cum fac ceapa verde in USA?

cum fac ceapa verde in USA? | Autor: msl1

Link direct la acest mesaj

Suna prosteste, stiu dar poate sa imi spuna cineva cum fac ceapa verde sa cresca aici in USA? Ca in Ro nu am avut problema sa nu cresca ceapa...
Deci, am plantat bulbi din aceea mici de ceapa, nu stiu cum se numesc asa faceam si in Ro si iesea o mindrete de ceapa....aici nimic! Imi spusese un american ca majoritatea fructelor si legumelor sint modificate genetic ca sa nu se poata face o recolta noua din ele, de exemplu din bulbi mici de ceapa nu se face o noua ceapa, din simburi de stiu eu ce nu iasa alte plante. Nu am crezut dar se pare ca este adevarat. Nici macar nu au putrezit in pamint bulbii aceea au inceput sa se uste acolo in pamint chiar daca le-am udat din belsug.
A 2 a incercare a fost cu seminte de ceapa verde, nici asa nu a iesit nimic chiar daca am urmat instructiunile de folosire exact.
Deci poate imi spune cineva cum sa fac ca creasca ceapa verde?
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Ceapa e o planta bi-anuala.
O semeni in primul an si se fac bulbi minusculi : in Moldova i se spune arpagic.
In al doilea an se planteaza apragicul si din bulbii minusculi apre ceapa : care ceapa verde e planta aproape gata.

Scrie la fetele care se ocupa de gradinarit, poate iti dau ele explicatii.

(aici in Franta gasessc primavara ceapa verde, iar n Mexic gaseam tot timpul anului).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

procura arpagic din ro

Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)

SHOPPING

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Tot eu : uitam sa-ti spun ca, daca la tine e rece, nu va creste mare lucru. E nevoie de caldura macar 3 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Mergi la o ferma la care se cultiva ceapa si ceri de acolo fie arpagic (bulbii mici), fie ceapa mare. Daca pui ceapa mare in pamant, cred ca face floare si seminte si in anul urmator folosesti semintele acelea, obtii arpagic, iar in anul celalalt ai si ceapa.

Sau dintr-o piata in care vand chiar producatorii, poate ai asa ceva in zona.

Sau de la un magazin de seminte, si din astea trebuie sa fie.

Sau din Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Eu am cumparat in primavara de la Lowe's harpagic in legaturi si mi-am pus in gradina. Am avut ceapa verde toata primavara. Mai aveam si acum daca nu o culca o furtuna la pamint si dupa ce rupi/calci coditele ea lucreaza in pamint. Asa ca acum nu mai am ceapa verde, desi asta as fi vrut mai mult si nu ceapa uscata. Dar a fost un accident, nu am ce face . Nu stiu la vremea asta daca mai gasesti, ca era in sectiunea de gradina cu toate rasadurile de legume &co.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

multumesc de raspunsuri!
la lowes si home depot merg des si de fiecare data intru la sectiunea gradina dar niciodata nu am vazut arpagic aici; de aceea l-am cumparat din magazin de groceries dar se pare ca era pt facut mincare nu pt plantat;
mai incerc cu seminte;
am plantat si seminte de leustean cumparate de aici si nimic nu a iesit; si anii trecuti cumparate din ro si tot nu a iesit nimic; deci nu stiu ce fac gresit?

Mergi la inceput

http://www.google.com/products/catalog?q=onion+sets&hl=en&qscrl=1&nord=1&rlz=1T4ADRA_enUS417US417&prmd=ivns&resnum=2&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&biw=1680&bih=838&ion=1&wrapid=tlif131109721110510&um=1&ie=UTF-8&tbm=shop&cid=11455925982149562435&sa=X&ei=h8ElTo7VBYmesQKC0pz3Cw&ved=0CHwQ8wIwAA#

Sorry de cirnatul lung de link dar vreau doar sa vezi cum arata ceea ce trebuie sa cumperi tu. Eu am gasit in primavara caci atunci e timpul rasadurilor si erau undeva legaturi. In ce stat stai ? Vad ca poti gasi si pe internet de cumparat. Bafta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Multumesc pt link, o sa intreb de produsul respectiv daca il aduce la Lowes; stau in Ca, nu se merita sa cumpar de pe net pt ca costa prea mult shippingul; daca le gasesc undeva de cumparat o sa le iau.

Mergi la inceput

Acu ca ai zis statul am gasit pe un forum de gardening californina ca ei planteaza bulbii de ceapa in Ian, feb uneori chiar si dec daca nu e prea ploios. probabil ca in perioada aia ar trebuii sa cauti/intrebi la Lowe's/Home depot de onion bulbs. Acum e prea tirziu chiar si pentru aici daramite ptr Ca. Macar stii ptr la anul.
Sa tii cont de acum ca in statele calde agricultura se face altfel decit in RO asa ca trebuie sa te informezi inainte de a face orice in functie de ce zona e la voi si ce poti cultiva si ce nu.
La noi in MI e asemanatoare clima cu Ro si nu am avut dificultati deloc
Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Noi am plantat arpagic la jumatatea lui mai (suntem in NC, la munte). Au iesit.

La tzara americana (poze)

"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)

Mergi la inceput