Cine?

Cine? | Autor: Rufus

Link direct la acest mesaj

Citesc de multa vreme idei despre aceasta "disputa" si vreau sa profit de prezenta numeroasa feminina: cine e (mai)responsabil de protectie in cadrul unui act sexual? El sau ea?
Precizari: ma refer in primul rand la protectia contraceptiva (apar frecvent cazuri de sarcini nedorite in special de barbati, la varste fragede sau macar imature, sunt subiecte garla pe-aici). Daca puteti, as vrea sa va intoarceti la varsta adolescentei , la inceputurile vietii sexuale, la studentie, cand nu existau ganduri de intemeiere a familiei, nu ticaia nici un ceas si va traiati doar viata de om liber.
Cum vede o fata acest subiect si cum vede o femeie matura acelasi lucru, dupa niste ani?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Eu am avut norocul ca mama sa discute cu mine foarte serios problema contraceptiei inca din adolescenta ( era si taica-meu de fata,nu o sa uit niciodata cum mi-au si desenat :) ) poate m-am simtit stanjenita, nu mai stiu, insa cert e ca mi-a ajutat si am retinut tot ce mi-au spus. Bineinteles ca au incepu cu " e normal sa ai un prieten pe care eventual sa-l cunoastem si noi", cu ce frumoasa e iubirea adolescentina etc, mi-au povestit de iubirile lor din vremea respectiva, si s-a ajuns la probleme generate de relatii sexuale neprotejate, a rams ca eu sa aleg :).

In schimb, bunica-mea, avea un stil...daca te atingea un baiat sigur ramaneai gravida si avea rele intentii...

Asa ca, atunci cand a fost cazul, am fost si am discutat cu un medic care sa ma indrume spre o metoda contraceptiva, mi-a prescris anticonceptionale, era o tipa in Regie care mi-a taiat tot elanul de a vorbi deschis, ziceai ca venisem de pe centura sa discut cu ea...poate acum s-au mai schimbat lucrurile.
Cand nu ticaia ceasul si calcam pe bec, daca nu ma trezeam pe moment, cel putin a doua zi tot ma trezeam, asa ca de vreo cateva ori am apelat la pilula de a doua zi.
Cred ca, important este, sa stii ce optiuni ai si sa nu-ti fie teama sa intrebi, atat fetele cat si baietii sa fie informati.

Cert e ca mereu am fost atenta, nu mi-am pus baza in partener. Acum imi pun problema la fel ca si atunci (cu precizarea ca am incredere in partener), insa merg la control mai des, si obligatoriu Papaniacolau facut anual, asta pentru sanatatea mea...daca e sa vina vreo sarcina neprogramata, asta e, il facem si pe al treilea :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citesc de multa vreme idei despre aceasta "disputa" si vreau sa profit de prezenta numeroasa feminina: cine e (mai)responsabil de protectie in cadrul unui act sexual? El sau ea?

Eu cred ca pui prea general problema. Dar stiu unde bati. In ceea ce priveste contraceptia, cred ca daca fetele/femeile sunt in general foarte constiente de riscul pe care si-l asuma, barbatii nu sunt constienti de faptul ca o femeie chiar le poate face un copil fara voia lor si de aici relaxarea. Se intampla rar e adevarat, dar se intampla, si nu numai 'altora' - asa cum cred barbatii.

Mergi la inceput

la intrebarea, cine este responsabil? raspunsul este, ambii parteneri, iar daca e vorba de adolescenti, eu cred ca si parintii lor, ca totul vine din educatie pana la urma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Eu cred ca pui prea general problema. Dar stiu unde bati.

Normal ca stii

Deci: sa depasim faza cu informarea. Fetele (dar si baietii) sunt informate, de la varste fragede, de catre scoala, parinti responsabili, folclor. Practic: au un prezervativ in geanta, asa, in caz de...? (asta e cea mai simplista idee, nu stiu daca e de luat in seama).

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Amandoi, in egala masura.
Mai ales daca vorbim de "tinereti", nu de cupluri deja formate, casatorite, mature.

Cand sunt inca in faza "din floare in floare" trebuie sa se protejeze amandoi.
O pilula, o diafragma, un sterilet, te protejeaza de o sarcina dar nu si de o eventuala boala.
Astfel incat ambii parteneri trebuie sa foloseasca un mijloc contraceptiv.
Fetele dar si baietii trebuie sa cunoasca ca nu pot lasa protectia doar in seama partenerului deoarece aceasta protectie poate sa nu fie totala.

Cand vorbim de cupluri stabile atunci amandoi decid cine se ocupa de protectie, ea sau el.
De comun acord si fara jena.
Daca nu exista incredere suficienta atunci tot amandoi ar trebui sa se protejeze.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Deci: sa depasim faza cu informarea. Fetele (dar si baietii) sunt informate, de la varste fragede, de catre scoala, parinti responsabili, folclor. Practic: au un prezervativ in geanta, asa, in caz de...? (asta e cea mai simplista idee, nu stiu daca e de luat in seama).

Baietii au in general un prezervativ in portofel, important e sa nu expire pana isi incep ei viata sexuala.:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

grija contraceptiei revine celui care nu-si doreste copii.

_
!!!
ce poti spune pe forum fara sa fii avertizat:
"Atentie, caine rau!
sau
Atentie, catea rea!"
- capcaunul ref. la avatarul userului accept (deci ne putem lega linistiti de avataruri, nu pare a fi o problema)

"Nush cum dreq nu vi se pare penibil sa propovaduiti atat iubirea si intelegerea fata de copil in timp ce fluturati leuca si practicati datul la gioale. Parca sunteti niste hipiote imbracate in Rambo! " (androix) (deci jignirile adresate mai multor persoane sunt acceptabile, numai cand sunt adresate unuia singur sunt de cartonas)
!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Mie mi se pare gresit pusa problema pentru ca nu cred ca responsabilitatea se poate cantari la modul 70% e responsabila femeia, restul barbatul sau invers.
Mi se pare deasemenea gresita concluzia la care se poate ajunge, adica daca fetele sunt mai responsabile, baietii se pot culca pe o ureche sau invers ?

Conceperea unui copil presupune (in acest caz) doua persoane, asa incat fiecare este responsabil in aceeasi masura de contraceptie. In exact aceeasi masura, adica 100% pentru propria persoana si 50% pentru un eventual copil.

Pe de alta parte fiecare e responsabil 100% de propria lui sanatate pentru ca sexul neprotejat vine, pe langa riscul unei sarcini si cu riscul transmiterii de boli. In acest caz fiecare partener e responsabil integral pentru el insusi mi se pare o prostie sa lasi in grija celuilalt protectia.

Eu am baiat dar, daca as avea si o fata, as proceda la fel cu amandoi explicandu-le ca "better safe than sorry" adica ca sunt responsabili pentru protectia lor. Deci prezervativ fara nici o alta discutie. Indiferent de cate asigurari iti da partenerul/partenera ca foloseste o alta metoda contraceptiva.

Mergi la inceput

Rufus, pai mai mult decat sa le spui ce si cum cu contraceptia, nuprea ai ce face ca parinte...poate decat sa ii intrebi zilnic daca e cazu sa ia masuri :).

Mergi la inceput

Informatia despre contraceptie este foarte simplu de oferit unui adolescent. Acum o au aproape toti. Insa nu e suficienta, mai e nevoie de multa munca pe planul increderii in sine, stabilitatii emotionale, responsabilitatii, si multe altele, ca sa cresti sansele ca in momentele alea de maxima intimitate si intensitate sa apara natural si gestul contraceptiei. E asa usor sa lasi garda jos in momentele alea...Cum spunea si inbox, macar a doua zi sa te trezesti...

Mergi la inceput