Raspunsuri - Pagina 10
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/accept92/accept92.jpg)
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus Nu stiu cum se ajunge la astfel de cazuri...cum sa ramai insarcinata cu unul care nu vrea, nu stie daca vrea sau nu-i pasa sa fie tata? Oare tinerele astea nu gandesc? Sau ce gandesc? Gresesc? Nu le pasa? De ce o fac? Ca n-au avut parinti alaturi? Puteau face altfel, puteau preveni, sau la 20 de ani (plus-minus) nu este decat bafta chioara? |
Stai putin, sunt doua situatii foarte distincte. Sarcina nedorita e foarte usor de explicat insa cum unele fete/femei doresc sa devina si mame in urma unui accident e cu totul alta poveste, niciodata usor de explicat, niciodata aceeasi. Cand sunt foarte tinere nu dorinta de a fi mame le impinge la actiunile ulterioare ci programarea parentala, dorinta de a repara ceva, de a reedita un scenariu. Cand sunt destul de mature sa inteleaga ce inseamna un copil si si-l doresc cu adevarat e alta poveste, si tot asa...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cristoiu/cristoiu.jpg)
cristoiu spune:
citat din mesajul lui accept92 Dar in etapa tranzitorie de la faza de fetita la cea de femeie vizita la ginecolog pentru mai mult decat o discutie poate fii o trauma. Pentru discutii despre BTS si contraceptie exista cabinetele de planificare familiala si alte cai de informare. Trebuie sa treci prin niste faze ale sexualitatii si sa ajungi la o anumita maturitate emotionala ca sa te simti confortabil la o vizita la ginecolog si la un control clinic. Perioada asta de tranzitie e ca mersul pe sarma, fetele sunt delicate cand vine vorba de sexualitatea lor, mersul la ginecolog e mai rau decat a zgaltai sarma de la ambele capete. Chisturi si alte probleme se diagnosticheaza la ecografie. Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh |
Mie mi se par nepotrivite cabinetele astea, tocmai pentru ca am trecut printr-unul si stiu cum a fost. Poate s-au schimbat, dar ma indoiesc. In Germania nici nu stiu daca exista. In Canada, iar n-am auzit de ele. Daca ai nevoie de pilule, la ginecolog te duci, punct. Si cred ca ginecologul trebuie sa construiasca o punte cu pacientul, o relatie de incredere. Ca si dentistul, ginecologul trebuie ales atent. Eu am schimbat citiva. Ultima doctorita a fost groaznica, lipsita de intelegere si compasiune, nu imi venea sa ii pun nici o intrebare banala. Ginecologul pe care il am acum este un deliciu. N-as fi crezut niciodata ca voi ajunge sa spun asta, dar ma duc cu mare placere la el, ma simt foarte in largul meu, glumim, povestim si pe linga asta un mic control rapid. Ma binedispune pe toata ziua intilnirea cu el. Si e barbat si mai e si mosulica.
Revin la tema. Cum la dentist nu te duci direct sa iti puna o plomba, ba chiar la prima vizita nici nu deschizi gura, doar te asezi pe scaun, te plimba in sus si in jos, iti arata diverse si fac glume cu tine (vorbesc de vizita aia la 1 an sau 2 ani), nici la ginecolog nu te urci direct pe masa de la prima vizita, cind esti inca fetita spre femeie.
Acum chiar sunt curioasa, il voi intreba pe doctorul meu cum si ce face el cu fetitele la prima vizita.
accept92 spune:
citat din mesajul lui b.nica Ma surprind postarile voastre aici.Majoritatea sunt la persoana intaia. Caldura sa fie de vina? |
Vad ca desi acest subiect iti depaseste limitele pudorii personale nu te poti dezlipi de el. In cazul tau ce sa fie oare?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
citat din mesajul lui accept92 ... insa cum unele fete/femei doresc sa devina si mame in urma unui accident e cu totul alta poveste, niciodata usor de explicat, niciodata aceeasi. |
Stiu, si nu ma gandeam sa abordez povestea de dupa
Ci cea dinainte de "accident".
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corap/corap.jpg)
corap spune:
? Adica voi n-aveti acasa in baie cutia cu prezervative din care-si ia fiecare dupa nevoi?
(adica de-asta aveau pana si ai mei in vremea adolescentei mele, acu' 100 de ani, cand pudibonderia era in floare)
Dupa parerea mea, cutia cu maruntis si aia cu prezervative n-ar trebui sa lipseasca din nicio casa.
_
!!!
ce poti spune pe forum fara sa fii avertizat:
"Atentie, caine rau!
sau
Atentie, catea rea!" - capcaunul ref. la avatarul userului accept (deci ne putem lega linistiti de avataruri, nu pare a fi o problema)
"Nush cum dreq nu vi se pare penibil sa propovaduiti atat iubirea si intelegerea fata de copil in timp ce fluturati leuca si practicati datul la gioale. Parca sunteti niste hipiote imbracate in Rambo! " (androix) (deci jignirile adresate mai multor persoane sunt acceptabile, numai cand sunt adresate unuia singur sunt de cartonas)
!!!
accept92 spune:
citat din mesajul lui Rufus Si atunci...e corect sa-i sugerez (ma rog, Tora mai bine...) sa aiba un prezervativ in geanta? Asa, mai la indemana...sau e aiurea? |
E aiurea, intruziv si insinuator. Dati dovada de maturitate si lasati fata sa aleaga singura cum se va proteja. Daca a inteles (si asta trebuie sa speri) ca trebuie sa foloseasca un prezervativ isi va trimite iubitul excitat la farmacie, daca nu...va face sex neprotejat cu prezervativul pe noptiera. E al dracului de greu, multe spaime, dar nu poti controla totul ca parinte.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adc/adc.jpg)
adc spune:
Rufus, eu imi voi spune parerea punandu-ma cumva in pozitia ta, de tata de fete. Si eu sunt mama de fata (desi inca micuta), adolescenta si indragostita am fost si mi amintesc perfect ce am gandit atunci. Acum imi dau seama ca desi eram responsabila, aveam mari scapari.
Iar raspunsul meu la intrebare e ca fetele ar trebui, petnru binele lor, sa-si asume responsabilitatea protectiei. Nu am avut multe relatii si nici nu eram chiar un copil la prima experienta sexuala, dar cu toate ca partenerii mei erau bine intentionati, delicati, iar relatiile nu au fost de o noapte, tare isi mai doreau sa sarim peste protectie! Mai ales cand o ocazie venea pe neasteptate, nu eram pe anticonceptionale, iar prezervativul era singura varianta, deloc pe plac. Incercari de genul "o sa vezi ca si tie ti-e mai bine fara", "nu se intampla nimic daca esti imediat dupa ciclu (etc, etc)", "hai totusi sa incepem fara si il punem dupa", "hai sa nu-l mai punem si ma retrag la timp", si altele. Si da, luata de val de cateva ori am cedat, norocul a fost de partea mea, din toate punctele de vedere.Cand colega mea de camera (eram deja la facultate) a ramas insarcinata desi sustinea ca "n-a riscat deloc" am tras o spaima de zile mari. Norocul ei ca era deja dupa revolutie si existau cabinetele medicale. Recunosc ca in naivitatea mea singura problema era cum fac rost de bani si ca as muri de frica interventiei.
Si inca ceva, fara sa fi discutat cu mama mea despre asta (mentalitate complet depasita, nu concepea relatii sexuale inainte de casatorie), am avut totusi acces la absolut toate informatiile legate de contraceptie datorita antrenoarei noastre (faceam sport de performanta), o femeie atat de deschisa la minte cum rar am mai intalnit.
La inceputul topicului cineva povestea cum parintii i-au explicat totul sustinand ca daca esti responsabil dragostea e frumoasa! Mi se pare ideal, pe vremea mea era inacceptabil asa ceva, si nu inteleg in ruptul capului de ce. Si nu e vorba doar ai mei, ci de o intreaga generatie (cu cateva exceptii). Cu durere recunosc ca nu am reusit sa comunic cu parintii mei asa cum mi-as fi dorit, in nici o directie.
Ceea ce nu e cazul tau, Rufus, sunteti niste parinti responsabili, iar fetele sunt inteligente si cu siguranta vor sti la momentul respectiv sa traiasca clipa fara sa riste. Ei da, nu strica sa li se reaminteasca din cand in cand faptul ca fie ca e vorba de sex, de traversatul strazii sau de felul in care iti traiesti viata, e mai sigur sa iei responsabilitatile asupra ta, atunci cand e vorba de siguranta persoanei tale. Am I wrong?
accept92 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Stiu, si nu ma gandeam sa abordez povestea de dupa Ci cea dinainte de "accident". |
Cel mai posibil un scenariu asemanator, o fata crescuta de o mama singura si un tata dezinteresat. Restul sunt amanunte...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lia/Lia.jpg)
Lia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Si atunci...e corect sa-i sugerez (ma rog, Tora mai bine...) sa aiba un prezervativ in geanta? Asa, mai la indemana...sau e aiurea? Rufus, Tora si iadele ![]() "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Rufus,presupun ca-n principiu stii "cum stati"...adica daca are prieten,cat interes manifesta in directia asta,daca si-a inceput viata sexuala sau nu...toate astea sunt aspecte foarte importante pe care tu si Tora trebuie sa le cunoasteti,in functie de ele propunerea cu prezervativul poate aduce o relaxare a relatiei voastre si un plus de incredere pe care i-o acordati fetei,sau poate fi perceputa in mod neplacut...cred ca daca exista motivatie pentru un prezervativ in geanta,e bine sa-l aiba,daca nu,nu...
![](icon_smile.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lucialu/lucialu.jpg)
lucialu spune:
noi suntem in faza mergem sau nu mergem la cresa?
dar legat de subiect, pe langa discutiile de acasa care clar tre sa aive loc, acum sunt emisiunile alea cu mama adolescenta pe MTV si in plus filme cu fete patite, devenite mame in timpul liceului. Mai era un film bun pe hallmark(diva) cu niste fete care cedau unor baieti datorita presiunii anturajului. Ca sa fie acceptate in grup. Se discuta problema bolilor cu transmitere sexala chiar si in cazul unui sex oral, compromis ales de virgine. Si a mai fost un film bun care trata problema pedofililor internauti. Deja informatia tine pasul cu timpurile zic eu si circula repede datorita mijloacelor de acum. Dar dc as fi parinte de baiat, categoric as avea grija sa-i insuflu un respect adevarat pt sexul opus. La chestia asta lasa mult si multi de dorit. Insa in doctori nu mi-as pune nu sh ce baza, sincer.
Ideal ar fi sa se pazeasca fiecare pt el, dc vrea sa fie sanatos si sa nu devina parinte fara voie. Dar asta depinde de maturitatea fiecaruia si de cat discuta parintii acasa.
Ma seaca discutiile astea ale celor din jur, chiar si pe forum am vazut undeva: dar chiar nimeni nu te-a vrut de ai ramas virgina pana la varsta aia? fara sa se puna problema ca poate persoana a ales sa fie asa pana atunci. Inclusiv Mircica Badea spunea ca e nasol cu virginele, ca nu e de bagat la de-astea de parca ar avea ciuma
, din pacate este formator de opinie
Si mai e si porcaria cu "e nasol cu prezervativ", "nu simti", blabla, din pacate raspandita