Cine?

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Papusa asta e geniala

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Ba chiar e buna sa o incerce si altii, nu numai adolescentele...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Eu nu imi dau seaman daca glumiti - spre ca DA ...
Poate papusa isi atinge scopul in perioada adolescentei - dar mai incolo ? Ce va determina adolescenta de acum sa isi sichimbe parerea despre maternitate mai tarziu ?

E adevarat ca un bebe creeaza mult discomfort in viata de zi cu zi, dar si balanseaza acest lucru cu cu dragalasenia, cu sentimentul ala ca e mic si dragut si depinde atat de mult de tine, cu aporpierea, atingerea, cu ganguritul, cu ochii care te cauta neincetat, cu zambetul ala care iti taie picioarele ... stiti foarte bine ce spun - chestii pe care o papusa nu le poate copia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Eu nu imi dau seaman daca glumiti - spre ca DA ...
Poate papusa isi atinge scopul in perioada adolescentei - dar mai incolo ? Ce va determina adolescenta de acum sa isi sichimbe parerea despre maternitate mai tarziu ?

E adevarat ca un bebe creeaza mult discomfort in viata de zi cu zi, dar si balanseaza acest lucru cu cu dragalasenia, cu sentimentul ala ca e mic si dragut si depinde atat de mult de tine, cu aporpierea, atingerea, cu ganguritul, cu ochii care te cauta neincetat, cu zambetul ala care iti taie picioarele ... stiti foarte bine ce spun - chestii pe care o papusa nu le poate copia.

Pana la urma genetica si instinctul isi spun cuvantul. Adolescenta va deveni femeie, va avea prietene si cunstinte femei, vor avea si altele copii, plus instinct, plus ceasul biologic, plus norma sociala toate converg catre maternitate. O experienta cu o papusa la 15 ani e uitata pana la 25 ca sa nu mai spun 30, poate 35 in cazul multor mame.

Papusa este pentru constientizare

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Papusa e nitica sperietoare pina cind vine o virsta a maturitatii. In ceva cazuri poate ramine ceva intiparit in memoria adolescentului si nu se lasa "luat(a) de val".

Nu cred in efectivitatea papusii 100% (poate nici 50%) dar e o arma in lupta pentru constientizare.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

am vazut aceste papusi la tv si reactiile tinerilor. Da, probabil e pe post de sperietoare si trezire la realitate dar are si valoare educativa.
Multi tineri trateaza cu superficialitate viata cu toate complicatiile si implicatiile ei si din pacate ajung sa greseasca si sa plateasca pt tot restul vietii.
Noi ca parinti trebuie sa le fim educatori si prieteni, sa-i informam, sa le expunem consecintele anumitor decizii gresite care pot sa le ia si sa le oferim alternative adecvate.

Eu sunt "pro" aceasta metoda si o consider intr-o proportie mare, efectiva.

Decizii, decizii, decizii...toata viata ne confruntam cu ele. Daca nu avem informatiile neccesare,optiunile valabile si ajutorul neccesar nu avem cum sa luam decizii bune.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns escu spune:

Papusa transmite un mesaj negativ. Asa NU. Copil = disconfort.
Eu stiu ca educatia nu se face prin mesaje negative la nici o varsta.
(vezi subiectul cu copilul captiv)

Si eu sper ca glumiti cand o laudati.

Mergi la inceput

unui copil nu trebuie sa-i spui doar ce sa nu faca. treb sa-i explici de ce sa nu faca si sa-i dai optiuni.

unui adolescent daca ii spui ca e mai bine sa nu aibe sex pana in 20+ani ii spui si de ce (consecinte), si ii spui si ce poate sa faca in schimb(sporturi, acumulare de cunostiinte, descoperi pe el insusi si calea care vrea sa o urmeze in viatza, posibilitatea de a avea timp sa-si cunoasca mai bine prietenii etc...etc)
Cand ai sex la o varsta prea tinara, te atasezi emotional prea mult de aceea persoana, deceptiile se agraveaza, timpul iti este limitat, viata este mai limitata.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui escu

Papusa transmite un mesaj negativ. Asa NU. Copil = disconfort.
Eu stiu ca educatia nu se face prin mesaje negative la nici o varsta.
(vezi subiectul cu copilul captiv)

Si eu sper ca glumiti cand o laudati.

Eu nu vad mesajul asa. Toate lucrurile au timpul lor.
Da un copil=discomfort cand, nu ai bani si ti-l cresc parintii, cand treb sa mergi si la liceu, sa inveti, sa doresti viata sociala (prieteni, cluburi, mall-uri), cand nu ai cariera si nici timpul neccesar sa incepi una etc...

Cand deja ai familie,un suport, ai un sot care aduce banii in casa si tu stai cu copilul si te bucuri de el,cand te simtii implinita ca femeie si cand apreciezi si te bucuri de a fi mama e cu totul altceva.
Un adolescent treb sa se bucure de anii adolescentei. Sunt ani super frumosi! De ce sa isi ingreuneze viatza? De ce sa trebuiasca sa devina maturi si cu greutati inainte de vreme?
Prin sex la o virsta frageda si imatura asta fac. Dau ocazia in a-si strica viatza, irosii anii adolescentii, a gresii imatur si sa fie nevoiti sa plateasca greu ori sa nu mai poata repara niciodata greseala.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Nu li se da papusa si gata se trage linie. Nici vorba.
Dupa statul cateva zile cu papusa se discuta pe baza experientei avute.
Se pun intrebari si se primesc lamuriri.

Nu are efecte negative. Dimpotriva, ii face pe adolescenti sa constientizeze ca relatiile sexuale neprotajate pot duce la aparitia unei vieti.
Sunt gata ei sa-si asume responsabilitatea?
Sunt gata ei sa renunte la distractii, discoteca, petreceri, invatatura pentru a=si asuma cresterea unui copil si nopti de nesomn?
Sunt ei gata ca la 16 ani sa renunte la statutull de copil pentru cel de mama?
Sunt gata sa se duca la munca pentru a-si intretine familia?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput