Raspunsuri - Pagina 27
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
Exista si cazuri in care baiatul este, intr-adevar, complet inhibat de "caciulita". Din cauza materialului, a substantei lubrifiante... Si ii... "moare". Cred ca este cel mai nasol lucru care i se poate intampla in momentul X.
Ca aceste cazuri sunt transformate apoi in chestie universala, e alta problema.
Baietii cica sunt datori sa incerce.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Rufus, mie mi-ar placea sa existe si alti tati care sa se preocupe de siguranta si sanatatea copiilor lor asa cum faci tu. De obicei, atunci cand vine vorba despre problemele intime, de copil se ocupa parintele de acelasi sex cu copilul, cu atat mai mult daca (,) copilul este fata. |
As vrea sa nu se creada ca doar eu ma ocup de problemele copiilor. Am partener de nadejde in Tora, ma bazez foarte mult pe ea si ea pe mine. Sunt, evident, multe probleme pe care ea le trateaza cu fetele, dar si eu stiu "tot ce misca"; asta pentru ca eu sunt o fire foarte curioasa, trebuie sa stiu tot. Asta este motivul pentru care ma tot vedeti pe-aici cu tot felul de intrebari, plus ca Tora nu scrie foarte des pe Forum, stie ca o fac eu. Dar de multe ori imi spune: intreaba-le si tu pe fete, pe Forum, daca am dori si alte opinii.
In plus, am mai spus: am "aplecat" urechea intotdeauna la problemele, sfaturile, de orice natura, ale femeilor. De fiecare data am gasit locuri unde le-am folosit. Mi s-ar parea aiurea sa nu profit de o asa comunitate; nu atat pentru mine, care mi-am cam invatat rostul in viata (desi am invatat si eu, aici, o multime de "dume"
![](icon_smile.gif)
Deci, nimic neobisnuit in comportamentul meu. Dar iti multumesc pentru apreciere, sper doar sa merit pana la capat statutul de parinte ok si, mai ales, sa fiu considerat asa de copiii mei.
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
Rufus, si eu, ca multi altii, desi am crescut intr-o familie de intelectuali (mama - profesoara, tatal - medic, intai pediatru si apoi medic scolar, ulterior, de familie), totusi nu am avut parte de educatie sexuala.
Am fost genul de copil tocilar si cuminte, "mandria parintilor", un copil care isi iubea foarte mult parintii si pentru care conta ca ei sa fie mandri de el, in special prin rezultatele scolare.
Si totusi, la 16 ani, "mi s-a pus pata" pe un baiat cu 4 ani mai mare. Localitate mica, parintii lui, tot intelectuali, parintii nostri se cunosteau intre ei, el ba era mai apropiat, ba era mai distant. Sex nu am facut, desi am fi putut face foarte bine, parintii lui nu erau mereu acasa, plecau cu zilele, in special in vacanta de vara, cand veneam si eu pe acasa (faceam liceul in alta localitate). Insa atingeri au fost, atingeri "piele pe piele", deci mai mult decat clar cu tenta sexuala.
Mama nu a stiut niciodata, tatal meu nu era de acord ca eu sa stau pe afara seara tarziu. Insa cea mai buna prietena a mea locuia in acelasi bloc cu acest baiat. Asa ca ea a fost "salvarea" mea. Era scuza perfecta, puteam spune oricand ca ma duc la ea.
Dupa cum spuneam, nu am facut sex cu baiatul respectiv, era chiar cu bun-simt. La vremea aceea, credeam ca il iubesc. Socul a venit cand, intr-o vacanta de iarna, in seara de Craciun, l-am vazut cu altcineva, cu o fata cu care este si acum, dupa atatia ani (eu aveam 16 ani in... '95). Am trecut peste acest soc, mi-am vazut de viata mea, am terminat liceul cu premiul II, am dat la facultate, nu am intrat "din prima", am facut un an la o postliceala, acolo l-am cunoscut pe iubitul meu, cu care am avut o relatie de 9 ani, cu el mi-am inceput, in adevaratul sens al cuvantului, viata sexuala.
Noi am inceput clasic, cu discutii, plimbari, tinut de mana, sarutari, cunoscut fiecare familia celuilalt... Iar momentul X a venit cand am simtit amandoi ca suntem pregatiti, desi emotionati... Am folosit prezervativ, da, dar s-a intamplat ce am spus mai sus, era un chin, pentru el. Primele contacte (si NU primul contact), cred ca primele 10, poate chiar mai mult, au fost dureroase pentru amandoi. Pana cand vaginul se adapteaza noii situatii, trece o vreme.
Interesant este ca, dupa ce "mi-am facut un iubit" si mi-am inceput viata sexuala, am devenit extrem de interesanta pentru acel baiat de care imi placea la 16 ani. Atat de interesanta, incat, pe cand Daria mea avea vreo 8 luni, mi-a marturisit, intr-un acces de sinceritate, ca i-ar fi placut sa aiba asa un copil frumos cu mine...
Selene_Bunny spune:
Referitor la BTS-uri: din necunostinta de cauza, o fata poate fi acuzata, de un baiat, ca l-a contaminat cu oaresce, desi fata nu se stie vinovata cu nimic.
Mie chiar asa mi s-a intamplat. Cu ambii parteneri (cel de la 19 ani si cel de acum, taticul Dariei), am patit o chestie nasoala, semana a candidoza, dar nu era candidoza. Manifestarile, pentru ei, au fost super-nasoale (nu dau detalii acum).
Si nu am aflat decat tarziu care era problema: reactie alergica la OB-uri. Eu am folosit o vreme indelungata OB-uri, mi se pareau practice si comode, mai ales daca purtam tanga.
Cum nu stiam de la ce este, mi-am "stresat" zona intima cu tot felul de creme si ovule. Cand am renuntat la OB-uri, a disparut si problema.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luisa1983/luisa1983.jpg)
luisa1983 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus Si ma tem ca un Fat Frumos convingator le poate face sa treaca peste orice ratiune. Imi pare rau ca seamana cu a nu avea incredere in ratiunea lor, nu ma mandresc cu asta, dar nu ma pot abtine. |
Eu zic ca trebuie sa le acorzi putina incredere fetelor. Si cred ca ar fi excelent daca l-ai cunoaste pe Fat Frumos atunci cand va apare. In felul acesta poate si fetele tale o sa se simta protejate.
Sa le convinga Fat Frumos? Cum ?! Un baiat educat care isi iubeste prietena nu cred ca insista sa .....Din cele spuse de fiul meu ,a avut si el o Ileana Cosanzeana,nu cred ca au trecut la fapte (ea nu a ,,dat de inteles" ca vrea poate sau el a considerat ca...este prea curand )cu toate ca au fost ceva timp impreuna , ofteaza si-acum dar timpul le va rezolva pe toate. Iar din ceea ce banuiesc eu privind viata lui sexuala ,nu cred ca a trebuit sa aibe munca de lamurire cu partenera.
El imi citeste postarile, nu mai dau din ,,casa".I-am sugerat sa-si faca cont si sa raspunda acolo unde este cazul chiar daca va primi rosii in fata asa poate unii parinti afla care este viata reala a unor adolescenti .
![](images/user_woman.png)
michelle-usa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ilinca_M.
Aoooleeeu, asta e grea de tot, de unde e informatia asta?! Deci noi, oamenii, pana la 25 de ani nu suntem capabili sa rationam ce facem, n-avem creieru' suficient dezvoltat...Fara suparare, de unde le tot scoti, chiar sunt curioasa... I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
sunt f. multe situri de pe care am citit informatia asta.
http://teenbrain.drugfree.org/science/behavior.html
michelle
![](images/user_woman.png)
michelle-usa spune:
ca parinte trebuie sa fi mereu documentat, in pas cu vremea. pt asta treb sa cauti surse, forumuri de tineri sa vezi despre ce discuta, cum discuta...ce mai e nou.
trebuie sa porti mereu discutii cu ei, dar pentru a avea o discutie cat mai sincera iti trebuie o baza de incredere construita din copilarie.
in felul asta stii daca si cata incredere poti sa ai in ei.
trebuie sa le spui ca orice greseala care o vor face toata familia va suferii.
ei au tendinta de a spune: "gresesc, e problema mea".
ca parinte treb sa-i amintesti dragostea care i-o porti, si cat de mult vei fi indurerat si chiar afectata toata familia financiar de ce i se intimpla.
michelle
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buflea/buflea.jpg)
buflea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Si nu orice sare...d-aia grunjoasa! Ei bine, eu mi-am vazut fetele facand tot felul de chestii impotriva firii lor, a educatiei pe care o capata, de dragul altora. A anturajului. Si ma tem ca un Fat Frumos convingator le poate face sa treaca peste orice ratiune. Imi pare rau ca seamana cu a nu avea incredere in ratiunea lor, nu ma mandresc cu asta, dar nu ma pot |
Eu cred ca fetele tale se poarta absolut firesc .... Este varsta cand au imresia ca le stiu pe toate, cand parintii le stau in cale si cand "peer to peer" pressure se manifesta majoritar ...
Sigur, discutii trebuie sa existe, expuse consecintele unei sarcini si rabdare si tutun.
Cred ca in zilele nostre, sexul trebuie privit ca pe ceva care apare firesc intr-o relatie, fie ea si de 2 luni ... Chestii din astea cu "te sexezi" numai daca il iubesti si speri ca cu el o sa te mariti cred ca sunt depasite ... Cred ca o sa oripilez acum, dar sxul a devenit o componenta a oricarei relatii, oricat de scurta si fara viitor pare a fi. Dupa mine, nu conteaza cat de des se sexeaza, important este sa o faca pentru ca ii vine ei si sa fie atenta la consecinte ...
Despre "one night stand" am mixed feelings, nu pentru ca e sexde o noapte cu un necunoscut ci pentru ca e sex sub influenta alchoolului, adica nu in deplinatatea facultatilor mentale
![](icon_smile_blush.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lucialu/lucialu.jpg)
lucialu spune:
Buflea, nu e vorba ca te sexezi si speri ca te vei marita cu el. Treaba e sa fie ft bine supravegheati cand chiar sunt copii, noh dp meu de vedere pana in 17 ani, nu ca dupa iti iei ochii, dar pana atunci bine e sa fii ochi de vulturEu cred ca e semnificativ cum si de ce iti vei face debutul, are importanta in viitorul tau. Si sa recunoastem, ca pana la varsta aia sunt sansele cele mai mari sa o comiti prosteste.
Selene, da, tu ai fost mai specifica. Asa e cu prezervativul. Cu faza cu acneea o stiam si eu de pe "vremea mea" dar nu legata de sex oral, pur si simplu legata de sex.