Hernie ombilicala sau nu ?!
fetita mea in varsta de 6 saptamani are o excrescenta in buric, o mica bucata de tesut de culoare rosie din care curge sange uneori si o secretie galbuie urat mirositoare. buricul nu este umflat arata normal cu exceptia acestei mici excrescente. am fost cu ea la medicul de familie care mi-a recomandat sa ii dau cu baneocin pudra pe buric si sa ii pun peste buric un pansament/plasture impreuna cu o moneda/nasture pentru a se retrage chestia respectiva insa dupa 1 saptamana nu se observa nici o imbunatatire. incerc sa atasez niste poze cu buricul micutei si astept opinii/sfaturi etc. :)
http://piccollo.sunphoto.ro/Hernie_ombilicala_sau_nu
Raspunsuri
zmotocel spune:
in primul rand felicitari!
asa.... ceea ce descri tu nu este o hernie ombilicala, ci un granulom ombilical (niste testut de granulatie ce apare la unii bebelusi in locul de unde cade cordonul omilical). nu este nimic rau, asa ca nu te speria.
ce poti face este sa speli zona cu apa si sapun si apoi sa o usuci bine. poti folosi betisoare de ureche sa cureti si usuci in buric. apoi poti lua de la farmacie niste albastru de metil pe care sa-l palici in buric cu un betisor de ureche (foarte putin, si ai grija ca pateaza pielea, asa ca nu aplica pe o zona prea mare, daca ai aplicat pe langa nu-i mare bai... va fi putin albastra pt vreo saptamana :) ). albastrul de metil este dezinfectant, dar ideea este ca si usuca tesutul respectiv. poti da si cu baneocin pudra daca vrei.
poti face asta timp de o saptamana seara dupa baita. in timpul zilei poti pune o compresa ca sa protejezi hainutele de albastru, dar nu este nevoie de pansament... iar de faza cu nasturele/ banutul.... ma abtin de la comentarii... iar pe tine te sfatueisc sa renunti.
daca dupa o saptamana nu vezi rezultate, mergi cu ea la chirugie. varianta aplicata de ei este cu nitrat de argint (pur si simplu arde/usuca locul respectiv - nu este dureroasa).
cel mai important este sa pastrazi zona curata si uscata tot timpul
zmotocel spune:
acum am vazut si pozele....
mda, pare sa fie un granulom.
are si o mica hernie, dar la cat de mica pare sa fie nu cred ca va necesita niciun tratament (de obicei dispar fara niciun tratament pana pe la 2 ani).
singurul "tratament" posibil pana atunci ar fi aplicare unui leucoplast (nu incerca acasa!!!! exista o anumita metoda de a-l pune, necesita 2 persoane ... si daca nu-l pui corect, degeaba il pui). la chirugie iti pot arata cum se face