Iul-Aug 2011-Bv Roberta,Ruxi,Oxi,Theo&MihaV!(75)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

Multumesc pt sfaturile cu torsoanele Am facut 10 bucati mari si mi-am mai luat 2 pachete de vata si tifon sa fac si la maternitate.
Roxy nu m-am gandit sa va intreb daca exista gata facute la farmacii O sa o trimit pe mama sa-mi ia pt cand ma intorc acasa.

Ilida nu stiu ce sfat sa-ti dau. Noi am fost aseara sa vorbim cu pediatra in legatura cu vaccinurile din maternitate si ne-a spus, ca si pediatra lui Pufi ca in prima luna sa nu-l cantarim deloc pt ca au oscilatii mari de greutate si o sa ne ingrijoram. Sunt sigura ca totul va fi bine cu cavalerul Tudor

Mai am o intrebare pt cele care au nascut recent in Bucuresti
Care sunt pasii care trebuie facuti de catre proaspatul tatic pt a inregistra copilul? Si ce acte sunt necesare Am vorbit cu 2 mamici care au nascut anul trecut si mi-au zis ca intai trebuie mers la starea civila in sectorul unde e maternitatea si apoi la starea civila unde apartinem cu domiciliul. Multumesc Pe internet am gasit informatii contradictorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

ilida pe mine m-a chemat pediatra la cantarit in ziua 21, cand ar trebui sa aiba cu 150-170 gr peste greutatea de la nastere. si mi-a spus ca daca atunci vom descoperi ca nu are greutatea "corespunzatoare" atunci vom discuta ce e de facut (de marit nr. de mese sau de dat completare). in nici un caz sa nu ma iau dupa greutatea de la o sapt sau doua.
in plus cu greutatea ... a fost cantarit la aceeasi ora? pe acelasi cantar? cu aceleasi hainutze/sau fara? sa stii ca si cateva zeci de grame conteaza. de aceea pe mine m-a chemat la cabinet si mi-a spus sa vin la aceeasi ora (adik la aprox. 2h dupa ce bb a mancat) si sa il cantaresc pe acelasi cantar (desi ea are vreo 2 sau 3 acolo, a spus musai sa il cantaresc pe acelasi cantar).
so ... intelegi de unde pot proveni diferentele de grame?

oricum, stii si tu ca daca te stresezi faci mai mult rau "productiei lactate". stiu ca e greu, f greu, si eu sunt in aceeasi oala si butoi, nu am facut depresie, dar cand il vad cu cauta sanul DUPA ce a terminat de supt ... ma omoara. so, fii tare, stai cuminte inca o sapt si vei vedea.

PS. ABIA IN A 14-A TREBUIE SA RECUPEREZE GREUTATEA DE LA NASTERE ... CONFORM CARTII.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilida spune:

Multumesc mult de incurajari fetelor (Betty, Laura, Mihaela, Adra...)!
O sa incerc sa ignor cantarul asta. Stiti ca si in sarcina eu am refuzat sa ma cantaresc din motive de depresie. Dar pe strumf pediatra il cantareste la fiecare vizita, dezbracat, pe acelasi cantar. Vrand-nevrand aflu masuratorile si de-asta am disperat. Ca atata efort e cu pompatul zi si noapte, apoi stat la biberon incat intelegeti si voi de unde atata suparare la scaderea in greutate. O sa il las pe bebe in ritmul lui in continuare, pana acum e un cumintel si am incredere in instinctele lui.

Bety, apropos de epizio - eu stau in fund fara colacel si am 10 zile de la nastere. Deja fac Kegel si sunt dupa o taietura plus o rupere f nasoala. Cred ca in max doua saptamani vei fi si tu ca noua. Ia-ti colacelul acela special pe care sa te asezi, sau daca ai ceva asemanator, foloseste-l ca face minuni. In spital mie mi-au dat un spray pt calmat durerea: DERMOPLAST, ceva racoritor. M-au sfatuit sa tin zona cat pot de uscata(foloseam uscatorul pus pe rece) Si am plusat cu spalaturi din ceai de galbenele plus crema de galbenele - ajuta cicatrizarea.

Un gand bun si de la mine pentru Ramona, abia astept vestile!

am deja un cavaler!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vn_edelweiss spune:

Felicitari Theodora, refacere rapida, bun venit micutei Mariuca
Multumesc mamicilor pentru sfaturile voastre legate de scaunul lui bebe, acum m-am linistit, nu are diaree bebe al meu. O perioada a avut un lapte hipoalergenic si magic mix, un fel de faina pentru a ingrosa laptele acesta si incepuse sa faca moale si cam urat mirositor, dar acum e ok.
Lissa foarte utile sfaturile tale si site-ul acela e interesant, multumesc, m-am linistit si cu somnul, am un puturos
Oana multumesc
Ilida, incearca sa nu te stresezi mamico, o sa fie bine, greutatea lui bebe oscileaza in primele saptamani
va pup pe toate si va doresc o noapte linistita

Mami de Emma Alessia si Matei Alexandre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omibaba spune:

Babylicious ai dreptate, da gandesc mai optimist, cred ca acest bebe imi da putere si curaj pentru a merge mai departe si a nu ma uita peste umar.
Am avut si noroc ca la capitolul sarcina am stat destul de bine, ca de nu, cred ca imi era mai greu avand in vedere neplacerile facute de cei din jur in aceasta perioada. Si voi m-ati ajutat cu sfaturi in aceasta perioada si asta a insemnat mult pentru mine care de multe ori ma simteam cea mai singura fiinta. Dar totul cu Dumnezeu inainte, ca El este stalpul meu de sustinere in caz de nevoie.

De vreo doua ore ma tot inghionteste bebelu asta, imi impinge niste picioare in vezica, niste pumni in partea stanga si un cap mare in gura stomacului. Iui ce ma apasa pe mate...si mi se mai si contracta ditamai mingea (arat de parca am inghitit o minge). Colostrul imi curge intr-o veselie din sanul drept, nu mai stiu ce sa ma fac cu farurile mele de pe toate tricourile. Camasa de noapte luata de cam doua ore e gata patata, pot sa o spal.

O noapte linistita sa avem. pe toti si toate

37 + sex neidentificat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns squirrel spune:

Buna fetelor

Felicitari Theo, bun venit pe lume printesei tale.

Noi cica programam pe 04/08 cezariana -sper sa fie loc- si daca binevoieste sa se intoarca musiu va fi inducere. Intre timp ma apuc de frecat cu spor pe jos asa poate ca ne vin mintile in cap la amandoi. Din pacate am carpeta in tot apartamentul dar baile si bucataria minuscula vor straluci de curatenie. Poate ca ma angajeaza cineva?

Ilida bravo tie ca nu renunti. Rabdare in continuare.

Vorbeati la un moment dat de icter- Paul a avut o luna de zile icter ca deja ajunsesem la disperare dar analizele erau bune. Sfatul fusese sa il tin la soare si sa nu-l las mai mult de 3 ore nemancat. Vorba aia la care soare din Irlanda-poate ca de aceea a durat o luna.

Ma apropiu si eu incet de 9luni si vad ca incep sa imi apara si mie piticii . Deabia astept sa imi vad puiul in brate si sa vad ca e sanatos- in rest nu va mai conta nimic.

Corry si eu ma gandesc la tine, mai ales ca am descoperit o mamaica de gemeni imprejur. Vei avea ceva ajutor?

Frumoase povestile fetelor ma bucur ca ni le impartasiti.

Babylicious- pe noi cine ne anunta cand nasti tu?

Va pup si ma duc sa spal frigiderul si pe jos

Pentru cine doreste si se nimereste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristelle25 spune:

Hop si eu..
Tocmai l-am adormit pe bebe ...scriu un pic si apoi fug si eu la un somn scurt..
Felicitari Theo !!Bine ai venit pe lume Mariuca!!Sa cresti mare sanatoasa!!
Offf..epiziotomia asta...si eu trag cu ea ..Si in plus ma doare fundul chiar si cu colacul..In schimb parca numai ustura la fel de tare ..Am folosit si eu ceai de galbenele si ceva desinfectant dat de clinica...
Ramona,curaj!!Va fi totul bine !!Bine ca ai ajuns la saptamana 35!
Ilida ..si eu sunt de acord cu Betty..daca mananca , uda scutece nu ai de ce sa iti faci griji..si intr-adevar ceva important ca bebe simte ingrijorarea ta..
Vlad are un ochisor care ii curge ..oare de la ce o fi??? am incercat sa il curat cu ser fiziologic dar tot curge ochisorul..La nastere a avut un pic acel ochi inflamat si eu ma gandesc sa fie oare din cauza pozitiei la san..care il deranjeaza ? Mamicilor care v-ati confruntat cu problema imi puteti da un sfat?

Sper sa nu intru in depresie..Am citit despre acest baby blues si nu credeam dar acum o simt pe pielea mea..Sper sa treaca..

AA..vad ca e deja ziua lui Fecian dupa fusul meu orar
Asa ca :
]Felicia !!Nastere usoara si bebe mancacios si necolicos!!

mami fericita de strumf Vlad Rafael

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogoshika10 spune:

Semnam si noi condica...ca n-avem somn. Maine mergem la medic si avem emotii din cauza de prelevare de culturi din col...dupa o luuunga vreme in care am si uitat de masa aia nenorocita pe care trebuie sa ma catar eu maine... bleah!nu mi-a placut niciodata...da, stiu ca nu-i place nimanui...

Sanatate si felicitari tuturor mamicilor noi si bebicilor aparuti!

Va pupam petoti/toate si sa aveti un sfarsit de saptamana minunat.

Cristina G.
37+ Andrei

http://lmtm.lilypie.com/PrElp2.png

http://www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/08/05/2011.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mayane spune:

Scuze ca ma bag peste odiseea voastram dar am 2 vorbe pentru ilida.
Nu te stresa cu cantarul, maxim o data pe saptamana, daca nu mai rar. Nou-nascutii scad in greutate primele 7-10 zile (altii zic primele 5 - cate bordeie atatea obiceie). Pe urma incep sa creasca.
Cat despre laptic, nu te lasa. Al meu a inceput sa suga la san dupa 2 luni. Si nu sunt singura. Rabdare si pompa... Daca ti se pare ca nu-oi suficient, bea si ceaiuri de lactatie.

"Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care il cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea inadins pentru a-ti rasplati indrazneala"

"Life isn't about waiting the storm to pass, it's about learning to dance in the rain."

Mami ametita de pufletzel Darius Alexandru (05.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

Aaa, ilida, cauta fenugreek pastile, le gasesti la Whole Foods si sunt ffff bune pt lactatie

cristelle, Ana a avut canalul infundat la un ochisor, i-a curs vreo 3 luni, ii faceam masaj in fiecare pe zi de cateva ori pe zi. Incepeam de la extremitatea sprancenei, in partea superioara si veneam cu degetul pana la nara, frumos pe toata lungimea sprancenei si coboram pe langa nas pana la nara...sper ca s-a inteles ceva. I-a trecut intr-un final. Ser fiziologic foloseam doar cand avea multe secretii si o curatam. Se trezea cateodata cu ochiul lipit saracuta.

n buna!

Mama de Ana si Filip ( 11 iulie 2011)

Fashion

Mergi la inceput