laptele cu pricina, eu nu i-as fi dat copilului de la bun inceput, judecand dupa eticheta mi se pare total nesanatos ... Ce fel de lapte e ala care contine doar 55% lapte ??? Si emulgatori ? Si taurina ? Nu prea inteleg ce te-a facut sa te orientezi tocmai spre laptele asta, dintre atatea sortimente mai naturale ?
Singurul fel in care vad eu dezvatarea de "laptele" asta este treptat-treptat, diluandu-l treptat cu alt lapte.
AgnesLuca spune:
Eu am decis sa merg pe informatiile oficiale care (in Germania) zic : 300-350 ml lapte (sau lactate) pe zi pentru copil intre 1 si 3 ani.
Deci: 1 iaurt dimineata, o cana de lapte seara + o felie de brinza seara sau in mincarea de la prinz, cam asta ar fi portia de lactate pe zi.
In rest informatiile mi se par tare contradictorii: intelepciunea chineza zice nefiert, dna Faur (pt. care am mare respect pt ca ceiurile + dieta propusa de ei mi-au facut tare bine cindva) zice fiert (vezi linkul propus de Beca)....
Oricum, tot din informatiile oficiale de aici: fara carne la copii mici se poate, fara proteine animale (deci nici lapte, nici oua) NU !
Sa mai mentionez referitor la oua ca portia este de 1-2 pe SAPTAMINA (tot pt copil intre 1 si 3 ani) !!!
Elle_seb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bebe Beca http://ligiapop.com/2009/04/13/de-ce-ar-trebui-sa-evitam-lactatele-si-proteinele-animale/ Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si Tudor Andrei (16.02.2011) |
Pai si dupa o asemenea lectura valoroasa te-ai decis ca da, laptele e cah si la gunoi cu el?
Sa luam la intamplare, unul din linkurile din site-ul prezentat de tine: artrita reumatoida
http://notmilk.com/arthritiscure.html
Acest "studiu" este facut nu se stie de cine, nu se stie in ce laborator, nu se stie in ce conditii, iar ca un studiu medical sa reflecte o realitate incontestabila, el are in spate multe alte studii duble-blind placebo controlat desfasurate pe o perioada indelungata de timp, pentru a urmari daca rezultatele sunt aceleasi prin studii repetate.
Artrita reumatoida este o boala asociata cu niveluri crescute de stress oxidativ.
Mai jos gasesti logica bolii autoimune artrita reumoatoida, in 2 dintre multele studii clinice efectuate pe proprietatile proteinelor din lapte.
Rolul stresului oxidativ in artrita reumatoida este bine descris.
Glutationul joaca un rol esential in mentinerea balantei oxidant / antioxidant. Iar glutationul se sintetizeaza in organism prin aportul unui element ghici de unde? din lapte crud, din carne sau din oua crude, iar acest element se numeste cisteina. Deci daca nu bei lapte, nu ai proteine din lapte si fara proteine organismul tau nu produce glutation. Rezultatul sunt bolile, imbatranirea si decesul.
Atunci cand este epuizat acest glutation inclina balanta in favoarea oxidantilor - aceasta se numeste stres oxidativ. Acest lucru contribuie la procesul inflamator si exacerbeaza starea.
Restabilirea glutationului in celulele care sunt epuizate ajuta la eliminarea radicalilor liberi mediind astfel procesul inflamator.
Al doilea studiu se bazeaza pe faptul ca glutationul ajuta la echilibrarea raspunsul imun - avem celule care initiaza raspunsul imun (CD4) si celule care opresc raspunsul imun (CD8), dupa ce-a facut treaba.
Glutationul functioneaza in ambele aspecte - in unele boli autoimune un set de celule pot fi sarace in glutation (GSH), lucru care afecteaza buna lor functionare, iar restaurarea GSH ajuta la imbunatatirea functiei lor.
Iata si studiile clinice:
Br J Nutr. 2001 Mar;85(3):251-69. Related Articles, Links
Vnitr Lek. 1996 May;42(5):320-3. Related Articles, Links
[Free oxygen radicals and rheumatic diseases]
[Article in Czech]
Kucera M, Racek J, Holecek V.
Nemocnice MUDr. Mulace, Plzen.
The authors assessed in blood some indicators of the reaction of the organism to the formation and action of free radicals in patients with rheumatoid arthritis, with other inflammatory articular diseases selected at random and with degenerative diseases of the joints and spine. From the results ensues that subjects with inflammations of the synovial membrane respond relatively frequently by a rise of indicators of the antioxidant system such as the activity of superoxide dismutase, glutathione peroxidase or the antioxidant capacity of plasma. Obviously a defence reaction of the organism is involved to the increased formation and action of free oxygen radicals in the inflamed articular lining. The authors conclude that the mentioned laboratory indicators of the action of free radicals could be used when checking the progress of treatment in rheumatic diseases.
PMID: 8768289 [PubMed - indexed for MEDLINE]
Antioxidants and fatty acids in the amelioration of rheumatoid arthritis and related disorders.
Darlington LG, Stone TW.
Epsom General Hospital, Dorking Rd., Epsom, Surrey KT18 7EG, UK. gdarlington@sthelier.sghms.ac.uk
The generation of reactive oxygen species (free radicals) is an important factor in the development and maintenance of rheumatoid arthritis in humans and animal models. One source of free radicals is nitric oxide produced within the synoviocytes and chondrocytes and giving rise to the highly toxic radical peroxynitrite. Several cytokines, including tumour necrosis factor-alpha (TNFalpha) are involved in the formation of free radicals, partly by increasing the activity of nitric oxide synthase. Indeed, nitric oxide may mediate some of the deleterious effects of cytokines on bone resorption. Aspirin, tetracyclines, steroids and methotrexate can suppress nitric oxide synthase. Dietary antioxidants include ascorbate and the tocopherols and beneficial effects of high doses have been reported especially in osteoarthritis. There is also evidence for beneficial effects of beta-carotene and selenium, the latter being a component of the antioxidant enzyme glutathione peroxidase. The polyunsaturated fatty acids (PUFA) include the n-3 compounds, some of which are precursors of eicosanoid synthesis, and the n-6 group which can increase formation of the pro-inflammatory cytokines TNFalpha and interleukin-6, and of reactive oxygen species. Some prostaglandins, however, suppress cytokine formation, so that n-3 PUFA often oppose the inflammatory effects of some n-6-PUFA. gamma-linolenic acid (GLA) is a precursor of prostaglandin E1, a fact which may account for its reported ability to ameliorate arthritic symptoms. Fish oil supplements, rich in n-3 PUFA such as eicosapentaenoic acid have been claimed as beneficial in rheumatoid arthritis, possibly by suppression of the immune system and its cytokine repertoire. Some other oils of marine origin (e.g. from the green-lipped mussel) and a range of vegetable oils (e.g. olive oil and evening primrose oil) have indirect anti-inflammatory actions, probably mediated via prostaglandin E1. Overall, there is a growing scientific rationale for the use of dietary supplements as adjuncts in the treatment of inflammatory disorders such as rheumatoid arthritis and osteoarthritis.
Publication Types:
Review
Review, Academic
Clin Exp Rheumatol. 2002 Nov-Dec;20(6):761-6.
Related Articles, Links
Impaired glutathione reductase activity and levels of collagenase and elastase in synovial fluid in rheumatoid arthritis.
Bazzichi L, Ciompi ML, Betti L, Rossi A, Melchiorre D, Fiorini M, Giannaccini G, Lucacchini A.
Rheumatic Diseases Unit, Medica Santa Chiara Hospital, University of Pisa, Pisa, Italy.
OBJECTIVE: To test the activity of elastase, collagenase and glutathione reductase in the synovial fluid (SF) of patients with rheumatoid arthritis (RA) and in patients with osteoarthritis (OA); to correlate the elastase and collagenase activity with the glutathione reductase activity, which is important for the inactivation of oxygen free radicals. METHODS: 24 patients affected by osteoarthrosis and 24 patients affected by rheumatoid arthritis took part in the study. We measured elastase activity towards the substrate metoxysuccinyl-alanyl-alanyl-prolyl-valyl-p-nitroanilide (MeOSuc-ala-ala-proval-p-NA) which is highly specific for elastase, and insensitive to the other serine proteases, such as cathepsin G; collagenase activity was measured using [14C]-acetylated collagen as the substrate. Glutathione reductase activity was measured following the oxidation of nicotinamide adenine dinucleotide phosphate reduced (NADPH) in the presence of oxidized glutathione (GSSG). RESULTS: The concentrations of elastase, collagenase and glutathione reductase were statistically higher in patients with RA than in patients with OA. Moreover, in the SF of patients with RA we found positive correlation between enzyme activity levels. CONCLUSION: These results confirm a high activity of collagenase and elastase in the SF of patients with RA, which is about 30 times higher than that found in the SF of patients with OA. These data underline the synergic action of these enzymes in the pathogenesis of joint damage. RA patients also exhibit higher levels of glutathione reductase, which is important for the detoxification pathway of oxygen free radicals. However, compared with findings for collagenase and elastase, the increase in glutathione reductase is only three times higher than level found in the SF of OA patients. The limited increase in glutathione reductase activity during the inflammatory process might lead to an insufficient protective effect at the joint level in rheumatoid arthritis.
PMID: 12508766 [PubMed - indexed for MEDLINE]
De mii de ani, incepand cu medicina straveche, se stie ca laptele este o sursa de sanatate, vitalitate si energie, insa in ultimii ani societatea civila sau cine o avea interese de mentinut, combat niste lucruri atat de elementare si iaca rezultatele: persoane care din lipsa de informare sau din lipsa de dorinta de informare, iau de bune toate articolasele si asa zisele afirmatii medicale. Si ajung sa mearga acasa la copiii lor si sa decida ca gata: de miine nu mai beti lapte ca asa am citit eu pe net.
_
Un sistem imunitar puternic pentru copilul tau
Bebe Beca spune:
Elle seb, noi suntem consumatori de lapte, insa am scazut consumul, foarte ridicat de altfel (cel putin 1 litru pe zi). Fetita mea mare a baut lapte fara probleme pana acum aproape 2 ani, cand a inceput sa acuze dureri de burta zilnice. Am mers cu ea la analize, a aparut o intoleranta la lactoza, care poate aparea oricand dupa 4 ani, dupa spusele medicului gastroenterolog la care am fost. Ipoteza care apare si in valoroasa lectura despre care sarcastic spui.
Elle_seb spune:
Intoleranta la lactoza nu este o stare normala si fireasca a organismului uman care survine by default in urma consumului de lapte, ci are alte cauze:
- o interventie chirurigcala asupra intestinului
- Infectii ale intestinului subtire cauzate de virusuri sau bacterii, care pot deteriora celulele mucoasei intestinului (situatie cel mai frecvent intalnita la copii)
- boli intestinale, cum ar fi boala celiaca
Aceste afectiuni duc la incapacitatea organismului de a digera lactoza.
Rezolvarea nu consta in eliminarea laptelui din alimentatie, ci in consumul derivatelor din lapte sau a unor anumite enzime care ajuta organismul sa digere lactoza, intrucat lipsa laptelui din alimentatie duce la pierderi de calciu, vitamina D, riboflavina si proteine.
_
Un sistem imunitar puternic pentru copilul tau
Elle_seb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bebe Beca Elle seb, noi suntem consumatori de lapte, insa am scazut consumul, foarte ridicat de altfel (cel putin 1 litru pe zi). Fetita mea mare a baut lapte fara probleme pana acum aproape 2 ani, cand a inceput sa acuze dureri de burta zilnice. Am mers cu ea la analize, a aparut o intoleranta la lactoza, care poate aparea oricand dupa 4 ani, dupa spusele medicului gastroenterolog la care am fost. Ipoteza care apare si in valoroasa lectura despre care sarcastic spui. Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si Tudor Andrei (16.02.2011) |
Ioana, tu ai afirmat ca intentionezi sa scoti laptele din alimentatia copiilor tai, te citez:
"In ultima perioada apar informatii conform carora dupa varsta de intarcare (care se pare ca ar fi undeva dupa 3 ani), copii nu mai au nevoie de lapte de vaca. Eventual de capra sau din migdale, nuci, caju, orez, etc, facute in casa.
Eu i-am dat fetei mele cele mari lapte de vaca normal, pasteurizat. Celei mici o sa-i dau laptele vegetal, pe care il fac eu. Si la fel si cu mezinul familiei."
"Noi incercam sa trecem pe dieta cruda vegana, am redus consumul de lactate, am eradicat carnea... O idee buna cu laptele acesta crud, poate il luam si noi pana reusim sa il scoatem de tot (beam cam 8 l de lapte pe dsaptamana inainte, acum suntem la 4)."
Daca fetita ta are o intoleranta la lactoza, mai bine ii dai un lapte fara lactoza, sau un supliment de enzime pentru a compensa lipsa acestora, decat sa-i scoti laptele total din alimentatie, nu-i vei face nici un serviciu.
Daca in ultima perioada apar informatii noi cum ca dupa varsta de 3 zi copiii nu mai au nevoie de lapte de vaca, asta nu inseamna ca sunt si veridice. Nu trebuie sa iei de bun tot ce citesti pe net.
Si da, laptele de capra este intr-adevar un pic mai bun decat laptele de vaca in consumul uman, chiar daca diferentele dintre unul si celalat sunt minore.
_
Un sistem imunitar puternic pentru copilul tau