bebe de 2 luni plange mult
Raspunsuri - Pagina 4
adelaideA spune:
Ma intreb daca e vreun topic pe DC in care sa nu apara o "mama eroina" sa o traga de urechi pe cea care are o intrebare.
Eu ii dau si ceai lui bebe si mar stors si ii plac foarte mult. Si mama ne dadea ceai. De fapt, multe dintre mamele noastre ne dadeau ceai, pentru ca atunci nu prea erau la moda sfaturile OMS. Eu cred ca tine de mama si de pui sa decida daca e nevoie sau nu de ceiut.
Daca mai ai nevoie de o idee cum sa o linistesti pe bebita, eu am un scaun de picnic, gen ou, si tin copilul in poala (dar astfel incat sa nu stea el in fund), ii tin mana pe burtica, sa o incalzesc si ii cant traducerile de la filme, de la televizor. Daca e foarte agitat, mai agit si o zornaitoare.
Asa se obisnuieste cu vocea mea si invat si eu sa vorbesc cu el, pentru ca de multe ori ii si povestesc lucruri legate de ce e in film. Nici nu trebuie sa ii canti nu stiu ce melodie, sa iti auda vocea si ii place foarte tare. Mai mult, acum a inceput si el sa gangureasca, ca si cum mi-ar da replica. Si stam si "vorbim" asa, de iti vine sa te topesti de fericire!
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adelaideA Ma intreb daca e vreun topic pe DC in care sa nu apara o "mama eroina" sa o traga de urechi pe cea care are o intrebare. Eu ii dau si ceai lui bebe si mar stors si ii plac foarte mult. Si mama ne dadea ceai. De fapt, multe dintre mamele noastre ne dadeau ceai, pentru ca atunci nu prea erau la moda sfaturile OMS. Eu cred ca tine de mama si de pui sa decida daca e nevoie sau nu de ceiut. Daca mai ai nevoie de o idee cum sa o linistesti pe bebita, eu am un scaun de picnic, gen ou, si tin copilul in poala (dar astfel incat sa nu stea el in fund), ii tin mana pe burtica, sa o incalzesc si ii cant traducerile de la filme, de la televizor. Daca e foarte agitat, mai agit si o zornaitoare. Asa se obisnuieste cu vocea mea si invat si eu sa vorbesc cu el, pentru ca de multe ori ii si povestesc lucruri legate de ce e in film. Nici nu trebuie sa ii canti nu stiu ce melodie, sa iti auda vocea si ii place foarte tare. Mai mult, acum a inceput si el sa gangureasca, ca si cum mi-ar da replica. Si stam si "vorbim" asa, de iti vine sa te topesti de fericire! |
adelaida, mama dadea ceai pt ca nu avea apa plata, si trebuia sa fiarba apa de la robinet, care imi aduc aminte ca era groaznic de jegoasa. Daca ai gustat apa fiarta - o sa intelegi de ce prefera sa dea ceai. Plus, mama mea a revenit la munca la 4 luni dupa nastere, initial program redus, ca imi aduc aminte ca venea de la munca cu sanul plin de lapte si camasa uda .... Deci trebuia sa se gaseasca rapid o solutie de inlocuire a alaptatului, cand era departe de copil.
Sa revenim on topic, citii intr-o carte: copiii au colici si 5-6 sapt, si 3-4 luni. Plus, fiind f. cald, copiii reactioneaza diferit. Eu am alaptat, fifi nascuta in mai a prins caldurile din bucuresti la varsta mica. Au fost zile cand nu imi venea sa ies din casa, stateam cu aerul conditionat non stop. Mentionez ca fiica mea e rea de caldura, dupa 24 gr e transpirata fleasca. La caldura manca putin si des, uneori lua 2-3 gurite, la fiecare jumatate de ora, 1 ora. Noaptea manca mai bine.
Pt ca aveam surplus de lapte, pompam (am avut o experienta crunta cu sanul prea plin, dureri crunte, canale infundate - un inceput de mastita) asa ca am pompat si congelasem cam 3l. Femeie nebuna. Ei, cand puneam pompa, primii 10-20-30ml ce ii scoteame erau aposi, transparenti, apoi laptele venea din ce in ce mai gros, consistent. Banui ca acele 2-3 gurite care le lua fifi, erau de sete - de caldura nu avea chef de mancare. Nici nu ma mir ca primele luni dupa nastere a luat maxim 500gr pe luna.
De program, nicio sansa.
Ce a facut f. bine la colici: masajul la burtica si exercitii bicicleta, sau gen genoflexiuni. Plus o culcam pe umarul meu, puneam un finet intre noi 2 ca transpiram amandoua... Si acum ii fac masaj la culcare desi are 3 ani... rutina de atunci a ramas.
Sfatul adelaidei de ai vorbi/canta, iar e minunat. Vocea mamei conteaza.
A, am si uitat. I-am dat vreo 4 feluri de picaturi anticolici. Inutile toate. Infacol adus in Anglia, sab simplex, coli nu stiu cum, ceai de nu stiu care, beam io 2-3l pe zi. NImic. Degeaba. Mancam numai carne gratar si branza de vaci si cartofi copti, si compot de mere si iaurt cu cereale... nicio imbunatatire (doar ca slabeam io )
Cat despre ajutor, si la mine era tati in delegatii de luni pana joi, de marti pana vineri. Dar ne-am descurcat.
Trec colicile. Crede ma pe cuvant! Desi la oboseala...e f. greu.
Porumbita spune:
mai generatia mamelor nostre revenea la munca la 3-4 luni;
ceva tr facut pt copilul ramas acasa (mama mi-a zis ca a fost in extaz cand a gasit o sticla de pepsi la care a pus tetina aia de cauciuc galbena, poate ati vazut cum aratau)
nu erau pampersi; se puneau copii pe olita la 6-7 luni
dc tot dati exemplul mamelor de ce nu dati si exemplul bunicelor?
bunicamea a avut 3 copii; primul a crescut cu lapte de vaca indoit cu apa ca era prea tanara si nu prea ii era clar ce si cum cu alaptarea, mama nu avea si soacra nu se ingesuia cu sfaturi; la urmatorii doi s-a dezmeticit si i-a alaptat cate 2 respectiv 1, 8 ani; si nu a auzit in viata ei de wrapt si sling dar cand tata aveam 3 luni il lega pe spate cu broboada ca sa poata merge la cules de "sorica" (floarea soarelui) si dupa ce ii dadea sa suga il punea sub caruta, langa roata, la umbra sa doarma
revenind on topic; pentru mine DC a fost o sursa extraordinara de informatii inca de cand m-am logat prima data;
insa si o sursa maxima de nervi cand citeam diverse aberatii
intre timp am mai "crescut" si am capatat experienta (zic eu) sa disecern sfaturile pertinente de "gogosi"
autoarea topicului tr doar sa selecteze ce crede ca e bine pt ea si copilul ei;
dar pt ca sutem in anul 2011 nu e rau sa deschida si surse oficiale de informare, nu doar ce faceau mamale noastre acum 20-30 de ani
ali_deiu spune:
adica tu ii dai mancare cand ea nu vrea?!?
daca face verde e deranjata la burta sau face verde de la ceai!
of cine o fi inventat ceaiul pentru copii? ca natura sigur nu a avut in cap asa ceva!
eu cred ca esti tu prea stresata,ali
iar expresiile tale "mi-a dormit", "mi-a facut" sunt cam ciudate, adica tie iti doarme, sau cum? copilul asta e un OM, nu un obiect, stiai?
NemoraNu ii dau de mancare daca nu vrea. E normal sa manance la 13 si sa mai manance la 22?Pentru mine nu. Nu face verde de la ceai pentru ca nu i-l dau de acum. A avut doar 2 zile in care a facut verde. MI-A PLANS de la caldura si oboseala. Am gasit formula sa nu mai planga atat de mult. Am reusit sa ii reduc crizele de plans la 5-10 minute. Nu vad care e problema daca folosesc reflexivul. MI-A PLANS - mie nu altcuiva, MI-A dormit - mie nu SI-A dormit. Daca tot vorbim de expresii. Este a mea de asta folosesc reflexivul.Deci nu trebuie sa ne cramponam de detalii e genul asta. Inca din primul post am scris ca nu sunt stresata. Nu am motive.
Revenind la subiect, s-a mai linistit ca am incercat sa ii pastrez camera racoroasa si sa o pun la culcare de cum incepe sa caste prima data. Mai are criza de dimineata si seara cu care ma descurc dupa ce ii dau cateva lingurite de ceai. Chiar nu pot sa stau sa ma uit cum plange...Am incercat sa ii fac program de mancare, dar nu am vreo sansa.Cam la 2 ore reusesc, dar nu intotdeauna. Abia astept sa scapam de colici si sa incepem cu dintii:))
Va multumesc fetelor pentru sfaturi! Imi sunteti de mare folos
adra_bell spune:
Nuuu, nu ii face program, daca o doare burtica sau are orice alt disconfort, o alina statul la san
blog
asteptandu-l pe Filip (august 2011)
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world