dinti cariati
Raspunsuri - Pagina 2
terishka spune:
Dar de ce nu ii explici pur si simplu cu blandete copilului ce se intampla dintisorilor ei de la biberon? E destul de mare, poate intelege. Si probabil stie ca e ceva in neregula cu dintii ei deja, daca tot te-ai uitat tu la ei sau ai mai vorbit cu ea despre asta.
Chiar daca ziua o faci sa inteleaga probabil noaptea, fiind adormita si obisnuinta indelungata, nu o sa reusesti sa rezonezi cu ea la fel de usor, dar totusi eu zic ca va fi mai bine, copilul va sti ca e un motiv pentru ce se intampla.
nastasie spune:
andries are dreptate.e crunt cand vezi cum il doare si nu poti sa-i dai decat nurofen.si vad ca e aceeasi problema e si la voi.statul cu biberonul si noaptea.eu i le-am luat efectiv si i le-am aruncat.trebuia sa fac mai demult asta.mie nu a avut cine sa-mi zica, dar tu....nu mai amana.o sa va chinuiti mult timp de acum incolo.si nu va putea manca multe ca-s tari si nu are cum sa muste.noi am avut noroc de o super doctora, nu de copii dar l-a luat pe fi-miu cu incetul.mare succes am avut cu ea.ne-a salvat de multe ori.
parerea mea e sa scapi de bibe.va plange 1-2 zile si va trece.trateaza ce e de tratat sa nu avanseze.
r_ocsy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui clarmai Desi dr zice sa nu ma ingrijorez ,mi-e nu-mi place cum arata,afectati sunt doar dintii din fatza sus.Ea are 3 ani ,pot face ceva? Dulciuri nu mananca exagerat,dupa masa o gustare dulce si daca mai pofteste ceva la un copil in parc sau in alta parte,in rest nu prea,fructe mananca,lapte bea,ciorba mananca doar cu usturoi si smantana.Dar e ok pt ea,nu exagereaza cu dulciurile.Voi ce credeti? |
Fluor tablete, trebuie prescrise de medic, se administreaza in functie de kg si se iau in fiecare zi.
R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
clarmai spune:
Multumesc mult de raspunsuri oricum sunt foarte hotarata nu ii mai dau biberonul deloc si gata,cu fortza o sa planga doua trei zile dar asta e.Chiar daca sunt compromisi dintisorii din fatza poate putem sa mai salvam ceva.
clarmai spune:
Fetelor sunt socata i-am aruncat toate biberoanele din casa tetinele,capacele,tot.Si stupoare azi-noapte nu a plans ,nu s-a jelit,nimic,a baut din sticla ,s-a trezit de vreo doua trei ori si a cerut teciul,i-am zis ca e la cateii mici din fatza blocului si a inteles,a baut din sticla ,mi-a dat sticla sa o pun la loc si a dormit si acum doarme si e 9 30.Imi pare rau ca nu mi-a venit ideea cu cateii mici mai devreme.Acum zice tot timpul"kirina a crescut,e mare,teciul la cateii mit",adik ca ea e mare acum beau cateii mici din biberon.Sunt foarte bucuroasa ca a trecut asa usor.Va multumesc
Adriana_78 spune:
Clarmai, felicitari!
Si eu vroiam sa te sfatuiesc sa renuntati la bibe de noapte.
E greu 1 zi, doua, poate 9, dar apoi gata.
Si ea e mai maricia, a inteles, ma bucur ca asa repede ati rezolvat.
Dintii predispusi la carii sunt parte si mostenire genetica. Voi in fam nu aveti probleme?
Trebuie tratati din timp sa nu se agraveze.
Succes!
clarmai spune:
Dintii predispusi la carii sunt parte si mostenire genetica. Voi in fam nu aveti probleme?
Trebuie tratati din timp sa nu se agraveze.
Succes!
Culmea eu am avut biberon pana la 5 ani,am fost o exceptie,si toata viata am avut dintii perfecti si drepti si fara carii,abia dupa ce am nascut am facut ceva carii si cat am fost gravida.
Tasu deasemenea are dintii buni,are niste carii pe ici pe colo,dar in mare sunt ok.
Oricum nu-mi vine sa cred ca a renuntat la biberon atat de usor.Azi am fost sa vizitam puii de catel sa vedem daca au mai crescut,ca de au primit biberon din care sa pape lapte,a fost foarte bucuroasa.