Cine?

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Dar oare de ce fetele ce si-au inceput (sau sunt pe cale sa inceapa) viata sexuala s-ar simti traumatizate la ginecolog? Daca e vreun doctor mai ciudat sau cu comportament nepotrivit, poate. Dar altfel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Eu nu stiu de unde ideea asta ca la prima vizita la ginecolog a unei fete hop hai pe masa!

Eu am fost cu nepotelele mele cam la 2 saptamani dupa ce-si incepusera viata sexuala.
Ginecologul le-a dat sfaturi de ordin general. Nimic nou fata de ceea ce stiau, insa vorbele lui au avut o mai mare greutate si rezonanta.

Apoi despre metode contraceptive si in functie de starea lor de sanatate, varsta, greutate, CM, m-a intrebat pe mine de bolile din familie (gen obezitate, diabet, boli de inima) le-a prescris anticonceptionale sau alte diverse metode contraceptive adecvate varstei lor tinere.
Asa am aflat si eu ca pentru varsta mea exista alt gen de anticonceptionale (sic!)

Le-a intrebat ce RH au si le-a povestit despre RH negativ mentionand ca in cazul in care au RH negativ si fac intrerupere de sarcina exista un vaccin care se face si ajuta ca la urmatoarea sarcina dorita sa nu apara anticorpi anti RH.

Apoi le-a povestit despre riscurile intreruperii de sarcina si manifestarile diferitelor BTS.

Fetele nu au dorit si control si au plecat de acolo usurate si satisfacute.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Exact asa decurge primul control la ginecolog!

Am stat azi mult si m-am gindit ce au scpus Accept si Sabina,si am realizat apoi ca de fapt ele asociaza prima vizita la ginecolog cu consultul ginecologic!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

As mai adauga ca daca tinara nu se simte pregatita sa mearga la ginecolog,inseamna ca nu e pregatita nici sa-si inceapa viatza sexuala!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crystall spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

(...)
Eu sunt mai obsedata in ceea ce priveste aventurile de o noapte, nu as putea in veci pt. ca stiu cat de usor se "prind" anumite boli incurabile sau curabile dar neplacute, asa ca nici de sarutat intr-o seara nu se pune problema daca nu cunosc persoana.

In princpiu sunt oarecum de acord cu tine.
Dar a 2-a zi te poti saruta cu acea persoana?...cum iti dai seama ca este "mai in regula" decat cu o seara in urma?....il pui sa-si faca analizele, sau cum?- si, cati oare nu o iau la goana daca le ceri asta??! cred ca 99,99%....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Rufus, nu poti prevedea tot ce se va intampla in viata lor si nici nu poti sa te gandesti la toate.
Daca ele sunt prevenite e OK.

Pe la 14 ani mama ne-a luat deoparte si ne-a spus asa: "Sunteti fetele mele, eu stiu cum v-am crescut si ce educatie v-am dat. Am mare incredere in voi ca veti lua decizii corecte. Pentru ca de aici inainte veti avea o mai mare responsabilitate si sunt sigura ca stiti sa v-o asumati in spiritul educatiei date"

Am sa-ti spun o poveste care nu trebuie sa te inspaimante ci doar sa te poata pune in garda.

Una dintre nepoatele mele a cunoscut la 18 ani iubirea vietii ei. Ceva mai mare decat ea, serios, muncitor, indragostit de ea pana peste cap. Au inceput o relatie serioasa si frumoasa.
Dupa ce am mers cu ea la ginecolog au optat impreuna pentru prezervativ.
Dupa vreo cateva luni considerand amandoi ca prezervativul nu-si are rostul au schimbat cu alte metode contraceptive.
Dupa 2 saptamani ea a facut infectie cu HPV. Infectia data de el. Cine stie de cand o avea el. Oricum dinainte de a o cunoaste pe ea.
A urmat tratamentul, o rana pe col si operatia care s-a soldat cu o mica rezectie de col.
Azi sunt casatoriti, fericiti, au un copil de 1 anisor. Ea nu a putut naste decat prin cezariana.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

As mai adauga ca daca tinara nu se simte pregatita sa mearga la ginecolog,inseamna ca nu e pregatita nici sa-si inceapa viatza sexuala!

Dana

Mie mi se pare ca prea se considera ginecologul un fel de bau-bau care cine stie ce-ti face. Cam la fel e privit si dentistul si poate asta e motivul pentru care multor copii le e frica sa mearga la doctor.

Primul consult evident ca decurge fara sa urce pe masa, decat daca e absolut necesar. In orice caz, odata cu inceperea vietii sexuale ar trebui sa se ia in considerare si frecventarea ginecologului...eu as zice ca e obligatorie, nu optionala.

Totusi nu mi se pare tocmai ok vizita la ginecolog povestita de Viviana, in sensul ca discutia medicului cu pacientul trebuie sa fie confidentiala, sa nu asiste mama, tatal, matusa etc.

Mergi la inceput

Adina,cu sigurantza medicul intreaba daca pacientul este de acord cu prezentza unei tertze persoane!

Dana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Adina,cu sigurantza medicul intreaba daca pacientul este de acord cu prezentza unei tertze persoane!

Dana

Posibil, nu stiu exact. Sau poate ca sunt obligati parintii sa fie prezenti la consult?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

A_Iulia, eu nu am asistat la toata discutia. La povestile/intrebarile intime nu am fost prezenta. La un moment dat am fost chemata inauntru cu acordul fetelor.

Si nu, nici fetele nu au fost impreuna. Sunt 2 povesti ce au avut loc la distanta de cateva luni.

vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna
- ca prima vizita la ginecolog (cu masa ginecologica cu tot, n-am auzit sa se tenteze recoltarea probei respective in alte pozitii) ar trebui facuta in primul an. cu repetare anuala cel putin 3 ani, dupa care te poti relaxa nitel (da' nu prea mult).

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

Ce inseamna sa te relaxezi? Eu n-am auzit pina acum, la ginecolog se merge la control anual. La mine suna acasa sau trimite scrisoare cind se face timpul. Ca si dentistul

Mergi la inceput