Fluturasi de Martie Aprilie 2011 (30)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns millie spune:

Happiness asa dori si eu carticica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AllyLaur spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxy_s

ally iti plac intrebarile mele aiurite, ai?
gata salata de vinete? am tot zis ca iau si eu sa fac dar mi-e sila de copt, fac numai fum in casa. poate cand iesim la iarba verde le coacem acolo.

Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)

Nu mi se par absolut deloc aiurute intrebarile tale!!!

Ally , Mami fericita de bebe Eduard Andrei !!! (02.04.2011)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alina06st

Buna fetele!!!

Am cam mult de recuperat cu cititul. Sunt abia la pagina 10 din capitolul trecut, dar am cateva chestii de scris si sa nu uit:

In primul rand va multumim pt urari: yasmi, roxy, ioanna... . Ieri am facut 3 luni si noaptea aceea a fost si prima in care Luca a dormit pana la 6 .

Lalely, m-ai intrebat de grutate. Habar n-am. La 2 luni avea 5700gr. De atunci nu l-am mai cantarit. Eu as fi vrut sa merg saptamana asta la pediatra, dar nu vrea sotul. Cica, ce sa cautam cu copilul la dr, daca n-are nimic. Asa ca, cel mai probabil o sa mergem la vaccinul de 4 luni. Oricum, a luat cel putin o juma de kill mititelul. Asa apreciaza spatele meu

Ioanna, si noi am inceput cu sucul de mar. Azi ii dau vreo 4 lingurite. Maine 6 si apoi vreo saptamana ramanem asa pe 6 lingurite. Apoi o sa trec la morcov.

Si acum, ma duc sa mai citesc. Va pup pe toate!

Mami fericita: Luca 12.04.2011
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!
La multe lunite !!! Cum este cu tati acasa???

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miki1979

dragi mamici, de ce va grabiti asa cu diversificarea ? n-are timp toata viata sa manance ? luati-va si voi dupa OMS si tot ce spun majoritatea organizatiilor mondiale in privinta sanatatii- 6 luni e momentul optim !!nu zice nimeni nimic daca e 5 luni, dar 3 luni e atat de putin..
n-am nimic cu pediatrii, si noi toti am fost crescuti asa..dar medicina avanseaza, mediul s-a alterat la fel ca si alimentele..de ce sa nu ne gandim la binele lor ? daca mai punem la socoteala si toate chimicalele din legume/fructe..as vrea sa stea pe lapte toata viata..
stiti taranii cultivatori din tara noasdtra cum stiu toate chimicalele si pesticidele pe dinafara ? n-aveti idee..ei nu mananca pt ei din ce cultiva sa vanda..plus ca partea mai nasoala e ca folosesc cele mai ieftine pesticide care sunt si cele mai daunatoare..
e doar parerea mea..dar mai ganditi-va..

mami de 2 prichindei
Sustin parearea ! Noi mai stam cateva sapt si incepem sa vedem ce si cum!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui catank

Citat:

dragi mamici, de ce va grabiti asa cu diversificarea ? n-are timp toata viata sa manance ? luati-va si voi dupa OMS si tot ce spun majoritatea organizatiilor mondiale in privinta sanatatii- 6 luni e momentul optim !!nu zice nimeni nimic daca e 5 luni, dar 3 luni e atat de putin..
n-am nimic cu pediatrii, si noi toti am fost crescuti asa..dar medicina avanseaza, mediul s-a alterat la fel ca si alimentele..de ce sa nu ne gandim la binele lor ? daca mai punem la socoteala si toate chimicalele din legume/fructe..as vrea sa stea pe lapte toata viata..
stiti taranii cultivatori din tara noasdtra cum stiu toate chimicalele si pesticidele pe dinafara ? n-aveti idee..ei nu mananca pt ei din ce cultiva sa vanda..plus ca partea mai nasoala e ca folosesc cele mai ieftine pesticide care sunt si cele mai daunatoare..
e doar parerea mea..dar mai ganditi-va..

mami de 2 prichindei

Bun gasit mamici!

Ai mare dreptate... Recunosc..din sute de pomi fructiferi am pastrat cite unul din fiecare nestorpit ptr a minca noi...si mai nou...Ioana.

Problema este ca daca nu sunt stropii bolile si daunatorii isi fac de cap si toate fructele si legumele ar fi cu viermi...sau fara a avea ''fata comerciala''. Ei... noi din acelea consumam. ...fara ''fata comercila'' si cu viermi...alegem doar ce este bun si ..natural zicem noi, in limita posibilitatilor.

Doream sa va intreb daca putem conserva dovlecei la conserva peste iarna ptr supele micutilor. Se poate???

strumphyGreu te-ai lasat convinsa!!! Dar niciodata nu-i tirziu!!! Apropos... cita ''curte'' ti-a facut al tau sot??? la fel de greu i-ai cedat?!? Pupici... si ptr micuta

scrishSa va fie de bine! Frumosi foc de la mic la mare!

allynu stiiam de ce nu revii mai repede...gateai sau mincai

simonelu tot fara pc esti? Imi lipsesti...ce fac nazdravanii?

roxy nu suna deloc aiurea intrebarile... Eu am un strocator philips si este f ok. In 2005 l-am folosit 3 luni de zile zi de zi ptr a obtine suc de radacinoase (2,5l pe zi) ptr mama....speram ca se va face bine...Ideea este ca a rezistat. Acum este inca ok, si tin sa precizez ca fac suc de fructe natual de 5 ori pe saptamina...
Deci rezista!!! Asa cum te-au indrumat fetele..ptr inceput e ok o razatoarea ...dar ptr viitor daca vei vrea sa consumati suc natural este de toata isprava.

Bunnnn.... va astept la o placinta cu : brinza dulce, stafide si vanilie!!!

Pupici....

Dumnezeu este autorul sufletului, El m-a binecuvintat cu ...un suflet IOANA
“Dumnezeu nu ne cere minuni. Acelea le face El.” – Arsenie Boca

v Am terminat mancarea....dar intre timp a fost sotul acasa in pauza si am petrecut toti 3 ! Hai trimite te rog si la mine o felita tini-mini de placinta....te roggggggggggggggggg

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui millie

Happiness asa dori si eu carticica

mami de 2 printese Timeea Alexandra 25. 02. 2009 si Andrada Bianca 11.04. 2011
Si eu !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catank spune:

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

mai nou se spune ca lm e suficient pana la 9-12 luni

mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)

da, conform OMS

p.s. eu nu sunt ptr o ''palmuta''...nici macar chiar daca o iubesc pe simonacip de mor .

Aveto grija de voi! Sunt convinsa ca veti gasi o cale de mijloc!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ioanna16

miki - ai mare dreptate referitor la substantele pe care le contine mancarea in general, nu doar fructele si legumele

eu a hotarat sa incep diversificarea in jur de 4 luni, ramane sa vorbesc si cu dr sa vedem ce zice

catank - vreau si eu o feliuta

mai fetelor dar vad ca va intreceti in mancaruri azi

mamica fericita de Rebeca Stefania (19.04.2011)

Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

Gata, gata...e pe drum . Acum 5 minute am introdus-o la cuptor.... Este placinta favorita a sotului. Acus vine acasa...plecat de doua zile...deci SURPRIZA ptr el!!!...

Mergi la inceput

Citat:

catank, poti conserva dovleceii direct taiati cubulete si congelati..eu asa am procedat si sunt f f gustosi..
eu stiu ca din toate metodele de conservare existente, congelatorul e cel mai bun in privinta mentinerii vitaminelor..daca stiu gresit, astept mustrarile

m-ai omorat cu placinta

mami de 2 prichindei

Hmmm..oare ??? si nu se inmoaie prea rau cind se vor descongela???
Poate mai vin fetele cu propuneri sin experientele lor!

Multumesc mult!

p.s. buna placinta mai fac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui catank

Citat:

catank, poti conserva dovleceii direct taiati cubulete si congelati..eu asa am procedat si sunt f f gustosi..
eu stiu ca din toate metodele de conservare existente, congelatorul e cel mai bun in privinta mentinerii vitaminelor..daca stiu gresit, astept mustrarile

m-ai omorat cu placinta

Hmmm..oare ??? si nu se inmoaie prea rau cind se vor descongela???
Poate mai vin fetele cu propuneri sin experientele lor!

Multumesc mult!

p.s. buna placinta mai fac

Dumnezeu este autorul sufletului, El m-a binecuvintat cu ...un suflet IOANA
“Dumnezeu nu ne cere minuni. Acelea le face El.” – Arsenie Boca

ba da, se inmoaie..dar pe mine nu ma durea ca mancarica lui vlad oricum era pasata ii bagam la steamer si ii dadeam pasat..
dar vad ca yasmi zice ca n-au gust..hm, uite ca nu stiu ce sa zic..eu ii dadeam impreuna cu celelalte legume congelate si ele din gradina fara pesticide a soacramii si le pasam pe toate cu furculita si era yami yami..
dovlecel simplu nu cred ca i-am dat vreodata ca sa stiu daca avea sau nu gust

Mergi la inceput