**Buburuze de 2009 in actiune(18)**

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Cris ai spus ceva important Nu se mai fac culturile prin rotatie si se mira de ce nu se mai face nimic in gradini. Exact asta e buba,asta ii spun si soacrei mele. Ea pune in fiecare an,in acelas loc,aceleasi legume. Pai nu asa se face. degeaba ii explic eu ca e important sa puna si fasole si mazare in gradina, si cartofi,si rosii,si ardei,si sa tina cont unde anume a fost pus cu un an in urma,sa se puna prin rotatie in toata gradina,sa se intereseze despre culturi,ce merge mai bine dupa fasole,de exemplu. Si stiu ce spun zic ca lumea s-a facut comoda . Da,munceam mult la gradina, dar aveam tot ce ne trebuia.Asa cum spune si Picky, caram apa cu galeata,si uda,si pliveam. Toata vara nu stiu daca cumparam de la magazin doua batoane de salam. Cumparam mai des afumatura,ca ne placea cu fasole sau varza, in rest mancam din curtea noastra. Tu cum ai de toate in gradina? Altii de ce nu pot? Sora mea are o gradina mica-mica,dar are de toate in ea. Poate nu ii ajung sa puna si pentru iarna,dar pentru acum sigur are.
Cu faza "stai la tara,nu ai nevoie de bani" ai mare dreptate. Si la tara iti trebuie multe . Cand eram eu mica duceam floarea soarelui la presa,si faceam ulei,un ulei gros si galben,cu miros si gust puternic de floare,acum il cumperi de la magazin,apa chioara,sfaraie in tigaie de parca ar avea apa in el. A fi multe de zis. Na ,eu care am crescut la tara,poate vad alfel lucrurile, sunt obisnuita cu alte practici ,si nu vreau sa intru in polemici cu voi pentru ca imi sunteti dragi.

Iar pubertatea precoce nu inseamna numai menstruatie devreme,inseamna mult mai multe. Inseamna crestere brusca in inaltime, cu stagnare foarte devreme.Si desi initial sunt mai inalti decat cei de varsta lor,la maturitate pot fi mai mici de inaltime decat media,deoarece se matureaza oasele mai devreme. Inseamna organe sexuale maturizate devreme, posibil interes pentru sex mai devreme din cauza dezvoltarii,din cauza producerii spermei la baieti si a aparitiei ovulatiei la fete.

Nu putem vorbi de aceeasi problema in cazul copilasilor de varsta alor nostri,care sunt mai inalti sau mai grasuni,ci doar daca semnele maturizarii apar mai devreme de 9 ani ( cresterea sanilor,a parului pubian,axial la fete,cresterea penisului si a testicolelor ,aparitia parului pe fata, in zona genitala si axiala la baieti).

Vai ce incrancenata par din mesajele de azi!

Picky doar pe al lui Cris il vrei?

Pentru Raisa
Lali de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si 34+ cu Ioana Teodora
AMR 6 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_82 spune:

Azi fara polemici,dar ce faceti voi weekendul asta?
Eu una am un dor de plimbareeeee...maine as vrea sa duc sectoriciul prin mamaia si sa o plimb pe jos pana cade lata.Azi am deja programare la fini sa mergem..ne adunam mai multi sa vedem ce iese

Mirunel terorista

BAZAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Nimeni nu vb de polemici fiecare isi spune parerea..

Eu una as da orice ca fetele mele sa traiasca sanatos, sa manance sanatos, sa zburde prin curtea mare, sa ia fructele direct din copaci, si sa simta gustul legumei adevarate....Dar nu pot, nu pe pot oferi acest lucru si ma simt vinovata. Cum ii ziceam si la al meu..as fi vrut sa avem mai mutl timp concediu ca sa stam is pe la tara ai mult..sa se simta si copilele bine, sa descopere si Stefi cum arata o vaca (cand le aduc vacari de la pascut, ca neamurile mele nu mai cresc vaci, cai, oai, capre..etc) si doar cateva pasari si porci ca nu cumva sa vada calu pe strada si sa zica uite vaca ..ca deh vaca din carte si de la tv are pete ..iar in realitate is altfel ..Eu la 15 ani inca ma jucam cu papusile si cu pozele(radeti, dar asta-i adevarul) acum deja pe la 10-11 ani fetele isi incep viata sexuala..sau au numai fiteze in cap, ce haine de firma sa-si ia , ce telefoane..ce incaltari, cum sa se macheze, vopseasca etc...pai eu ca mama sa-mi vad copilele la 10-11 ani astfel?! nu as putea accepta...clar ...Pai ma uitam la Emmy...cand se mai juca cu papusile Stefaniei, le punea sa se pupe intre ele, sa se mangaie..si asta a copiat si Stefi..cum se juca cu ele cum le punea sa se pupe..na..nu zic faceam si noi asa..dar nu la varsta de 8 ani.. si in nici un caz la 2 ani

Cris da e mai comod ca si taranul sa cumpere alimentele din piata sau supermarket ca deh ..dam un ban si gata..si ne plangem ca nu se mai fac culturile..crede-ma ca is putori..
Cand eram copil mergeam cu mamaia/maica mea si o ajutam in gradina sa puna legumele..clar prin roatie ..nici un an in acelasi loc ...si la camp printre porumb punea fasole...pepeni..mama ce frumos arata totul..se trezeau cu noaptea-n cap si mergeau la cules fasolea de pe camp cat inca nu cadea roua...la sapat..etc..Da e drept ca s-au inmultit ganganiile si mananca culturile si trebuie repuse din nou, ceea ce e o investitie in plus..si da nici nu se mai iriga pamantul ca nu mai baga apa in canale si hidranti au fost furati la bucata ptr fierul vechi ca deh e o afacere cu care multi s-au imbogatit de pe urma distrugerilor in masa..
Toata vina o poarta statul, ptr ca nu ajuta asa cum ar trebui sa ajute pe taran..nu doar pe cei mai mari care iau pamanturile in arenda de la tarani si se ii da acolo cativa banuti la sfarsit sau niste saci cu grau/porumb sau mai stiu eu ce..Din cauza ca munca e multa, totul scump si de multe ori se iese in pierdere sau la zero, tarani nu mai tin nici animale..De ce sa tin vaca ca sa-mi dea lapte ca ok, fac branza, iaurt, beau lapte dar ca sa duc la icil pe cativa banuti nu se merita..plus ca mancarea ptr aimale e costisitoare...Ininte se mai practica plata in natura sau schimbul de legume/fructe, acum toata lumea vrea bani ..si pana la urma de suferit avem noi, copii nostri si copii copiilor nostri si stra-stra-stra nepoti noastrii ....o sa se ajunga sa nu mai bem nici apa ca de nu ii buna si o sa ne bage pe gat un producator nu stiu ce bautura(era un film rulat pe hbo..merita vazut..cum a ajuns in viitor lumea..idioti .era o comedie dar aasa se va ajunge..pe bune) ..
Nu ati vazut la tv ca anul asta s-au facut culturile si nu au ce face cu ele, ca nu au cui sa le vanda?! ca ne-a invadat produsele turcesti...adica cele artificiale, crescute in bureti...
Si daca o tinem tot asa..acum toti vor sa faca si facultati, nimeni nu mai vrea sa dea la carca...ca deh ..munca nu-i ptr ei..si preferam sa tinem degetele pe tastatura, sa platim ptr o diploma dar sa nu ajungem sa depunem efort ..de ce nu mai sunt scoli de meseri? de ce nu mai avem mesteri priceputi in tara ..si tot asa..
Si da si noi dorim acelasi lucru ptr copii nostir..sa faca facultati(dar nu pe bani) sa aiba un job cat mai usor..dar uitam ca ii facem sclavul banului..;uitam ca le ingropam viata..si ii facem roboti..doar munca, casa si bani..exact cum suntem noi acum..dar ca ei vor fi si mai rau..acum deja lasam straini sa ne creasca bebelusi, muncim de dimineata pana seara ptr un ban, platim facturile si vezi ca nu mai ramane nimic la sf luni..si uite asa ne invartim intr-un cerc vicios...pe cand pe timpuri lumea muncea la camp..din primvara pana in toamna..iar iarna se odihneau...ieseau afara hraneau animalele si apoi intrau iar in casa la caldura, mai faceau un razboi, mai ascultau o populara, mai spargeau seminte, mai stateau la o barfa..si totusi erau mai linistiti psihic decat suntem noi acum..cu putinele bucate pe care le aveau in camara si cu minimul de lux pe care il aveau..dar aveau viata...pe cand noi vrem sa ne inconjurma de electronice care mai decare sofisticate ca sa ne facem viata cica, usoara, dar uitam ca ptr viata noastra usoara nu mai avem viata cu adevarat, uitam sa mai traim...
Na eu asa vad lucrurile...si daca m-as intreba ce as lua cu mine pe o insula sau intr-un sat uitat de lume..nu as stii ce sa raspund...ptr ca nu ma vad sa spal la rau sau la mana, nu ma vad sa stau zi de zi sa fac focul sa gatesc o mancare, nu ma vad sa stau fara curent..dar daca stau si ma gandesc bine alti traiesc asa.si pot ...eu una de ce nu as putea?!

Hai ca m-am intins si am deviat de la subiect..Lali vreau si nr tau..si al Siminei.. si Mady ..si Anna si cine mai vrea sa se vada cu mine..si daca ma timp si eu ..dar macar imi fac timp, incerc..

Mami de mica si iubita 05.05.2009 si de inca o mai mica si iubita 25.03.2011

Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

creca va dati seama ca is pe din afara, da???
sper sa recuperez diseara
m-am intalnit cu Virginia azi, cu toata familia de fapt...ne-am plimbarisit, am dus copii in parc, s-au dat in leagane, in masinute astia mici, Mathias ca e mai mare, in toateeeee ca sunt o gramada ...si nu o data. eu una m-am simtit ft ft ft bine cu ei, cu ea ma simt de parca o stiu de-o viata, avem asa o comunicare ft buna si nu ne-am vazut pana acum....e adorabila, si ea si copii si sotul ei, sunt o familie ft frumoasa. aparatul meu a facut putine foto, a ei, scula de scula ca aia veche a mea, Nikon adica, pe care mi-a luat-o barbatul de cand m-am facut rea, a facut mai multe si mai frumoase. o sa le puna ea cand ajunge. va saluta pi tati, a ramas sa ma vad marti iar cu ea cand va pleca spre Sv
va pup acu pi tati, ma duc ca am mancare pe foc

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput

neataaaaaaa

haideti la ,perfuzabila cu nes,ceai fructat,trabuce si vougue

Deocamdata am soata plecat cu putina treaba,dar cum vine o tulim cu totii la plimbareeeeeeeeeee

Mirunel terorista

BAZAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

neata mandrelor
eu is socata de martea lui Amy Winehouse, mie imi placea cum canta, era ceva altfel, o voce exceptionala, un alt fel de muzica. Dumnezeu s-o odihneasca! na, era de asteptat la viata zbucuimata pe care o avea, dar eu tot scata sunt
am cetit cam ce vb aci, de pubertate precoce.....nu ma pricep, nu ma bag, sper sa nu ma lovesc de asa ceva, cred insa ca nu doar alimentatia e de vina ci si bagajul genetic. mai departeeee....daca o fi nev ma informez, daca nu, nu
va doresc duminica placuta

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput

fii-mea doarme..logic ca o sa plecam dupa masa la plimbare ca nu am incotro

picky tin minte ca m-am jucat cu papusi pana tarziu de tot,de ajunsesem la liceu.Ca sa nu mai zic ca la aproape 16 ani fugeam de baieti ca dracu de tamaie,de pupat nici nu era loc de asa ceva.Acum aud cum la gradinita au "prieten"..damn,parca prea repede evolueaza totul.Si factori sunt multi:alimentatie,acces la informatie,genetica care sunt in stransa legatura si ajung sa formeze un cerc din care nu e scapare.Ai punctat bine cand ai spus ca am ajuns "sclavul banului" .Hai ca atunci cand o sa veniti in Ro o sa facem o mancare si cu o salata bio de la mine din gradina.
cuscra ce fain ca ati petrecut cu totii,de abea astept sa vad pozele.Acum am vazut ca a murit Amy si am dat un search pe google si nu-mi vine sa cred .Stiu ca in ultimul ei turneu s-a dus rau de tot in cap din cauza alcoolului si a drogurilor de s-au amanat restul concertelor.Dar da, avea o voce unica si un stil de muzica total deosebit care si mie imi placea..pacat ca s-a dus.

Mirunel terorista

BAZAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Neata,

Va las

Ati scris o gramada, nu am apucat sa citesc, sper sa reusesc sa citesc de la serviciu

Noi am avut un wkd normal, cu iesiri in parc, la cumparaturi...nimic deosebit. Din pacate trece asa de repede si iar e luni

Pupicei

de steluta norocoasa Luca-Vlad (09.02.2009) si 18+ cu

e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

neataaaa

multam de cafea ana ,dau eu restul fetelor..perfuzabila cu nes,ceai fructat,trabuce si vougue

Mirunel terorista

BAZAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simina1980 spune:

Neata,
Am venit la !
Si pe mine ma depaseste subiectul cu pubertatea precoce-am citit parerile voastre-in mare sunt de acord insa sa stiti ca viata aia la tara asa cum o descrieti voi(asa cum era cand eram noi mici)nu mai este si nici nu va mai fi vreodata la fel.Eu stau la tara deci as zice ca stiu despre ce vorbesc-nu mai poti tine o familie cu ceea ce cultivi sau cresti-trebuie bani si de altceva decat mancare(asta presupunand ca mananci in cea mai mare parte ceea ce ai in curte)-nu numai mancarea e importanta.........in fine nu vreau sa intru in polemici si nici nu sunt f coerenta asa de luni dimineata.
Cris-ati fost la plimbare dupa-amiaza?
Ema-super ca v-ati intalnit!
Andreea-ce dulce Cezara!Si Andu ne tine companie la cafea-ii pun lapte intr-o cescuta la fel ca cea in care imi pun eu cafea si el zice ca bea cafeaua cu mami.
Lali-ti-ai recuperat baiatul?
Anna-asa e trece f repede wek-end-ul!O saptamana usoara la serviciu!
Picky-cand plecati spre Romania?Uite acum iti trimit pm cu nr meu de telefon!

Ma apuc de treaba!Revin

Mamica de Razvan-Alexandru(24.08.2009)

Mergi la inceput