Micile agresiuni stradale
Raspunsuri - Pagina 4
Paff spune:
Cat de cunoscute imi suna toate astea.Parca le uitasem da acum mi-am adus aminte de toate intamplarile.Tot mai am parte de fluieraturi,claxoane,etc dar atat,nu chesti mai grave Am avut si eu parte de tot tacamul,pipaieli in autobuz,palme,ridicatul fustei,mana pe sani,cuvinte obscene,organe genitale masculine aratate asa pe strada in timp ce ma plimbam cu prietena mea Tare imi pare rau ca sunt asa timida si nu reactionez
Probabil conteaza si modul cum te imbraci dar nebuni sunt si vor fi tot timpul si chestiile cele mai nasole le-am patit cand eram imbracata absolut normal.
Una urata de tot dupa care am ramas socata..am intrat in scara,fusesem la magazin si era un barbat care cauta un nume la avizier.Nu l-am scanat cu privirea,nu mi s-a parut nimic suspect.Am bagat cheia in usa(stau la parter) si atunci omul ma roaga sa il ajut sa ii spun la ce apartament sta nu stiu ce familie.M-am dus langa el,am cautat familia,i-am spus apartamentul si cand m-am dus inapoi la usa il vad ca se apropie de mine cu aia scoasa.Deci nu stiu cum am deshcis usa aia,cum am inchis-o dupa mine
Alta data,am iesit pe geam sa le vantur meilul papagalilor mei si cum stau la parter,il vad pe unu in fata geamului meu,se uita la mine si isi facea o treaba si gemea..am ramas blocata ca proasta,puteam sa iau ceva sa ii arunc in cap dar am ramas blocata.
E oribila senzatia,poate unora li se pare exagerat dar parca iti raman asa intiparite in minte momentele astea
eimotto spune:
Bifez si eu aproape toata gama de "mici agresiuni" cu mentiunea ca am avut parte de ele cand aveam peste 18 ani:
- in autobuz cand ma intorceam de la facultate si am inceput sa tip la el, i-am dat cu geanta in cap insa tot el era cel cu gura mare ca sunt nebuna (NIMENI nu a spus nimic in autobuz, priviri in jos si tacere)
- lucram la administratia blocului si incasam banii de intretinere - ma trezec cu unul in usa cu pantalonii in vine - am pus mana pe gauritor si am aruncat in el - nu am nimerit decat usa insa cred ca s-a sperit si a fugit
- in scara blocului, la lift, asteptam cu o sticla de ulei in mana iar agresorul ori astepta in hol ori a intrat imediat dupa mine; cand am descis usa s-a napustit , eu am inceput sa tip, mi-a tras un pum si eu cateva picioare si cred ca s-a sperit de cata zarva puteam face, a luat-o la fuga iar eu duppa el si am aruncat cu sticla de ulei dupa el (de am umplut toata scara de ulei)
Nu stiu cum de am scapat teafara si nu s-a razbunat nimeni pana acum... de la o vreme varsta si "aspectul" isi spun cuvantul probabil, insa jur ca daca as vedea vreo pustoaica pe strada agresata eu nu as sta deoparte.
Lo_li_Ta spune:
Rufus, e impropriu spus paralizant, e din ala cu piper. Oricum, am inteles ca se pot folosi in legitima aparare, se vand la liber.
Din cate vad, singurele variante viabile sunt sa ignori sau sa faci taraboi daca se ingroasa gluma.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lo_li_Ta Rufus, e impropriu spus paralizant, e din ala cu piper. Oricum, am inteles ca se pot folosi in legitima aparare, se vand la liber. |
Aici este o chestie care nu o inteleg: da, se vand la liber, dar daca-i dai cu el in ochi ti se deschide dosar penal. In cadrul dosarului se face o procedura completa, adica se evalueaza ranile provocate, se probeaza autoapararea, adica tot tacamul. Si se da (sau nu) inceperea urmaririi penale. Adica te cam saturi. Si nu-i sigur cum se termina.
Si poate sa te atace pe civil si sa-ti ceara daune.
O idiotenie.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
msl1 spune:
Ma ingrozesc cind citesc aici si nu imi vine sa ma mai intorc inapoi nici in vizita!
Eu nu prea am avut asemenea incidente, desi de multe ori ma intorceam seara tirziu de la servici , probabil am fost o "norocoasa". Fluieraturi si claxonari da sau cite-o vorba aruncata in vint...
insa...cind am avut 16 ani am mers in vizita la o colega de clasa unde era un politai prieten de-a ei care a incercat sa ma ia cu heirup-ul...am fost socata, si de atunci am ramas cu o frica de politai...de mi se inmoaie picioarele cind vad unul...
Nu cred ca am sa-mi las fetele sa mearga in Ro cind vor fi adolescente
De cind sint aici nu am avut nici un incident si nu am vazut nici un incident de acest gen, poate ca or exista nu stiu dar eu nu am vazut; ma simt destul de in siguranta aici. Nu imi vine sa merg in Ro acum cind vad ca am "scapat" multor incidente dar nu-i prea tirziu nici acum sa mi se intimple...
LauraNicole spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ramiris
Am fost recent la Londra si credeam ca in RO se imbraca vulgar fetele tinere, acum mi se par calugarite fate de ce am vazut acolo pe strada. Ce-i drept la Londra n-am vazut pe nimeni sa urmareasca cu privirea minijupistele/decoltatele sau sa faca remarci deplasate, nici poimeneala de vreo agresiune fizica. Deci cred ca are mai putin legatura cu feluil in care se imbraca tinerele cat depinde de nivelul de educatie/cultura al societatii. In Romania sunt mai multi giboni decat in tarile civlilizate iar societatea tolereaza... |
Ca tot ai deschis vorba de Londra, vineri mergeam spre munca si la o trecere de pietoni opreste o chestie gen microbuz si-mi aud fluieraturi. Traversez si ce crede-ti ca-mi aud urechile? Femeie in toata firea? " Mama ce pepeni ai! Ai acolo cat pentru noi toti. Nu ne lasi si pe noi sa...." in cuvinte mult mai....IN ROMANA! Fir-ar mama lor de urangutani!
----------------------------------------------
mama de Alexa,minune vie, 23mai1997 si Sandra ingeras 4septembrie2004/august2007
O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA!
PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11
ni-na spune:
Si nu i-ai zis cate ceva tot in romana sa-si blesteme zilele..........ceva de genul.....sa va vad cum veti reactiona cand depun plangere la politie ca am nr de la masina...........
La ce amenzi sunt in Londra.......ii puteai speria usor.............in Romania nu s-ar fi sinchisit,politia oricum doarme.
LauraNicole spune:
Mey, sincera sa spun m-a bufnit rasul si i-am dat o replica de genul : "Cred ca e ma-ta libera. " si mi-am vazut de drumul meu.
mama de Alexa,minune vie, 23mai1997 si Sandra ingeras 4septembrie2004/august2007
O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA!
PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11
pisigri spune:
Am servit....
De la doua tentative de viol, la 11-12 ani, in scara blocului, acelasi individ, vreo 2 luni interval intre ele (si plingere la Politie s-a facut de la prima, si raspunsul a fost "Noi nu avem ce face, de unde sa-l gasim?), la tras de sini pe strada, pipait in cinematograf, in tramvai/autobuz, palme peste fund date din masina...
Si la vremea aia eram decenta si speriata si tocilara.
Recunosc insa ca dupa ce am inceput sa ma imbrac sexy (am trecut de etapa aia.....), sa ma machez, sa fiu "rea", sa fiu mai hotarita, mai tupeista....am mai scapat de agresiuni,asa ca inclin sa ii dau dreptate si lui Monnvas. Dar pe mine faza asta m-a apucat pe la 23 de ani..... Pina atunci....mimoza
De un potential viol la 16 ani am scapat zgiltiind niste medicamente...am urlat in gura mare ca am SIDA. Dar multa vreme am umblat cu cutit in poseta/geanta/rucsac. Iar acum am in masina un fel de baston metalic telescopic, l-au uitat la mine niste chiriasi si il am la mine mereu, de cind a sarit unul la bataie pentru ca nu l-am lasat sa imi "ia fata" (m-a urmarit, a oprit linga mine la primul semafor, s-a dat jos si a venit si izbea cu pumnii in geam, urla si tragea de portiera pe care o incuiasem din interior...)
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisigri Aasa ca inclin sa ii dau dreptate si lui Monnvas. Dar pe mine faza asta m-a apucat pe la 23 de ani..... Pina atunci....mimoza http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
gandind putin (cam greu asta, na), si eu cred ca asa e: se iau de fetele care au sanse mici sa riposteze. in general, barbatii (animalele) care ajung la abuz, sunt fosti abuzati sau dezechilibrati. Daca te iei tare de ei, ai sanse sa ii sperii.
Imi aduc aminte o poveste de la amica (o mica barfa sa bagam): intr-o gasca, era Viteazul sa il numim, care tot timpul se lauda:
-aseara am 'petrecut' pe una,
-alalta seara am prins si i-am facut la alta,
-zilele trecute cu alta tipa toata noapte,
etc, pana s-a enervat o tipa (modelul puternica, machiata, sigura pe ea), si ii zice:
- hai in camera alaturata sa vaz de ce esti tu in stare!
Tipul a ramas in stare de soc, nu a zis/schitat nimic, starnind rasetele si distrugandu-i-se credibilitatea.
Problema este, ca exista multi nebuni in Ro. Si e greu sa demonstrezi ca a facut ceva. Legislatia romaneasca cere dovezi. Daca vrei sa demonstrezi/dai in judecata o persoana pt abuz (domestic/sexual), trebuie sa ai martori si dovezi. Si tocmai, ca nu ai cum... in toate cazurile de mai sus, spuneti-mi mie cu ce 'dovada' ma duc la politie??