Cum mananca bebelusii vostri pe caldurile astea?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anne45 spune:

Nici al meu nu prea mai maninca seara , doar un pic de lapte si atat.
Eu cred ca , caldura asta este de vina , mai ales ca aici este si umezeala .Sper sa se rezolve .Nici fructele nu le vrea ...am incercat proaspete cat si omogenizate ...nimic.
Transpira foarte mult pe timpul noptii dar bea multa apa , cel putin nu se deshidrateaza.

mami fericita de Giuliano
https://picasaweb.google.com/102421590206055963392/08Lug2011FotoCompleanoGiuliano?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPLDjoaisOzWtQE&feat=directlink
sunt baiat mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monmary

@Lora..Sunt de acord cu tine cand spui ca nu-l pot face mancacios. Nici nu imi doresc. Tot ce vreau vis a vis de alimentatie e sa fie cat mai aproape de nevoile pe care le are la varsta lui, astfel incat sa nu ii lipseasca minerale, vitamine, proteine etc. Din pacate nu ma pot lauda cu un obicei format legat de mese pentru ca e in continua schimbare si doar pe perioade scurte am avut un program relativ stabil. Spuneai ceva despre autodiversificare, imi suna mai bine decat tiparele arhicunoscute legate de diversificare care la mine nu au functionat . E un vreo discutie pe forum sau ai vreun link ori informatii suplimentare despre asta? Multumesc anticipat

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=159912

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=160974

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monmary spune:

Multumesc Laura pentru link-uri, multumesc si arturicii ca ne-a impartasit si noua din cunostintele si experienta ei. Cam tarziu m-am trezit sa vin cu multumirile, dar cum Alexandru ma solicita de numa', prea putin timp imi mai ramane pentru butonat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui monmary

De exmemplu ieri a manact de dimineata un mar cu vreo 4 biscuiti pentru copii, la pranz cateva lingurite de orez cu piept de curcan (total nu cred ca a depasit 100g). A mai papat la san de 2 ori pana seara (l-am obisnuit prost sa-l alaptez inainte de somn si daca nu primeste san nu doarme...)Pe seara, a mancat 160 de grame de borcanel cu vita(pe monet nu aveam altceva ce sa-i dau caci eram afara, la plimbare. Inainte de culcare, pe la 9 si ceva, a mai mancat vreo 3 biscuiti cu fructe.
Azi a mancat de dimineata branzica calcica cu fructe, pana in 100g, vreo jumatate de rosie cu cateva bucatele de paine la pranz, san de 2 ori si cam atat..

Ar trebui deja sa manance la pranz ciorbita/supa, nu rosie cu paine, nu crezi?

Sunt atatea retete pentru copii, ai de unde alege. Ok, e bine sa ii dai fructe si lapte, dar nu in exces; trebuie si mancare gatita. Mie nici un medic nu mi-a recomandat mancarea la borcan pentru fata, dimpotriva, totul gatit in casa.

Poti incerca o zi de genul:
-lapte/lapte cu cereale la trezire
-fructe/ biscuiti, gustare de ora 10
-ciorbita/supa, 12-14 maxim
-alta gustare pe la 16-17
-orez cu lapte, budinca, orez cu pui, tocanite de legume+pui, paste cu carnita, peste/pui la cuptor sau la capac cu diverse legume, etc, pe la 19-20
-inainte de culcare, lapte/lapte cu cereale

Asta e doar un exemplu...

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspuns, Raza de soare. Alexandru manca ciorbita ( cu supa nu am avut succes), din pacate nu suntem in tara ci intr-o "vacanta" prelugita si tot din pacate nu prea pot gati. Acasa faceam ciorba cu bors facut in casa si ii placea, aici numai romanii cred ca au auzit de bors... La borcanele voi renunta indata ce ajung acasa unde voi putea gati in voie. Lapte se gaseste numai UHT si ala cu 1,5% grasime, iar ca sa gasesti un iaurt simplu, fara fructe, tre' sa caut de nebuna pe la toate supermarketurile. De ceva vreme a inceput sa manance mai bine, are zile in care are chiar 4 mese pe zi la care se mai adauga san dimineata, seara si inainte de somnul de pranz.

Un exemplu de meniu:
-6-7 dimineata: san
-8.30 -9: fructe cu biscuiti din cereale integrale
-13(+/- jumatate de ora): paste + un peste fiert cu lamaie
-18-19: 1 sau 2 bocanele (cam 200g)
-21: mozzarela ( nu stiu cat e de buna pentru el, am sa pun mana sa caut)
-21.30-22.00 san

Din august vom fi acasa si vom experimenta retete noi. Ce am putut gati aici nu a fost bine primit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Cu placere!
Inteleg ca poti gati cat de cat...atunci nu e greu sa cumperi o olicica mica-mititica si ceva de gatit. Vacanta, vacanta, dar gandeste-te la burtica lui bebe, la sanatatea lui. E ca si cum ai manca tu numai conserve sau biscuiti non-stop...ti-ar place?..... E, asa ma gandeam si eu!
Sa nu te superi, dar chiar nu pot intelege locul in care te afli si oamenii care ar refuza o mama ce are nevoie de hrana buna si proaspata pt puiul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

O masa de mincare calda (gatita) pe zi ajunge.
De exemplu daca la prinz i-ai fi dat paste+peste+ legume si seara mozarella cu piine si rosii ar fi fost un meniu echilibrat.
Intre masa de prinz si seara nu trebuie musai sa dai o gustare consistenta, depinde mult de copil si de cit maninca la masa de prinz.
Ultima masa de solide sa nu fie prea tirziu (ora 19 e ok daca se culca la 22), sin poti sa-i dai la culcare fara probleme.

Iar ideea ca musai sa fie ciorba sau supa la prinz este mai mult o traditie romaneasca.

Mergi la inceput

@Raza de soare, nu am de ce sa ma supar, orice observatie constructiva e binevenita. Poate nu m-am facut bine inteleasa... Alexandru mananca macar odata pe zi mancare gatita, dar nu supa sau ciorba. De obicei paste(in fiecare zi altele si gatite diferit), pui la cuptor, vinete la cuptor, peste(unoeri mananca mai bine, alteori abia ciuguleste). Borcanel primeste cand nu suntem in casa, ci la plimbare sau la plaja(adica dupa 17.30), iar masa de dimineata nu e mereu aceeasi (mai papa branzica calcica, iaurt cu cereale si fruct). Nu pot gati des caci trebuie sa-l supraveghez, cum il las singur cum face boacane, cum casa in care stam nu e a mea, trebuie sa fiu de 2 ori mai atenta la el.

@Agnes Seara mananca mozzarella cu branza si rosii(am omis sa specific), taiate maruntel. M-am gandit si eu ca e tarzie ulima masa, problema e ca daca ii dau sa manace la 19, noaptea se trezeste des sa pape san...

Voi ati alaptat? Daca da, pana cand? Pana la ce varsta s-au trezit noaptea sa pape?

P.S. Am terminat o ciorba cu carnita de curcan, legume multe si acrita cu lamaie, indata facem testul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

monmary nu pot sa nu precizez ca tu il alaptezi,e f bine si chiar daca e marisor el se satura si cu laptele tau..daca spui ca papa de 2 ori? inseamna inca 2 mese..fetita mea are 5 luni si sunt zile cand suge de 3 ori pe zi,oricat incerc sa o pun la sin refuza ..

parerile voastre conteaza pentru noi...
multumim ca ne sunteti alaturi
David (25.10.2006)
...Paul (15.05.2009)
..Anastasia ..(25.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanea1988 spune:

Mai mamicilor da voua nu va e frica sa le dati copiilor vostri pepene rosu????? Eu de exemplu iam dat citeva bucati mici de pepene si atita mia trebuit , dupa citeva ore a inceput sa vomite, de am intrat intro panica de nu mai stiam ce sa fac..Nici nu vreau sami aduc aminte prin ce am trecut citeva zile, medicu mia zis ca in genere pepeni se pot da la copii doar pe la sfirsitul lui august caci atunce sunt pepeni adevarati, astia sunt cu nitrati si punem in pericol sanatatea copiilor, Infectionistu mia spus ca nici cartofii astia noi nu li se poate, deasemenea sunt periculosi....Voi ce spuneti de asta???

Mergi la inceput