LMA Sabina - Delfinasi de sarbatoare(159)
Raspunsuri - Pagina 15
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aelita asa,RODICA...el deci a zis ca nu ar fi foaaarte departe,vreo 6 ore cu masina... eu as fi vrut ceva mai aproape,dar in fine,nu mai zic nimic ca imi ia inca o luna sa caut si ajung iar la concluzia ca mai bine stau acasa e departe de tine? |
acuma voi o luati de-a dreptul, nu o luati pe coasta mediteraneana. sotul zice sa tot fie vreo 650 km din Madrid (prin Granada si Malaga), de la noi cam 200... sunteti tare aproape de Gibraltar, o aruncatura de bat! si de Marbella, plaja bogatasilor (acolo e peaje)!
in ce perioada ati facut rezervarile?
am implinit un anisor!! Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010)
am implinit 10 ani!!! Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)
aelita spune:
PUIUT eu nu i-as bandaja degetul.ma gandesc ca e consolarea lui,si e prea brusc ...Nu stiu ce as face,as mai studia problema..nu am avut-o la ai mei..dar as citi despre ,inainte sa iei o hotarare.e un fel de intarcare..
nu mi-au placut niciodata metodele bandajului,si mai ales cele cu ardei,boia,etc.nu imi plac absolut deloc.copilul are nevoie de consolarea aia,si se rezolva doar efectul nu si cauza,el clar isi va gasi consolarea in altceva,problema lui nu e rezolvata,doar a noastra si a vecinilor.orice dezvat al copilului trebuie facut cu blandete,calm ,rabdare,trebuie gasit momentul potrivit cand e si el pregatit.tot ce e facut brusc si dureros pt el,nu e bun.Parintilor le e frica de viitorul copilului,si actioneaza cu nerabdare de cele mai multe ori.
daca nu as sti o metoda mai blanda,probabil ca eu i-as da suzeta.Ce daca nu a luat pana acum suzeta?alegi intre suzeta,deget,si metode bruste...
Sau l-as lasa cu degetelul,sau as cauta alta alternativa blanda si acceptabila pt el.Nu mi-ar pasa ce zice lumea din jur ,nici de deget nici de suzeta,daca copilul meu e fericit.are doar un an! eu zic ca daca nu iti invingi frica de ce va face mai tarziu,si daca traiesti prezentul,totul va fi bine !
gasesti tu cumva o solutie,copiii ne surprind prin cat de buni sunt ,prin ce salturi fac ei cand mai putin ne asteptam !
lasa-i timp de dor de tzitzi,daca asta e...
Vorbind la general despre suptul degetului-
Eu nu vad o problema a tuturor copiilor ,daca sunt copii care isi sug degetul la diferite varste e o problema a lor ,fiecare copil e unic,nu inseamna ca toti copiii care sunt lasati sa isi suga degetul ajung sa o faca pe sub bancile scolii.Sa nu ne mai speriem de ce fac altii...fiecare caz are povestea lui in spate.
ne speriem ca unii sug degetul ,putini, si le interzicem suptul degetului,ne speriem ca unii au suzeta mari si le smulgem suzeta de ffrica sa nu ajunga si ei,ne speriem ca unii au pampers pana la 5 ani si le smulgem pampersul de la 4 luni,ne speriem ca unii iau biberon mari si nu le mai dam nici noi,ne speriem ca unii se intarca greu la 3 ani si nu le mai dam sa suga,...si ne cresc copiii si ne speriem in continuare ca alti adolescenti fac copii de mici sau fura sau se bat si nu ii mai lasam pe ai nostri sa iasa din casa,ne speriem ca unii isi fac prieteni rai si nu ii mai lasam cu nici un amic...si tot asa,fara sa ne dam seama,ii controlam in toate vrand sa facem din ei cei mai buni oameni,dar defapt nu ii lasam si pe ei sa aleaga !
Pt ca ei de mici isi aleg momentul cand sunt pregatiti sa depaseasca o etapa si sa treaca la alta.
ca unii o fac mai tarziu decat altii,nu face nimic!!,fiecare cu ritmul lui !in viata nu inseamna ca va fi nici ultimul,nici intarziatul,ci FERICITUL,pt ca mami si tati au avut incredere in el si l-au lasat sa isi aleaga momentul ! Si in viata va fi un om sigur pe el,si nu va da voie nimanui sa decida pt el,va decide ferm si sigur pt el !
Aveti incredere in copiii vostri !vor fi cei mai buni dulti de maine! lasati-i doar sa va demonstreze !
aelita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rodyka
acuma voi o luati de-a dreptul, nu o luati pe coasta mediteraneana. sotul zice sa tot fie vreo 650 km din Madrid (prin Granada si Malaga), de la noi cam 200... sunteti tare aproape de Gibraltar, o aruncatura de bat! si de Marbella, plaja bogatasilor (acolo e peaje)! in ce perioada ati facut rezervarile? am implinit un anisor!! Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010) am implinit 10 ani!!! Maria, printesita mamei (26 iunie 2001) |
google map cica 621 km,6h 32min
rodyka spune:
deci noi bantuim fara somn pe-aici . tot butonez telecomanda intra zoneReality si InvestigationDiscovery... cu un bol de fructe in fata... sa vad daca sting lumina poate adorm. noapte buna, delfinariu
am implinit un anisor!! Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010)
am implinit 10 ani!!! Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)
giorgia23 spune:
Neata fetelor...hai ca dau eu in dimineata asta...plus capucino si frape
Sabina
Antonito,David
Eu iar am lipsit cam mult...pai nu ma mai ajung cu timpul...tot citesc dar cand sa scriu ma apuc de altceva
Am vazut poze superbe cu delfinasii nostri sarbatoriti
Paula am citit ca Raul e bolnavior...sper sa se faca bine repede repede
Victo ti/au dat fetele sfaturi excelente...si eu ma enervam pe sot f.des...acum ca e plecat nu mai am pe cine sa ma enervez
Antonia mea e din ce in ce mai nazdravana...afara nu vrea sa mearga decat singura...in casa nu mai zic ca imi muta tot si trage de toate...si noi avem o problema...ma musca cand tb sa adoarma...dar musca tare...is toata vanata pe maini...desi ii spun ca nu e voie si uneori ii mai dau peste manuta tot nu renunta la acest obicei...ce sa fac?
eladea2005 spune:
neata mamici!
beti o cafeluta? va servesc cu drag...tocmai ce mi-a adormit juniorul...tot cu degetelul in gura...el asa adoarme...cand ii e somn, baga degetul...si atunci stiu ca trebuie sa tragem pe dreapta...
aelita, asa imi place cum scrii...si mereu ai dreptate... concediu fain sa aveti...deja ma visez si eu la mare...peste fix o luna plecam si noi...yuhuuuuuu!!!!
paula, partea cu treburile gospodaresti am impresia ca intra in CV-ul femeii...nu stiu de ce, dar multi barbati prefera orice altceva decat asta... si vorba Rodicai, decat sa-l pui sa faca ceva, si sa faca prost, mai bine faci tu... sigur, e varianta in care sa-l lasi sa faca, si sa fii multumita de cum face...dar cum noi mereu gasim nod in papura, clar nu vom fi multumite...si atunci va trebui sa 'reparam' noi in urma lor...si uite asa am pierdut timp de 2 ori: o data ei, o data noi... eu decat sa-l las sa faca chestii gospodaresti, mai bine il trimit afara cu copiii sau sa se joace cu ei...
denisa, oana, am cantarit caruciorul, de curiozitate...are 7.5 kg...o nimica toata...decat sa dau 700 ron pe un Mclaren, nu mersi...
LA MULTI ANISORI CU SANATATE SI MULT NOROC SARBATORITILOR ZILEI!
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP - ziua lui Filip
ERIC SI FILIP - POZE RECENTE
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
ilinca79 spune:
Buna dimineata fetele mele dragi,
nu stiu cum se face ca nu prea mai ajung sa scriu. Timpul asta-i mult prea scurt si nazdravanul meu prea prapadit sa ma lase sa fac cate ceva pentru mine
Sambata am fost intr-o excursie la munte si a fost tare bine, doar ca daca plec in week-end toata casa imi zboara, n-am mancare si trag in zilele urmatoare. Ne iese si noua o maseluta, i-afara deja primul colt, asa ca noptile sunt agitate
Cu intarziere urez si eu sarbatoritilor nostri dragi, Letitia, Radu, Mihai, Tania Maria si Vldut! Sa va dea Dumnezeu multa sanatate si noroc!
La multi ani fericiti Sabinuta!
La multi ani bebe de Vladia!
La multe lunite Antonito si David!
Georgia, multu' de cafea Cu muscaturile nu stiu ce sa zic, dar Antonia nu mai tine suzeta in gurita la culcare?
Aelita, tu atat de frumos scrii, ai un suflet minunat Asa de mult imi plac postarile tale. Nu stiu cum ai atata rabdare, mai ales la asa ore in noapte, cand zilele ti-s asa pline. mamica minune!
Puiutz, am vazut ca scriai ca Raducu nu vrea sa bea apa destula. Sa iti zic ce metode au functionat la noi. Al meu cred ca se plictisise de canita, asa ca il prosteam cu chestii noi: apa din PET de 0.5 l, cu lingura de inox pt. supa, din canita de cafea, dintr-o sticla cu dop de genul www.google.ro/imgres?imgurl=http://i.clubafaceri.ro/clients/10/66872/10/dozator-holdmann-recipient-cu-sistem-de-picurare-81618_thumb.jpg&imgrefurl=http://www.clubafaceri.ro/produsehot/picurator%2Bvase/&usg=M4wEB2HDh1Gbp4KuUebCff5wRgo=&h=100&w=100&sz=2&hl=ro&start=105&sig2=eMylkbF7C_F7Ge0GLtgM-w&zoom=0&tbnid=tK8q0uSH4WOamM:&tbnh=82&tbnw=82&ei=RdAjTtezEoql-gaHwvXOAw&prev=/search%3Fq%3Dsticla%2Bde%2Bsuc%2Bcu%2Bdop%2Banticurgere%26um%3D1%26hl%3Dro%26biw%3D1007%26bih%3D531%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=79&page=7&ndsp=16&ved=1t:429,r:2,s:105&tx=52&ty=45" target="_blank">asta (am cumparat-o din magazin cu suc, l-am aruncat si am pus apa - are mare succes la noi)
Iar cu suptul degetelului eu as merge pe inlocuirea cu suzeta...e o metoda blanda iar adolescenti cu suzeta n-am vazut niciodata
Felicitam pe Raducul plimbaret!
Baby, cum mai e Tudor, a trecut cucuiul?
Paula ce rau imi pare ca e tot bolnavior Raul, poate da Doamne-Doamne sa scapati macar de varicela
Cris, am vazut pozele pe FB, ce frumoasa aniversare ati avut Si ce de cadouri a primit Vladut, se vede ca e un puiut cuminte. Cu intarziere va urez si eu casa de piatra si multi ani fericiti impreuna!
Oana, am vazut si pozele voastre de la sedinta foto. Tare mult mi-au placut, sunteti superbi
Victo, ma bucur ca ati revenit, si imi pare tare rau de problemele cu sotul. Fetele ti-au raspuns tare frumos, n-as mai avea ce sa zic in plus, doar ca poate ar ajuta sa te rogi. Stiu ca acatistul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana e folositor in probleme de casnicie...Eu zic de rugaciune pentru ca pe mine ma ajuta mult in perioade de cumpana, si imi pare rau ca au fost momente grele in viata cand am uitat de Dumnezeu, si cred ca am luat decizii gresite. Multa putere mami, ca se vor lamuri toate. Te imbratisez
Cristeo, ce ati mai tras si voi cu spitalul...tot am vrut sa-ti zic ca-mi place mult cum scrii, esti o mamica si o sotie inteleapta
Pufescule, Bambi pe unde sunteti?
No, daca n-am scis cateva zile, am recuperat azi
Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)
crissy77 spune:
carla, Bea coboara scarile la mine in brate .
giorgia, pune-ti la indemana o jucarie (de dentitie) si cand vezi ca e pregatita sa muste, oferai-o
paula, daca Raul a facut diaree de la antibiotic (si esti sigura ca de la asta) TREBUIE INTRERUPT! Se schimba antibioticul obligatoriu. Pupici si sanatate! Offfff ca ati dat dintr-una intr-alta
laurika1982 spune:
Hello fetele!!
La multi ani delfinasilor dragi care si-au sarbatorit prima aniversare!Sa cresteti mari, sanatosi, norocosi si fericiti!!Sa va faceti parintii mandri de voi!
Noi suntem cu munca in casa.piciul umbla peste tot, trage tot, se urca in pat, coboara, vaneaza cateii..cad lata la sfarsitul zilei, ce sa mai.am fost la mare weekendu asta ca nu mai puteam, a fost un an plin..si amandoi o laum razna, ne certam din orice, asa ca aveam nevoie de o mica pauza, ca ne gaseam numai de cearta.piciul meu nush ce are ..ca am senzatia ca daca manaca prea mult, da inapoi..isi face greata si vomita, nu tot ce a mancat..dar oricum, de ajuns cat sa intru in panica.puiul meu se tine numai de fusta mea,nu a vrut sa stea cu nimeni decat cu mine in mini vacanta.urla ma-maa si vine dupa mine si se agata sa-l iau in brate.stie de bec , de apa (ii zice 'ata') de catel..Cam atat.
TIna: condoleante!
Victo: nici al meu sot nuj prea face nimic in casa si ma enervez..si daca face mi se pare ca u e bine...asa ca mai bine fac eu si gata.macar sa mai stea cu baiatul..
Laura Mami de Minune Cristian Alexandru 10.08.2010
crissteo spune:
Denisa, , stai ca nici acum n-am ajuns sa fac gem de casie la masina de paine. am trecut acum pe langa masina si mi-am amintit si ma gandeam, oare pun caisele fara samburi si gata sau tre sa la mai fac ceva,ca samburi sigur nu stie sa scoata
Ilinca, multumesc pentru aprecieri. Ma straduiesc si eu, stiu ca nu-mi iese mereu, dar daca ai mei sunt fericiti cu mine, inseamna ca merita stradania si pe mine ma face fericita.
Si noi am fost ieri la ferma animalelor langa Bucuresti, baietii au fost foarte fericiti, Teo a mers pe ponei, Albert a studiat animalele si iarba si jucariile, tati e foarte fericit ca o sa inceapa un proiect cu echitatie pentru parintii copiilor care vin la ferma, eu m-am bucurat de iesire de planuri de revenire acolo.
Si eu mi-am reamintit cat imi plac si mie caii si cat imi doresc sa fac hipoterapie cand ma fac mare. Asa ca m-am hotarat sa nu-mi abandonez visul si sa ma preagtesc sa-l implinesc.Si asta imi da o stare de bine si o energie!!
Puiutzmic, eu incercam sa zic ca mi-am reamintit ca nemultumirile vin din mine, din ce as face eu si nu reusesc, nu din ce ce nu face sotul meu. El e minunat, face ce poate prin casa, cooptat evident, dar e ok asa, merge cu copiii la joaca, e calutul lui Teo. A fost mai demult o situatie tensionata intre noi si el a plecat nervos din camera si Teo zice- mami, dar cine mai e calutul meu? Pentru copil asta conta, ca s-a suparat calutul lui. Si de atunci calutii necheaza cand dorm copiii si intr-un mod mult mai linistit. Trece prea repede viata asta sa investim energie in lucruri care nu ne aduc fericire noua si celor dragi.