Am auzit/citit despre acest aliment ca ar fi unul extrem de sanatos si am cumparat pentru bebe ( 10 luni) dar nu prea stiu cum sa il gatesc. ati gatit careva pentru voi sau pentru copii ? daca da, va rog ceva retete. multumesc
eu il pun in apa la fiert cu legume si atat, sare. Fierbe pana scade si e delicios. Nu am dat la bbei asa mici ca l-am descoperit mult mai tarziu.
vezi ca fierbe foarte usor si daca il lasi foarte mult devine o pasta de nemancat
Din cate imi amintesc( o singura data am cumparat o punguta) sunt niste bobite albe cumva?Daca da... eu le foloseam pe post de faina/ amidon...adica fierte ele devin un liant asa pt. sos, piureuturi.Retete nu am dar eu ii puneam putine bobite si apoi mai fierbeam acolo cu legumele... la gust nu se simte nimic deosebit!Sau cel putin asta am simtit eu!
da, eu ii dau lui Carol quinoa. i-am dat si cand avea pana intr-un an. arata ca niste seminte de ardei, ca sa zic asa, si i le servesc ca si baza la mancare (cu legume diverse sau numai cu un anumit fel, de exemplu cu ciuperci)
Daca ii dai piureuri, ai putea sa dai Quinoa la rasnita de cafea si sa o fierbi 5-10 minute. Apoi o amesteci cu fructele.
Eu folosesc o mixtura de cereale pentru terciul de fructe.
Am intr-un borcanel o combinatie de orez brun + quinoa + mei + cus-cus + ovaz + tarate grau.
Majoritatea sunt facute pudra la rasnita de cafea.
Quinoa folosesc si in alte combinatii, la supe, la salate. Acum vara am lasat deoparte cerealele si ne axam mai mult pe legume si fructe.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
Eu il folosesc in retete in locul orezului (alternez, ca sa nu se constipe). Merge si in supite de legume, si fiert si pasat cu legume piure. Nu am incercat cu lapte, sa vad ce iese, dar daca incerc iti dau de veste. Fierbe foarte usor!
Ioana, mami de Patricia
Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!