intrebare
Buna,vreau sa vad cum stau copii cu Ca si dr de familie ne-a dat analize pt cel de 2 si de 5 ani insa fetitei de ~5luni a zis ca nu are voie?eu parca imi amintesc ca baietii au luat Ca si Fe cand erau mici,sunt nedumerita ,de ce nu are voie?
si a mai spus ca Ca se le dau in toamna, in lunile cu r cred ca s-a referit...crdeam ca e bine sa dai Ca vara cand e soare....si inca ceva,eu am luat de 2 ori Ca gluconic gratuit,am platir doar o mica diferenta..acum se mai da sau nu?
va rog lamuriti-ma putin ,eu nu mai tin minte...cum e cu Ca?
Raspunsuri
abramburika spune:
eu stiu ca varianta cu lunile cu r e pt. vit. D, nu calciu
Si mai stiu ca vitaminele se adimnistreaza in urma unor analize care sa ateste carenta acestora. Adica de ce sa dai Ca si Fe la copil fara sa ii faci in prealabil analizele sa vezi cum sta cu respectivele vitamine? Tie ce ti-a spus dr. ca nu e voie sa ii faci analizele sau sa ii dai vitamine, ca n-ai fost destul de clara in mesaj.
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
Doamne-Doamne, ai grija de noi 22s
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!
oanap85 spune:
eu vreau sa le dau in urma analizelor,vroiam si fetitei sa-i dau ,sa-i fac analize eventual sa vad daca trebuie insa nu mi-a dat trimitere si pt feita pt ca a zis "nu are ea voie"?!
abramburika spune:
Analize poti sa ii faci oricand, zic eu. Insisti ca vrei sa ii faci analizele de rutina si ceri trimitere. Si apoi decizi, impreuna cu un dr. ce trebuie dat sau nu.
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
Doamne-Doamne, ai grija de noi 22s
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!
oanap85 spune:
multumesc,,nu am inteles eu de ce nu ar avea voie ...si chiar daca este micuta as vrea totusi sa vad daca trebuie sa-i dau Ca..voi merge in alta zi cand e mai amabila
mihaela_s spune:
Oana, esti sigura ca dra nu a zis "nu are nevoie"? Caci un copil asa mic, alimentat corespunzator, nu are nevoie de supliment de calciu sau vitamine. Un medic pediatru isi da seama la un control de rutina, in functie de fontanela, stern, coaste, etc. daca e nevoie de suplimente.
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Darria spune:
Oana: poate ca medicul a dorit sa spuna ca fetita nu are nevoie de Ca acum(stabilit dupa controlul general), sa nu o mai intepe degeaba. Analize se pot face la ac. varsta.
Ca se administreaza dar dupa: analize(Ca sange si oase), dezvoltarea osaturii, crestere brusca in inaltime fara asimilarea coresp. a Ca, etc...
Poti merge cu toti copilasii(inclusiv micuta) la un ortoped? ar fi bine pt. un control de rutina.
oanap85 spune:
nu mi-a vazut copiii ca sa-si dea cu parerea,a mers sotul si i-a zis ca dorim sa le facem analize si i-a dat doar pt cei mari iar pt fetita doar "ea nu are voie" a spus ca nu i-a zis si de ce ,iar el a plecat ca era nervoasa ..
David..Paul..Anastasia..
Rufus spune:
Ai semne de ceva in neregula la fata cea mica? De ce insisti sa faci analize?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
jenn spune:
In prezenta razelor uv -mai ales vara-se produce vit d 3 care are rol important in asimilarea calciului in organism.Cred ca de aceea nu ti-a recomandat calciu acum,mai ales ca cel mic la 5 luni sigur mananca lapte.
oanap85 spune:
tocmai de asta vreau sa le dau ca asimileaza mai bine acum vara..fetitei ii dau titi dar ,eu stiu?e suficient?baietilor stiu ca le-am dat dar nu mai tin minte cat aveau...vreau sa stiu sigur ,sa stau linistita ca nu are nevoie..deci voi nu le-ati dat cat au fost micuti?nu a fost necesar daca ati alaptat?
ce ma fac eu ?: cu David
...Paul ..Anastasia ..