Cum mananca bebelusii vostri pe caldurile astea?
Raspunsuri - Pagina 3
monmary spune:
@ Oana,
Asa am patit si eu cu Alexandru, tot pe la 5, 6 luni. Il alaptam exclusiv si statea foarte putin la san, ma uitam la ceas si daca statea 4 minute eram fericita...M-am stresat foarte tare atunci, pana am ajuns la concluzia ca e doar un moment al sau si stresandu-ma nu rezolv nimic. Ca sa fiu totusi cu inima impacata ca nu ramane copilul flamand (de' ce sa-i faci cand nu aveam pe nimeni sa ma sfatuiasca iar eu copii nu mai crescusem ) am cumparat cereale potrivite pentru varsta lui si amenstecam cu laptele exprimat cu pompa manuala si-i dadeam dimineata. Asa ajutam si lactatia si Alexandru era hranit. Deci nu te descuraja, daca ia bine in greutate si nu plange de foame se satura cu cat mananca, ei stiu mai bine ca noi...Am invatat si eu asta, dar cam tarziu :)
lalala13 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tanea1988 Mai mamicilor da voua nu va e frica sa le dati copiilor vostri pepene rosu????? Eu de exemplu iam dat citeva bucati mici de pepene si atita mia trebuit , dupa citeva ore a inceput sa vomite, de am intrat intro panica de nu mai stiam ce sa fac..Nici nu vreau sami aduc aminte prin ce am trecut citeva zile, medicu mia zis ca in genere pepeni se pot da la copii doar pe la sfirsitul lui august caci atunce sunt pepeni adevarati, astia sunt cu nitrati si punem in pericol sanatatea copiilor, Infectionistu mia spus ca nici cartofii astia noi nu li se poate, deasemenea sunt periculosi....Voi ce spuneti de asta??? |
nu cred ca a vomitat de la pepene
al meu a mancat cot la cot cu mine si galben si rosu fara nici op problema..dar eu am luat din piata nu de la supermarket
AgnesLuca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monmary @Raza de soare, nu am de ce sa ma supar, orice observatie constructiva e binevenita. Poate nu m-am facut bine inteleasa... Alexandru mananca macar odata pe zi mancare gatita, dar nu supa sau ciorba. De obicei paste(in fiecare zi altele si gatite diferit), pui la cuptor, vinete la cuptor, peste(unoeri mananca mai bine, alteori abia ciuguleste). Borcanel primeste cand nu suntem in casa, ci la plimbare sau la plaja(adica dupa 17.30), iar masa de dimineata nu e mereu aceeasi (mai papa branzica calcica, iaurt cu cereale si fruct). Nu pot gati des caci trebuie sa-l supraveghez, cum il las singur cum face boacane, cum casa in care stam nu e a mea, trebuie sa fiu de 2 ori mai atenta la el. @Agnes Seara mananca mozzarella cu branza si rosii(am omis sa specific), taiate maruntel. M-am gandit si eu ca e tarzie ulima masa, problema e ca daca ii dau sa manace la 19, noaptea se trezeste des sa pape san... Voi ati alaptat? Daca da, pana cand? Pana la ce varsta s-au trezit noaptea sa pape? P.S. Am terminat o ciorba cu carnita de curcan, legume multe si acrita cu lamaie, indata facem testul. |
Am alaptat pina la 1 an si 10 luni, de pe la 1 an si citeva luni alaptat doar seara si dimineata + noaptea in functie de cerere, in perioada maselelor si caninilor destul de mare cererea .
S-a trezit noaptea, dar nu neaparat numai pt tzitzi pina pe la doi ani (cu mici exceptii). De vreo luna, nu se mai trezeste decit f. rar.
monmary spune:
Agnes, esti de apreciat cu durata alaptatului...Eu as vrea sa renunt la alaptat, desi nu vad cum ar accepta alt lapte. In ultimul timp e din ce in ce mai fan "tzitzi". Sper ca din august macar ziua sa pot renunta , ca sa manance mai bine mancare solida, laptele meu nu stiu cat ii mai tine de foame, doar de sete si ii umple stomacelul degeaba taindu-i pofta de altceva.
La capitolul trezit cred ca mai am si eu pana voi dormi iar 8 ore pe noapte, ce-i drept mi-ar prinde bine un somn continuu, de durata, dar Alexandru e pe primul loc.
Cum ai reusit sa o dezobisnuieti pe Alexa de san ziua?
Toate bune!
AgnesLuca spune:
Multumesc !
La virsta lui Alexandru a mea mai sugea in timpul zilei dupa-amiaza, restul meselor i le-am eliminat treptat odata cu introducerea solidelor (aici asa esti sfatuit sa faci diversificarea, introduci masa de solide treptat si de indata ce copilul se obisnuieste nu ii mai oferi sinul). A mea a fost intotdeauna interesata de mincare. In concediu (la mare) insa si-a reintrodus un supt asa incit ajunsesem la 2 supturi in timpul zilei; intorsi acasa am hotarit ca nu mai pot, asa ca la orele respective i-am facut program de mers afara cu tat-su (care mai avea concediu) si in citeva zile a uitat de ele
De fapt la noi asa a decurs si intarcarea, a supt tot mai putin si intr-o seara i-am zis ca nu mai pot, a plins 5 minute seara si 5 minute noaptea si de a doua zi a uitat. N-as fi crezut nici eu, ca era tare atasata de tzitzi.
As mai avea un sfat legat de distrasul atentiei cu jucarii, ca sa manince; nu mi se pare o metoda buna, in schimb ce poti sa faci este sa lasi bb sa manince singur; va face mizerie, la inceput va ajunge numai junate la destinatar, dar sa vezi ca-i va face placere.
A mea maninca singura cu minutza de la 9 luni (cind nu a mai acceptat sa-i dau cu linguritza), ii dadeam bucatele in loc de piure, iar foarte repede a invatat singura si cu lingurita / furculita. La 1,5 ani era deja experta
monmary spune:
@Agnes
Pare sa fi fost simplu la tine cu intarcatul si cu alimentatia. Cand ajungem acasa la noi il pun pe Alexandru in scaunelul lui, ii pun farfurioara in fata, tacamuri, il las in pielea goala ca e vara si D-zeu cu mila . La alaptatul din timpul zilei am nevoie de ajutor sa pot renunta, daca ma vede si nu-i dau, face scandal, dar o rezolv si pe asta.
Am incercat sa-i dau sa pape bucatele singurel si ii place, dar are zile si zile.