Pepenasi de iulie-august 2008 (210)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Biri, felicitari pentru bb3 !! Ce se inmultesc fratiorii si surioarele de pepenasi!! Sa ai parte de o sarcina usoara si bebe sanatos!

Mona, foarte frumos ce ai scris despre Cris...Imi place ca, din ceea ce zici tu, eun baiat foarte practic si inteligent.

Ana, insanatosire grabnica lui Matei!!

Mihaita azi e acasa.. tuseste si in curge nasucul..sa vedem cat il tine...
Si eu am observat la Mihaita in ultime vreme , o sensibilitate crescuta , plange din orice . Credeam ca e din cauza lui Mateias , ca se simte exclus sau din cauza ca e gelos si incearca cumva sa ne atraga atentia . Chiar incepusem sa ma simt vinovata, intr-o oarecare masura ...
Mihaita e demult obsedat de tati ( de cand am ramas insarcinata cu Mateias si nu am mai putut sa il ridic si doar D il ridica , il lua si il punea in patut ) ..acu observ si la Mateias acelasi lucru . SI e logic, avand in vedere ca pe tati il vad o ora dim si inca 2 - 3 ore seara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

Mai, ma tot gindeam cine e m si m, noroc ca ai scris numele copiilor de m-am prins si eu Eu nu stiu povestea, ce detectivi, pentru forum? Ce vrea lumea sa afle, Doamne fereste? Ca doar oricum, aici zici doar chestii legate de casa, copii, boli, mincare, etc.
Mai, cum se impaca la tine M & M cind sint impreuna?
Fetele cu doi copii, voi cum gestionati copiii astia? Ca la noi, de cind e Victor mobil, iese mereu cu scandal. Vrea peste puzzle-ul lui Mara, la creioanele sau culorile ei si tot asa. Eu incerc sa ii distrag atentia, dar nu functioneaza multa vreme.

danangie, tu cum te descurci cu 3 copilasi mici si la diferenta mica? Mie mi se pare ca esti chiar eroina, eu citeodata sint zombie cu astia doi mici ai mei, mai ales dupa vreo noapte nedormita.

mona, ce mai trece timpul, nu-i asa? Deja iti scrie mama ...

biri, ce mi-ai facut!!!! Ghici unde am fost simbata, la FAO Schwarz, s-a indopat Mara cu bomboane pe acolo, a vrut toate papusile, cartile, jucariile, fu greu. Am plecat la 5 dupa-masa de acolo

ana, ce imi place cind povestesti de puiutii tai.
Vroiam sa iti spun, ca am citit povestea cu nepotul tau, nepotul meu e o chestie similara, poate nu chiar ca la voi, dar oricum. Nu maninca. Are la 7 ani doar 16 kg, se chinuie sora-mea sa ii dea la o masa 3 bucatele de pui, legumele nu vrea sa le vada, eventual niste cartofi si, eventual, dulciuri. Si sta cu mincarea in gura, sa nu o inghita, imi povestea sora-mea ca intr-o seara, cind l-a dus la spalat pe dinti, inca mai avea in gura bucatile de pui pe care nu le inghitise de la cina. TIne mincarea in gura cu orele, dar nu o maninca.

M&M, sa stii ca si Mara e mai sensibila acuma si trecem printr-o perioada in care vrea sa ii dau eu de mincare, vrea sa stea la mine in brate la masa, nu mai vrea in scaunul ei, vrea sa ii citesc eu povesti la culcare, cred ca din cauza ca ma vede ca ii dedic o gramada de atentie lui Victor. Of, e si ea inca mica si are nevoie de atentie.

Mergi la inceput

Turtu, nu e chiar asa rau..zic eu..Se joaca impreuna cei doi M : se alearga unul pe altul, le-am pus in tarc mingii si stau acolo si o ora si se joaca, mai contruiesc impreuna, se mai uita pe carticele , DAR , caci intot deuna exista un dar , din gresela Mateias mai reuseste sa strice ceva si atunci mihaita se supara si il loveste ... Am vb frumos, i-am explicat , nimic, am tipat, nimic , m-am facut ca nu observ dar nici asa nu a mers. Mateias e si smecher , are un " tipat preventiv ", cum simte uneori ca se apropie Mihaiat cu alte ganduri de el incepe sa tipe...pe mine ma amuza toata situatia asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

azi Matei: il imbratiseaza pe Stefi de abia il inconjoara cu labutele dupa care il intreaba sfios: "ma iubesti Stefan? Ca eu te iubesc!"

Revin, ca m-au gasit!
bre, zici ca leptopul are senzor, cum ma apropiu de el....cum ma repereaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Fetelor multumesc inca odata de urari, sunteti niste dragute

ha-ha Turtu cica ce ti-am facut pai tu crezi ca e treaba simpla asta cu shoppingul?? sa ne vezi pe noi cind scapam intr-un magazin de jucarii ii placam om la om. strategia e de genul: ai voie sa iti alegi o singura jucarie. si asa sunt multumiti tare daca ies de acolo cu 2-3, ca e mai mult decit am negociat initial.
cit despre cum se inteleg, sper sa ai ocazia sa-i vezi pe viu
citeva idei aplicate de mine: chestii care sigur le vor vrea amindoi se iau la dublu fara exceptie si de aceeasi culoare forma dimensiune, si chiar si asa avem situatii cind o vor pe a celuilalt, atit ca le schimbam si sunt fericiti apoi deci creioane carioci plastilina etc
in rest bat apa'n piua cu take turns, share etc. cind nu merge, asta e, ii las sa urle, cind devin contondenti ii separ. oricum Tony uita mai repede si se ia cu altceva. si acum au si interese usor diferite, el cu supermani si masinute si ea cu chestii de fete.
dar e clar ca cu cit ma bag eu mai putin intre ei cu atit se descurca mai bine, ca daca incerc eu sa fac dreptate oricum nici unul nu e multumit in final.
cu Mara incearca sa-i atragi atentia ca ea e mare si ca e un avantaj, ea poate sa faca atitea chestii si el nu, bietul de el...
sper sa te si aud sapt asta.

Ana ce scum e Mateiul vroiam sa-ti zic ca la fel e si Tony dimineata, greu de urnit, desi ii place la gradi, dar are tabieturile lui si nu-l scoti din ele. la noi e avantajul ca sotul meu il duce si el are program flexibil dimineata deci nu-i mare bai, insa eu cred ca asta e o forma de separation anxiety la el, manifestata acasa. poate daca-l scolo un pic mai devreme sa-si ia portia cuvenita de timp alaturi de voi e mai usor?

va pup, pauza s-a dus

Mami de doi mici

"If you believe everything that you read, better not read"

Mergi la inceput

'neatza!

o somnoroasa!

turtu, cu Vlad deja am progresat de cand am reusit sa o conving pe sora mea ca nu-i de gluma si poate fi o chestie "care nu trece de la sine" La el deja era o frica, exact asa se exprima "imi este frica sa nu ma murdaresc" sau "imi este frica ca poate nu-mi place"

Biri, cred ca toti copilasii sunt caposi la cate ceva, mi se pare pe undeva normal, ca eu incerc sa-i bag pe gat ceva ce el nu vrea si asta este reactia... la noi sosetele sunt motiv de harta, dar am noroc cu sotiorul meu cel echilibrat care ma intreaba "daca ti-as indesa eu niste sosete acuma cu forta, musai musai ca mie mi se pare ca ti frig ce mi-ai face???" si renunt....

Ai mei sunt tare liberi asa... cam fac ce le taie capul la capitolul asta cu mancare si imbracare, dar nah, ca sa nu fie totul perfect am eu pasarile pe creier ca iarna este frig si musai sa ne luam haine mai groase si sosete. Vad ca nu rezoneaza de loc cu mine. Stefi in schimb, imi cere singur, el simte frigul ca mine si sotul zice ca din cauza ca nu sa zbatut ca si Matei cand era mai mic. Dar eu imi amintesc ca fix asa facea si el, se lungea pe gresia din bucatarie imediat ce iesea de la dus, sa se racoreasca ...

in ceea ce priveste relatia dintre fratiori, la noi ca la majoritatea e mereu harta pe orice. Au jucarii identice de la care se cearta! INCREDIBIL! Eu atunci am renuntat pur si simplu nu mi-am mai batut capul. Se cearta de dragul certei si gata.
Acum sunt amandoi pasionati de lego. Stefi si-a regasit pasiunea de cand avea 3 -4 ani doar ca acum foloseste piesele cele mici mici de lego. Sunt atat de fericiti cand le aduc cate o cutiuta cu vreo naveta sau masina de lego din maxim 30 piese mici mici. Costa in medie de la 3 la 8 lei (alea de 8 lei sunt chiar mari). Si mesteresc o zi intreaga. Au deja o cutie mare cu toate masinile dezmembrate.
Cearta este si acolo pentru ca vor intodeauna o piesa, aceasi, unica, sau vreun cap de omulet anume. Desi sunt mai multi, se cearta de la unul singur.
Matei aseara inainte sa ne culcam a dezmembrat toata naveta plus omuletul, le-a insirat piesa cu piesa si mi-a zis ca ia pus la culcare . El nu face nu stiu ce chestii complicate, mai mult se joaca sau le dezmembreaza. Stefi ii construieste si el demonteaza .

Fug sa pregatesc micul dejun si sa incerc sa trezesc trupa pe la 7 si 5 minute.

va doresc o zi buna in continuare!

Mergi la inceput

Ana, ce matinala esti !!

Si la noi exista momente de tandrete intre fratiori ..chiar acum ii zice MIhaita lui Mateias ca il iubeste ( ce coincidenta ! ) ...dar nu dureaza prea mult ...sau Mateias ii face lui MIhaita "mai-mai"

Mergi la inceput

mai...nu stiu ce ma apucat cu DC-ul de ceva vreme, zici ca-s dependenta

sa nu va mirati daca brusc dispar ...

stiu, a venit iarna, se intuneca repede, afara nu prea mai iesim, la pozat la fel... nici la munca nu am prea multa agitatie...

vine Craciunul

Mergi la inceput

Neata, eu sint varza dupa o noapte in care V s-a trezit din ora in ora. Nu stiu ce are copilul asta de nu doarme ca oamenii ...
Revin dupa cafeluta

Mergi la inceput

Na bun, am revenit. L-am pus pe V la culcare si pe Mara la desene, mai respir si eu.

biri, la noi fu bine ca Victor e inca legat in carucior, deci am alergat numai dupa Mara si jucarii, acadele si restul. Cind or sa imi alerge amindoi prin magazine, atunci sa vezi distractie.
Hai ca si eu sper sa ne auzim la tel, miine?

ana, ce simpatic a fost Matei, momente din astea te topesc de tot.
Sa stii ca si la noi Mara e foarte calduroasa, de multe ori eu sint in pulover si ea cu taica-sau sint in tricou. Si ei ii place sa stea desculta, dar eu nu mai insist, ca e clar ca avem termometre diferite
Si sa stii ca nici nu e bolnavicioasa, desi umbla prea dezbracata (dupa parerea mea), a facut o singura data otita la intrarea in colectivitate la 7 luni, in rest niste muci inofensivi, o tuse ratacita, eventual o febra de citeva zile, etc, etc, nimic serios.

Pe mine ma distreaza cind mai citesc la alte subiecte de pe forum cum se mai streseaza unele mame cu zeci si sute de siropuri de imunitate, vitamine, etc, etc si nu inteleg ca e normal ca in primii ani copiii sa se imbolnaveasca mai des pina isi formeaza un sistem imunitar.

M&M, Mihaita merge la gradinita? Tu mai esti in contzed de maternitate, cind incepi serviciul?

Mergi la inceput