Raspunsuri - Pagina 18
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andries/Andries.jpg)
Andries spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca_a Eu intrebam altceva, si anume cum ramane cu dreptul la imagine si la intimitate? In plus, vorbim atat de primele experiente sexuale, de cat de sensibile sunt fetele, in general, fara sa ne gandim ce ar insemna pentru fetita lui Rufus sa se trezeasca material de studiu pe forumul DC. Chiar daca intentiile tatalui sunt bune, totusi pe ea n-a intrebat-o nimeni daca e de acord sa fie astfel expusa (de altfel, nepermis de mult). Oare, in afara de mine, nimeni nu vede asta??? Bine, de la ancadragoman nici nu aveam alte asteptari... www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see |
Eu NU vad unde vezi expunerea fetei. Cel mult poti sa spui ca se expune Rufus ca si parinte ingrijorat si ne mai expunem noi astia care raspundem la subiect si care de asemenea avem copii ce ar putea sa se identifice. Ca doar Rufus nu s-a apucat sa ne povesteasca ce face copilul sau, ci ce ar trebui sa faca el ca parinte.
Andries
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andries/Andries.jpg)
Andries spune:
Anca daca citesti subiectul vei vedea ca nu s-a pus niciodata in discutie copilul cuiva. Nu denatura topicul.
Andries
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
citat din mesajul lui anca_a Rufus, fetita ta stie ca zilele astea, la Generale, este dezbatut debutul vietii ei sexuale? |
Nu. Nu stie ce scriu eu aici, adica n-am informat-o.
N-am intentionat sa dazbat debutul vietii sexuale a Ioanei (asta ca e cea mai mare), pentru ca nu e singura mea fata si nici n-am pus problema vreunui debut, ma refeream la sex in general. Sexul tinerelor.
De asemenea, consider ca, daca vorbim de expunere, ma expun mai mult pe mine venind in fata unei multimi de femei si punand intrebari care pot parea jenante. Iata insa ca majoritatea ma trateaza ca parinte si nu ca barbat atunci cand vreau amanunte din viata lor.
Daca vorbim de expunerea mea (si, implicit a familiei mele) versus beneficiile pe care le are pentru noi, parintii fertelor noastre, invatatura capatata aici, atunci chiar nu-mi fac probleme. Este absolut imposibil sa ai acces la experienta atator femei, in afara unui astfel de forum. Daca ma gandesc bine, toata viata mea am beneficiat de conoasterea unor astfel de experiente, si nu mi-a fost rau. Iar acum instinctul imi spune ca nu ma pot juca cand vine vorba tocmai de ce am mai de pret.
Dar ai subliniat un lucru destul de corect: un forum este destul de expus, iar informatia oferita (expunerea, cum o numesti tu) trebuie cenzurata. Te rog sa fii sigura ca recitesc intotdeauna ce scriu si modific daca mi se pare ceva aiurea.
In cazul de fata, nu consider ca mi-am expus intr-o masura insultatoare vreun membru al familiei. Si nici raspunsurile primite (unele foarte delicate) nu le tratez ca expuneri indecente, ci ca sfaturi. Adica exact ce am cerut. Si pentru care nu am destule cuvinte sa multumesc.
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
citat din mesajul lui anca_a Eu intrebam altceva, si anume cum ramane cu dreptul la imagine si la intimitate? In plus, vorbim atat de primele experiente sexuale, de cat de sensibile sunt fetele, in general, fara sa ne gandim ce ar insemna pentru fetita lui Rufus sa se trezeasca material de studiu pe forumul DC. Chiar daca intentiile tatalui sunt bune, totusi pe ea n-a intrebat-o nimeni daca e de acord sa fie astfel expusa (de altfel, nepermis de mult). Oare, in afara de mine, nimeni nu vede asta??? Bine, de la ancadragoman nici nu aveam alte asteptari... www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see |
Ma gandesc ca daca tatal ei este deschis si-a crescut si copii in acelasi fel deci nu cred ca fata ar interpreta gestul tatalui altfel decat cum a fost gandit: ca o expresie a grijii si preocuparii.
Parerea mea este ca vrei sa creezi o drama acolo unde nu exista, s-au mai schimbat nitel timpurile de cand sexul/contraceptia erau subiect tabu si erau aratati cu degetul cei care le discutau pe fata.
Cel mult colegii/cunoscutii ficelor lui Rufus daca afla de discutia asta le vor admira pentru ca au un "cool".
Chiar nu inteleg ce te revolta si ce te scandalizeaza, cred ca sunt propriile tale preconceptii care te fac sa vezi o tragedie intr-un subiect pe cat de util pe atat de inofensiv.
![](images/user_woman.png)
aschiutza spune:
- Anca, daca te doare asa mult de cum se simte acel copil, mai bine scrii asa ceva pe PM autorului mesajului si nu incepi aici o disputa, care sa duca la o gramada de justificari si prin asta si la mai multe mesaje personale. Daca ai fii atras atentia pe PM, Rufus ar fii putut sa isi reevalueze mesajele in liniste si eventual sa stearga ceva daca ar fii gasit de urmat sfatul tau.
Discutia e foarte importanta si nu numai Rufus invata ca parinte din aceasta discutie, ci si noi astialalti.
Noi apartinem majoritatea unei generatii cu parinti foarte "inchisi si tacuti" la tema asta. Ai mei parinti "au pitit" carti de domeniu prin casa, dar de discutat cu mine nu au facut-o. Ceea ce mi-a dat o mare nesiguranta, nu in faptele stiitifice ale sexului, ci in partea de moralitate, ce e bine, ce nu. Eu nu as vrea sa repet greseala asta. Stiu ca imi va fii penibil un pic sa discut cu baiatul meu cind va venii timpul,urmare a cresterii mele, si ca il voi baga pe sot la inaintare.
- Acu la treaba de ce sa se fereasca mai mult fetele decit baietii. Din observatiile mele, la adolescenta baietii sunt mult mai teribilisti, se lasa mai mult condusi de instincte, le pasa mai putin de consecinte sau chiar le uita total (mai ales daca au baut si un pic de alcool inainte). Fetele sunt adesea mai prudente si din aceasta cauza merge mai degraba sa sensiblizezi fata decit baiatul (bineinteles nu generalizez!).
aschiutza spune:
Ba Anca, inteleg foarte bine ce te misca. Dar daca discutia publica te-ar deranja asa de mult, ar fii trebuit sa trimiti TU mesaje pe privat , ca cel care propune aici un anumit mod de comportament, si nu sa subliniezi si mai mult anumite lucuri, scotindu-le si mai tare in evidenta.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anca_a/anca_a.jpg)
anca_a spune:
Ok, imi editez mesajele. Iar daca sterge si Rufus partea aia pe care am citat-o, ma declar multumita.
saskia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui anca_a Nu denaturez nimic. In locul fetei lui Rufus m-as simti profund jignita/ranita/dezamagita daca as citi asta despre mine, fara permisiunea mea.
Voi in schimb, din cate vad, probabil ati sari intr-un picior de bucurie ca parintilor le pasa... ![]() www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see |
Haide Domne, ca nu vad nimic grav in ce a scris omul. Adica ce te astepti de la o persoana tanara de 16-17-18 ani, nu asta
![](icon_smile_cool.gif)
Eu zic bravo, bine ca un tata vine aici si pune problema finut, care la urma urmei ne preocupa pe toti.
Pana una alta, ai mei baieti au avut o carte de copii, care arata un bebe, nasterea (aici se trateaza foarte natural si toti copiii stiu pe unde iese bebele, mai ales ca se mai naste inca acasa in procentaj destul de mare), si altele, fara explicatii vulgare, la nivelul lor de intelegere. Deci ai mei stiu foarte bine ce presupune sexul, ca va veni si timpul ala, si vor trebui sa-si asume responsabilitatea lui.