**Buburuze de 2009 in actiune(18)**
Raspunsuri - Pagina 15
Lali_mete spune:
Lenea a invins
...am dormit ca vacuta 3 ore aproape
.
Dar si cand m-am treziit,ehe,am facut ciorbita,am copt ardeii,am facut mancarica de ardei cu vinete... Am citit si pe forum,acum imi e rau ca am papat muult si imi e greata
...
Anna trimit una via forum
? Daca nu suntem toate mai aproape unele de altele
,ca faceam la toata lumea... MAi,rade,glumim,dar sa nu poftesti la shaorma si sa iti fie rau,ca ma bat singura,zau!
Eu am ofta de bere,vreau bergenbier de aia noua,cu lamaie
...
Pentru Raisa
Lali
de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si
33+ cu Ioana Teodora
AMR 7 saptamani
cris_82 spune:
neataaaaaaaaaaaaaa
haideti la 
,perfuzabila cu nes
,ceai fructat
,trabuce
si vougue 

ana[/v] cand vi la c-ta,dai un semn si facem adunare cu toate ![]()
simina si tie un weekend placut
[b]lali cum te simti azi?Am incercat eu bengenbierul si e ok
Mirunel
terorista 

BAZAR
Lali_mete spune:
'neatza!!!
Bine ma simt Crisule
,ca de obicei
. Multam pentru tratatie de dimi, ieri nu am mai mers la magazin sa imi iau bere,ca trebuia sa merg unde am lucrat eu,ca doar acolo au. Si nu aveam chef sa vad fata sefului
...
Merci ftelor de aprecieri,sa stiti ca sunt mai simpatica in realitate decat in poze
,nu sunt prea fotogenica. Important era sa se vada burtocul,nu? Si cat de mare sunt pe langa Cris ,care se crede grasulina
...Auzi la ea,sunci...
...
Anna sa stii ca m-am gandit la tine cand am mancat ardei aseara
...Nu sunt buni,sa stii, am avut arsuri toata noaptea,de am crezut ca ma transform in dragonitza

Va pupic, ma apuc de impachetat sosete...visul meu de mic copil,sa am un brat maare de sosete desperecheate,si eu sa caut in morman perechea
... Asa imi trebuie daca nu le pun pe perechi de cand le usuc...
Pentru Raisa
Lali
33+ cu Ioana Teodora
AMR 7 saptamani
Picky_toto spune:
Neata
Is la cafea cu copila mare in brate...si ma documenter pe net...
Pe voi nu va ingrijoreaza pubertatea precoce, ca Mady am citit ca Alex a intrat deja la pubertate...si am aflat ca si Emmy la fel..deja are sani si o dor cand cresc... poate si 2-3 fire de par pubian..bine ca ea nu zice ..
Si am citit pe net ca si ceea ce mancam poate duce la pubertate precoce, mai ales alimentele care's umflate cu hormoni...
Ne uitam la Stefi si ne miram cat de inalta si isteata e la 2 ani...si parca prea repede a crescut/dezvoltat...si nu imi doresc ca la 7-8 ani sa intre in pubertate..is doar niste copii.. deci clar trebuie facut ceva.. luate masuri? dar cum pot eu ca singura persoana sa ii opresc pe alti sa se imbogateasa pe spinarea copiilor si a oamnilor si sa nu mai produca alimente cu hormoni, conservanti si e-uri? Nu pot, clar, dar as vrea sa incerc sa imi hranesc copii mai sanatos? pot?! am cu ce din comert?! ca pana la urma si puiul bio e crescut cu porumb si tarate umflate cu hormoni...sa devenim vegetarieni si sa ma apuc de cultivat legume in gradina, in pamant ingrasat cu balegar si sa speram ca-s naturale?! Cum.. imi spuneti? Aveti idei? Ca mie la 14 ani mi-a venit menstruatia si nu mi-ar placea ca la copile sa se instaleze menstruatia la 9 ani...

Sorina si Lavi, bun revenit
, ne fost dor de voi.
S-a trezit si mezina si isi suge mainile ..v-am pupacit 
Mami de
mica si iubita
05.05.2009 si de inca o
mai mica si iubita
25.03.2011Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai
Serialbastre spune:
Neata! hai cu cafeaua ....
Mai nou, Cezara dimineata ne striga "a catea! a catea!" ![]()
Picky, nu prea cred ca poti face foarte multe privitor la pubertatea precoce. E adevarat ca o anumita grija in alimentatie e bine-venita, dar nu cred ca poti manca numai ce cultivi. (asta in ideea ca ai unde cultiva, ca eu nu as avea unde) Si nici nu cred ca tine numai de alimentatie ... dar e un subiect de studiat, cu siguranta!
Pup toate fetele si va doresc un sfarsit de saptamana minunat! 
Andreea si
Cezara - Ilinca (2.06.2009)
In bucataria mea
POZE
Lali_mete spune:
Picky varsta la care apare menstruatia tine mult si de mostenirea genetica,nu numai de ceea ce mancam.Eu si surorile mele am avut prima menstruatie la 13 ani aproximativ,avem verisoare care la 11 ani deja aveau menstruatie, altele carora le-a venit prima data la 16 ani. Si din cate stiu menstruatia apare cam la 2 ani dupa ce incepe sa creasca parul pubian,axial si sanii . Nu mai zic de transpiratie,ca incepe si ea sa miroase cand incep sa se dezvolte zonele paroase. Am intalnit pe cineva cu fetita cu pubertate precoce,nu avea decat 6 ani cand se plangea de dureri de burtica puternice, incepea deja sa ii creasca parul pe ici pe colo... si la o ecografie abdominala i-au spus dr-ii ca deja are nu stiu ce foliculi,si ca urmeaza sa para si menstruatia daca nu i se administreaza tratament si nu i se schimba modul de viata. De atunci au inceput sa creasca animale la cineva la tara, pasari, sa ia lapte numai de la tarani care hranesc vaca cu lucerna,iarba ,tarate si dovleci . Parerea mea este ca putem incetini tot acest proces dar e de munca nu gluma. Nu stiu daca si mai scump. Eu nu mananc prea multe mezeluri,sau semipreparate ,sau fructe si legume care vin din celalalt capat al globului. Am fost judecata ca nu am in frigider si eu "macar un fel de salam" ,si ca nu ii dau copilului te miri ce fructe exotice. I-am dat,dar nu zilnic,nu e o rutina asta. Cred ca singurul fruct care stiu ca nu e tocmai natural si pe care PAul il consuma des e banana. Nu mai zic ce pusa la zid am fost de cumnat si soacra ca am vrut congelator mare,sa imi congelez fructe si legume de la tara,sa le am pana la sezonul urmator,ca "ce ,acum se gasesc rosii si iarna,dovlecei,pastai,mazare,de ce sa le congelez de vara si sa consum curent pe care il platesc,toata iarna!" Pai,astea culese la timpul lor,de aici,stiu ca au fost si stropite impotriva gandacilor,impotriva manei ,si au fost udate CU APA sa creasca repede ,dar macar nu au alti hormoni de crestere. Azotul se folosea toamna,la araturi,sa "ingrase" pamantul si cand eram noi copii ,acum e mizilic pe langa ce pun marii producatori. Astea ale noastre macar nu sunt culese de crude si apoi expuse la cine stie ce substante sa se coaca fortat ,sa le avem noi lucioase si frumoase ,dar fara gust, in farfurie. Nu cred ca este nevoie chiar sa ne cultivam noi singuri legumele,si sa ne crestem porcul cu resturi de mancare,boabe si orz,sa ne crestem gainile cu iarba si porumb sau curcanii,sau ce carne mai mananca fiecare,dar macar sa cautam sa luam cat mai putin procesat,cat mai proaspat , crescut de cineva de la tara. Eu am vorbit cu sora mea sa imi faca faina la moara, i-am spus ca vreau si tarate , imi cauta si mei,in,susan ,ca inca se cultiva pe langa ea,pe camp. Vreau faina de la moara pentru ca aia e sigur grau macinat si atat,separat de tarate , nu are antiaglomeranti,sau cum mama lor s-or numi substantele care se pun in faina sa nu se faca cocoloase de la umiditate ,si ma apuc de facut paine in casa. Si asa nu mancam paine multa,dar parca nici puful asta de la magazin nu mai vreau sa il mananc. Acum e greu ca nici oamenii la tara nu mai cultiva mai nimic in gradini,pentru ca gasesc totul in piata,parca s-a facut lumea puturoasa,zau asa. Mama avea gradina toata boboc, cu straturi cu de toate,si mancam din gradina toata vara,ne pregateam cu de toate pentru iarna tot din gradina, si uda doar cu apa,si stropea impotriva gandacilor,nu dadea cu nimic pentru crestere mai rapida.Samanturile si le strangea ea,sin plantele ei,nu cumpara de la "fermierul" rasaduri sau seminte. Si erau si atunci ploi cu piatra,ploi cu soare si se manau legumele, erau si invazii de gandaci... Mama lor de gandaci de colorado,cat de sila imi e de ei,ca am adunat cred sute de mii de pe cartofi,vinete si rosii
.
Ia uite ce m-am intins si nu am zis nimic
.
Am citit si eu despre pubertatea precoce cand am cunoscut mamica cu fetita , si atunci m-am hotarat sa mananc pe cat posibil mai putin procesat,mai putina carne din comert , lapte de la ferme mari,etc. Culmea este ca daca ii spui unei mame de baiat de ex,de 6 ani,care efectiv daca nu se da cu antiperspirant iti muta nasul ,ca e din cauza alimentatiei( toata ziua sandvisuri cu salam,cascaval si maioneze din comert,ketchup) spune "pai si ce sa ii dau sa manance?!" . Pai ii dai si o ciorbica ,chiar daca e facuta cu legume din piata si pui de gostat,dar macar nu mai are atatia agenti de afanare/crestere/conservanti/coloranti ca meselurile. Maioneza,pentru ca ei consuma multa,ar putea sa o faca in casa, are de undel ua oua de tara,dar...
Asta e,am devenit comozi din cale afara,si suportam consecintele: obezitate,pubertate precoce,probleme hormonale la varste foarte mici.
Pentru Raisa
Lali
33+ cu Ioana Teodora
AMR 7 saptamani
madyrizi spune:
hello!
mersi de cafea
.
sa stiti ca pubertatea precoce nu e chiar numai din alimentatie. am inteles de la soacra mea ca si sotul a intrat in pubertate precoce cam la varsta lui alex. a stagnat la inaltimea de 164 cm pt. ca a fost la medic cu el la 10 ani si nu mai aveau ce face. deja se produsese osificarea si nu mai puteau administra nimik. lui alex i-a facut doctora radiografie la mana si la "sha" (cum ii spun ei). mi-au zis ca oasele lui nu s-au osificat si ca e cu un an in urma ca varsta osoasa... deci pot inteveni acum cu succes, dar trebuie monitorizare atenta.
sper sa-l pot ajuta macar aici daca la psoriazis nu am ce face
.
ma duc sa faco ciorba de porc, ca shaorma n-am papat. am uitat cu desavarsire de ea
. pana mi-au amintit iar fetele
. musai ma duc la turcul din colt sa-mi iau
. unde mai pui ca e langa casa
, dar eu habar n-aveam
.

Mami
de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
NOUTATI IN ALBUM
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
Lali_mete spune:
Mady unde e genetic,e genetic,dar in majoritatea cazurilor nu este
. La voi din pacate puteai sa ii dai tu numai de la strabunica de la tara,din varful muntelui sa manance si sa bea numai apa proaspata de izvor,tot ar fi avut problemele astea.
Spor la gatit
!!
Pentru Raisa
Lali
34+ cu Ioana Teodora
AMR 6 saptamani
cris_82 spune:
deocamdata sunt pe la bucatarie..piure cu sos de ciuperci![]()
vad ca v-ati apucat de scris cu simt de raspundere,asa ca sa recuperez si eu ca iar ma vad ca raman in urma
lali daca nu vrei bere de acolo,e cazul sa vi la mine ca eu nu tin cont de unde cumpar
.Spor la cautat perechea sosetoasa 
picky si Miru a mea e inaltuta pentru varsta ei,dar partea cu CM si pubertatea asta precoce nu cred ca tine numai de alimentatie..tind sa cred ca e vorba si de informatia genetica.Acus nu-s eu de specialiltate dar caz concret la mine in neam : je am avut CM la 12 ani ca si mama mea si ca si bunica si am crescut cu legume si fructe din gradina.o verisoara de-a mea la 8 ani avea Cm si ca si alimentatie a fost identic
.
andreea ce haioasa Cezara 

lali stii de ce "taranii" nu mai cultiva pamantul si prefera sa cumpere si eu din piata?Costurile sunt mari,crede-ma ca iti trebuie bani sa pui toate cele si sa stai dupa ele ca sa culegi roadele.Cine zice ca cei de la tara nu au nevoie de bani ca pamanatul le ofera totul,e cea mai mare aberatie care am putut sa o aud.Daunatorii sunt mult mai rezistenti,culturile nu sunt facute prin rotatie si le saraceste pamantul in asemenea hal ca dupa 6-8 ani se intreba de ce nu li se mai face nimica?!Asa ca e mai comod si econom sa cumpere si ei din piata.
mady haide cu shaorma 
Mirunel
terorista 

BAZAR
Picky_toto spune:
Incerc sa incarc ceva poze pe picasa..
Uitasem sa va tramsmit salutari din partea Virginiei. E inca in Ro si e tot pe drumuir..acum probabil e in Iasi se intaleste si cu Ema. Dar se simte bine, e cald, cica prea cald dar cred ca cei mai bucurosi sunt copii. Cand mai ajunge pe la un fix sau pe la un pc o sa mai vb cu ea.
Cris sa-mi dai nr prin pm sau offline pe mess daca nu sunt.
Andreea pai cauza e hormonala..si cum alimentele is pline de hormoni si ne indopam zi de zi cu ele eu tind ca cred ca asa a luat amploare pubertatea asta precoce. Ininte nu era asa raspandita, ok poate ca era un caz, doua, zece dar nu asa de des precum e acum.
Lali nu stiu daca tine de mostenirea genetica ptr ca mie, sorei mele si verisoarelor menstruatia a venit mai tarziu, pe cand verisoarei mele de 14 ani i-a venit menstruatia la 9 ani si e ff dezvoltata..E de inteles ca noi nu mancam mezeluri zi de zi si ne hraneau pe cat posibil cu ce dadea gradina si animalele, pe cand acum majoritatea de la tara prefere sa ucmpere decat sam ai trudeasca in gradina. Pai imi aduc aminte ca ne trezeam pe la 4 dimineata sa udam gradina, seara pana la 10-11 noapte stam ca sa terminam de udat, la galeata ca nu toti isi permiteau pompa si apa nu era in sat decat de la fantana si pliveam rasadurile, strangema gandacii aia de colorado (apropo mie imi placeau..
) si uite asa ajungema sa ne facem o provizie sanatoasa ptr iarna. Acum lumea ii comoda, deh pc-uri, tv-uri, telefoane performante etc..incat nu mai are omul chef dem unca..E mai usor sa zici ca nu se face ca nu ploua, sau ca s-a mamant decat sa pui fundul la treaba..cumparam cat mai mult din import, de la turci si cum vedem o eticheta bio cum gata avem impresia ca-i crescut de taran...carnea de pasare de curte din gospodarie nu ne mai place ca-i atoasa si tare..o luam pe cea din comert care miroase a peste ca-i frageda..si asa mai departe..
Eu una daca as avea aici posibilitatea sa-mi fac o mica ferma in curte mi-as face fare ezitare...si da daca ar fi bine in tara as merge la sat ca sa imi cresc copii in conditii bune,sanatoase si mai putin poluante...dar...na am mai scrie dar imi plange un copil de somn si trebuie sa lep un la culcare..
mai trec eu 
Mami de
mica si iubita
05.05.2009 si de inca o
mai mica si iubita
25.03.2011Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai