Nu vrea să se culce

Nu vrea să se culce | Autor: jean0450

Link direct la acest mesaj

Fiica mea a avut de cīnd a venit de la maternitate camera ei. Apoi nu ne-am mai permis chiria si am mers la parinti. Cel putin ea a avut īn continuare camera ei. Si culcatul se facea la ora fixa. Īn cel mai rau caz era lasata sa tipe la usa si īn mai putin de 5 minute renunta si se punea sa doarma. Cīnd nu am mai putut sa acceptam situatia din Romānia am plecat. Aici, avem o camera spatioasa, o bucatarie si o baie. Avem doua paturi, dar trebuie sa dormim īn aceeasi camera. Si de aici a īnceput calvarul. Ora de somn s-a schimbat cu schimbarea de fus orar, nu s-a mai putut īnchide usa si ajungem sa petrecem cīteva ore cu culcatul. Cu toane. Cu lovituri si muscaturi (rīde). Am reīncercat sa īnchidem usa ca sa se culce si au venit vecinii ca maltratam copilul si ca asa ceva nu se poate. Si nu se mai poate. Am īncercat sa o adormim pe drum. Si merge. Daca reuseste sotia sa o treaca din carut īn pat fara sa o trezeasca. Poate sa adoarma cu capul pe masa din bucatarie, daca se trezeste reīncepe circul. Arunca īn noi cu biberonul si cīnd biberonul este scos din joc īncepe sa urle de parca i-ai fi taiat o mīna. Am fost si la popa sa zica ceva din experienta cu copii si ni s-a spus zīmbitor ca „asta e o perioada, trece”. O fi, dar sīntem la capatul puterilor si nedormiti. Voi ce ati face?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

i rabdare pana se obisnuieste , ca nu ai ce sa faci !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui jean0450

Fiica mea a avut de cīnd a venit de la maternitate camera ei. Apoi nu ne-am mai permis chiria si am mers la parinti. Cel putin ea a avut īn continuare camera ei. Si culcatul se facea la ora fixa. Īn cel mai rau caz era lasata sa tipe la usa si īn mai putin de 5 minute renunta si se punea sa doarma. Cīnd nu am mai putut sa acceptam situatia din Romānia am plecat. Aici, avem o camera spatioasa, o bucatarie si o baie. Avem doua paturi, dar trebuie sa dormim īn aceeasi camera. Si de aici a īnceput calvarul. Ora de somn s-a schimbat cu schimbarea de fus orar, nu s-a mai putut īnchide usa si ajungem sa petrecem cīteva ore cu culcatul. Cu toane. Cu lovituri si muscaturi (rīde). Am reīncercat sa īnchidem usa ca sa se culce si au venit vecinii ca maltratam copilul si ca asa ceva nu se poate. Si nu se mai poate. Am īncercat sa o adormim pe drum. Si merge. Daca reuseste sotia sa o treaca din carut īn pat fara sa o trezeasca. Poate sa adoarma cu capul pe masa din bucatarie, daca se trezeste reīncepe circul. Arunca īn noi cu biberonul si cīnd biberonul este scos din joc īncepe sa urle de parca i-ai fi taiat o mīna. Am fost si la popa sa zica ceva din experienta cu copii si ni s-a spus zīmbitor ca „asta e o perioada, trece”. O fi, dar sīntem la capatul puterilor si nedormiti. Voi ce ati face?

Voi sunteti la capatul puterilor dar ea cum e?

Nu pot sa zic decat ca are un strop de noroc cu vecinii si cu preotul...

Sunteti sigur ca vorbiti despre un copil si nu despre un caine? Am citit de 3 ori fiica mea, fiica mea, fiica mea...

Citat:
daca se trezeste reīncepe circul

A, sa mai zic ca bine va face cand se comporta ca un animal? Copiii coopereaza, sa stiti...

Edit: ce as face eu - mi-as cere urgent scuze de la copil pentru comportamentul irational si inuman de care am dat dovada si as incepe sa construiesc o relatie adevarata, bazata pe egalitate in demnitate, respect si ascultarea nevoilor celuilalt. Si i-as repeta de un milion de ori ca o iubesc si ca o pretuiesc, chiar daca, inchizandu-i usa ca unui caine, am aratat cu totul altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

au dreptate si vecinii, si popa.
partial si voi aveti dreptate ca sunteti obositi. faceti cu randul la culcare, care are mai multa rabsare sta cu e. vorbiti-i blnd si cu calm, mangaiati-o.
calmati-va voi, e copilul vostru fiti draguti cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Imi pare rau sa ma bag nu sunt cu multa experienta nu am decat un copil de trei ani care am incercat si poate am mai si gresit sa-l cresc cat mai bine dupa cum m-a dus capul si am citit.

Mi se pare ca suna ingrozitor msj-ul vostru,am citit si recitit in speranta ca nu vad bine.Cum adik....era lasata sa tipe la usa si īn mai putin de 5 minute renunta si se punea sa doarma.....doamne fereste!!!!!!! cum va rabdat sufletul,dar nu va puteati aseza langa ea pana adormea si apoi va vedeati de vostru.Poate nu am inteles noi bine....nu sunt in masura sa judec pe nimeni,dar cred ca terorizati copilul aiurea.Nu va judec imi spun parerea.

Trebuia sa va schimbati voi mentalitatea ,NU copilul.Bafta multa.nu s-a mai putut īnchide usa Recititi si voi mesajul si vedeti daca voua v-ar face cineva asa ,v-ar place?????????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

S-a creat un tipar negativ pentru ea in ceea ce priveste somnul.
In loc sa il asocieze cu un ritual placut, il asociaza cu inchis singura in camera, indiferenta la solicitarile ei, nervi, tipete, cearta.
Ia creati voi un ritual de culcare placut, baita, masaj, alintat, lapte caldut, poveste, mami in patut linga ea pina adoarme.... O sa dureze, e adevarat...dar nici cum ati procedat voi nu e o solutie. Copiii isi doresc sa stea cit mai mult cu parintii, ei sunt centrul universului lor; copiii pot avea cosmaruri sau le poate fi teama de intuneric; copiii pot avea, e adevarat, "perioade".
Insa copila voastra nu are nici un motiv sa ii fie placuta ora de culcare atita timp cit asta inseamna sa stea inchisa singura in camera, eventual pe intuneric, iar parintii ei sa nu raspunda solicitarilor ei DISPERATE...

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEASMAR spune:

Buna,

Inteleg perfect incercarea ta de a gasi solutia cea mai buna cu privire la problema pe care o ai.

Nu stiu ce varsta are fiica ta, eu cred ca este un aspect important.

Sfatul meu: seara incercati sa-i spuneti ca in scurt timp ( de ex sau puteti sa-i dati un interval de timp) trebuie sa faca nani,ca sa cresca mare si puternica, dar asta pe un ton scazut, fara a vorbi tare, fara a mai avea televizor deschis, fara a o mai implica in diverse jocuri. Eventual ii faceti si o baita inainte. Cand o puneti in patut, incercati sa o mangaiati pe spate, usor (avand rabdare, nu va functiona de la inceput).

Cu siguranta ca va incerca sa se ridice din pat. In acel moment o puneti la loc , FARA A VORBI cu ea si continuati sa o mangaiati. Daca va plange foarte tare (crize!), o luati in brate la fel, fara a vorbi, dupa care o asezati la loc in pat. Probabil ca va trebui sa repetati treaba asta de cateva ori.

Nu stiu daca este cea mai buna metoda, insa cu baietelul nostru a mers extraordinar si acum doarme fara probleme si este foare fericit...ca si noi de altfel.

Bafta multa si nu uita...NU EXISTA PARINTI PERFECTI!

Citat:
citat mesajul lui jean0450

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui jean0450

aveti nevoie de rabdare...face-ti cu schimbul, cand nu mai poate unul sa il inlocuiasca celalt.
ceva a facut sa se intipareasca in mintea ei ca, atunci cand se face seara si e timpul sa doarma e ceva rau.

Acum, ca aveti doar o camera trebuie sa va schimbati programul.
Incercati cu ceva timp inainte de culcare sa puneti o muzica placuta, sa creeati un ambient cat mai placut si linistitor. Fara tv, calculator...
Daca e mica de cateva luni, dupa baie faceti-i un masaj si cand o puneti la culcare stati langa ea pana adoarme. Leganat, mangaiat, citit ...tot tacamul.
Eu uneori il culcam in brate, stand in fotoliu. Aveam un fotoliu balansoar si ne leganeam pana aproape adormeam si eu.
Cateodata leganat pe picioare...pana nu am mai putut ca era prea greu.
Ori stateam langa el si il mangaiam si ii vorbeam.

Noi am facut asa pana la aproape 2 ani.
Cand ma plictiseam sa stau langa el cate o ora++...imi luam o carte si citeam... si il mangaiam, il leganam...citeam.

Am incercat o data si noi sa-l lasam sa planga, la sugestia doctorului si in disperarea noastra de parinti nedormiti...a fost un calvar. Nu mi-a mai trebuit asa ceva, plus ca a fost fara rezultat.

Asta este. NU disperati ca nu o sa tina toata viatza.
Multa bafta si nervi tari!

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Nu stiu ce varsta are fetita voastra, dar baietelul nostru(3 ani) nu vroia sa doarma singur pana la varsta de 2 ani si jumatate.
Am facut cu schimbul, cand eu cand sotul, e obositor dar trece perioada asta.
Plus ca baietelul de cand s-a nascut si pana la 7-8 luni nu a dormit 4 ore legate, dormea o ora statea treaz 3, iar mai dormea vreo 2 ore iar 4 ore treaz.Eram zombi si eu si sotul, dar ce puteam face, te adaptezi la situatie,am incercat toate sfaturile medicilor fara nici un rezultat.
Pana la urma pe la 8-9 luni a inceput sa doarma 5-6 ore legate ,de am putut sa ne revenim si noi din oboseala.
Probabil fetitei tale ii este frica sa adoarma singura, poate vrea ca unul dintre voi sa fiti cu ea, sa-i cititi o poveste, sa o mangaiati ori sa vorbiti cu ea pana adoarme.
Incercati dupa masa activitati prin parc,alergat, sarit, stat la aer liber pe seara, sigur are sa adoarma fara probleme.
Poate inca nu s-a adaptat in noua tara, chiar daca e prea mica sa realizeze faptul asta, si nu poate exprima in cuvinte ce o deranjeaza, daca o deranjeaza ceva.
Dar nu o lasati singura in camera si voi mergeti ca pe oua ascultand la usa sa vedeti daca s-a oprit din plans si doarme bustean.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Inteleg perfect prin ce treceti; am trecut si eu prin asa ceva... a mea din ziua 1 a dormit f f putin comparativ cu alti copii. A fost groaznic; diferenta este ca voi sinteti 2 si puteti face cu schimbul; pe mine nu a vrut sa ma ajute tatal ei cu absolut NIMIC; nu s-a sculat la ea niciodata si nu a facut nimic pt ea nu s-a implicat in ingrijirea ei deloc; deci a trebuit sa ma descurc singura....cum am putut....si n-am mai putut...si am pus-o la TV seara si asa s-a invatat sa doarma cu Tv-ul...stiu ca nu e sanatos dar nu am avut alta solutie; nu zic sa faceti ca mine, poate daca ii puneti muzica de calmat bebelasi sau povesti audio seara inainte de culcare poate o face sa stea linistita. La al 2 lea copil am descoperit homeopatia...thanks god....ca altfel cred ca eram la nebuni deja....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Cum dreq sunteti nedormiti??? Adica voi opriti toata activitatea si va puneti la culcare si copilul face asa cum a povestit in timp ce voi va straduiti sa adormiti toti? Sau voi incercati sa adormiti copilul si voi sa va continuati activitatile?

E destul de nasol ce ai povestit, dar deja ti s-a spus mai sus.
Din experienta mea absolut indiferent de motivul pentru care nu cadeam de acord cu copiii mei, cand am invatat eu sa las de la mine ne-a fost mult mai bine tuturor!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput