IP identic
referitor la subiectul alaturat, cel cu mai multe conturi: cu tot respectul, rog administratorii forumului ca inainte sa ia masuri drastice, sa mai citeasca o data ce inseamna un IP si cum se aloca el de catre ISP-provider userilor. vor gasi cu siguranta si situatiile in care mai multi useri diferiti au IP comun.
de ex. daca lucreaza in aceeasi institutie sau chiar daca sutn in aceeasi retea mobila si posteaza de pe telefon.
Raspunsuri
admin spune:
Exista posibilitatea tehnica ca mai multi useri sa imparta acelasi IP mai ales cand IP-urile sunt alocate dinamic.
Desprecopii.com are mai multe mecanime de a identifica userii comuni decat simplul IP. Din pacate acestea necesita o investigatie mai complexa care din pacate este manuala si nu automatizata.
Vom face o analiza a IP-ului in cauza si a userilor respectivi. Pana vom avea un rezultat, toate conturile sunt redeschise!
Cu ocazia asta am raspuns su lui Corap pe care o rog ca data viitoare sa se foloseasca de procedurile puse la dispozitie de regulament si sa nu ne mai orbeasca cu caractere cat tot ecranul. Ii inteleg frustrarea bazata probabil pe acuze nejustificate dar chiar si asa se poate folosi un ton OK pana la rezolvarea incidentului.
Cu aceasta ocazie sterg restul mesajelor!
corap spune:
Acestea nu sunt nici pe departe ceea ce se intelege prin scuze = a-si exprima (în fata cuiva) parerea de rau pentru o greseala facuta, ci o continuare a acuzatiilor la adresa mea.
caracterele "orbitoare" sunt cat se poate de regulamentare (dat fiind ca exista) si ar fi de apreciat ca, dupa ce am fost taxata fara respectarea regulamentului, nu am scris cu majuscule si cred ca am avut un comportament impecabil in situatia data si in care am fost aruncata fara voia mea si fara alta posibilitate de a ma apara.
Nu eu m-am apucat sa fac circ in public, am fost provocata.
Sunt absolut uimita si ma tot intreb "de ce" - mai ales ca admin insusi a admis ca sunt numeroase situatii in care poate exista o singura adresa ip - deci presupun ca nu sunt singurul user in aceasta situatie. si totusi, numai eu am fost umilita public. de ce?
admin spune:
Corap, daca te uiti la data mesajului o sa observi ca mesajul meu este inaintea discutiei de pe PM. Inca nu am avut timp sa termin analiza pe care o sa o fac (alte prioritati) dar asa cum am spus o sa public in cadrul acestui mesaj rezultatul si cu scuzele de riguare. Dar te rog sa ai rabdare
maria_alexia spune:
cu riscul de a intra si eu pe lista neagra : deci mai intai acuzele si repercursiunile, apoi verificarea si eventual scuzele, in cazul in care se va dovedi ca totusi e inocenta. buna treaba.
macar in numele prezumtiei de nevinovatie pana la proba contrarie ar fi trebuit sa incepeti cu scuzele.
as fi curioasa mai ales sa aflu argumentele in baza carora le-ati luat fix pe ele (corap si nemora) la verificat.
admin spune:
Datorita unor prioritati tehnice am tot amanat sa fac o investigatie cu privire la acesti useri. Astazi am facut aceasta investigatie si am ajuns la concluzia ca nu avem nici o dovada clara ca userii care au fost acuzati sunt userii unei singure persoane!
In numele prezumtiei de nevinovatie concluzionez ca:
- administratia s-a grabit sa faca o acuzatie care nu poate fi demonstrata
- userii acuzati (Corap si nemora) merita scuzele noastre pentru ca au fost acuzati pe nedrept. Ne pare sincer rau de aceasta greseala.
- am invatat din aceasta situatie si vom fi mai atenti pe viitor.