Fluturasi de Martie Aprilie 2011 (32)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viss spune:

-multumesc strumph.da, ma schimba noua coafura, n-am mai avut parul asa scurt de 7 ani. ce e interesant e ca-mi place asa, desi inainte nu ma impacam cu ideea fara plete, dar acum mi se pare sic,si comod.desi e cam greu de prins-avantajul parului lung, si tine de cald vara.dar pana la urma am reusit sa gasesc o clama care sa-l prinda
- referitor la ce ziceai cu rochitele, eu nu o pot imbraca pe asta mica in ele, ptr ca e prea cald.poate mai spre sept.incolo..in casa ii tin doar in pampersi, seara le pun body-uri la culcare.

Dupa 3 ani de asteptari - cu ajutorul lui D-zeu, al doctorilor, si al prietenilor care ne-au sustinut intens -
http://s1124.photobucket.com/albums/l570/viss2/
- mami de 2 frumuseti: - SONIA IOANA si SERGIU IONUT - 9 martie 2011 :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisucmic spune:

Strumphi drag, da Petru doarme cam de-o luna toata noaptea de la 22.30 la 6-7 dimineata (ora de trezire variaza dar intre aceste limite). Si eu multumesc zilnic lui Doamne Doamne ca e asa un copil cuminte si dulce! Azi a dormit deja de 2 ori in patutul mare, dar de fiecare data s-a trezit dupa jumatate de ora ca piscat de fundulet , el de obicei dormea si 2 ore in scoicuta (oricum am dormit si eu jumatate de ora si ma simt ca noua, ca totusi din cauza caldurii seara sunt cam obo). Nu-i nimic, acum i-am administrat si o portie de scoicuta ca era totusi chiaun de somn, dar voi persista cu patutul lui si sper sa reusim din ce in ce mai bine.
Mai trebuie sa cumpar o ladita de jucarii in camera lui, am tot bantuit prin magazine sa ne decidem de care, am decis sa luam tot din gama mobilei de la IKEA, dar duminica nu era pe stoc ... Asa ca mai dureaza 2 sapt pana vine, ca sa eliberam defintiv patutul de jucarii.
Apropo de care, voi cum faceti, unde se joaca puii peste zi ca sa diferentieze patutul de locul de joaca?

Maine pe canicula asta maxima ce se anunta, am de gand sa merg la mall cu mama si Petru, sa ne rasfatam la racoare cu inghetate si cumparaturi!

Pupaturi

Pisuc Mic

Ce minune de la Dumnezeu! Mami de dragalas Petru Constantin (02.04.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AllyLaur spune:

Am facut un nou album care nu il las prea mult...stiti motivul!
Lavinia, foarte pe faza ai fost !

Ally , Mami fericita de bebe Eduard Andrei !!! (02.04.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scrish spune:

shtrumph

pisuc eu pe luca extrem de rar il culc in timpul zilei in patutul din camera lui. in timpul zilei 98% din timp sta cu mine in living inconjurat de zgomotele normale ale zilei:televizor, telefoane care suna, prieteni care vin in vizita etc nu l-am menajat deloc si cred ca a fost bine, adoarme fara probleme in zgomot. obisnuiesc sa il tin ori in leagan (care e un fel de scoica mai mult mai mare, nu la fel de stransa si rigida) ori pe un cub de piele de la canapea unde am pus si centrul de activitati. deci in 2 locuri mari si late. in schimb cand vine noaptea (dupa baita si ultima masa) il duc la el in patut unde are doar 2 jucarii atarnate, si alea mai mult pentru placerea mea vizuala pt k inca nu le foloseste. din cauza asta cred ca a asociat de la inceput patutul din camera lui cu somnul de noapte, acolo nu se intampla nimic interesant...(deocamdata)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumphitza spune:

Me again ca ploua afara si nu am mai putut iesi sa cumpar oua si smantana o las pe maine, ca ploaia asta ma scoate din minti ploua juma de ora, o ora apoi soare apoi iar ploaie, nici nu stii ce sa faci

Ally , l-am admirat pe Edy , mai mai da ce a crescut si ce frumos e , pe zi ce trece mai frumos am lasat niste comentarii pe la unele poze, numa la una cred ca m-am semnat dar cred ca o sa imi recunosti stilul caracteristic

Pisuc, spor la shoopping maine si la papat inghetata daca e soare maine am sa ma duc si eu la o inghetata ca tot s-a deschis o gelaterie la 5 min de casa mea, e franciza la gelateria aia care are inghetata buna de mergeam eu pana in vestul Londrei sa mananc, acum yuppiii e pe deal aicilea, la 5 min cu autobuzul cred ca rau au mai facut ca si-au deschis magazin asa aproape de casa mea, am ce ma duce mereu pe acolo ori imi gasesc treaba prin zona numa sa-mi iasa in cale gelateria si sa mananc o inghetata bunaaaa Si la mine e problema cu jucariile, eu pe timpul zilei o tin pe pat aici in camera ei si ma joc cu ea , mai trage un pui de nani ... mai in living , mai la plimbare ... am si carusel la patut si o mai pun si acolo destul de mult pe timpul zilei, are ceva daca il las acolo ? pana acum nu aq fcut figuri, deh nici nu are mult de cand doarme singurica la ea in patut noaptea, mai am de asteptat reactii nu? sa nu zic hop pana nu sar gardu, asa-i?

xeo, cand alaptam fata mi-am adus aminte ca voiam sa iti raspund la intrebarea ta de acum vreo 2 zile in urma si am uitat, eh ce sa ii faci, neuronii-s in vacanta, la plaja, la mare, la soare .... ca stapana nu serveste de astea deci sa iti spun ca parintii mei sunt din Botosani si noi o sa avem cununia si botezul undeva la o pensiune pe langa Gura Humorului vreau si eu sa il duc pe nick pe la cheile bicazului si lacul rosu tu in ce perd o sa fii in zona aia ? tare mi-au placut pozicile , pescarusul e prezent vad... dar si Luca sta antena imi place tricoul cu strumfu... prietenii stiu de ce

_
Happy Mummy of Sophia Nicole (02.04.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisucmic

Apropo de care, voi cum faceti, unde se joaca puii peste zi ca sa diferentieze patutul de locul de joaca?

Draga pisucmic, eu pe pitica mea am pus-o in patutul ei sa doarma peste zi inca de cand era tare mititica - noaptea in el doarme inca din prima saptamana de viata - si chiar daca nu prea aveam succes initial (se trezea in primele 5-10 minute dupa ce o transferam din bratele mele in pat), am perseverat si acum deja stie cand e ora de somnic ca o pun in patut la ea, ii dau suzetica si o mangai pe cap pana adoarme si doarme si cate 3 ore la ea in patut

Se mai si joaca peste zi in patut ca acolo are caruselul si alte cateva jucarii preferate de plus atarnate, dar nu prea adora ea patutul ca loc de joaca, il asociaza mai mult cu locul de somn (de multe ori o pun ziua in patut din motive de siguranta cand am cate ceva de facut prin casa si nu o pot supraveghea ca sa o las singura pe patul mare sau in leganel/scoica/portbebe).

In rest locuri de joaca sint saltelutele de activitati, leganelul, dar cel mai mult ii place in patul mare sa vorbim si sa chiuim amandoua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca05 spune:

Bine v-am gasit!
Ne-am intors de la bulgari. A fost foarte frumos. Nu am bagat-o pe Dariuta in apa pt ca era foarte rece. Nici eu nu o suportam. Multumesc pt sfaturi.

Astazi am fost la baby gym (la kinetobebe.ro). Timp de 40 min ne-am jucat cu manutele si piciorusele, am stat pe burtica, am invatat sa ne rostogolim, am cantat, intr-un grup de 5 bebelusi + mame. Partea cea mai grea pt mine a fost sa cant "Itsy bitsy spider" (nu inteleg de ce nu aveau in repertoriu si cantece romanesti), in cor impreuna cu celelalte mamici. Pana acum nu am mai cantat si "maimutarit" in public, dar presupun ca asta face parte din meseria de mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scrish spune:

irinuca suna foarte bine activitatea cu bebe poti sa imi dai si mie mai multe detalii pls? ca vad ca pe site nu au foarte multe info...

Mergi la inceput

cris, eu am primit pe mail o oferta de la groupon (site de reduceri). si asa am aflat de baby gym. am dat 70 ron/10 sedinte de 40 min. pretul intreg era 140ron. se poate inscrie oricine, oricand. sedintele sunt martea si joia de la ora 12.
se lucreaza cu grupe de cate 5 bebelusi (plus mamele) si o doamna kinetoterapeut.
bebelusii sunt pusi pe o saltea cu mamele langa ei. fiecare mama lucreaza cu bebelusul ei, dupa indicatiile instructorului. am inceput cu un cantecel (ceva "buna dimineata, bine v-am gasit, tralala...") si in timp ce cantam ne jucam cu manutele bebelusului.
apoi am facut masaj la picioruse, manute. le-am intins, le-am flexat, le-am rotit etc.
apoi am facut masaj la burtica (acela in sensul acelor de ceasornic).
am pus-o pe burtica, ajutand-o sa se tarasca (mai mult o taram eu, ca ea e prea mica)
am invatat cum sa rostogolim bebelusul. (manuta din partea pe care vrem sa se rostogoleasca se ridica sus. piciorul opus se flexeaza si se ajuta bebelusul sa se rostogoleasca de pe spate pe burtica)
a pus-o pe o minge mare de gimnastica si a rostogolit-o, a masat-o etc.
am mai cantat niste cantecele in timp ce ne jucam cu manutele bebelului.
am mai cantat un cantecel foarte lent la inceput (gen "nani, nani") si apoi brusc se schimba tonalitatea si ridicam copilul sus. incerca sa vada daca bebelusii se sperie. niciun bebelus nu s-a speriat, chiar erau foarte veseli cand erau ridicati brusc.
mi-a lasat o impresie buna, dar nu cred ca voi continua dupa aceste 10 sedinte. sunt niste exercitii simple pe care le vom face acasa singure.

Mergi la inceput

Am uitat sa va spun ca la baby gym am dus-o pe Daria in sling. Cand m-a vazut doamna kinetoterapeut mi-a spus ca ea nu e de acord cu genul asta de portbebe, ca nu sta spatele drept. si imi recomanda sa nu-l mai folosesc
apoi am fost la medicul pediatru si o tineam tot in sling sa mai cer o parere. mi-a spus ca nu sta foarte bine, dar daca vreau sa-l folosesc, sa nu-l folosesc pe perioade lungi de timp. deja ma enervez. mai sunt multe pareri??!!
unii spun ca-i cel mai bine, altii ca nu... offf

dar de faptul ca pediatra mi-a spus ca deja pot incepe diversificarea cu suc de mere, apoi si morcov, ce parere aveti?

Mergi la inceput