Cine?

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Pisigri. Cam asa ceva.
Si mai intervine si pudoarea.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

oarecum off topic - da' ce-o dati cu
sport = inlocuitor de sex.

Este cat se poate de fals si ma indoiesc ca cineva care a facut ceva sport organizat si intensiv poate sa sustina aberatia asta. perioada in care eu am facut sport de performanta a fost exagerat de activa si din perspectiva sexuala.
este absolut fals ca sportul iti ia mintea de la sex; dimpotriva, activitatea fizica sustinuta iti da chef si, on topic, cresc sansele de a lasa deoparte contraceptia.

_
!!!
ce poti spune pe forum fara sa fii avertizat:
"Atentie, caine rau!
sau
Atentie, catea rea!"
- capcaunul ref. la avatarul userului accept (deci ne putem lega linistiti de avataruri, nu pare a fi o problema)

"Nush cum dreq nu vi se pare penibil sa propovaduiti atat iubirea si intelegerea fata de copil in timp ce fluturati leuca si practicati datul la gioale. Parca sunteti niste hipiote imbracate in Rambo! " (androix) (deci jignirile adresate mai multor persoane sunt acceptabile, numai cand sunt adresate unuia singur sunt de cartonas)
!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Fiziologic creierul lor nu este complet dezvoltat pana la 25 de ani. si nu au cum sa rationeze ce fac, asa cum o poate face un adult.

michelle

Aoooleeeu, asta e grea de tot, de unde e informatia asta?! Deci noi, oamenii, pana la 25 de ani nu suntem capabili sa rationam ce facem, n-avem creieru' suficient dezvoltat...Fara suparare, de unde le tot scoti, chiar sunt curioasa...

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Eu consider chiar foarte utila acea papusa. Li se da si baietilor una, ca doar este si responsabilitatea lor, sau numai fetelor?

Daca sustinatoarele "impactului negativ" ar citi si pe alte forumuri, unde se vorbeste mult mai "verde" decat aici si unde multe subiecte sunt deschise de baieti (15-20 de ani), ati vedea cam ce "varza" e in mintea lor. Era chiar un subiect care spunea: "eu vreau doar sa fac sex (am folosit cuvinte blande), si nu sa ma indragostesc, ce sfaturi imi puteti da pentru a NU ma indragosti?"

Aici 99% dintre useri sunt femei. Eu, personal, vazand ce este in mintea tinerilor, ce gandesc ei in momentul apropierii de o fata, cat de mult se grabesc sa "si-o traga" (daca nu reusesc in 5 luni de relatie sa atinga punctul asta, adio si la gara, altul/alta la rand), m-am simtit depasita de situatie. Virginitatea este considerata "o povara", daca esti inca virgin/a la 20 de ani, este "defect"/a, si validarea din partea grupului conteaza enorm...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Mergi la inceput

Rufus, mie mi-ar placea sa existe si alti tati care sa se preocupe de siguranta si sanatatea copiilor lor asa cum faci tu. De obicei, atunci cand vine vorba despre problemele intime, de copil se ocupa parintele de acelasi sex cu copilul, cu atat mai mult daca (,) copilul este fata.

Nu putem sti cu exactitate care este momentul in care copilul nostru isi va incepe viata sexuala. Eu chiar ma tem de presiunea anturajului, de miturile care circula printre copii/tineri. Consider ca datoria mea, ca parinte, este sa imi pregatesc cat mai bine copilul pentru momentul respectiv, sa ii explic cat pot de bine ce se intampla cu corpul ei, ce modificari apar, ce inseamna viata sexuala. Consider ca este important si sa ma documentez eu, sa "tin pasul" cu informatia, dar si sa am o relatie deschisa, bazata pe incredere, cu copilul meu, pentru ca ea sa nu se simta stanjenita in a apela la mine atunci cand are nedumeriri. Atunci cand copiii incep sa isi manifeste independenta, vor conta mult lucrurile auzite de la prieteni/prietene, precum si pozitia copilului meu in cadrul acestor grupuri. Aceste lucruri pot fi adevarate, partial adevarate sau false si este de datoria mea sa le confirm/infirm.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citesc de multa vreme idei despre aceasta "disputa" si vreau sa profit de prezenta numeroasa feminina: cine e (mai)responsabil de protectie in cadrul unui act sexual? El sau ea?
Precizari: ma refer in primul rand la protectia contraceptiva (apar frecvent cazuri de sarcini nedorite in special de barbati, la varste fragede sau macar imature, sunt subiecte garla pe-aici). Daca puteti, as vrea sa va intoarceti la varsta adolescentei , la inceputurile vietii sexuale, la studentie, cand nu existau ganduri de intemeiere a familiei, nu ticaia nici un ceas si va traiati doar viata de om liber.
Cum vede o fata acest subiect si cum vede o femeie matura acelasi lucru, dupa niste ani?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Fiecare parinte este responsabil de responsabilizarea propriului copil. Insa cati sunt constienti de acest lucru...

De protectie sunt responsabili amandoi, insa eu as face diferenta intre relatiile de durata (minimum 6 luni, sa zic) si cele pasagere.

Nu mi-ar placea ca fetita mea sa reprezinte doar un... trofeu, o... "chestie bifata intr-o agenda" - "i-am tras-o si lu' asta".

Eu as discuta si despre aspectul asta - al frivolitatii.

Fetele sunt mult mai complicate decat baietii. Pentru o fata, o problema poate avea multiple nuante, iar in cazul unei sarcini, tot ea va fi cea mai afectata. De aceea, ea trebuie sa fie cat mai responsabila pentru propria-i integritate fizica - sa stie ce se intampla cu corpul ei, ce metode de contraceptie exista, sa stie care sunt "dumele" invocate de baieti in momentul respectiv.

Cateva dintre aceste "dume" sunt:

- "Nu poti ramane insarcinata daca esti virgina" - FALS, spermatozoizii nu tin cont de virginitatea sau nevirginitatea unei fete, nici macar fetele cu himen elastic nu sunt protejate
- "Nu poti ramane insarcinata in timpul menstruatiei sau imediat dupa menstruatie" - NU este lipsita de riscuri aceasta practica
- "O sa-mi pun doua prezervative, sa fim siguri" - NU e indicat, frecarea latexului intre prezervative faciliteaza ruperea acestora
- "Sperma inghitita faciliteaza disparitia cosurilor si cresterea sanilor" - "duma" buna de satisfacut fantezia cu sexul oral
- "Daca o facem in apa, nu ramai gravida" - tocmai ca apa faciliteaza "deschiderea" vaginului si inaintea atat a spermatozoizilor, cat si a eventualelor bacterii
- "Ma opresc exact inainte de moment si ejaculez afara" (coitus interruptus) - nu este mit, dar NU recomand niciunui adolescent sa se bazeze pe asta, NU este de joaca

Adaug si credinta ca "n-o sa mi se intample tocmai mie".

BTS-urile: sunt o gramada. Asa cum a spus cineva, nici macar prezervativul nu te protejeaza de HPV sau herpes genital, daca manifestarile sunt in zone neacoperite de prezervativ.

Asa cum fetele au himen, si baietii au o "atza", care "se rupe" odata cu primul contact sexual. Exista si cazuri in care "atza" nu se rupe si contactul sexual este dureros.

Feminitatea, respectiv barbatia, sunt domenii foarte sensibile. Asa cum fetele leaga feminitatea de forma si dimensiunea sanilor, baietii leaga barbatia de forma si dimensiunea penisului. Atat pentru fete, cat si pentru baieti, remarcile intepatoare la adresa feminitatii/barbatiei pot fi "percutate" foarte nasol, foarte dureros.

De ce am adus in discutie acest aspect: pentru ca un baiat poate considera ca, daca o fata spune ca este virgina si totusi nu sangereaza in momentul contactului sexual, inseamna ca l-a mintit. Nu neg ca exista si mincinoase, insa exista si cazuri in care conformatia vaginului fetei sau prezenta himenului elastic "anuleaza" sangerarea.

Si din nou spun ca altfel discuti despre aceste lucruri cu un partener ocazional (daca discuti) si altfel cu un partener dispus sa aiba o relatie mai de lunga durata cu tine. E vorba de construirea increderii.

Cand exista incredere, cand ajungi sa il cunosti pe celalalt, poti discuta cu el despre problemele intime ale fiecaruia si despre intimitatea ca si cuplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Ba eu stiu 5 cazuri de adolescenti/tineri ulterior cu activitate sportiva intensa, dintre care 3 au facut sport de performanata, care au fost bine merci fara activitate sexuala. Oameni frumosi, bine dezvoltati, cu coloana vertebrala. Numa bine erau cu capul mai pe umeri cand au inceput viata sexuala, nu pustani de 15 ani care nu stiu cate prune au in traista.
Eu sunt de parere ca prea se pune accent pe responsabilizarea fetelor, din ce citesc aici. Adicatelea lor li se cere o maturitate pe care nu este neaparat si real sa o aiba. Mi se pare absurd, de parca ele nu ar fi inocente. De parca ele ar fi cele care ar initia tot tam-tamul sexual si i-ar deflora pe domni. Cand de fapt de obicei e taman invers, ei sunt cei care sunt loseri dc nu au facut-o inca. Ce Doamne iarta-ma ca doar nu toate sunt pitzi, fetele pun accent pe sentimente, se indragostesc. Mi se pare aberant sa imi duc fata de mana la gineco, dinainte sa isi inceapa viata sexuala, cand pudoarea este exacerbata, doar pt ca sa fie pregatita pt...ma indoiesc ca dr-ii s-au mai destupat la minte suficient incat sa poarte o discutie constructiva..dc e bun n-are timp de speachuri, dc e prost...mai bine stai acasa.
la modul cum puneti ca femei problema, mie nu imi pare ok. Ea sa mearga la dr, ea sa aibe grija sa ingere anticonceptionale ca sa nu il faca tatic pe incapabilul care vrea sex dar nu poa sa tie prezervativ, ea sa se riste cu tot felul de BTS-uri, ea sa se riste cu probeleme hormonale ca baga sanatoasa fiind hormoni sintetici. El e de decor? Sa primeasca placere si sa-si puie palaria pe cap dupa?
Selene a pus bine problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

la modul cum puneti ca femei problema, mie nu imi pare ok. Ea sa mearga la dr, ea sa aibe grija sa ingere anticonceptionale ca sa nu il faca tatic pe incapabilul care vrea sex dar nu poa sa tie prezervativ, ea sa se riste cu tot felul de BTS-uri, ea sa se riste cu probeleme hormonale ca baga sanatoasa fiind hormoni sintetici. El e de decor? Sa primeasca placere si sa-si puie palaria pe cap dupa?
Selene a pus bine problema.

inde
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Pai si baietii trebuie responsabilizati, evident! Depinde insa de norocul fiecaruia, cum poti sa stii daca al tau copil se va indragosti de un alt copil la fel de bine crescut sau dimpotriva de un inconstient?

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

scrisesem niste chestii in urma, chiar si o gluma mai sinistra, de fapt amara...
Daca nu voi stii de cine se va indragosti fata mea, inseamna ca eu ca mama, ca parinte am fo de 2 lei.
Acum am o fata, poate voi mai fi mama si nu doar de fata. Cred ca parintii ar trebui sa-i invete pe baieti sa respecte fetele, adica nici anturajul anturajului sa nu poata clinti ceea ce a invatat acasa. Una e cand un baiat vorbeste cu o fata de ceva timp, se cunosc, trec impreuna cum s-ar spune la etapa urmatoare...alta e cand fata pt el este un nr si tratata ca atare. Iar la varsta adolescentei...pt ei e mai interesant sa marcheze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

lucialu, da' ce-ai monitorizat vietile acelor tineri.
5 tineri din cati?
eu cred ca poti fii sigur numai de ce ti se intampla, habar n-ai despre viata celorlalte persoane. cu atat mai putin despre debutul vietii lor sexuale. si nici nu ai dovada ca daca nu faceau sport o tuleau din floare-n floare.
(tie era impersonal, nu era vorba de tie = lucieilu)

mai degraba cred ca era vorba de presiunea psihica a antrenorilor, ca am mai cunoscut de-astia prin cantonamente. daca te prindeau afara din front repercusiunile erau atat de nasoale ca stateai in banca ta.

Mergi la inceput